Prasau pasidalinti patirtimi. As jau nesuprantu kas su manimi vyksta. Jau kelinta diena atsirades deginimas desineje plastakoje, trauko kaire blauzda. Ir tas nuovargis, iseinu kur pasivaikscioti tai labai greit pavargstu, kojose kazkoks silpnumas, ypac kaireje, o jei i didesne parduotuve uzeinu, iskart susisuka galva, pykina. Cia normalu sergant IS? Pries tai tokiu simptomu neturejau. Cia atkrytis ar tiesiog remisijos metu gali nauju simptomu atsirast?
Uzsirasiau pas neurologa, bet reikia 1,5 men laukt.
O sakykit, kai pasireiskia atkrytis tai pas koki gydytoja reiktu skubiai kreiptis, seimos ar i priemima vaziuot, nes pas neurologus klinikose nezmoniskos eiles.
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 04, 19:09)
Prasau pasidalinti patirtimi. As jau nesuprantu kas su manimi vyksta. Jau kelinta diena atsirades deginimas desineje plastakoje, trauko kaire blauzda. Ir tas nuovargis, iseinu kur pasivaikscioti tai labai greit pavargstu, kojose kazkoks silpnumas, ypac kaireje, o jei i didesne parduotuve uzeinu, iskart susisuka galva, pykina. Cia normalu sergant IS? Pries tai tokiu simptomu neturejau. Cia atkrytis ar tiesiog remisijos metu gali nauju simptomu atsirast?
O sakykit, kai pasireiskia atkrytis tai pas koki gydytoja reiktu skubiai kreiptis, seimos ar i priemima vaziuot, nes pas neurologus klinikose nezmoniskos eiles.
nuo deginimo ar salcio jausmo neurologai skiria mums gordius (gabapentin), gal ir nuo blazdos meslungio padetu, dazniausiai praeina pagerus po keliu dienu jusu simptomai gali buti ir pablogejimas nuovargis daznai kankina mus sergancius IS
QUOTE(ruteleee26 @ 2012 07 04, 20:17)
jusu simptomai gali buti ir pablogejimas
Net 2 savaiciu nera, kaip isejau is ligonines, nu siaubas
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 04, 20:30)
Net 2 savaiciu nera, kaip isejau is ligonines, nu siaubas
cross fingers kaip sako uzsienieciai- laukau visus kumsciukus uz visas. net nerasau kad nesijaudinkit- neiseina niekada, bet pailsekit ir tikekit kad praeis, o jei ne- begom pas gydytoja
QUOTE(LumiLumi @ 2012 06 26, 20:34)
Dar klausimelis, gal yra besigydanciu Anglijoje? Gal ten greiciau vaistu galima sulaukti? Ar ten kompensuoja vaistus? Busiu dekinga uz informacija (galima ir i AZ).
Sveika, as gyvenu anglijoje, gydymo cia jokio neskiria, vaistai nekompensuojami siai ligai... Turiu nuostabu neurologa kuris priestarauja medicinai. man 24metai apie liga suzinojau pries metus, pati studijuoju dieta ir mityba oxforde, todel neurologo pagalba gavau sutikima gydytis mitybine medicina, sveika gyvensena ir sportas. priesk metus turejau viena sunku simptoma kai sunkei galejau paeiti, pradejau begioti ir po 3dienu skraidziau kaip plastake jau metus (tfu tfu tfu per kairy peti, neturiu nei vieno simptomo ir neurologas sake kad mazeja zidinuku... CIA TIK MANO NUOMONNE ZINAU KAD IS VEIKIA KIEKVIENAM SKIRTINGAI... Bet patariu spjauti i medikamentus ir gyventi sveika mityma LOW SUGAR LOW SAT FAT, HIGH IN FIBE ir PROTEIN mityba... Visi zino kad medikamentai nieko ilgalaikio nedaro, jei ju nepirksime medicinos biznis zlugs. o jie ir zaidzia ant tokiu kaip mes...
tad mityba ir fizinis sportas geriausias vaistas
P.P.S. nieko nesmerkiu tik issakau savo nuomone merginos
QUOTE(buenita87 @ 2012 07 11, 09:11)
Sveika, as gyvenu anglijoje, gydymo cia jokio neskiria, vaistai nekompensuojami siai ligai...
Sveiki, nelabai jumis tikiu, kad zmones tokioje salyje palikti likimo valiai
QUOTE(LumiLumi @ 2012 07 11, 10:18)
Sveiki, nelabai jumis tikiu, kad zmones tokioje salyje palikti likimo valiai
As nesakau kad palikti, tiesiog vaistu nekompensuoja, yra viena kaina £7.40 ir moki uz bet kokius receptinius vaistus. Yra grupes susitikimai kur gali eiti dalintis patirtimi, jei sunkesne liga, ir esi invalido vezimelyje, gali neokamai pritaikyti busto interjera, pasamdyti med, sesele... Bet vaistu niekas neduoda, ypac jei dirbi pilnu etatu, net pasalpos nesuteikia...
P.S. Tokioje salyje yra sunkesniu ligu kaip IS. Cia pilna vezininku, ir diabetiku...
As asmeniskai negaunu vaistu pasalpu ar panaiai, gaunu nemokama susitikima su sesele kas puse metu, ir su neurologu kas metus apziurai...
LumiLumi o jus gyvenate Anglijoje?
labukas,bijau labai bijau,kad teks ateit i jusu temute....jau kuri laika jauciu didziuli svaigima,uzkritusias ausis,pablogejusi matomuma(toki kaip zvairavima)nors jo nera,drebejima zodziu visus IS pozymius...buvau pas neurologe nespejus ieit i kabineta pasake DEPRESIJA,nusijuokiau -nusiunte pas psichiatra-PANIKOS ATAKOS,antidepresantai menesi viskas ramu niekas nesisuka,ausys neuzkritineja viskas ok,pamirstu...vel nueinu pas ji,nes baigesi vaistai israse dar menesiui bet nebegeriau...dar menuo ir va prasidejo drebuliai,svaigimai ziaurus,AKIU NERAMUMAS,LYG ZVAIRUOT NORETU LYG LAKSTYTU MNA JOS,vizualiai to nesimato..paskaiciau pakuotei tu vaistu kad greitai juos nutraukiau gali but nuo to..nueinu pas ji,jis man vel vaistu...bet nebepadeda geriu virs savaites o esu kaip girta,nebezinau ka daryt,tiesa buvau dar pas kita privatu neurologa padare galvos ir kraujagysliu eho,jokio susiaurejimo nera kraujas teka net greiciu nei reiketu(ar jis butu mates jei butu IS)??DABAR TURIU TALONA PAS NEUROLOGA 17D.
QUOTE(Aurio zmona @ 2012 07 11, 18:59)
labukas,bijau labai bijau,kad teks ateit i jusu temute....jau kuri laika jauciu didziuli svaigima,uzkritusias ausis,pablogejusi matomuma(toki kaip zvairavima)nors jo nera,drebejima zodziu visus IS pozymius...buvau pas neurologe nespejus ieit i kabineta pasake DEPRESIJA,nusijuokiau -nusiunte pas psichiatra-PANIKOS ATAKOS,antidepresantai menesi viskas ramu niekas nesisuka,ausys neuzkritineja viskas ok,pamirstu...vel nueinu pas ji,nes baigesi vaistai israse dar menesiui bet nebegeriau...dar menuo ir va prasidejo drebuliai,svaigimai ziaurus,AKIU NERAMUMAS,LYG ZVAIRUOT NORETU LYG LAKSTYTU MNA JOS,vizualiai to nesimato..paskaiciau pakuotei tu vaistu kad greitai juos nutraukiau gali but nuo to..nueinu pas ji,jis man vel vaistu...bet nebepadeda geriu virs savaites o esu kaip girta,nebezinau ka daryt,tiesa buvau dar pas kita privatu neurologa padare galvos ir kraujagysliu eho,jokio susiaurejimo nera kraujas teka net greiciu nei reiketu(ar jis butu mates jei butu IS)??DABAR TURIU TALONA PAS NEUROLOGA 17D.
Visu pirma nera ko bijoti, juk dar tiksliai nieko nezinote, gali buti kad salutinis poveikis nuo tu vaistuku... Palukekite iki 17d. ir ziurekite ka pasakys Neurologas. Siaip jei pas privatu buvote ir dare tyrimus, turejo pastebeti ar kokiu zidinuku yra, ar nieko nera... Be to ar privatus neurologas paminejo ka nors apie IS? Ar dare koki magnetini rezonansa ar panasu tyrima? butinai praneskite, ir linkiu kad nereiktu buti forumo nare...
QUOTE(buenita87 @ 2012 07 11, 22:25)
Visu pirma nera ko bijoti, juk dar tiksliai nieko nezinote, gali buti kad salutinis poveikis nuo tu vaistuku... Palukekite iki 17d. ir ziurekite ka pasakys Neurologas. Siaip jei pas privatu buvote ir dare tyrimus, turejo pastebeti ar kokiu zidinuku yra, ar nieko nera... Be to ar privatus neurologas paminejo ka nors apie IS? Ar dare koki magnetini rezonansa ar panasu tyrima? butinai praneskite, ir linkiu kad nereiktu buti forumo nare...
privatus neurologas dare su tokiu aparaciuku kaklo ir galvos kraujagysles ziurejo...neminejo nikeo apie IS..bet tuo metu kai pas ji buvau tai buvo pries 2men kazkur,tokiu stipriu simptomu nejutau kaip dabar....
QUOTE(Aurio zmona @ 2012 07 12, 08:05)
privatus neurologas dare su tokiu aparaciuku kaklo ir galvos kraujagysles ziurejo...neminejo nikeo apie IS..bet tuo metu kai pas ji buvau tai buvo pries 2men kazkur,tokiu stipriu simptomu nejutau kaip dabar....
o ka prie sios ligos rodo kraujo tyrimas??