Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Leksa @ 2013 08 04, 05:58)

Leksa, 04 Rug 2013 - 05:58, parašė:

Leksa, 04 Rug 2013 - 05:58, parašė:

bigsmile.gif cia tai ir prajuokinot  lotuliukas.gif 
Kaip zinoti, kad nepazistamas zmogus bus TOKS, o ne kitoks? Isvaizda nieko nepasako.  Visi puikiai zinom kokiu reikia vengti, bet koks zmogus yra jam ant kaktos neparasyta.

bigsmile.gif cia tai ir prajuokinot  lotuliukas.gif 
Kaip zinoti, kad nepazistamas zmogus bus TOKS, o ne kitoks? Isvaizda nieko nepasako.  Visi puikiai zinom kokiu reikia vengti, bet koks zmogus yra jam ant kaktos neparasyta.

Na, mano nuomininkai palikdami uzstata uz buta, kri nuomosis, sake man ant kaktos parasyta, kad as "geras" zmogus smile.gif ir atsisake pasirasinet rasteli smile.gif net nuomos sutarties dar nebuvom pasirese, tik aptarem detales smile.gif
Atsakyti
Sutinku tam temos ir yra, niekas juk nedraudzia diskutuoti - parasiau savo nuomone.
Na bent mano gyvenimo praktikoje nevalos ir is ju isvaizdos issiduoda. Nei save normaliai priziuri nei namus nei gyvunus...
Na bet kokiu atveju yra sutartis. Itraukiat norimus punktus, aptariate ir psio. Tai iton geras variantas tiems, kas jokiu uzrasu ant kaktos nemato.
O siaip bijantiems pasekmiu po gyvunu, mano manymu, geriausia atsisakyti nuomininku su gyvunais minties. Visoms pusems bus ramiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 04 rugpjūčio 2013 - 10:30
QUOTE(ewacka @ 2013 08 04, 00:14)

ewacka, 04 Rug 2013 - 00:14, parašė:

ewacka, 04 Rug 2013 - 00:14, parašė:

Paskaitau retkarciais sia temute ir nesuprantu, kodel prie tu gyvunu taip prisikabinama, bijoma. Turiu tiek suni, tiek kate.

Paskaitau retkarciais sia temute ir nesuprantu, kodel prie tu gyvunu taip prisikabinama, bijoma. Turiu tiek suni, tiek kate.

Graužikų tam tikros rūšys turi specifinį kvapą, kuris visiškai nepriklauso nuo šeimininko švaros. O jei šeimininkas "atsipūtęs" ir kraiką keičia rečiau, tada beveik visi narveliuose laikomi gyvūnai "pakvimpa".

Su šuniu paprasčiau, jis gi išvedamas laukan. Žinoma, lietui lyjant šuo grįžta iš lauko šlapiom purvinom kojom, pasipurto (anet sienų ir baldų), kitas gal op ir ant sofos užšoka su tom pačiom kojom nespėjus jų nuprausti duše - priklauso nuo šuns charakterio bei išauklėjimo.
Katės labai mėgsta draskyti, ypač odinius baldus; katės su charakteriu išverčia gėlių vazonus ar "pakerštauja" kur nors netikėčiausiose vietose. Grynaveislės gal labiau nuspėjamos ir prognozuojamos charakterio prasme.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2013 08 04, 10:23)

ewacka, 04 Rug 2013 - 10:23, parašė:

ewacka, 04 Rug 2013 - 10:23, parašė:

Na bent mano gyvenimo praktikoje nevalos ir is ju isvaizdos issiduoda. Nei save normaliai priziuri nei namus nei gyvunus...

kai gyvenau bute, mano 2 kaimynes turejo po kate. Abi atrode tikrai tvarkingos, nesuplyse, nepurvinos, nepasisiause vaiksciojo. Abieju namuose irgi atrode svara ir tvarka, niekur skudurai ar siuksles nesimete ar purvas nuo sienu nedribo. Bet: pas viena atejus i namus jos kates nebuvo nei matyti, nei girdeti, nei uzuosti, o pas kita... praktiskai visada uzejus dvoke kates siusiukais. Visa kita tvarkinga ir grazu, jei ne tas kvapelis. Gal keist smeli tingejo, o gal kate ne vien i savo WC reikalus atlikinejo g.gif Bet faktas tas, kad jei ne kvapas, abi kaimynes butu atrodytu kaip patikimos nuomininkes.
Atsakyti
Mes esam turėję katiną. Jis toks prie ramesnių buvo ir nei sienom lipo, nei baldu draskė, nusiziurejo kambario duris ir ten galandosi nagus, reikalus atlikdavo dėžutėj balkone. Aišku, pasitaikydavo ir pakerštauja prie batu ir nagai paniežti tupint ant kilimo, bet palyginus su kitų draugų katinais, buvo gan tverkingas. Ir galiausiai, tai buvo mūsų butas, tai reikėtų atsakyt už pačių padarytą žalą, kada nori. Jei nuominiko gyvūnas kažką pridaro, tvarko vistiek nuomotojas ir dar turi suktis greičiau, nes kitaip negali išnuomot buto, prarandi pinigus...
Ant kaktos niekam neparašyta, todėl ir įspėjama, kad galimos tokios problemos su tokiais nuomininkais ar kitokios su kitokiais, o galiausiai renkiesi pats ax.gif
Atsakyti
Iškilo dar vienas klausimas 4u.gif Jeigu nuomotojas gyvena kitame mieste negu nuomojamas butas ir jam na tiesiog nepatogu važinėti į kitą miestą tikrinti sąskaitų, ar negalėtų greitai atvykti jei pvz kokia avarija bute (vamzdžiai trūko, kaimynai plaukia) ir pan. Ar galima sutartyje numatyti kitą asmenį, gyvenantį bent jau tame pačiame mieste kaip nuomojamas butas, kad prisiimtų atsakomybę kažkiek prižiūrėti tą butą? Kokiais atvejais gali prireikti atsakingo asmens atvykimo į butą? Jei avarija, jei nuomininkai prašo kažką suremontuoti ar jiem kokios problemos kyla? Jei nepavyks pasidaryti internetinio sąskaitų apmokėjimo, tai ir patikrinti, kad už komunalines sumokėta laiku. Manau taip ir rašytume sutartį, kad savininko pavedimu, butą prižiūri asmuo xx, a.k. bb, gyvenantis yy ir t.t., šio asmens pareigos yra aa, jis neturi sprendimo teisės dėl remontų ir pan, o tik informuoja buto savininką. g.gif Ar teisingai manau? 4u.gif
Beje, ar būtina įvertinti turtą priėmimo-perdavimo akte? Jau minėjau, kad baldai nėra visai nauji, bet naudojimui tinkami ir jei reikėtų pakeist naujais tai kainuotų. Kaip reikėtų teisingai įvertinti tokius baldus? Juk rekomenduojama pagal pradinę vertę minus nusidėvėjimas ir pažeidimai (jei tokių yra), bet pvz spinta pirkta dar už rublius dabar gal verta 20 litų, tokios pačios nebenusipirksi, o naujoviška gali kainuoti 500 litų g.gif Ir su skaitlikų parodymais, juos surašai kokie jie yra tą dieną kai pasirašoma sutartis ir iki tos dienos už viską moka nuomotojas. Ar galima susitarti su nuomininku, kad jis mokėtų, o išsikraustant ta suma bus pridėta prie užstato? Na pvz sunaudota 3 m3 dujų, akte nurodai kubo kainą pasirašymo metu (nes tiek nuomininks sumokėtų) ir kai nuomininkas išsikrausto jam prie gražinamo užstato pridedi tuos x litų už dujas. Ar aš čia jau per sudėtingai galvoju? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 08 07, 10:17)

Ajste, 07 Rug 2013 - 10:17, parašė:

Ajste, 07 Rug 2013 - 10:17, parašė:

1) Iškilo dar vienas klausimas  4u.gif  Jeigu nuomotojas gyvena kitame mieste negu nuomojamas butas ir jam na tiesiog nepatogu važinėti į kitą miestą tikrinti sąskaitų, ar negalėtų greitai atvykti jei pvz kokia avarija bute (vamzdžiai trūko, kaimynai plaukia) ir pan. Ar galima sutartyje numatyti kitą asmenį, gyvenantį bent jau tame pačiame mieste kaip nuomojamas butas, kad prisiimtų atsakomybę kažkiek prižiūrėti tą butą? Kokiais atvejais gali prireikti atsakingo asmens atvykimo į butą? Jei avarija, jei nuomininkai prašo kažką suremontuoti ar jiem kokios problemos kyla? Jei nepavyks pasidaryti internetinio sąskaitų apmokėjimo, tai ir patikrinti, kad už komunalines sumokėta laiku. Manau taip ir rašytume sutartį, kad savininko pavedimu, butą prižiūri asmuo xx, a.k. bb, gyvenantis yy ir t.t., šio asmens pareigos yra aa, jis neturi sprendimo teisės dėl remontų ir pan, o tik informuoja buto savininką.  g.gif  Ar teisingai manau?  4u.gif
2) Beje, ar būtina įvertinti turtą priėmimo-perdavimo akte? Jau minėjau, kad baldai nėra visai nauji, bet naudojimui tinkami ir jei reikėtų pakeist naujais tai kainuotų. Kaip reikėtų teisingai įvertinti tokius baldus? Juk rekomenduojama pagal pradinę vertę minus nusidėvėjimas ir pažeidimai (jei tokių yra), bet pvz spinta pirkta dar už rublius dabar gal verta 20 litų, tokios pačios nebenusipirksi, o naujoviška gali kainuoti 500 litų  g.gif
3) Ir su skaitlikų parodymais, juos surašai kokie jie yra tą dieną kai pasirašoma sutartis ir iki tos dienos už viską moka nuomotojas. Ar galima susitarti su nuomininku, kad jis mokėtų, o išsikraustant ta suma bus pridėta prie užstato? Na pvz sunaudota 3 m3 dujų, akte nurodai kubo kainą pasirašymo metu (nes tiek nuomininks sumokėtų) ir kai nuomininkas išsikrausto jam prie gražinamo užstato pridedi tuos x litų už dujas. Ar aš čia jau per sudėtingai galvoju?  unsure.gif

1) Iškilo dar vienas klausimas  4u.gif  Jeigu nuomotojas gyvena kitame mieste negu nuomojamas butas ir jam na tiesiog nepatogu važinėti į kitą miestą tikrinti sąskaitų, ar negalėtų greitai atvykti jei pvz kokia avarija bute (vamzdžiai trūko, kaimynai plaukia) ir pan. Ar galima sutartyje numatyti kitą asmenį, gyvenantį bent jau tame pačiame mieste kaip nuomojamas butas, kad prisiimtų atsakomybę kažkiek prižiūrėti tą butą? Kokiais atvejais gali prireikti atsakingo asmens atvykimo į butą? Jei avarija, jei nuomininkai prašo kažką suremontuoti ar jiem kokios problemos kyla? Jei nepavyks pasidaryti internetinio sąskaitų apmokėjimo, tai ir patikrinti, kad už komunalines sumokėta laiku. Manau taip ir rašytume sutartį, kad savininko pavedimu, butą prižiūri asmuo xx, a.k. bb, gyvenantis yy ir t.t., šio asmens pareigos yra aa, jis neturi sprendimo teisės dėl remontų ir pan, o tik informuoja buto savininką.  g.gif  Ar teisingai manau?  4u.gif
2) Beje, ar būtina įvertinti turtą priėmimo-perdavimo akte? Jau minėjau, kad baldai nėra visai nauji, bet naudojimui tinkami ir jei reikėtų pakeist naujais tai kainuotų. Kaip reikėtų teisingai įvertinti tokius baldus? Juk rekomenduojama pagal pradinę vertę minus nusidėvėjimas ir pažeidimai (jei tokių yra), bet pvz spinta pirkta dar už rublius dabar gal verta 20 litų, tokios pačios nebenusipirksi, o naujoviška gali kainuoti 500 litų  g.gif
3) Ir su skaitlikų parodymais, juos surašai kokie jie yra tą dieną kai pasirašoma sutartis ir iki tos dienos už viską moka nuomotojas. Ar galima susitarti su nuomininku, kad jis mokėtų, o išsikraustant ta suma bus pridėta prie užstato? Na pvz sunaudota 3 m3 dujų, akte nurodai kubo kainą pasirašymo metu (nes tiek nuomininks sumokėtų) ir kai nuomininkas išsikrausto jam prie gražinamo užstato pridedi tuos x litų už dujas. Ar aš čia jau per sudėtingai galvoju?  unsure.gif

1) galima.
2)nebutina ivertinti kaina, geriausiai su foto. nebent visiskai nauji baldai ar daiktai
3) susitarti jeigu abiems pusems tinka, viska galima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 08 07, 15:23)

Realesne, 07 Rug 2013 - 15:23, parašė:

Realesne, 07 Rug 2013 - 15:23, parašė:

1) galima.
2)nebutina ivertinti kaina, geriausiai su foto.  nebent visiskai nauji baldai ar daiktai

1) galima.
2)nebutina ivertinti kaina, geriausiai su foto.  nebent visiskai nauji baldai ar daiktai

Ačiū už atsakymą 4u.gif Nesinori perspaust pirmą kartą, tai vis kyla tokių klausimų ax.gif
Atsakyti
Sveikos nuomotojos,
noriu kreiptis į Jus nuomonės. Pati esu nuomininkė, butą nuomojuosi jau virš 4 m.. Ne pirmos jaunystės butas, sename name, bet prisijaukinau gana sekmingai.. Šeimininkui per tiek metų mažai tas butas rūpėjo (svarbu kad mokėčiau ir dažnai jam prašant iš anksto), nors smulkių problemų iškildavo nuolat, bet padėti niekad niekuom nenorėjo. Ką padarysi, tvarkiausi pati - keistos rozėtės, pirktas naujai šaldytuvas, nes jo paliktame buvo daugiau lapsnių nei lauke, nupikrti baldai, nes praktiškai nieko nebuvo, keisti maišytuvai, nes nuluždavo nuo surūdijimo (į ką jis atsakė - kai aš čia buvau, maišytuvas buvo normalus), ir dar eilė smulkių darbų. Prieš kurį laiką bute pradėjo labai išmušinėti saugiklius, nuo bet ko. Sakiau jam ne vieną kartą, padėti nenorėjo, iškviečiau elektrikus, pakeitė saugiklius, nes buvo dar sovietinių laikų. Tąkart ačiū dievui, sutiko padengti išlaidas. Dabar atsitiko nelaimė, sprogo vamzdelis vonioje (tas kur einą į klozeto bakelį), aš buvau darbe, šeimininko kaimynai nerado, na ir pasekmei užpilė kaimynus, elektros skydinę, perdegė viskas.. Grižtų iš darbo, siaubo filmas... kol jam prisiskambinau..bet vėl gi - atsakymas buvo "niekuom tau padėti negaliu". elektrikai, santechnikai.. iki naktų... paskui reikėjo kviesti santechniką, kad sutvarkytų normaliai tą vamzdelį, paprašiau kad apžiūrėtų šiaip būklę, kaiką turėjo pakeisti, kaiką sakė - reikia keisti, bet dar galima kiek palaukti.. vienu žodžiu išlaidos dar visai nedidelės - 350 Lt. parašiau šeimininkui kad minusuosiu iš kito mokėjimo už butą, nes vamzdžiai ir santechniką jam liks. tas vamzdelis kuris sprogo, kaip pasakė santechnikai, buvo pats pigiausias, ir ne mano kaltė kad taip atsitiko. Bet.. šeimininkas pradėjo kelt vėjus, kad jis kalbėjo su teisininkais, ir kad aš čia dėl visko kalta, todėl jis nieko nekompensuos. Nes aš gyvenu čia ir privalau altikti einamuosius remontus. Ir dar prasidėjo kaltinimai, kad aš apskritai buto nežprižiūriu, kad kažkas ten pamatė, kad balkonas apipilyšęs (jis yra teisiog tragiškas, bet toks ir buvo kai atsikrausčiau), pradėjo kaltinti kad aš neprižiūriu ir nepranešu, kad yra bėdu su butu... Nemačiau prasmės pranešinėti apie smulkius remontus, nes jam buvo gyliai vienodai, ir viską ir taip turėjau tvarkyti pati. O kam pranešinėti, kad balkonas siaubingas, jei lygiai toks ir buvo kai atsikrausčiau.. Taip gailiuosi, kad nepadarėm viso buto smulkių nuotraukų kai atsikrausčiau... bet šaukštai po pietų..
Tai gi klausimas - ar už vamzdžių, santechnikos, eletros remontą nelaimės atėju privalau mokėti aš ar šeiminkas? Jei kaltins dėl balkono ar dar ko (nes sakau, butas buvo ne pirmos jaunystės, o dabar jaučiu "pastebės" visus buto trukūmus ir sakys kad aš sugadinau...), kaip man elgtis? sutartis nieko apie remontus nekalba. Kraustytis nelabai norėčiau, nes per 4 metus sukuriau mielą gyvenimui aplinką...
Gal kas pakomentuos ką nors, bučiau dėkinga...
Atsakyti
atsakymas priklauso nuo to - kiek mokate už šį butą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2013 08 11, 18:18)

karra, 11 Rug 2013 - 18:18, parašė:

karra, 11 Rug 2013 - 18:18, parašė:

o ką bendro turi mokėjimas už butą ir tokios išlaidos? moku apie 500 lt (išsinuomavau prieš daugiau nei 4 m) už vieno kambario butą senos statybos name, su daliniais baldais (virtuvės - be šaldytuvo,nors nuomavausi kaip ir su; kambary sekcija, ir žurnalinis staliukas), butas toli gražu ne pirmos jaunystės.
dar tada pridursiu, kad nuompinigius ir už komunalines moku šeimininkui internetu, visada laiku ir dažnai - jo prašymu, net gerokai anksčiau, o jis už komunalinius moka tik tada - kai turi nuotaikos (buvo jau atjungta elektra dėl nemokėjimo, kelis kartus per metus apsilanko iš lietuvos dujų, dėl to kad šeimininkas moka kartą per kelis metus, kitus mokesčius irgi moka nereguliariai).
Atsakyti
Layla, paskaiciau, ir pagalvojau, kad kantrybes turite, as jau buciau issikelusi kitur. Negalvojote ieskotis kito buto? Suprantu, kad nemazai investuota, bet dabar toks jausmas, kad jokiu garantiju, na pvz. susimokate, bet vistiek be sviesos liekate ir pan. unsure.gif
O siaip tai nezinau, gal labiau patyrusios patars ka tokiu atveju daryti. Jei butu sutartyje tai nurodyta butu kur kas lengviau...
Atsakyti