Jeigu kartais kas Kaune (Dainavos pr) planuoja artimiausiu metu išnuomoti 1kamb, butą, parašykite Až. Skaitau, kad daugumai nesiseka su nuomininkai... Mums žiauriai nesiseka su savininkais - vis pataikoms ant nenormalių.
Šiuo metu ieškome ir norime rasti padorų butą (su visas baldais ir buitine) ir įsikurti bent jau 3metams. Siūlome ir už pusmetį iškart susimokėti, bet savininkai nesusidomi kažkodėl
Gal kažkas iš SM susidomės.
QUOTE(busimablondine @ 2012 06 09, 19:55)
P. S. kokie populiariausi uzstatai? (keliu men nuoma i prieki?)vieno?
nejuokaukit. Mano buto nuoma gan simboline apie 100Lt, tai manot 100Lt uzstata tureciau paimti absurdas butu. jei nuomininkai ir zalos butui nepadarytu, bet pabegtu uz paslaugas nesusimokeje, taigi 100Lt nepakaktu 500 tai yra maziausiu maziausia suma, jei be baldu ir technikos.
QUOTE(oddity @ 2012 06 10, 15:51)
tikriausiai vaiku ir gyvunu turit
QUOTE(karra @ 2012 06 08, 19:17)
kaip supratau, cia tarpininkai is anksto uz sezona sumokes yra nuomininkai ar nera
Papildyta:
Manau normalu būtų puse Jūsų imtos sumos dauginti is dienų skaičiaus: t.y. apie 30 proc. tarpininkų antkainis + butū/nebutū dienų rizika. Nors itariu aš prašyciau 100 lt.*60. Manau is tarpininkai nenusiskriaustų ir Jums nevisai blogai
Papildyta:
Manau normalu būtų puse Jūsų imtos sumos dauginti is dienų skaičiaus: t.y. apie 30 proc. tarpininkų antkainis + butū/nebutū dienų rizika. Nors itariu aš prašyciau 100 lt.*60. Manau is tarpininkai nenusiskriaustų ir Jums nevisai blogai
panašiai ir užsiprašėm, bet tarpininkai tyli kol kas, įtariu labai galvoja. Šiaip ar taip ačiū visoms atsakusioms.
QUOTE(giedriause @ 2012 06 10, 20:08)
Gal aš čia ne į temą, bet pasakykite, jei sutartį sudarai metams, ar nuomininkai su vaikais gali nesikraustyti lauk? arba jei sutartyje yra punktas dėl nemokėjimo - tada jei nesikrausto, nieko jiems negali padaryti? Kaip priversti juos išsikraustyti (su vaikais)?
jei nenores, tai nesikraustys. Nei po metu, nei 5. Ir mokesciu gali nemoket, ir nuomos. O iskraustymai per teismus gali metu metais trukti. O nuostolius, kad padengtu po to, tai praktiskai isvis nerealu. Paspruks kur i uzsieni ir ieskok vejo laukuose.
Istatymu kurejai labai jau pasirupino vaiku teisem net ir i svetima turta, bet i buto savininku teises jiems tikrai nusispjaut buvo. Istatymai ne jusu pusej, kai nuomininkai vaiku turi
QUOTE(dangaus žydryne @ 2012 06 11, 10:55)
as su klausimu, bendrija renka pinigus namo remontui, tie pinigai atskira eilute itraukti i kitas paslaugas, kas turi moket, nuomininkas ar savininkas? pinigai bus renkami ne vienus metus.
nesisigaudau
nesisigaudau
Mano manymu tokie mokesciai priklauso savininkui, juk nuomininkas neturi taisyti tarkim kiauro stogo ar kazkokiu vamzdziu, tai savininko pareiga. Nuomininkas turi moketi tik uz tai, kuo tiesiogiai naudojasi ir bent jau as neimu nesusijusiu mokesciu: remontas, buhalterio ar komendanto darbo uzmokestis ir pan
QUOTE(dangaus žydryne @ 2012 06 11, 10:55)
uz namo remonta moka buto savininkas.
Nuomininkas, pragyvenes metus ir daugiau, moka uz buto einamaji remonta.
pvz. vandens ciaupas lasa, turit pati susitaisyt, TV sugedo, vamzdis prakiuro irgi jusu beda, jei ilgiau nei metus gyvenat (nebent savininkas to nereikalauja). O siaip, tai CK reiketu tikslaus apibrezimo paieskoti.
Vel as su klausimais nesu gyvenime mokejusi uz buta, tai nieko neikertu, suvedu as skaitliuku duomenis, bet galutine suma nuo to nesikeicia (vienasaskaita), tai suprantu, kad mokesiu kita menesi uz tuos parodymus, kur dabar suvedziau, taip? nuomininkai isikelia liepos1d., sekancia saskaita gausiu liepos 15 d., tai kada jie man parodymus skaitliuku turi pasakyti 15 d., ar gale menesio? Paaiskinkit blondinei tamsus miskas, niekaip nesusigaudau kada kas priduodama ir kada uz ka mokama