Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

surizikavau ant veidelio uztept uzpakaliuko kremuka su cinku weledos. Nagi ir atrodo gerai lyg. Dziovina tuos spuogelius. Ziuresim kaip po porso dienu bus. Bijau prisikalbet.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 05 15, 20:18)
Mūsų sugriešinimai praeitą savaitę buvo tokie: kad trečiadienį kirpykloje padavė šokoladinį saldainį ir aš jo neplėšiau iš rankų (gal per ilgas laiko tarpas iųlysti bėrimui pirmadienį?).
Savaitgalį valgėme bulvių nemažai, nes viriau bulvių sriubą, tai koncentracija didelė.
Ir kokius tris vyšninius pomidorus (iki šiol jų vengėme).
Kaip elgtumėtės? neduotumėt pomidorų? (kepu kaip tik plovą, nežinau kuo jį skaninti, nes rytoj darželyje pietums plovas su vištiena doh.gif )
Ar išimtumėt ir bulves verysad.gif ?

Aš balsuočiau už pomidorus.

QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 16, 09:21)
beje,noriu patarimo aš-kokios gerosios bakterijos geriausios alergiškiems vaikučiams? g.gif

Maniškiui tinka tik Gefilus plus.

QUOTE(Astukasas @ 2012 05 16, 10:15)
Sveikos. Na mes vakar pasirodėm alergologei, tai galiu pasakyti, kad nesu patenkinta konsultacija  doh.gif
Atvažiavom galima sakyti su daug gražesniu veiduku, nes užmigom auto kėdutėje, abu žandukai kol miegojo pabalo, nebuvo tų raudonų dėmių ar kitų paraudimų. Apžiūrėjusi galvytę ir kūnelį nustatė, kad čia daugiau kūdikių bėrimas kartu su seborėjiniu. Kai parodžiau ankstesnių dienų nuotraukas, tai sako vienoje foto kaip ir panašu į AD, tai taip ir nesupratau  doh.gif Susimokėjau už konsultaciją, o liko dar daugiau klausimų. Kuo seborėjinis skiriasi nuo atopinio, arba kada išvis būna tik maisto alergija?Liepė atsisakyti pieno, sviesto, grietinės, bet sakė racione palikti olandišką sūrį, varškę (jeigu ji varškėčių pavidalo, o ne gryna), taip pat jogurtą. Nebežinau kaip elgtis, aš išvis atsisakiau nuo ketvirtadienio pieno produktų ir mano akimis niekas perdaug nesikeičia, nu gal kažkiek apmažėjo spuogelių ties kakta ir smilkiniais, bet tai kas bus jeigu vėl grąžinsiu šiuos produktus.
Nesakė, kad su kažkuom patepti išsausėjusius žandukus. Tik liepė maudyti, prausti galvytę linų sėmenų nuovire.

Su tuo daliniu pieno produktų palikimu, tai nežinau... Kai didžioji išauginėjo alergiją pieno produktams, tai vyko tokia seka: pirmiausiai galėjo valgyt jogurtą, paskui termiškai apdorotą pieną, sviestą, grietinę, dar po kurio laiko ėmė tikt ir varškė, o fermentiniam sūriui alergija išsilaikė ilgiausiai.

QUOTE(Siren@ @ 2012 05 16, 11:41)
O jis tinka bet kokio amziaus vaikams? smile.gif
Gal kas bandet nuo niezulio sita

Bandėm. Vyresniajai tai buvo tikras išsigelbėjimas, o mažesniems netiko - dirgino išbertą odą dar labiau.

QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 05 16, 12:38)
mus biogaia labai stipriai sualergizavo verysad.gif

Mums vos po 2 lašiukų irgi.

QUOTE(jupo @ 2012 05 16, 13:09)
Sveikutes. Gal kas patarsite kaip elgtis...mergytei mano pastoviai raudoni keliukai, tepem su premandoliu-pagrazejo, daba praejo po tepimo kelios dienos-siandien vel baisiai raudoni ir niezti. Ji net pedkelnes atsisedus nusimauna, is kasosi iki kraujo. Zaizda pradeda slapiuoti, kraujuoja. Ka daryti, kad apmazinti ta niezuli greitai, ir nebekiltu noras kasyti zaizda? Nes cia viskas vyksta akimirksniu. As darau taip: iskarto papurskiu su cutosept, kad infekcija neisimestu ir patepu su tepalu turinciu cinko  g.gif zaizda visa slapia, tepa rubus... doh.gif nebezinau kaip elgtis... unsure.gif  (alergijos niekam nerodo). Vel hormonus tepti ? g.gif  schmoll.gif
Ir dar. Gal kas zinote gera dermatologa kurnors? (pas mus siauliuose tiek alergologai, tiek dermatologai-beviltiski...  doh.gif  schmoll.gif ).

Cutosept purškalas, kaip suprantu, panašus į Octenisept? Manau, kad jis gali smarkiai dirginti ir neleist gyt. Octenisept'ą kažkada esu bandžius ant šlapiuojančios vietos, tai ui, kaip nekas buvo. Daug geriau mėlis ar fuksinas. Su hormonu, kol apgis, patepliot, paskui bandyt antihistamininius, iš naujo galvot, kas alergizuoja.
Kad žaizda neteptų rūbų - bintuot. Kad nepriliptų prie binto, po apačia galima dėt Grasolind tinklelį.

QUOTE(*paprasta* @ 2012 05 16, 14:28)
isvis kaip rasti info apie vaistus ir ju poveiki turint AD? buvo pagereje, papurskem i gerkle laringo spray,zoleliu jis.tai ar nuo jo ar sutapimas vel blogeja g.gif .nes jis su medetkom tai gal nuo zoliniu preaparatu sakau jam?

Mano mažius iki metų buvo alergiškas absoliučiai visiems vaistams. Viduriniukas smarkiai alergiškas tik žoliniams. Dičkei alergija su tinimais yra pasireiškus po narkozės. Taigi, vaistus įtarinėt taip pat reikia.
Atsakyti
šiaip pastebėjau, kad dauguma gydytojų mėgsta siūlyti kremus su šlapalu... bet nesutikau dar nė vieno vaiko, kuriam negraužtų pažeistos odod ir kuriam tiktų 4u.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif
gal kas bandete kanapiu alieju ant odeles tepti?
Atsakyti
reikia mamytes jusu patarimu.vyras mane grauzia, kad didziausias alergenas vaikui yra musu suniukas verysad.gif sakau juk pasireiksdavo nezymiai kai jo dar neturejome, bet, kai jos nemyli tai ir rado ko prisikabint doh.gif laikome ir DK triusi apie ji jis tyli, bet taip pat vienodai gali but ir nuo jo.gal net ir labiau nuo jo nes tada mes ji jau turejom nuo pat pradziu.vyras sako kad triusis nelaksto tad nelabai ..bet is dalies ar skirtuma sudaro kad laksto ar ne?dar kitas reikalas, minejot, kad nuo katino ..katino mes neturim bet sitame bute jis ryskiai gyveno nes mes cia atsikraustem, minejot kad ilgai lieka nuo katinu tai vat ir nebezinau ka ir mastyt.zinoma net nera klausimo kas man svarbiau suo ar vaikas , bet negaliu lengva ranka "atsikratyti" gyvuno nezinodama ar jis kaltas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*paprasta* @ 2012 05 16, 18:31)
reikia mamytes jusu patarimu.vyras mane grauzia, kad didziausias alergenas vaikui yra musu suniukas  verysad.gif  sakau juk pasireiksdavo nezymiai kai jo dar neturejome, bet, kai jos nemyli tai ir rado ko prisikabint  doh.gif  laikome ir DK triusi apie ji jis tyli, bet taip pat vienodai gali but ir nuo jo.gal net ir labiau nuo jo nes tada mes ji jau turejom nuo pat pradziu.vyras sako kad triusis nelaksto tad nelabai ..bet is dalies ar skirtuma sudaro kad laksto ar ne?dar kitas reikalas, minejot, kad nuo katino ..katino mes neturim bet sitame bute jis ryskiai gyveno nes mes cia atsikraustem, minejot kad ilgai lieka nuo katinu tai vat ir nebezinau ka ir mastyt.zinoma net nera klausimo kas man svarbiau suo ar vaikas , bet negaliu lengva ranka "atsikratyti" gyvuno nezinodama ar jis kaltas doh.gif

tai issitirkit ir zinosit. Nors nebutinai zinosit, bet jeigu jau parodys suniui ar triusiui alergija tai galesit ramia sazine paieskoti gyvuneliams kitu seimininku.
Atsakyti
QUOTE(*paprasta* @ 2012 05 16, 14:28)
isvis kaip rasti info apie vaistus ir ju poveiki turint AD? buvo pagereje, papurskem i gerkle laringo spray,zoleliu jis.tai ar nuo jo ar sutapimas vel blogeja g.gif .nes jis su medetkom tai gal nuo zoliniu preaparatu sakau jam?

siaip taip parasyta kad fenkarolis nuo 12 metu, bet tavegilis mum neveike, be to jis senesnes kartos slopina labai, tai ilgesniam laikui nelabai gal tinka vartot. Na cia tik mano nuomone. Galit kitus vaistukus bandyt, tik kad ne sirupai butu.
tai kam pursket? isijautrines o jus vel ji alergizuojat. Kas ten taip blogai su ta gerlkyte kad naturalesnes priemones netinka? g.gif Mes tai jokiu tokiu niekad nenaudojom, nors sirgom patikekit istysai.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 16, 18:37)
tai issitirkit ir zinosit. Nors nebutinai zinosit, bet jeigu jau parodys suniui ar triusiui alergija tai galesit ramia sazine paieskoti gyvuneliams kitu seimininku.

taigi mums dare tyrimus mirksiukas.gif sen dar sesele isvis pasake jis per mazas kad rodytu,atseit tik kazkur 6m parodo g.gif
Papildyta:
QUOTE(LiloSun @ 2012 05 16, 18:54)
siaip taip parasyta kad fenkarolis nuo 12 metu, bet tavegilis mum neveike, be to jis senesnes kartos slopina labai, tai ilgesniam laikui nelabai gal tinka vartot. Na cia tik mano nuomone. Galit kitus vaistukus bandyt, tik kad ne sirupai butu.
tai kam pursket? isijautrines o jus vel ji alergizuojat. Kas ten taip blogai su ta gerlkyte kad naturalesnes priemones netinka?  g.gif Mes tai jokiu tokiu niekad nenaudojom, nors sirgom patikekit istysai.

jo man ir vaistinej pasake kad jis naujesnis ir tipo geresnis.
na o del purskimo kalti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*paprasta* @ 2012 05 16, 17:58)
jo man ir vaistinej pasake kad jis naujesnis ir tipo geresnis.
na o del purskimo kalti  blush2.gif

nieko po biski ismoksite 4u.gif
Papildyta:
Merginos, ka duodat savo alergiukams nuo temperaturos? Nes greit mum nebepades zvakutes, o visi vaistai kiek maciau ar su laktoze, ar bulviu krakmolu o apie sirupus nesvajoju net doh.gif
Atsakyti
Mamytes, o kaip istraukti karsti is vaikucio odytes? Berimu vietose oda tiesiog dega... Vakar dejom avizu klijukus - padejo. Bet dejom pries maudynes. Kaip manot, ar padetu weledos cinko tepalas? Ar paprasciausias kefyras?
Ir dar - gal kas uzsisakinejot tamanu alieju is uzsienio tinklapiu? Bijau aklai uzsakinet, kad neprasauciau 4u.gif
Atsakyti
[quote=rieduliukas,2012 05 16, 16:06]
šiaip pastebėjau, kad dauguma gydytojų mėgsta siūlyti kremus su šlapalu... bet nesutikau dar nė vieno vaiko, kuriam negraužtų pažeistos odod ir kuriam tiktų 4u.gif
[/quote

Mes naudojom didžiąjai Eucerin losjoną su šlapalu 3 proc. tai jis mum tiko bet didžioji buvo nevisa išberta, tik kelios dėmės ant kojyčių, rankyčių. bet Jai labai tikdavo toks derinys išmaudyt su lakišium ir po to visą ištepdavau su tuo losjonu. Padėdavo. JAi hormoninių tepalų turbūt nei karto nesu tepus, o vat mažajai šitas variantas netinka...
Atsakyti
rieduliukai, paradoksalu, bet va maniskiui tik emolium ir tetinka, o jis su slapalu. Ligonineje stebejosi patys, kad netinka nei vitela, nei esex, su cinku niekas netiko, nuo beneocino labai uzrauzo, kas buna labai retai, o va emolium tinka. Bet maniskis ir siaip neeilinis variantas. Bendras ige mazas, dabar vos 9, o specifiniai alergenai rodo alergija.
Seniau jam tikrai negriauzdavo, kaip tik sumazindavo niezejima. O va dabar is viso nebezinau, nes isijautrino kukuruzams, o emolium sudetyje ju yra.
Atsakyti