Įkraunama...
Įkraunama...

<<Ovuliacijos stimuliacija>>

QUOTE(megztukas @ 2012 05 08, 21:01)
aciu  smile.gif  taip issigandau, kad pati jau nebesugalvojau sito.. dar dabar rankos dreba ir asaros byra... prazilsiu as anksciau laiko per savo pergyvenimus  verysad.gif

LH reikia dalinti iš FSH. Tik nepamenu, koks turi būti skaičius, kai diagnozuojama PKS.

Radau kitoj temoj, kad jei gaunasi mažesnis už 1, tai kažkas negerai.
"Teisingas" santykis tarp LH ir FSH turi būti 1,5-2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pusniuke: 08 gegužės 2012 - 20:13
QUOTE(megztukas @ 2012 05 08, 20:52)
estradiolis <43,31

Estradiolis (E2)
Tai pats aktyviausias estrogenas iki menopauzės, sintetinamas tik kiaušidėse. Kiti du estrogeniškai aktyvūs junginiai E1 (jo daugiausia moters organizme po menopauzės) ir E3 (gaminasi placentoje nėštumo metu) yra estradiolio apykaitos produktai.

Estradiolio pirmtakas yra testosteronas. Kiaušidėse yra aktyvi fermentinė sistema, kuri skatina androgenų (vyr. lytinių hormonų) virtimą estrogenais (mot. lytiniais hormonais). Kraujyje didžioji estradiolio dalis konjuguota su SHBG (lytinius hormonus sujungiančiu globulinu), nedidelė dalis susijungusi su albuminu ir tik apie 2-3 proc. yra laisvo hormono.

Nors estrogenai daro įtaką beveik visų audinių veiklai, pagrindinė jų funkcija yra moterų reprodukcinės sistemos augimo ir subrendimo stimuliavimas ir reprodukcinių galimybių palaikymas. Jie skatina folikulų augimą, gimdos gleivinės vystymąsi, antrinių lytinių požymių formavimąsi, reguliuoja mėnesinių ciklą ir palaiko nėštumą.

Estrogenai yra svarbūs normaliai kaulų mineralinių medžiagų apykaitai. Estradiolis skatina kalcio išsilaikymą kauliniame audinyje, todėl sumažėjęs šio hormono kiekis susijęs su rizika sirgti osteoporoze.
E2 tyrimas svarbus diagnozuojant mėnesinių ciklo sutrikimus, moterų lytinį brendimą, sprendžiant vaisingumo problemas, vertinant gydymo efektyvumą. E2 koncentracija didėja įvairių kiaušidžių navikų metu. Maži E2 kiekiai kartu su padidėjusiomis FSH ir LH koncentracijomis rodo pirminį kiaušidžių nepakankamumą.

Estradiolis metabolizuojamas kepenyse, todėl šio organo funkcija gali turėti reikšmės galutinei E2 koncentracijai kraujyje (cirozės metu E2 koncentracija didėja). Vyrų organizme E2 produkcija su a
Atsakyti
labukas, perskaiciau plepesiukus, kai jus paraset postringavimsu apie akrpoli tai susimasciau yra nesamniu daug, o siaip sake bijojo kreiptis nes bijo kad pasikesins i ta siema dar ar kaip , nu cia sugedes telefonas , negaliu teigti , bet tokai istorija girdejau neva vienos pazystamos draugei taip nutiko smile.gif bet neverta diskutuoti tai nediskutuokim, kol ziniasklaida neraso, turim zurnaliste musu tarpe gal nori aprasyt lotuliukas.gif juokauju smile.gif

Ilindau paklausti kaip yra su lorna ir su tuo endokrinologu , ar ten reikia moket ar galima su siuntimu, klausimas orhidukei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pusniuke @ 2012 05 08, 20:10)
LH reikia dalinti iš FSH. Tik nepamenu, koks turi būti skaičius, kai diagnozuojama PKS.

Radau kitoj temoj, kad jei gaunasi mažesnis už 1, tai kažkas negerai.
"Teisingas" santykis tarp LH ir FSH turi būti 1,5-2

sita ir as radau, tik nepavyksta rasti, kas konkreciai tokiu atveju negerai, kai santykis mazesnis nei 1...
Papildyta:
QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 05 08, 20:13)
Estradiolis (E2)
Tai pats aktyviausias estrogenas iki menopauzės, sintetinamas tik kiaušidėse. Kiti du estrogeniškai aktyvūs junginiai E1 (jo daugiausia moters organizme po menopauzės) ir E3 (gaminasi placentoje nėštumo metu) yra estradiolio apykaitos produktai.

Estradiolio pirmtakas yra testosteronas. Kiaušidėse yra aktyvi fermentinė sistema, kuri skatina androgenų (vyr. lytinių hormonų) virtimą estrogenais (mot. lytiniais hormonais). Kraujyje didžioji estradiolio dalis konjuguota su SHBG (lytinius hormonus sujungiančiu globulinu), nedidelė dalis susijungusi su albuminu ir tik apie 2-3 proc. yra laisvo hormono.

Nors estrogenai daro įtaką beveik visų audinių veiklai, pagrindinė jų funkcija yra moterų reprodukcinės sistemos augimo ir subrendimo stimuliavimas ir reprodukcinių galimybių palaikymas. Jie skatina folikulų augimą, gimdos gleivinės vystymąsi, antrinių lytinių požymių formavimąsi, reguliuoja mėnesinių ciklą ir palaiko nėštumą.

Estrogenai yra svarbūs normaliai kaulų mineralinių medžiagų apykaitai. Estradiolis skatina kalcio išsilaikymą kauliniame audinyje, todėl sumažėjęs šio hormono kiekis susijęs su rizika sirgti osteoporoze.
E2 tyrimas svarbus diagnozuojant mėnesinių ciklo sutrikimus, moterų lytinį brendimą, sprendžiant vaisingumo problemas, vertinant gydymo efektyvumą. E2 koncentracija didėja įvairių kiaušidžių navikų metu. Maži E2 kiekiai kartu su padidėjusiomis FSH ir LH koncentracijomis rodo pirminį kiaušidžių nepakankamumą.

Estradiolis metabolizuojamas kepenyse, todėl šio organo funkcija gali turėti reikšmės galutinei E2 koncentracijai kraujyje (cirozės metu E2 koncentracija didėja). Vyrų organizme E2 produkcija su a

jetau, nieko nebesuprantu... jeigu man jau menopauze, tai nusisaut belieka...
Atsakyti
QUOTE(Geisha* @ 2012 05 08, 21:15)
Ilindau paklausti kaip yra su lorna ir su tuo endokrinologu , ar ten reikia moket ar galima su siuntimu, klausimas orhidukei smile.gif

Pas Sidlauska ejau su siuntimu is gines, uz konsultacija sumokejau berods 180 lt, tiksliai nebepamenu jau, betgalesiu paziuret i uzrasus.
Kairegistravausi pas ji, registraturoj iskart pasake, su savimi tureti 300 lt. Bet kiek zinau, kitos sumoka ir po 360 lt, jei daro skydliaukes biopsija.
Zodziu, su siuntimu ir vistiek labai jau nepigiai apmokamas medikas jis doh.gif
O aplamai Lornoje yra kas nors nemokamo?
Man dar ten nieko neteko veltui gaut biggrin.gif

Net naujagimiui vaikui buvo akyciu konjunktyvitas, teko prazonduot abu asaru latakus, siuntimas, ekstrinis variantas ir vistiek sumokejau 200 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 05 08, 20:52)
gavau pastu 4 ciklo diena darytu tyrimu rezultatus... Rankos taip dreba, kad negaliu aiskiai mastyt... Pakomentuokit, prasau, kas ismanot, nes matau, kad negerai kazkas...

estradiolis <43,31
FSH 7,9
LH 4,0

Lh geras fsh ir neblogas nors jis saki saunu nuna apie 5-6. santykis toks mazas sakyciau, ber as tai nesukciau galvos nes ziurint atskirai jie tikrai geri. Na o santykis sakoma geriausias apie 1 . Siaip pas tave mazas estrodolis turetu but problemu su gleivine . O ka ginius sako? Turbut vaistukus skiria jai auginti?
Atsakyti
QUOTE(meskute102 @ 2012 05 08, 20:41)
Lh geras fsh ir neblogas nors jis saki saunu nuna apie 5-6. santykis toks mazas sakyciau, ber as tai nesukciau galvos nes ziurint atskirai jie tikrai geri. Na o santykis sakoma geriausias apie 1 . Siaip pas tave mazas estrodolis turetu but problemu su gleivine . O ka ginius sako? Turbut vaistukus skiria jai auginti?

antra karta dar tik eisiu i VK... tada kai buvau, sake, kad uzaugus gleivine gerai buvo...O gal man jau cia menopauze prasideda? Mergytes, nebegaliu, asaros byra kaip pupos...
Atsakyti
QUOTE(megztukas @ 2012 05 08, 21:47)
antra karta dar tik eisiu i VK... tada kai buvau, sake, kad uzaugus gleivine gerai buvo...O gal man jau cia menopauze prasideda? Mergytes, nebegaliu, asaros byra kaip pupos...

Raminkis tik, kokia menopauze doh.gif
Dar ziurek ir po 20 metu verksi kaip jos lauksi, o vis nebus ir nebus biggrin.gif
Nosiuka aukstyn, viskas yra gerai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti

Baik mergyt nusiramink tikrai neblogi rezai; wink.gif as tik buciau del estrodolio prisikabinus bet jeu sakai kad gleivine uzauga ir be vaistu tai tada viskas ciki piki;) iki menopauzes tau taip toli kaip iki menulio;) va jei fsh butu didelis tada jau neramu butu nes nuo 11 sako kad nepatariama stimuliuotis nes senka kiausides:( o pas tave ok tad nosi aukstyn;) o tu dabar darei tuos tyrimus? Kiek tavo ciklo ilgis dienu?
Atsakyti
QUOTE(<Orchiduke> @ 2012 05 08, 20:59)
Raminkis tik, kokia menopauze  doh.gif
Dar ziurek ir po 20 metu verksi kaip jos lauksi, o vis nebus ir nebus  biggrin.gif
Nosiuka aukstyn, viskas yra gerai  mirksiukas.gif  4u.gif

Jau po truputi deliojasi vaizdas... Gali buti pirminis kiausidziu nepakankamumas, is esmes tas pats, kas ir menopauze. Desine mano kiauside visai rami, be gyvybes zenklu, kaire paskutini karta uzaugino viena foli. Jei LH ir FSH santykis maziau nei vienas, jau ir yra itariamas nepakankamumas... O man dar tik 27 suejo neseniai... Aciu uz paguodos zodzius, bet jau nieko gero nebesitikiu verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(meskute102 @ 2012 05 08, 21:01)
Baik mergyt nusiramink tikrai neblogi rezai; wink.gif  as tik buciau del estrodolio prisikabinus bet jeu sakai kad gleivine uzauga ir be vaistu tai tada viskas ciki piki;) iki menopauzes tau taip toli kaip iki menulio;)  va jei fsh butu didelis tada jau neramu butu nes nuo 11 sako kad nepatariama stimuliuotis nes senka kiausides:(  o pas tave ok tad nosi aukstyn;) o tu dabar darei tuos tyrimus? Kiek tavo ciklo ilgis dienu?

dariaus sestadieni, 4 ciklo diena... bet viskas taip ziauriai sutampa... sutrumpejo ciklas, mmm setgu irgi trumpiau, 3-4 dienas... Dar galvoju, gal kartais del desines miegancios kiausides LH ir FSH santykis mazokas.. Zodziu, bandau save guosti, bet viskas, ko siuo metu noriu - tai kaukti pries menuli... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(diukute @ 2012 05 08, 19:52)
pas Z.Z. ax.gif
Ramune kalbi gal apie mergaite is  skyrelio" nesulaukiancios daugiau nei metus"?

Apie Kiva ax.gif

QUOTE(megztukas @ 2012 05 08, 22:05)
Jau po truputi deliojasi vaizdas... Gali buti pirminis kiausidziu nepakankamumas, is esmes tas pats, kas ir menopauze. Desine mano kiauside visai rami, be gyvybes zenklu, kaire paskutini karta uzaugino viena foli. Jei LH ir FSH santykis maziau nei vienas, jau ir yra itariamas nepakankamumas... O man dar tik 27 suejo neseniai... Aciu uz paguodos zodzius, bet jau nieko gero nebesitikiu  verysad.gif
Papildyta:
dariaus sestadieni, 4 ciklo diena... bet viskas taip ziauriai sutampa... sutrumpejo ciklas, mmm setgu irgi trumpiau, 3-4 dienas... Dar galvoju, gal kartais del desines miegancios kiausides LH ir FSH santykis mazokas.. Zodziu, bandau save guosti, bet viskas, ko siuo metu noriu - tai kaukti pries menuli... verysad.gif

Megztuk, as manau per anksti darai isvadas. Pasikonsultuok su gine, manau nuramins 4u.gif
Atsakyti
Megztuk>
1. per mazai laiko lankaisi pas vaisingumo klinikos specus, kad galetum apie save daryti isvadas
2. gyvename ne akmens amziuje, jei uzaugina 500 g sveriancius mazylius, gimusius anksciau laiko, uzaugins ir folius abiejose kiausidese
3. vaistu yra visokiu, gal tik pinigine nukentes, kol suras ko tavo organizmui labiausiai reikia
4.paskaityk laimingas istorijas sioje temoje, pamatysi kokios beviltiskos ir nurasytos mergaites susilaukia maziuku.
5. kas musu nenuzudo-padaro stipresniais.

Taigi, vieni tyrimai dar nieko nereiskia, as juos kas menesi darydavausi 7 menesius, ir tik po laparoskopijos niekonedariau antras menuo. Per 7 menesius mano tyrimai kas menesibudavo vis kitokie. Jie taqigi kinta.
Gal pasidaryk gimdos foto pradziai, laparoskopija, histeroskopija, pradek nuo toir viskas daug labiaubus aisku. Bet tikrai pas tave nera nieko blogo, permeciau akimis hormonu temoje mergaiciu hormonus ir komentarus.ISGYVENSI TIKRAI mirksiukas.gif biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti