Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Soncuk @ 2012 05 09, 15:40)
O del berimo, musu mergaitei, kai buvo menesiukas buvo labai panasiai isbere. Tai taip vadinami menesio spuogeliai, jie atrode labai panasiai ir praejo per pora savaiciu. Tai buvo ne alergija, bet ir ne prakaitine. Tačiau menesio laiko vaiko mamytei mityba reik prisiziureti, nes ju zarnynai dar nesubrende.
Bet, kas is tiesu jusu vaikuciui gali pasakyti tik gydytojas. Mano draugei panasiai menesio laiko kudikelis kankinosi, paskyre geruju bakteriju, pagere ir viskas susitvarke. To jums ir linkiu!

Aš save bandau įtikinti, kad taip "valosi" kūdikio odelė, bet jeigu tai AD, tai norėtųsi kuo anksčiau žinoti ir pradėt gydytis. Man su maisto ruoša visada iškildavo problemų, kai nežinai ką pasigaminti, o dabar kai maitinu, tai išvis košmaras, nes parduotuvėje net nežinai kokius produktus nusipirkti, kad būtų ką valgyti doh.gif Tai gal galit parašyti ką konkrečiai man valgyti: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Gal galima kur nors rasti meniu, kuriame nebūtų pieno produktų g.gif
Atsakyti
ir dar - kuom skalbiate vaiko drabuzelius? nes daznai alergizuoja ir skalbimo milteliai , mums netgi Bobas ir Neutral netiko.
Papildyta:
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 09, 16:01)
Aš save bandau įtikinti, kad taip "valosi" kūdikio odelė, bet jeigu tai AD, tai norėtųsi kuo anksčiau žinoti ir pradėt gydytis. Man su maisto ruoša visada iškildavo problemų, kai nežinai ką pasigaminti, o dabar kai maitinu, tai išvis košmaras, nes parduotuvėje net nežinai kokius produktus nusipirkti, kad būtų ką valgyti  doh.gif Tai gal galit parašyti ką konkrečiai man valgyti: pusryčiams, pietums ir vakarienei. Gal galima kur nors rasti meniu, kuriame nebūtų pieno produktų  g.gif

pusryciams galite virtis koses ant vandens arba ant ryziu, avizu pieno - yra pirkti Rimi parduotuvese. as pusryciams valgydavau sumustinius (duona irgi skaitykite sudeti - as pirkdavau paprasta be jokiu ten priedu). Galite pati pasigaminti naturaliu vyniotiniu sumustiniams - as iki siol (nors jau nemaitinu) gaminu pati vyniuotinius- is vakaro uzmarinuoju(druska, pipirai, lauro lapai , truputi cesnako) gabala mesos (pvz. kalakutiena, kiauliena), ryte isuku i maistine folija ir verdu apie 1-1,5. Tada isimu, prispaudziu ir jau po keliu valandu turiu kuo skaniausia vyniuotiniu .
Pietums galite virtis ryziu, grikiu, perlines, makaronus (yra be kiausiniu) - ir sau pasikepti gabaliuka mesos, pasidaryti kotletu be kiausiniu...
Atsakyti
QUOTE(beatka1983 @ 2012 05 09, 16:00)
o jus dar nesirodete alergologei ? is kokio jus miesto? negavote siuntimo is pediatres pas alergologa?
pradzioje visiskai isimciau piena ir pabandyciau nutraukti vitD, saules pakankamai dabar - tegu naturalaiai jis gaminasi. Tada pasirodyciau alergologei.
Beja - kokiu kremuku tepate maziuke - koki naudojate veidukui? kaip maudote ja - kaip daznai ir su kokiomis priemonemis? Mums pvz. tik gimus rekomendavo Balmandol alieju i vonia - bet jis mums visiskai netiko

Papildyta:
pas mus identiskai prasidejo AD. Tik as ta prasidejima tapatinu su 1 menesio skiepu - butent po jo prasidejo musu bedos bedeles su berimais. pradzioje jie buvo tik ant veiduko, o tada jau plito i visa kuneli. Musu maziukas labai trine rankytemis, arba galva sukiojio bandydamas pasikasyti.

Mes iš Kauno. Negavome siuntimo, nes pas gydytoją buvome dar tik vieną kartą, pasakiau, kad išbėrė, tai sesutė tepasakė, kad kažko užvalgiau,o gydytoja sakė, kad būna toks bėrimas ir perdaug nekreipė dėmesio, bet ir bėrimas paūmėjo tik po pasirodymo gydytojai, todėl galvoju nuvažiuot pasirodyt būtent dėl bėrimo. Nesiskiepijome 1 mėnesiuko,nes didžioji sesė sirguliuoja, tai sakė palaukti. Vitamina D duodame 2 lašiukus per dieną ( o jis gali alergizuoti?)
Vakar ir šiandien patepiau kelis kartus Excipial tepalu su migdolu aliejumi (mum jį rekomendavo gydytoja tepti užpakaliukui, nes jis dažnai paraudęs ir išberia).
Maudomės kas antrą dieną, pilu Balmando aliejų.
Papildyta:
QUOTE(beatka1983 @ 2012 05 09, 16:11)
ir dar - kuom skalbiate vaiko drabuzelius? nes daznai alergizuoja ir skalbimo milteliai , mums netgi Bobas ir Neutral netiko.

Skalbiu su skystu skalbikliu, kažkoks vokiškas skirtas vaikams (bent jau taip rašo), šiaip jis man turi tokį aitroką kvapą, galbūt reiktų pakeisti kažkuom g.gif Skaičiau, kad geriausiai ūkiškas muilas, bet tai tada rūbelius plaunate rankomis ar kaip?
Ir labai ačiū už receptukus thumbup.gif jau šviesiau darosi dėl maisto pasirinkimo. Gal dar kas galėtų pasidalinti kaip maitinotės?
Atsakyti
Dar vienas mano miegstamiausias receptukas, o dabar ir sunelis kartu valgo kai pagaminu:
is vakaro pamarinuojate didesniais gabaliukais kokios nors mesos (marinatas pas mane visada standartiskai - druska , lauro lapas, pipirai, cesnako), tada jau kita diena viska kepu orkaiteje tokioje maise - rankoveje. pridedu bulviu, ant virsaus dedu tarkuotu morku, mesos gabaliukus, dar idedu kokiu turiu darzoviu - ar cukinija ar kaliafiora, ipilu truputi alyvuogiu aliejaus ir viska pasaunu i orkaite 1-1,5 val. Skanumelis gaunasi troskinukas thumbup.gif
Atsakyti
tikrai kai prispaudžia bėda, kaip mat išmoksti viską smile.gif galima darytis troškinius su daržovėmis, šiaip blynų mes beveik atsisakeme, bet galima darytis lietinius be pieno ir kiausiniu - miltai, vanduo, druska. parduotuvėje pusfabrikaciu neperkame, virtinukus ir panasius dalykus darausi pati. sriubos irgi nepakeiciamas dalykas. tik manau geriau valgyt ivairesniu po truputi, nei vien burokelius. beje burokeliai taip pat nera toks jau nekaltas dalykas, mano mazajai jie netinka. geriau issivirt mazesni kieki ir kaskart kitokios 4u.gif
Atsakyti
Astukas, as nemanau, kad jums AD. Gal tiesiog valosi odele. Pasilaikykit dietos. Aisku sunku, bet del vaiko galima. Ir stebekit. o beria visa kuneli ar tik veiduka? Galvyte? Nerami ji gali buti ir del pilvuko diegliu. Valgykit pvz. grikius, sriubyte: mesa+ morka+bulve. Labai skanu kukruzu kose. Tik del odos bedu atradau ja. Ir dabar ji beveik viena skaniausiu mano kosiu. Vitamina D nutraukit. Mano mazyle bere nuo jo. Palaukit su skiepais. Jei bus isberta neskiepykit.
Atsakyti
Va dabar kai tik su vyru į orkaitę įkišome vištieną su bulvėmis ir morkomis thumbup.gif Turiu kameroje šparaginių pupelių, grybų, norėtųsi į tokius troškinukus įdėt, bet bijau, kad nepūstų pilvelio.
Dar verdu vištienos sriubytę: vištiena, bulvė, morka, ryžiai arba makaroniukai.
Norėjau paklausti o kaip su sausainiais, bandelėmis, batonu?
Atsakyti
Grybu geriau nevalgyk.Sunkus maistas mazyles pilveliui. Pamenu maitinau MP, dukrelei buvo 1 metukai. Uzvalgiau kaledininiu pyragaiciu su grybais. Tai paskui man zviege visa nakti giesmes.. Daugiau maitindama MP nevalgiau grybu. Ir tokiu cirku nebuvo.

Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2012 05 09, 17:07)
Astukas, as nemanau, kad jums AD. Gal tiesiog valosi odele. Pasilaikykit dietos. Aisku sunku, bet del vaiko galima. Ir stebekit. o beria visa kuneli ar tik veiduka? Galvyte? Nerami ji gali buti ir del pilvuko diegliu.  Valgykit pvz. grikius, sriubyte: mesa+ morka+bulve. Labai skanu kukruzu kose. Tik del odos bedu atradau ja. Ir dabar ji beveik viena skaniausiu mano kosiu. Vitamina D nutraukit. Mano mazyle bere nuo jo. Palaukit su skiepais. Jei bus isberta neskiepykit.

Kolkas berimus pastebiu tik ant veidelio, ausyčių, kaktos, galvytėje ir ant kakliuko kažkiek yra.
Atsakyti
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 09, 17:28)
Kolkas berimus pastebiu tik ant veidelio, ausyčių, kaktos, galvytėje ir ant kakliuko kažkiek yra.

O man jūsų bėrimas labai labai panašus į AD. O dar labiau įtarimus didina pilvelio bėdos. Mums nuo alerginių reakcijų labai labai pūsdavo pilvuką, turėjom bėdelių su viduriais. Aš kai pagalvoju, maniškę berti pradėjo nuo 6-7 savaitės, bet jau prieš tai prasidėjo pilvo pūtimai ir t.t. Matyt jau tai buvo pirmosios organizmo reakcijos į alergiją, tik aš neturėdama patirties nurašiau tai eiliniams kūdikių diegliukams. Aš jums rekomenduočiau ne tik pieno produktų nevartoti, o bent 2-3 savaites laikytis hipoalerginės dietos. Be visų didžiųjų alergenų (pienas, kiaušiniai, kviečiai, žuvis, ryškiaspalvės, atvežtinės daržovės ir vaisiai, maisto papildai ir vitaminai, riešutai, soja). Jei matysite, kad bėrimas praeina, palaipsniui vis po vieną iš galinčių alergizuoti produktų vėl įtraukite į savo racioną ir stebėkite vaikelį. Taip pat kritiškai peržvelkite viską, kas susiję su kūdikiu (kūno priežiūros priemonės, skalbikliai, buitinė chemija naudojama namie ir t.t.) Skalbti pabandykite su Ringuvos muilo drožlėmis. Nereikės rankomis skalbti. Ir būtinai pasirodykite alergologui. Tik jis patvirtins kas čia yra.

Ai, dar minėjote, kad užpakaliuką beria. Tai irgi gali būti signalas, kad kažkas netvarkoj su maistu. Juk kas įeina, tas ir išeina smile.gif o jei netinka - gali dirginti.
Atsakyti
QUOTE(Astukasas @ 2012 05 09, 16:16)
Va dabar kai tik su vyru į orkaitę įkišome vištieną su bulvėmis ir morkomis  thumbup.gif Turiu kameroje šparaginių pupelių, grybų, norėtųsi į tokius troškinukus įdėt, bet bijau, kad nepūstų pilvelio.
Dar verdu vištienos sriubytę: vištiena, bulvė, morka, ryžiai arba makaroniukai.
Norėjau paklausti o kaip su sausainiais, bandelėmis, batonu?

nuimkit ir kepinius, nes i ju sudeti daznai ieina E ir siaip visokiu s...., o namie kept vistiek desit kiausini sviesto. Nebent galite aviziniu sausainiu pasidaryt, avizu dripsniai, biski vandens, sulciu ar ryziu pieno, alyvuogiu aliejaus, galima dziovintu abrikosu ar razinu, ir ant kepimo popieriaus formuot sausainiukus. Siaip yra miltu visokiu jei pasiruosusi eksperimentams (rusiu, kukuruzu, grikiu, ryziu, avizu ) mirksiukas.gif
maudant nenaudokit jokiu priemoniu, nereikia tokiam maziukui tu prausikliu, aliejuku, kokio neutralaus muiliuko uzpakaliukui uztenka. Skalbti rekomenduocia eko Sonet skystu bekvapiu, isskalaut siltam vandeni. Skalbti viska, o ne tik vaiko drabuzius, nes jis visur lieciasi ir tie kvapai fosfatai kas yra cheminese skalbikliuose viskas nuseda ant vaiko odos, kuri jautriau reaguoja, nes jau yra sudirginta.
Cia daug mamytes nuomoniu isreiske, as palaukau dietos ideja, nes nesvarbu ar aerginis tas berimas ar praeis, bet su pilvuku problemeliu turit tai dieta manau padetu. Nusipirkit Biogaia geruju bakteriju, dabar jau yra ju daugelyje vaistiniu mirksiukas.gif
Jei keliausit pas alerologa ar dermatologa, paprasykit kad nepatingetu paimti nuo odos paseli, ar ner kokio stafilokoko
Atsakyti
Labai ačiū už patarimus, tikrai nemažai informacijos suteikėte. Aš tik šiandien pradėjau įtarinėt, kad turim rimtesnę bėdą nei paprastas bėrimas, tai manau dar daug informacijos turėsiu pasirankioti apie tai, o ypač tada, jei sužinotume, kad tikrai turime tą nelemtą AD doh.gif Va dar įkeliu kaip šiandien atrodom, tik nesuprantu kodėl foto nuima tą raudonumą, nes pačiam fotoaparate kai žiūriu, tai daug ryškesni tie spuogeliai, gal pats kompas pakoreguoja spalvas g.gif
user posted image
Atsakyti