Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Aurio zmona @ 2012 07 12, 15:33)
o ka prie sios ligos rodo kraujo tyrimas??

na ko jus sau isikalbinejat liga, kurios tikriausiai net neturite doh.gif jei jums buvo israsyti antidepresantai, tikriausiai neveltui, tai ir reikejo, pasiskaicius anotacija, gerti juos taip kaip nurode gydytojas, o ne eksperimentuoti ir po to dejuoti, kad man negerai, ieskoti ko nepametet schmoll.gif
eikit isimiegokit, pailsekit, gerkit vaistus tokius kokius nurodo gydytojas, ir taip kaip nurodo, ir tiek laiko kiek nurodo ir viskas bus o.k.
Atsakyti
QUOTE(dalmatinas @ 2012 07 12, 15:51)
na ko jus sau isikalbinejat liga, kurios tikriausiai net neturite doh.gif jei jums buvo israsyti antidepresantai, tikriausiai neveltui, tai ir reikejo, pasiskaicius anotacija, gerti juos taip kaip nurode gydytojas, o ne eksperimentuoti ir po to dejuoti, kad man negerai, ieskoti ko nepametet schmoll.gif
eikit isimiegokit, pailsekit, gerkit vaistus tokius kokius nurodo gydytojas, ir taip kaip nurodo, ir tiek laiko kiek nurodo  ir viskas bus o.k.

ko pykstat tamsta??antidepresantai jums nepamaisytu,zinot siais laikais niekas nieko negydo,pats turi kovot del visko,tai ir bandau issiaiskint kas man yra,nes atejus pas psichiatra jis visiems duos antidepresantu..zodziu..maziau piktyniu,ne to cia uzejau ir beje duo Dieve ,kad jusu zodziai butu teisingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurio zmona @ 2012 07 12, 14:55)
ko pykstat tamsta??antidepresantai jums nepamaisytu,zinot siais laikais niekas nieko negydo,pats turi kovot del visko,tai ir bandau issiaiskint kas man yra,nes atejus pas psichiatra jis visiems duos antidepresantu..zodziu..maziau piktyniu,ne to cia uzejau ir beje duo Dieve ,kad jusu zodziai butu teisingi 4u.gif

Tai jus kreipkites pas neurologa ir jis jums pasakys kuo sergat smile.gif nes cia forume mes tikrai jums diagnozes nenustatysim g.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 07 12, 16:31)
Tai jus kreipkites pas neurologa ir jis jums pasakys kuo sergat smile.gif nes cia forume mes tikrai jums diagnozes nenustatysim g.gif

as ir kreipsiuos,neprasau jusu nustatyti man diagnoze... g.gif
Atsakyti
QUOTE(buenita87 @ 2012 07 11, 16:00)
LumiLumi o jus gyvenate Anglijoje? ax.gif

Greitai gyvensiu, ten gyvena mama. Tie 7.40 yra recepto (prescription) mokestis. Kiek domejausi, tai zmones ten vartoja vaistus skirtus IS, vadinasi ne savo nuoziura perka ir moka tukstancius per menesi, bet vaistus skiria gydytojas. Vien Lietuvoj vaistu kaina svyruoja nuo triju iki setyniu tukstanciu litu per menesi ir cia sugeba kompensuoti jei yra recidyvuojanti-remituojanti ligos forma.
Man IS neatrodo lengva liga, visgi degeneruoja smegenys...
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 12, 17:39)
Greitai gyvensiu, ten gyvena mama. Tie 7.40 yra recepto (prescription) mokestis. Kiek domejausi, tai zmones ten vartoja vaistus skirtus IS, vadinasi ne savo nuoziura perka ir moka tukstancius per menesi, bet vaistus skiria gydytojas. Vien Lietuvoj vaistu kaina svyruoja nuo triju iki setyniu tukstanciu litu per menesi ir cia sugeba kompensuoti jei yra recidyvuojanti-remituojanti ligos forma.
Man IS neatrodo lengva liga, visgi degeneruoja smegenys...

atsikraustysite ir pamatysite... zinot kokius vaistus man Neurologas israse nuo IS? ANTIDEPRESANTUS... g.gif Gali duoti ir injekcijas bet man ju nesiule nes priaugsi svorio, soksi i depresija ir bus dar blogiau smile.gif sekmes gydantis Vaistais smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Kam tas lietuviskas sarkazmas, lyg ir norisi igelt, ar ne taip? smile.gif As klausiau ne vaistu gerumo ar blogumo, bet patikimos informacijos apie ju skyrima ir kompensavima. Nes kiek teko skaityti tai NHS juos apmoka, tik mane domina, ko reikia, kad vaistai butu paskirti. Be abejo, reikia deklaruoti gyvenama vieta, dirbti ar ieskotis darbo, pasidaryti insurance number ir prisiregistruoti pas GP. Domiuosi is anksto, nes gyventi norisi. Si liga yra unikali kiekvienam zmogui, vienam lengviau, kitam sunkiau.
Svoris man maziausiai rupi.
As irgi dabar keiciu mityba, skaitau mokslinius straipsnius, renkuosi papildus. Bet nezinia i kuria puse pakryps liga. Tad jei kas turite patikimos info labai prasau brukstelti zinute, busiu labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
As tai netikiu, kad mityba labai jau itakoja musu liga g.gif Bandziau laikytis dietos, kuria siulo amerikieciu mokslininkas, atceit gali net padeti pasveikti unsure.gif jauciausi tikrai prastai, persalau 2 kartus per 2 savaites, o tai pablogino IS doh.gif pradejau vel viska valgyti, net ir vyno isgerdavau daznai, ir pasijutau normaliai vel smile.gif As manau mums padeda vaistai ir vitaminai, bent jau reikia tuo tiketi wink.gif O del UK gydymo interferonais, nekarta teko girdeti, kad juos ten lb sunkiai skiria unsure.gif beto jei skaitet kerepla ten gi viskas aprasyta remiantis tikrais faktais smile.gif
Atsakyti
Apie vaistu skyrima knygoje issamiai nerase, faktas - kompensuojamus vaistus ji gavo, teko youtube ziureti jos video, tai ji ne vienus vaistus isbande, dabar Tysabri naudoja. Nors knyga isleido siemet, bet susirgo ji daug anksciau, gal ir sistema ne tokia buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 12, 18:58)
Kam tas lietuviskas sarkazmas, lyg ir norisi igelt, ar ne taip? smile.gif As klausiau ne vaistu gerumo ar blogumo, bet patikimos informacijos apie ju skyrima ir kompensavima. Nes kiek teko skaityti tai NHS juos apmoka, tik mane domina, ko reikia, kad vaistai butu paskirti. Be abejo, reikia deklaruoti gyvenama vieta, dirbti ar ieskotis darbo, pasidaryti insurance number ir prisiregistruoti pas GP. Domiuosi is anksto, nes gyventi norisi. Si liga yra unikali kiekvienam zmogui, vienam lengviau, kitam sunkiau.
Svoris man maziausiai rupi.
As irgi dabar keiciu mityba, skaitau mokslinius straipsnius, renkuosi papildus. Bet nezinia i kuria puse pakryps liga. Tad jei kas turite patikimos info labai prasau brukstelti zinute, busiu labai dekinga  4u.gif

Sarcazmas? Na taip ner cia ko slepti biggrin.gif juk LT kraujas teka venomis... drinks_cheers.gif
Taip kaip ir minejote kiekvienam IS labai skirtingai, as kaip jauna paciente, neurologas nesutiko leisti vaistu nes galvoju ateiti apie nestuma, matote kiek suprantu lietuvoje kompensuoja vaistus, o Anglijoje yra tas vienas receptas 7,40 ir tiek, nesvarbu ar vaistu tikroji kaina 20svaru ar 1000svaru moketi 7,40. tai tokia ir kompensacija. pas GP reikia uzsiregistruoti, o jau jis viska pasakys ax.gif isstikruju yra multiple sclerosis informacijos pasiziurekite kuriame mieste gyvensite ir ka jie siulo cool.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Gyvensiu Londone, as irgi jauna, man 26m
Bandysiu as laiska i Multiple Sclerosis Society parasyt, gal jie ka patars. Pagyvensim-pamatysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurio zmona @ 2012 07 12, 14:32)
as ir kreipsiuos,neprasau jusu nustatyti man diagnoze...  g.gif

As siame forume ne dazna lankytoja, bet tikrai kazkokia depresuojanti aplinka ax.gif mergaites nepykit gal cia tik man taip atrodo, reikia pailseti turbut... drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 12, 22:04)
drinks_cheers.gif
Gyvensiu Londone, as irgi jauna, man 26m
Bandysiu as laiska i Multiple Sclerosis Society parasyt, gal jie ka patars. Pagyvensim-pamatysim  smile.gif

Tai Londone daug visokiu patarimu ir palaikymo manau gausite. O jus blogai jauciates ar kokie simtomai kasdieniniai? kiek laiko su IS draugaujate? blush2.gif
Atsakyti