Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Gretuteka @ 2012 08 21, 22:49)
simpatica dziugios naujienos  thumbup.gif

Jau kazkur forume rasiau apie si "stebukla" smile.gif man paaiskino, kad zidinukai nedingo, tiesiog susitrauke ir MRT ju nerodo. Pasake, kad gerai parinktas gydymas ir man padeda. O apie tas oligoklonines juostas tai nieko negirdejau... g.gif
Atsakyti
sveikos... 4u.gif
O kaip jus mielosios kovojat su nutirpimais? gal kokius vaistus super geriat? nes aptirpe visa kuno apatine dalis, daktaras sako savaime praeis.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(buenita87 @ 2012 08 22, 10:31)
sveikos...  4u.gif
O kaip jus mielosios kovojat su nutirpimais? gal kokius vaistus super geriat? nes aptirpe visa kuno apatine dalis, daktaras sako savaime praeis.. doh.gif

man koja vis aptirpus buvo atsigaudavo ir vėl, dabar rankų ir kojų pirštai nutirpę.L.nemalonus jausmas- bet ačiū dievui nors apatinė dalis atsigavo blush2.gif Įdomu ir man būtų sužinot - aš tai sermion geriu, b grupę, ginkmedį ir gabapentiną siūlo.
Šiaip sako, kad masažai prilygsta plečiantiems, nes suaktyvėja kraujotaka.
Atsakyti
QUOTE(Apart @ 2012 08 22, 09:55)
man koja vis aptirpus buvo atsigaudavo ir vėl, dabar rankų ir kojų pirštai nutirpę.L.nemalonus jausmas- bet ačiū dievui nors apatinė dalis atsigavo blush2.gif Įdomu ir man būtų sužinot - aš tai sermion geriu, b grupę, ginkmedį ir gabapentiną siūlo.
Šiaip sako, kad masažai prilygsta plečiantiems, nes suaktyvėja kraujotaka.

masazai ir man sake gerai. sermion man kuri laika padejo, kai pati gydziaus nieko neatsiklausus, bet vel tirpimai islindo.
vakar gabapentina isgeriau, bet siandien siek tiek spaudimas pakilo ir galva skauda doh.gif geriu lecitina, flax oil ir D3, neurorubina pasiemiau susileist, bet sakiau baigsiu ir nusipirksiu pagert.
Atsakyti
As keleta kartu klausiau neurologu del vaistu nuo tirpimu, tai konkreciai tokiu vaistu nera doh.gif sako gerk trentali ir b grupes vitaminus, dar kinezioterapijos pratimai gerai smile.gif kai buvo uztirpe keli ranku pirstai, tai dariau specialia manksta ir po 2 savaiciu atsileido smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 08 22, 11:15)
As keleta kartu klausiau neurologu del vaistu nuo tirpimu, tai konkreciai tokiu vaistu nera doh.gif sako gerk trentali ir b grupes vitaminus, dar kinezioterapijos pratimai gerai smile.gif kai buvo uztirpe keli ranku pirstai, tai dariau specialia manksta ir po 2 savaiciu atsileido smile.gif

trentali ir man vakar minejo
Atsakyti
Sveikos,
Paprasysiu ir as jusu nuomoniu. Mano labai idomi savijauta ir tesiasi ji ganetinai ilgai, t.y. apie 5-6 m. Lankiausi pas neurologa, taciau atlikus tam tikrus tyrimus, nors keli is ju nebuvo geri, kas leido itarti IS man laikinai atmesta diagnoze, MR nedarytas nes klinikos neturejo tuo metu galimybes ar kazkas panasaus doh.gif doh.gif
Zodziu mano simptomai praeina-uzeina. Buna svaigulys, idomi busena kai atrodo lyg buciau isgerusi, bet i salis nemeto, suktis ratu nesisuka, tik jauciu kad galva svaigsta, susilpeja orentacija,
Nuovargis ir silpnumas,
Buna uzimas ausyse,
nutirpimas galuniu, dazniausiai kaires rankos pirstai, taciau ilgainiui praeina
buna pradedu matyti neaisikiai, nemokus net tinkamai issireiksti, bet lyg liejasi raides, praeina visa tai ir vel uzeina.
Ar tai galetu buti IS?
Aplamai zinau kad tai neisgydoma liga, tad norejau pasiteirauti ar nuo vaistu jus jauciates geriau? Liga pristabdoma ar tik uzmaskuojami jos simptomai?
Atsakyti
QUOTE(Gretuteka @ 2012 08 20, 21:26)
Labas vakaras 4u.gif

Man šioks toks paūmėjimas, ryt važiuosiu į klinikas, o nuo rugsėjo grįšiu prie įprastinio gydymo po 3 metų pertraukos.

O ką reiškia grįšiu prie įprastinio gydymo po metų pertraukos?
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2012 08 22, 14:27)
Sveikos,
Paprasysiu ir as jusu nuomoniu. Mano labai idomi savijauta ir tesiasi ji ganetinai ilgai, t.y. apie 5-6 m. Lankiausi pas neurologa, taciau atlikus tam tikrus tyrimus, nors keli is ju nebuvo geri, kas leido itarti IS man laikinai atmesta diagnoze, MR nedarytas nes klinikos neturejo tuo metu galimybes ar kazkas panasaus doh.gif  doh.gif
Zodziu mano simptomai praeina-uzeina. Buna svaigulys, idomi busena kai atrodo lyg buciau isgerusi, bet i salis nemeto, suktis ratu nesisuka, tik jauciu kad galva svaigsta, susilpeja orentacija,
Nuovargis ir silpnumas,
Buna uzimas ausyse,
nutirpimas galuniu, dazniausiai kaires rankos pirstai, taciau ilgainiui praeina
buna pradedu matyti neaisikiai, nemokus net tinkamai issireiksti, bet lyg liejasi raides, praeina visa tai ir vel uzeina.
Ar tai galetu buti IS?
Aplamai zinau kad tai neisgydoma liga, tad norejau pasiteirauti ar nuo vaistu jus jauciates geriau? Liga pristabdoma ar tik uzmaskuojami jos simptomai?

jei medikai atmeta IS, gali buti ir ne IS, sunku ka komentuoti 4u.gif
jums gali buti ir tiesiog organizmo issekimas ar kraujotakos koks sutrikimas.
IS nera pagydoma. Skiriami vaistai yra skirti ligos progresavimui stabdyti, nera tokiu, kurie galetu isgydyti liga, nes nera aiskus ligos sukelejas.

QUOTE(voriukai @ 2012 08 23, 01:07)
O ką reiškia grįšiu prie įprastinio gydymo po metų pertraukos?

vel grisiu prie vaistu, greiciausiai vel gausiu copaxone.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gretuteka: 23 rugpjūčio 2012 - 06:14
[quote=knielita,2012 08 22, 12:27]
MR nedarytas nes klinikos neturejo tuo metu galimybes ar kazkas panasaus doh.gif doh.gif
Zodziu mano simptomai praeina-uzeina.

Sveika, simptomai gal ir panasus, bet siulau MR pasidaryti, nes turbut vienintelis tyrimas kuris nustatys ar IS ar ne smile.gif siomis dienomis imanoma darytis, tad nedelskit. 4u.gif
Papildyta:
o kaip del to trantalio? as jo turiu, bet neesu gerusi, po kiek mazdaug laiko
jis jums suveikia?
ax.gif kvailas klausimas zinau kad skirtingai kiekvienam, bet noriu palyginti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo buenita87: 23 rugpjūčio 2012 - 07:29
Sveikos, zinot viena vaka sedejau ir galvojau kaip galejau pasigauti ta bjaurybe... I galva sove mintis.... As zinot preparata Lida? Gal esate bandziusios? smile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(buenita87 @ 2012 08 23, 19:02)
Sveikos, zinot viena vaka sedejau ir galvojau kaip galejau pasigauti ta bjaurybe... I galva sove mintis.... As zinot preparata Lida? Gal esate bandziusios? smile.gif  blush2.gif

Kas cia per preparatas? niekada tokio negirdejau g.gif Na del trentalio tai prie tirpimu neurologai siulo pagerti savaitele, bet jei lb tirpsta manau vien jisai stebuklo nepadarys schmoll.gif
Atsakyti