Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Astukasas @ 2012 05 10, 13:50)
Ar ne geriau tada duoti vaikučiui pritaikytus mišinukus, nei pačiai maitinti ir taip jautrinti organizmą, kankinasi ir mažius, ir mama tuo pačiu, kai nieko negali valgyti.

o kas tai yra? naturalu kad toks klausimas kyla...bet zmogus dar nepazenge tiek kad butu tobulesnis uz gamta. Na ner dar tokio misinio kuriame butu visos vaikui reikalingos medziagos. Be to kaip mamos ir sake -labai sunku pritaikyti misini. Negalvokit kad bet kuris kur parasyta HA tiks jusu vaikui. O kiek vargsit kol rasit tinkama...
Mamos piene yra ir medziagos slopinancios alergines reakcijas ir daug kitu vaiko organizmui butinu medziagu kurios brandina ir stiprina organizma. Pasikalbekit su alergologe apie tai. Paaiskins. Jei normali zinoma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 10 gegužės 2012 - 13:02
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 10, 13:50)
Sorry už gal ir durnus klausimus, bet kas tas lopo tyrimas ir kokius išvis tyrimus galima atlikti ir ką jie parodys? Bent žinočiau ko prašyti gydytojų jeigu patys neskirtų  blush2.gif
Ir dar vienas, toks gal nevykęs klausimas, neužmėtykit pomidorais ir neapšaukit bloga mama, bet...... Ar ne geriau tada duoti vaikučiui pritaikytus mišinukus, nei pačiai maitinti ir taip jautrinti organizmą, kankinasi ir mažius, ir mama tuo pačiu, kai nieko negali valgyti.

Patarciau sukaupti jegas ir maitinti savo kudiki, zinau, is patirties kaip sunku (ir nemiegojus buvau, ir nevalgius), bet ka jus zinot, koki misinuka pritaikyt? O jei pabloges situacija? Ir taip sunku valdyt liga (jei jums is tikruju AD), tad geriau neiaudrint vaikelio organizmo.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2012 05 10, 13:15)
Ne, aš ėjau į KMUK, tiesa vistiek jai atsilyginau, nes priėmė be talono. Pakonsultavo normaliai ir lopo tyrimus padarė. Aišku, nesakau, kad kalbėjomės ilgiausiai... kalbėjo lakoniškai, bet... vistiek esu dėkinga, nes bent jau tyrimus padarė, kai tuo tarpu kita alergologė liepė kiaušinį keisti į putpelės. O ką nevalgyti- patarė iš akies. O mus toliau bėrė..
dabar bent jau žinau nuo ko pradėti dietą taikyti.
Vaistų stiprių neišrašė, kaip tik akcentavo, kad vaistus skiria pradžiai tol kol susitvarkysime maistą... Paskui jau visas gydymas- maistu.
Antrą kartą laukėme už durų irgi valandą.

Aš taip pat nesakau, kad ji bloga ir pas ją neiti. Aš irgi dėkinga už tyrimus, be to pliusas tas, kad ji dirba suaugusių poliklinikoj ir priima vaikus, o ten eilės žymiai trumpesnės, nei pas vaikų alergologus KMUK. Tik taip trūksta normalios, išsamios konsultacijos iš tų daktarų. Atsisėdus pergalvojau, kad per tiek laiko su superiniu alergologu taip ir nesusidūriau, kurį galėčiau rekomenduoti 100%. Pati asmeniškai noriu vėl kur nors pasikonsultuoti, nes situacija vėl nebekontroliuojama. Naktys bemiegės, "degantis" vaikas su vėl išplitusiais bėrimais. O dar ir sloga lenda, bijau kad irgi alerginė. Tik nesumąstau pas ką čia nueiti Kaune. Geriausia, turbūt būtų vėl į Antakalnio alergologinį įsiprašyti.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 05 10, 13:56)
Paklausk 2L viename, ji visai neseniai maste nutraukti maitinima.. Bet dar maitina, jei teisingai supratau..

Jo, su misiniais nera taip paparsta, mes isbandem tris - vienas lyg nieko, buvo neblogai, o kiti du, tai dar labiau pablogino situacija...bet kadangi nebuvo ryskaus pagerejimo, tai metem lauk tuos misinius ir KOL KAS dar vis maitinu...kiek ilgai tversiu nezinau - zinociau, kad bus geriau su misiniais - siandien nutraukciau, bet kai esi nezinioje, tai praddi galvot - neatitaikysi misinio, MP neturesi - kas tada????..tai ir ka - esu pikta, nedavalgius, nedagerus, be energijos, atejo nelauktos MMMM, plaukiu kaip neries ir nemuno intarpas, sveikatos nulis, energijos nulis - aukojuosi, del savo mazosios...Nors ir nera geriau nuo MP, bet aukojuosi....kartais pamastau, kad vaikui geriau butu sveika, zvali mama, bet kol kas nematau kitos iseities..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 05 10, 13:56)
Na MP yra geriausias vaikelis tokiam mazam vaikui. Misini pritaikyt yra sunku. Alergiskus vaikus pataria maitinti MP kuo ilgiau, veliau pradeti primaitinima.

maniskei dabar 2.5 metu, maitinau iki 1.5 alergija buvo pradejus listi kai buvo visai mazute (tada emiau is savo raciono viska nuo ko gali berti, ir po kiek laiko nustojo berti, nors veliau valgiau beveik viska)
dabar islindo berimai virs 2 metu, jei buciau zinojus, kad bers, buciau maitinus, kad ir iki triju metu
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 10, 14:55)
Jo, su misiniais nera taip paparsta, mes isbandem tris - vienas lyg nieko, buvo neblogai, o kiti du, tai dar labiau pablogino situacija...bet kadangi nebuvo ryskaus pagerejimo, tai metem lauk tuos misinius ir KOL KAS dar vis maitinu...kiek ilgai tversiu nezinau - zinociau, kad bus geriau su misiniais - siandien nutraukciau, bet kai esi nezinioje, tai praddi galvot - neatitaikysi misinio, MP neturesi - kas tada????..tai ir ka - esu pikta, nedavalgius, nedagerus, be energijos, atejo nelauktos MMMM, plaukiu kaip neries ir nemuno intarpas, sveikatos nulis, energijos nulis - aukojuosi, del savo mazosios...Nors ir nera geriau nuo MP, bet aukojuosi....kartais pamastau, kad vaikui geriau butu sveika, zvali mama, bet kol kas nematau kitos iseities..... unsure.gif

Tu valgyk. Nes bus kaip man. Man nuo nevalgymo buvo dinge net mmm,nes nezinojau ka valgyt.. Pagooglinau, kad mano svorio ir ugio zmones raso i anoreksiku skyrelius... Tai baisu pasidare.. Nuo to laiko pradejau valgyt. Ir valgau daug. Per metus priaugau 5 kg. O tai buvau kaip anoreksike. O mmm tai tau dar gana velai prasidejo, jei tai pirmos po dukrytes gimimo. Man po abieju vaiku jos prasidejo 2 men. Tad tau dar nera taip blogai. Pailsek. Tu esi gera mama. Stengies del savo maziukes. Paskui atsigausi. Tik reikia laiko. Ir poilsio. 4u.gif As dar maitinu MP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 10 gegužės 2012 - 14:14
QUOTE(marlene @ 2012 05 10, 13:47)
Aš taip pat nesakau, kad ji bloga ir pas ją neiti. Aš irgi dėkinga už tyrimus, be to pliusas tas, kad ji dirba suaugusių poliklinikoj ir priima vaikus, o ten eilės žymiai trumpesnės, nei pas vaikų alergologus KMUK. Tik taip trūksta normalios, išsamios konsultacijos iš tų daktarų. Atsisėdus pergalvojau, kad per tiek laiko su superiniu alergologu taip ir nesusidūriau, kurį galėčiau rekomenduoti 100%. Pati asmeniškai noriu vėl kur nors pasikonsultuoti, nes situacija vėl nebekontroliuojama. Naktys bemiegės, "degantis" vaikas su vėl išplitusiais bėrimais. O dar ir sloga lenda, bijau kad irgi alerginė. Tik nesumąstau pas ką čia nueiti Kaune. Geriausia, turbūt būtų vėl į Antakalnio alergologinį įsiprašyti.

Dėl šito sutinku. Visi jie man nuo ligonių srauto atbukę kažkokie unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 10, 14:55)

mmm gausumas ir energijos kiekis ju metu tikrai nepriklauso nuo maitinimo krutimi.
Stiprybes.
Papildyta:
mes uzsirasem pas Astrauskaite geguzes pabaigoj. Kazi, gal kokiu dovanu nest kad normaliau pakonsultuotu....
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 05 10, 15:12)
Tu valgyk. Nes bus kaip man. Man nuo nevalgymo buvo dinge net mmm,nes nezinojau ka valgyt.. Pagooglinau, kad mano svorio ir ugio zmones raso i anoreksiku skyrelius... Tai baisu pasidare..  Nuo to laiko pradejau valgyt. Ir valgau daug. Per metus priaugau 5 kg. O  tai buvau kaip anoreksike. O mmm tai tau dar gana velai prasidejo, jei tai pirmos po dukrytes gimimo. Man po abieju vaiku jos prasidejo 2 men. Tad tau dar nera taip blogai. Pailsek. Tu esi gera mama. Stengies del savo maziukes. Paskui atsigausi. Tik reikia laiko. Ir poilsio.  4u.gif As dar maitinu MP.

sakau jeigu bus mazesnis maisto racionas, gal iseis atcekt nuo ko ja beria....pagrinde valgau kalakutiniena, pasidarau ryziu makaronu su kalakutienos farsu, dar ryziu trapuciu, bulviu kartais ir agurkus zalius...viskas, tuo ir baigias mano racionas...

Jo, mano pirma dukryte..as is ivs nelaukiau mmm...sakau maitinu, gal neateis smile.gif

Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 10, 15:55)
mmm gausumas ir energijos kiekis ju metu tikrai nepriklauso nuo maitinimo krutimi.
Stiprybes.

ne ne..as tik sakau gal orgnizmas pasilpes, kraujas maziau kresa, gal todel gausiau kraujuoju..o gal del to, kad pirmos mmm po gimdymo....
O stiprybes reikia - aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 10, 16:06)
sakau jeigu bus mazesnis maisto racionas, gal iseis atcekt nuo ko ja beria....pagrinde valgau kalakutiniena, pasidarau ryziu makaronu su kalakutienos farsu, dar ryziu trapuciu, bulviu kartais ir agurkus zalius...viskas, tuo ir baigias mano racionas...

Jo, mano pirma dukryte..as is ivs nelaukiau mmm...sakau maitinu, gal neateis smile.gif

Papildyta:
ne ne..as tik sakau gal orgnizmas pasilpes, kraujas maziau kresa, gal todel gausiau kraujuoju..o gal del to, kad pirmos mmm po gimdymo....

Kitoms gerai,maitina ir neateina mmm. Kokius metus... wub.gif Drambliuko svajone. smile.gif As maitinu iki 6 men kaip tankas, paskui jau maziau..bet vis tiek maitinu.. Bet jos man po 2 men po vaiko gimimo tik bar bar i duris ir i svecius smile.gif Sakau, labai organizmas nori pastoti smile.gif vel. smile.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(2Lviename @ 2012 05 10, 16:06)

daug kas pirmus kartus gausiau kraujuoja.
O man dar neatejo biggrin.gif Dukrytei jau metukai ir du menesiai thumbup.gif bet po pirmo gimdymo mmm sulaukiau tik po metu ir 10 menesiu tongue.gif ir tai tik dvejos tebuvo biggrin.gif jau neatsimenu kas tai yra mmm. Ir labai dziaugiuosi del to.

Mamytes, o kuo pasausint veideli galimetu mazylei? Tuos spuogiukus galvoju reiktu...turiu tik weledos krema su cinku, bet jis uzpakaliukui kaip suprantu labiau. Kas dar tiktu?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 10, 17:26)
daug kas pirmus kartus gausiau kraujuoja.
O man dar neatejo biggrin.gif Dukrytei jau metukai ir du menesiai  thumbup.gif bet po pirmo gimdymo mmm sulaukiau tik po metu ir 10 menesiu tongue.gif ir tai tik dvejos tebuvo biggrin.gif jau neatsimenu kas tai yra mmm. Ir labai dziaugiuosi del to.

Mamytes, o kuo pasausint veideli galimetu mazylei? Tuos spuogiukus galvoju reiktu...turiu tik weledos krema su cinku, bet jis uzpakaliukui kaip suprantu labiau. Kas dar tiktu?

mes irgi tepem kremuku kuris skirtas uzpakaliukui.o siaip tai melis tinka, cia man mamos patare mirksiukas.gif
Atsakyti