Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Laimė @ 2012 05 15, 13:56)
nebūna kieti? su bananu- nebandžiau g.gif

kietesni nei yprasti,bet man valgomi biggrin.gif

QUOTE(NaujokeBN @ 2012 05 15, 14:01)
Mano mergyte megsta kotletukus ant garu virtus: visada itarkuoju bulve, svoguniuko, druska, pipirai, burokine tarka itarkuoju kopusto ir imaisau virtu ryziu. Gaunasi minkstuciai skanuciai "a la balandeliai" (bet gero farso reikia)  smile.gif Nereikia jokiu kiausiniu, neisyra man.

jo,ant garų galima gaminti taip labai šauniai drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(carramele @ 2012 05 15, 14:01)

Maisto alergija dažnai pasireiškia kaip AD. Bet AD gali eiti ir be maistinės alergijos.

aha,žinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 15, 11:23)
Labas mamos smile.gif
Klausimelis - turiu itarima, kad baignejasi MP sad.gif...Ka daryyyyyttt??????koki misini pirkt, nes mes kiek bandem, nelabai mums kas tiko.....

Gerk daug skysciu,daug valgyk pati. Ir daugiau duok kruti maziukei. Dazniau pasiulyk. Maziau nervinkis. Pagulek su ja lovoje. Tegu glaudzias ji prie nuogos krutines. Viskas susitvarkys. Laikykis, mamuk. 4u.gif
Atsakyti
Dar turiu klausimą: jeigu aš galvoju, kad maniškei alergizuoja pomidoras, tai turbūt neturėčiau jo naudoti ir virto/kepto? g.gif Galvoju plovą gaminti.
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 05 15, 15:01)

Norejau paklausti tu mamyciu,kuriu vaikams sunkus AD: ar jums padideje limfmazgiai? Siandien lankemes pas hematologe, tai sake, jog organizmas reaguoja i AD taip, neliks AD, nebedides ir limfmazgiai. Na, nuramino  4u.gif  Bet ar dar kam taip buna? Pas mus ypac vienoj pazastytej toks kaip moneta jau.

Maniskis irgi turi nemaza padidejusi limfmazgi ant kaklo. Ir jau senokai. Nors AD gerokai sumazejes ir islenda tik retkarciais. Kazkada buvom pas hematologe, sake - svarbu, kad nedidetu.
Atsakyti
Aha, sake stebet, bet siaip nesibaimint. Na, man jie tai nepatinka, bet ka darysi. Pas mus ir ant kakliuko islenda, ir kirksnyse, bet maziukai zirniukai.
Atsakyti
Nezinau kokia kokybe, bet siandien nusipirkau kokosu aliejaus 155 gr 13,50 Lt. Bigo Parduotuveje, Rudugys. Galima ten pirkti ir internetu. Yra parduotuves ir Kaune, Klaipedoje,Panevezyje, Alytuje, Siauliuose. Ten labai daug alieju,prieskoniu, arbatu, kavu. Maciau svietmedi, tai kaina 11 lt.

prasom aliejai gal kam reiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 15 gegužės 2012 - 14:41
QUOTE(Laimė @ 2012 05 15, 14:13)
Dar turiu klausimą: jeigu aš galvoju, kad maniškei alergizuoja pomidoras, tai turbūt neturėčiau jo naudoti ir virto/kepto? g.gif Galvoju plovą gaminti.

geriau neduot g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 05 15, 15:40)
Nezinau kokia kokybe, bet siandien nusipirkau kokosu aliejaus 155 gr 13,50 Lt. Bigo Parduotuveje, Rudugys. Galima ten pirkti ir internetu. Yra parduotuves ir Kaune, Klaipedoje,Panevezyje, Alytuje, Siauliuose. Ten labai daug alieju,prieskoniu, arbatu, kavu. Maciau svietmedi, tai kaina 11 lt.

prasom aliejai gal kam reiks

as is sios parduotuves naudojau Taukmedziu sviesta - nerafinuotas. Mums puikiai tiko. Pigus ir tikrai geras.
as irgi siandien sioje parduotuveje pirkausi - Taukmedzio sviesta ir makadamiu alieju nerafinuota - sumaisiau ir tepuosi greit auganti pilva. Pardaveja parekomendavo toki derinuka nuo striju.
Siaip ten visada pirkdavau Kanapiu seklu alieju i koses - jis labai vertingas ir naudingas- ypac atopikams, kurie turi apribota maista - taip man alergologe aiskino.
ir patogu kad toje parduotuveje aliejai pilstomi - gali nupirkti maza kieki - isbandyti ir jeigu tiks - pirktis daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2012 05 15, 16:07)
as is sios parduotuves naudojau Taukmedziu sviesta - nerafinuotas. Mums puikiai tiko. Pigus ir tikrai geras.
as irgi siandien sioje parduotuveje pirkausi - Taukmedzio sviesta ir makadamiu alieju nerafinuota - sumaisiau ir tepuosi greit auganti pilva. Pardaveja parekomendavo toki derinuka nuo striju.
Siaip ten visada pirkdavau Kanapiu seklu alieju i koses - jis labai vertingas ir naudingas- ypac atopikams, kurie turi apribota maista - taip man alergologe aiskino.
ir patogu kad toje parduotuveje aliejai pilstomi - gali nupirkti maza kieki - isbandyti ir jeigu tiks - pirktis daugiau smile.gif

Man ten irgi patiko.As buvau siadien pirma karta.

O vienas makadamiu aliejus kaip, jei nemaisai su taukmedziu? As kokosa tai sau bandysiu teptis. Jei tiks gales pasiteplioti vyras, dukros. Kvepia tai nuostabiai wub.gif . Ir tepas labai lengvai.
Atsakyti
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 05 15, 15:01)
Norejau paklausti tu mamyciu,kuriu vaikams sunkus AD: ar jums padideje limfmazgiai? Siandien lankemes pas hematologe, tai sake, jog organizmas reaguoja i AD taip, neliks AD, nebedides ir limfmazgiai. Na, nuramino  4u.gif  Bet ar dar kam taip buna? Pas mus ypac vienoj pazastytej toks kaip moneta jau.

Aš dėl tų limfmazgių n gydytojų praėjau (+ šiek tiek pakilusi temperatūra laikėsi mėnesiais). Ištyrė viską - pradedant infekcinėmis ligomis, tuberkulioze, vidaus organų echo perėjom, galiausiai hematologus. Visi nurašė, kad tai AD pasekmė, organizmas nuolatinėje kovoje. Pas maniškę padidėję kaklo ir už ausyčių. Dešinės pusės.
Atsakyti
Su kokosu galima darytis plauku kaukes labai gerai plaukus atgaivina thumbup.gif tiesiog pries plaunant plaukus, koki pusvalandi pabut istepus plaukus kokosu aliejum. tikrai gerai veikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 15, 12:37)
O kaip su tuo kugeliu? Aš visada pienu užplikau, nes kitaip labai jau sausas ir nevalgomas būna  doh.gif
Į bulvinius blynus irgi visada kiaušinį mušu, nes kitaip juk pasileis jie man keptuvėje jeigu vien tarkiai.
o dėl visų tų keptų, tai dar kažkaip privengiu, nes sako, kad maitinant kepto, rūkyto irgi negalima  g.gif

na aš kai bulvių mėgėja, tai be patiekalų iš jų niekaip, blynai pas mane tarkuota bulvė + druskytė, jei labai skysta, šiek tiek nupilu to skystimo

kugelis labai paprasta aš, kai jau mano vaikas didelis galima sakyt, tai plikinu pakepintais spirgais su svogūnu ir į dugną dedu arba faršo sluoksnį arba vištienos krūtinėlės, o šiaip jei pergyvenat del minkštumo dėkit 2/3 bulvių ir 1/3 taip pat tarkuotos cukinijos tirpsta burnoje, švelnus ir minkštas

QUOTE(Laimė @ 2012 05 15, 13:46)

Mums išbėrė veidą verysad.gif turbūt nuo pomidoro. Savaitgalį suvalgė 3 vyšninius taip godžiai.
Beje, aš agurkus irgi duodu pirktinius. Juk savos dar neužaugo... tai vadinasi vaiką ir be daržovių laikyti unsure.gif

kaip bebūtų gaila, bet kol nėra šviežių savų ar iš patikimų rankų, geriau tenkintis šaldytomis daržovėmis 4u.gif

QUOTE(NaujokeBN @ 2012 05 15, 14:01)

limfmazgiai padidėja esant betkokiai infekcijai, net menkiausia slogytė gali iššaukti jų padidėjimą, dantų dygimas o AD tai tikrai taip.. buvo pas mus gal metus laiko prie ausyčių, rodžiau gydytojai, tai sakė jei jie paslankūs nekreipti dėmėsio paskui kažkaip savaime dingo 4u.gif
Atsakyti