QUOTE(Ingbri @ 2012 05 06, 19:30)
CMV IgM ir IgG tyrimas svarbus nėščiosioms. Jei CMV tyrimo rezultatas yra IgG+/IgM-, reiškia, kad citomegalovirusas yra latentinėje, neaktyvioje būsenoje, motina turi imunitetą, kurį perduos vaisiui. Jei CMV antikūnų testo rezultatas yra IgG-/IgM+, galima įtarti pirminę infekciją, arba yra nespecifinė IgM reakcija. Jei po dviejų savaičių pakartojus tyrimą rezultatas yra IgG+/IgM+, didelė tikimybė, kad tai yra pirminė CMV infekcija, kuri gali būti perduota vaisiui. CMV IgM labai retais atvejais gali padidėti ir viruso reaktyvacijos metu ar pakartotinai užsikrėtus (nors tokia imuninė reakcija daugiau būdinga asmenims su stipriai pažeista imuninės sistemos funkcija). Jei CMV testo rezultatas yra IgG-/IgM-, galima teigti, kad nėščioji nebuvo užsikrėtusi citomegalovirusu arba infekcija yra latentinėje fazėje ir CMV IgG lygis yra toks žemas, kad neviršija aukščiausios normos ribos.
Tai tu, Jautruole, nusiramink, esi persirgusi, ir jei nebus kokiu dideliu organizmo sukretimu, tai tas virusas taip ir liks latentineje formoje. Siaip is savo darbines patirties galeciau tik dar pridurti, kad is donoru, kurie padovanoja po mirties savo organus, atliekus tyrimus pries transplantacija beveik 95 proc. turi si virusa IG formoje. Taip, kad dar tyrimais neirodyta, bet galime daryti prielaida, kad dauguma musu turime si virusa.
Ačiū labai už išaiškinimą ir nuraminimą
Gaila, kad ginė to nepasakė, juk tiek ir tereikėjo
Orchiduke> man taip pat daug ko trūksta pas S., bet nebenoriu lakstyti per gines, ir taip ją pakeičiau vietoj R.M.
O širdies gilumoj kirba mintis, kad gal ir be reikalo pabėgau nuo senosios savo ginės, juk ji padėjo man susilaukti dukrytės...Ir M. tyrimus skyrė, ko S. nesiūlė, pati dariausi citomegalo ir hormonų tyrimus
Ai, nebesiblaškysiu, turiu atsarginį planą, kurį man rodos teks ir įgyvendinti
Labas rytas