Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 15, 12:25)
nepirkt misinio ir maitint vaika toliau. Kodel galvoji kad dingsta pienas?

darzoves. Man asmeniskai dieta nieko nepakeite. Ner prasmes save kankint nezinant kas alergizuoja. Issitirkit.

jo jo,pamiuršau dar pakalsuti,o kodėl taip galvoji? unsure.gif

dėl tyrimosi,tai taip,geriausia išsitirti,bet juk tik 50/50 kad parodys kame kas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fifux'e: 15 gegužės 2012 - 12:27
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 15, 12:30)
Iš daržovių valgau tik agurkus, o kaip su vaisiais? Aš va ką tik sušveičiau bananą ir pirktinį obuolį  g.gif Kitokių vaisių išvis nevalgau, tai gal ir šitų atsisakyti?
O kuom košes paskaninti? ar galiu dėti pačios užšaldytų uogų? braškių, serbentų?

agurkai savo auginti? jei ne - nepiktnaudziauk jais.
Papildyta:
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 15, 12:57)
gal veikia šiluma, o gal tai rodo, kad alergina pataliukai ant kurių miega?

nuo silumos labiau isryskeja berimai, tas tiesa. O kad pataliukai ar milteliai kuriais skalbti pataliukai gali alergizuoti irgi tiesa. Mes pakeitem ciuzinuka i sintetini. Pataliukai liko medvilniniai bet daznai skalbiu. Kol buvo berimai skalbiau tik su eko rutuliais, dabar jau skalbiam su ukisko muilo drozlem, bet ju nerekomenduoju, nes tikrai gali netikti.
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 15, 13:05)
tikrai sunku,ir neįkyri tikrai mirksiukas.gif visos juk pragyvenom tą mirksiukas.gif o bulviniai aptiekalai galėtų būti kad ir kugelis,cepelinai,tarkiniai kukurliukai virti,tarkiniai blynai,keptos bulvės,bulvių apkepas su mėsa ir pn.tik visu venk kiaušinių,pieno produktų mirksiukas.gif

O kaip su tuo kugeliu? Aš visada pienu užplikau, nes kitaip labai jau sausas ir nevalgomas būna doh.gif
Į bulvinius blynus irgi visada kiaušinį mušu, nes kitaip juk pasileis jie man keptuvėje jeigu vien tarkiai.
o dėl visų tų keptų, tai dar kažkaip privengiu, nes sako, kad maitinant kepto, rūkyto irgi negalima g.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2012 05 15, 06:25)
na jus duodat o kam tiek daug ir skirtingu?  g.gif Tai 100 proc sirupai jum cia vika pagadino, nuimkit juos, ir susitvarkys po biski, nereik lekt i ta ligonine, juk vaistams sirupams nedaro ten tyrimu, o ir taip aisku kad kazkuris ar visi 3 netinka.
Inhaliuokites, su inhaliatoriumi, jei nera, tai siaip nameli su garuojanciu puodu padarykit, soda, juros druska ir kvepuokit, kvepuokit. Geriausias vaistas. Jei nereaguojat i ciobrelius, jau geriau ju arbata gert nei tiek vaistu kist i vaika  doh.gif
Nebutina ger viska ka gydytojai israso, reik savo galva irgi mastyt, skaityt dometis, stebet.  ax.gif
Sekmes su dimpominiu  4u.gif , ir nupirkit vaistinei fenkarolio, 1/4 duokit, biski turetu apmazet jum raudonumas, aisku jei sirupus nuimsit smile.gif

ne tai mes ju visu negirdem istisai,astifeda isvis tik karta daviau.daugiausia jis gavo AFLUBINO su pusu ekstraktu, speju to uzteko.vaistus vos tik pasaket nuemiau.kai nera "stazo" su sia liga as neturiu dar tiek info kiek jus, bet juk is to ir mokomes ar ne?o del gydytoju, juk pasitiki, zmogus "dirba"su vaikais turinciu AD tai juk galetu, ir turetu zinot kad negalima.db susiskambinau tai vos ne nusizvenge, sako vieniem alergizuoja kitiem ne, gal jus sako augalam alergiski nes Aflubinas pusu nu tai zodziu.
beje del diplomo...ne kas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 15, 12:37)
O kaip su tuo kugeliu? Aš visada pienu užplikau, nes kitaip labai jau sausas ir nevalgomas būna  doh.gif
Į bulvinius blynus irgi visada kiaušinį mušu, nes kitaip juk pasileis jie man keptuvėje jeigu vien tarkiai.
o dėl visų tų keptų, tai dar kažkaip privengiu, nes sako, kad maitinant kepto, rūkyto irgi negalima  g.gif

kaišinius galima pakeisti virtų bulvių tyre,morkų tyre,soju miltais ir pn.
dėl minkštumo,gali pirlti jei reikia sojų pieno,avižų,ryžių ir pn 4u.gif aš pilu paprasto vandens 4u.gif
Atsakyti
Gal gali kuri parotinti kaip pvz. iškepti tuos skanius blynelius iš pvz. kukuruzų miltų? g.gif Aš įtarkuoju obuolio ir pilu ryžių pieno. Vaikas raukosi ir pilnai jį suprantu. Man pačiai jie tokie neskanūs unsure.gif

Mums išbėrė veidą verysad.gif turbūt nuo pomidoro. Savaitgalį suvalgė 3 vyšninius taip godžiai.
Beje, aš agurkus irgi duodu pirktinius. Juk savos dar neužaugo... tai vadinasi vaiką ir be daržovių laikyti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 15 gegužės 2012 - 13:48
Sveikos 4u.gif

Gerų patarimų pas jus pasiskaitau. Pasiėmiau į galvą - kukurūzų miltus blynams biggrin.gif 4u.gif mes juos taip mėgstam (na gal aš labiausiai, bet irgi aktualu nes vaikas gauna MP). O su ruginiais miltais nelabai...
Man taip ir liko klausimas del varskes, kiausiniu, kai minėjau, jog gydytoja birzuose sakė, jog pvz kotlete kiaušinis galima, na t.y. perdirbtas.
Mums kolkas sunkiai sekasi su maistu, labai sunku susilaikyti verysad.gif
Dar galvoju, gal reikia pas alergologę kokią važiuoti, o gal mano vaikas ne visiems tiems produktams alergiškas?
Bėje, makaronus tai irgi minėjo, kad galima g.gif Bet mes einam į darželį, tai ten labai sunku visų negalimų produktų išvengti. verysad.gif Rytoj pusryčiams nešiu košę.
Atsakyti
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 05 15, 13:49)
Man taip ir liko klausimas del varskes, kiausiniu, kai minėjau, jog gydytoja birzuose sakė, jog pvz kotlete kiaušinis galima, na t.y. perdirbtas.
Mums kolkas sunkiai sekasi su maistu, labai sunku susilaikyti  verysad.gif
Dar galvoju, gal reikia pas alergologę kokią važiuoti, o gal mano vaikas ne visiems tiems produktams alergiškas?
Bėje, makaronus tai irgi minėjo, kad galima  g.gif Bet mes einam į darželį, tai ten labai sunku visų negalimų produktų išvengti.  verysad.gif Rytoj pusryčiams nešiu košę.

mums uždraudė visus produktus kuriuose yra kiaušinis. Perdirbtas jis ar ne.
Į darželį jau trečia savaitė nešu visą maistą, nors moku ir už darželio maistą. Bet blogiausia aišku, kad jį šildo mikrobangų krosnelėje verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimė: 15 gegužės 2012 - 13:54
QUOTE(Laimė @ 2012 05 15, 13:46)
Gal gali kuri parotinti kaip pvz. iškepti tuos skanius blynelius iš pvz. kukuruzų miltų? g.gif Aš įtarkuoju obuolio ir pilu ryžių pieno. Vaikas raukosi ir pilnai jį suprantu. Man pačiai jie tokie neskanūs unsure.gif

Mums išbėrė veidą verysad.gif turbūt nuo pomidoro. Savaitgalį suvalgė 3 vyšninius taip godžiai.
Beje, aš agurkus irgi duodu pirktinius. Juk savos dar neužaugo... tai vadinasi vaiką ir be daržovių laikyti unsure.gif

na man pvz skanu.ar pilu tik vandeny,maišau cukraus šiek tiek ir banano g.gif
daržoves gali duoti,tik pvz visiems nitratams išplauti nepakenks kad palaikysi jį bent pusvalandį vandenyje,o geriausia su soda.

QUOTE(Šarka-Li @ 2012 05 15, 13:49)

Bėje, makaronus tai irgi minėjo, kad galima  g.gif Bet mes einam į darželį, tai ten labai sunku visų negalimų produktų išvengti.  verysad.gif Rytoj pusryčiams nešiu košę.

nemanau kad galima schmoll.gif tada visos valgytų keptus ar virtus kiaušinius,juk jie jau perdirbti būtų g.gif
o pas alergologus niekad nepakenks pasirodyti-blogiau nebus tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 15, 13:54)
na man pvz skanu.ar pilu tik vandeny,maišau cukraus šiek tiek ir banano g.gif
daržoves gali duoti,tik pvz visiems nitratams išplauti nepakenks kad palaikysi jį bent pusvalandį vandenyje,o geriausia su soda.

nebūna kieti? su bananu- nebandžiau g.gif
Atsakyti
Mano mergyte megsta kotletukus ant garu virtus: visada itarkuoju bulve, svoguniuko, druska, pipirai, burokine tarka itarkuoju kopusto ir imaisau virtu ryziu. Gaunasi minkstuciai skanuciai "a la balandeliai" (bet gero farso reikia) smile.gif Nereikia jokiu kiausiniu, neisyra man.
Norejau paklausti tu mamyciu,kuriu vaikams sunkus AD: ar jums padideje limfmazgiai? Siandien lankemes pas hematologe, tai sake, jog organizmas reaguoja i AD taip, neliks AD, nebedides ir limfmazgiai. Na, nuramino 4u.gif Bet ar dar kam taip buna? Pas mus ypac vienoj pazastytej toks kaip moneta jau.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2012 05 14, 12:51)

Mamos, iskilo toks klausimas. Kaip manot. Ligonineje pries nakti duodavo gerti fenkaroli. Niezejima akivaizdziai nuimdavo. (2 kartus gere). Sekancia diena visa isbere (likom prie teorijos, kad nuo prasirgtos tridienes ir netycia per pietus suvalgytos sriubos su bulvemis (suvalgiau ka atnese ir tik po to susiprotejau, kad lyg ir bulves skoni jauciau)). Gryzome namo, nusiperku fenkaroli, skaitau sudeti ir...gi bulviu krakmolas sudetyje doh.gif Kaip manot, ar gali buti taip kad kol gere tuos vaistus, jie uzslopino alergine reakcija, kuria siaip sukeltu bulves, o nustojus gerti, bulviu alergenai padare savo reakcija, nes jie taip greit nepasisalina is organizmo? Nes gryzus namo dar labiau isbere, o va siandien is niekur nieko daug geriau. Sakau gal jau baigia pasisalinti tie bulviu alergenai is jo organizmo g.gif
Ot suveliau klausima lotuliukas.gif Zodziu ar gali buti taip, kad fenkarolis nueme niezuli, bet kartu ir alergizavo? g.gif Nes jei mes alergiski bulvems, tai mums iskart sie vaistai atkrenta g.gif

Mums panašus variantas buvo (mažiausiajam). Pirmą pusmetį jį alergizavo absoliučiai visi antihistamininiai. Antrąjį lyg claritinas pradėjo tikt, o va pvz. tavegilio sudavus, pirmas kelias valandas bent jau veido bėrimai akivaizdžiai pablykšdavo, o po kelių valandų matomai pasireikšdavo išlikusi alergija kažkokiam jo komponentui ir išrausdavo dvigubai tiek.

QUOTE(rieduliukas @ 2012 05 14, 13:38)
girdėjau tokią nuomonę, kad sunkiausiai išaugama žuvies ir kviečių alergija, o visa kita pamažu...
dėl žuvies tai žinojau, kad jei yra alergija, tai jau suvisam, o kviečiai buvo naujiena...

Dėl kviečių netiesa.

QUOTE(Uranija5 @ 2012 05 14, 14:50)
Sveikos,
norėjau pasiteirauti kaip ilgai galima gerti Zyrtec'ą?  g.gif  Sūnui 7.5 mėn. Balandžio pradžioje buvom pas alergologę, liepė mėnesį gerti, mėnesį negerti, nes kitą vizitą paskyrė po 2 mėn. Praeitą savaitę bandžiau nutraukti, bet labai išryškėjo bėrimas, tai po dienos vėl daviau.. Šiandien nebedaviau ir žiūrėsiu kaip reaguoja..

Viena klinikų alergologė sakė, kad iki 1,5-2 metų jį saugu vartot.

QUOTE(ssimon @ 2012 05 14, 17:22)
pamiršau paminėti, kad gastro gydytoja pasakė, kad vaikas gauna per dažnai valgyti (valgo kas 3-4 val.), ir nespėja susvirškinti baltymo, tad jis iseina per odą bėrimo pavaidalu. Mūsų gydytoja pasakė, kad tai nesamonė, tai kiek gydytojų, tiek ir nuominių, o ką daryti kad bėrimai laitūsi nepasako niekas.  schmoll.gif

Neduot valgyt išvis biggrin.gif

QUOTE(Fifux'e @ 2012 05 14, 18:27)
aiškuma 4u.gif

va db knygoj paskaičiau: maistui alergija/jautrumas gali pasireikšti keliais būdais-bėrimais,sirgti AD,turėti astmą,turėti alerginę slogą, būti dilgėlinė, arba viską kartu viename turėti 4u.gif
Maistinė alergija dažniausiai pasireškia: lūpų,liežuvio,gomurio niežuliu ar patinimu; pykinimu, vėmimu,diegliais;viduriavimu;niežuliu ir tinimu;dilgėline;odos uždegimu,kraujagyslių uždegimu,AD;nosies užgulimas,čiaudulys;kosulys,gerklės kutenimas;akių perštėjimas,paraudimas,ašarojimas;ausų uždegimais g.gif

žodžiu AD visgi alergijai maistui priskiriamas irgi g.gif

Maisto alergija dažnai pasireiškia kaip AD. Bet AD gali eiti ir be maistinės alergijos.
Papildyta:
QUOTE(NaujokeBN @ 2012 05 15, 14:01)
Norejau paklausti tu mamyciu,kuriu vaikams sunkus AD: ar jums padideje limfmazgiai? Siandien lankemes pas hematologe, tai sake, jog organizmas reaguoja i AD taip, neliks AD, nebedides ir limfmazgiai. Na, nuramino  4u.gif  Bet ar dar kam taip buna? Pas mus ypac vienoj pazastytej toks kaip moneta jau.

Maniškiui padidėję, bet ne pažasty, o kažkur už ausų.
Atsakyti