Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Liepune @ 2013 05 15, 14:28)

Kol kas tik dėl televizoriaus nežinau, bet, matyt, kai jau prieisim iki nuomininkų, tada konkrečiai sutarsim. Nes turim gerą, naują - norėtume į kitą butą išsivežti. Juo labiau, tai nėra gyvenimui būtinas daiktas, gal tiems nuomininkams jis iš vis nebūtinas. Man,pvz., nebūtinas (tik kitiems mano "sugyventiniams")smile.gif

Televizoriaus nepalikčiau. tikrai nebūtinas daiktas.
Atsakyti
QUOTE(Mascara @ 2013 05 15, 14:49)
Televizoriaus nepalikčiau. tikrai nebūtinas daiktas.

mes turim savo TV, todėl net trukdytų jau savininkų pailktas televizorius
Atsakyti
Manau, kad nuomojant pastoviems nuomininkams, daiktu paliekama tiek, kiek negaila ir kiek norima dėl tam tikrų priežasčių. Pvz. valiklis akrilinei voniai tikrai gera mintis, nes vonią sudrožti su netinkamomis priemonėmis ilgai netrunka.

Esminis skirtumas paliekant daugiau daiktų - galbūt bus galima lengviau/greičiau išnuomot būstą, bet nemanau, kad tai (išvardinti šepečiai, kiti smulkūs daiktai) pakeltų nuomos kainą kad ir 50lt...
O jei kai kurie esminiai daiktai yra neseniai pirkti ir norėtųsi juos pasiimti su savimi, tai kodėl jiems nenupirkus pakaitalo? Kad ir pvz. to čiužinio?
Atsakyti
tv nepalikciau, gi nebutinas daiktas nuomojantis buta, be to, zmones daznai ir savo turi.
Ciuzinius palikciau, nes...na, negi nuomininkui pirktis ciuzini, o paskui tempt i kita buta. O jei ten bus ciuzinys ar lova kitokia?
Smulkiu daiktu nepalikciau, indu irgi ne. Man, jei nuomociausi buta, noretusi savo daiktus pasidet, o ne kazkieno svetimo naudotis.
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2013 04 21, 09:02)
Gal galite pasidalinti patirtimi? g.gif  Jeigu isnuomotame bute vienas kambarys uzrakintas ir yra seimininku daiktai - ar gali jis ateiti is anksto nesuderines/kai nera nuomininku? Aisku, tik i savo kambari. Jeigu uz to kambario kvadraturos komunaliunius mokescius moka pats seimininkas rolleyes.gif

Jei nuomojamas visas butas - ateiti nesuderinęs negalėtų; jei nuomojamas tik kambarys, tuomet turi teisę ateiti bet kada.

Dėl paliekamų daiktų... mano atveju yra taip - išsinuomavau butą, televizoriukas paliktas toks mažutis, tai kaip ir viskas gerai; šaldytuvo nebuvo, atsiboginom savo. Tačiau po 3.5 metų šeimininkai net nesitarę su manimi ėmė ir atvežė didžiulį šaldytuvą. Pastatė koridoriuje ir stovi grozdas doh.gif . Juo aš visiškai nesinaudoju, bet kartą pravėriau dureles, o jis jau visas papelyjęs. Nesiruošiu jo valyti, nes nesinaudoju ir vėdinti neturiu jokio noro. Ką man daryti, kaip elgtis? beje dar ir sekciją atvežė, na ši tai graži, tačiau man kelia baimių, nes yra su įmantriai išlenktais vitrinų stiklais, tai bijau kad ko nenutiktų; + dar atbogino didžiulį televizorių, kuris man taip pat nereikalingas, pastačiau į kampą prie palangės, vietos užima nemažai, o ir taip stovint tikėtina dulkių prisigers... Žodžiu šeimininkai pasikeitė savo namuose daiktus, o man atvežė kaip į sandėlį mad.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 05 21, 13:56)
Žodžiu šeimininkai  pasikeitė savo namuose daiktus, o man atvežė kaip į sandėlį  mad.gif

Tai gal uz sandeliuojamu daiktu plota komunaliniu nereik moket g.gif Uzklausk, jeigu pries nuomojantis to neaptaret, juk tau maziau naudotino ploto lieka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 05 21, 13:56)
Jei nuomojamas visas butas - ateiti nesuderinęs negalėtų; jei nuomojamas tik kambarys, tuomet turi teisę ateiti bet kada.

Dėl paliekamų daiktų... mano atveju yra taip -

pakalbėkit su šeiminikais, pasakykit, kad jus nereikia smile.gif, lai išsiveža

o jeigu ne, tai atvežti daiktai sumažina naudingą plotą, tai gal jie sutiks mažinti ir nuomos kaina biggrin.gif

QUOTE(rsc @ 2013 05 21, 19:37)
Tai gal uz sandeliuojamu daiktu plota komunaliniu nereik moket g.gif  Uzklausk, jeigu pries nuomojantis to neaptaret, juk tau maziau naudotino ploto lieka unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 04 29, 21:40)
Ne kiekviena menesi, bet karta per metus. Tarkime siais metais reikia deklaruoti pajamas ir sumoketi iki geguzes 1 d. uz praeitus metus.
6 proc. sveikatos draudimo nereikia moketi.

Sveiki, gal jums butu nesunku man paaiškinti , kokius popierius reikia rinkti visus metus, kad paskui VMI įrodyti kokios buvo mano pajamos nuomojant butą. Ačiū. help.gif
Atsakyti
QUOTE(mollif @ 2013 06 12, 16:27)
Sveiki, gal jums butu nesunku man paaiškinti , kokius popierius reikia rinkti visus metus, kad paskui VMI įrodyti kokios buvo mano pajamos nuomojant butą.  Ačiū.  help.gif

Siaip tai jokiu papildomu popieriu nereikia. Juk yra sutartis, kurioje nurodyta kiek gaunate per menesi uz nuoma. Tarkime gaunate 1000 lt/men. vadinasi nuo 12 tukst. (cia jei tarkime nuomotumete nuo sausio 1 d. visus metus) turetumete sumoketi 15 proc. (1800 lt) sekanciais metais iki geguzes 1 d.
Zinoma pasidomekite kiek kainuoja metams vienkartinis mokestis uzsiimti nuoma, galbut labiau apsimokes sumoketi ta mokesti.
Atsakyti
QUOTE(Vaka @ 2013 06 12, 17:01)
Siaip tai jokiu papildomu popieriu nereikia. Juk yra sutartis, kurioje nurodyta kiek gaunate per menesi uz nuoma. Tarkime gaunate 1000 lt/men. vadinasi nuo 12 tukst. (cia jei tarkime nuomotumete nuo sausio 1 d. visus metus) turetumete sumoketi 15 proc. (1800 lt) sekanciais metais iki geguzes 1 d.
Zinoma pasidomekite kiek kainuoja metams vienkartinis mokestis uzsiimti nuoma, galbut labiau apsimokes sumoketi ta mokesti.

Ačiū už atsakymą.
Kaip supratau, jeigu noriu mokėti 15 pr. valstybei , o ne imti verslo liudijimą, tai dabar į VMI eiti nereikia, kad užregistruoti savo veiklą. Tik turėti sutarti ir kitais metais iki gegužės 1d deklaruoti savo pajamas. (kaip įrodymą reikia turėti sutartį). Ir tai viskas?
Atsakyti
QUOTE(mollif @ 2013 06 12, 17:09)
Ačiū už atsakymą.
Kaip supratau, jeigu noriu mokėti 15 pr. valstybei , o ne imti verslo liudijimą, tai dabar į VMI eiti nereikia, kad užregistruoti savo veiklą. Tik turėti sutarti ir kitais metais iki gegužės 1d deklaruoti savo pajamas. (kaip įrodymą reikia turėti sutartį). Ir tai viskas?

Ar reikia kažkoki leidimą paimti VMI?
Atsakyti
QUOTE(mollif @ 2013 06 12, 19:12)
Ar reikia kažkoki leidimą paimti VMI?

nereikia
Atsakyti