QUOTE(Astukasas @ 2012 05 09, 14:24)
Aš ir pati jau buvau nusprendusi atsisakyti pieno produktų, bet gal galit padėti tai padaryti

Pieno produktai t.y. viskas: varškė, pienas, sūris (baltas ar fermentinis), sviestas, grietinė, jogurtas, galų gale košės verdamos su pienu. Daugelį metų pusryčiams arba vakarienei valgydavau pieno produktus, net neįsivaizduoju ką tada valgyti. Juk ir blynai tada netinka, nes sudėtyje kiaušinis, pienas. Ką tada valgyti? Jau ir taip atsisakiau daugelio produktų: vaisių (valgau tik bananus), daržovių (nebent virtus burokėlius su aliejumi), sriubą tik vienintelę verdu (burokėlių), nes visos kitos netinka (kopūstai, pupos, žirniai, daržovių, rugštynių ir pan. pučia pilvelį). Sumuštinį kokį iš ko tada darytis, nes rūkyti gaminiai irgi netinka
Tuoj pulsiu į neviltį, nes galva neišneša ką pasigaminti.
Nusiraminkit, nesijaudinkit, ikvepkit, Jus tokia ne viena! Visoms mums pradzioj kildavo panika, kad nera ko valgyti, bet ramiai pagalvojus, tikrai rasite ka valgyti Kitos mamytes ir visus metus, ar kol maitina vaikeli laikosi grieztu dietu ir nieko, patikekite dar gyvos.
Galbut pradzioj atsisakykite pieno ir pabandykit nevalgyt kiausiniu, kvieciai tegul lieka, jei nenustos berti, bandykit nuimti ir kviecius. Sviezias darzoves, ypac lietuviskas ir ka tik uzaugintas galit valgyti, tik nepadauginkit. Jums reikia ivairaus maisto raciono. Valgykit su sveiku protu, nes ir nuo to kilogramo burokeliu gali baigtis blogai.
Pienui yra daug pakaitalu (ryziu, avizu pienas), koses galit virti ant vandens, pasiskaninkit druska, cukrumi, kokia uoga ( ne per daug), vaisiu -svarbu nevalgyti egzotiniu ir zinoma, nepersivalgyti. Bananas, obuolys, kriause -zinomi kaip maziausiai alergizuojantys ( zinoma, individualu kiekvienam).
O del berimo, musu mergaitei, kai buvo menesiukas buvo labai panasiai isbere. Tai taip vadinami menesio spuogeliai, jie atrode labai panasiai ir praejo per pora savaiciu. Tai buvo ne alergija, bet ir ne prakaitine. Tačiau menesio laiko vaiko mamytei mityba reik prisiziureti, nes ju zarnynai dar nesubrende.
Bet, kas is tiesu jusu vaikuciui gali pasakyti tik gydytojas. Mano draugei panasiai menesio laiko kudikelis kankinosi, paskyre geruju bakteriju, pagere ir viskas susitvarke. To jums ir linkiu!