Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Realesne @ 2013 04 12, 09:31)
TIKRAI NE.  mirksiukas.gif Nemokumo atveju tas pats iskraustymas per teismus ar ne per teismus kaip ir be vaiku. Vaiko teise i busta privalo uztikrinti tevai ar ju atstovai, o ne svetimo nekilnojamojo turto savininkas.  cool.gif
Papildyta:
man nuomininkai atsiuncia banko pavedima, kuriuo sumoketa.

ak, realesne, kaip norėčiau, kad praktikoje btų taip kaip teorijoje - realiai, kai yra nepilnamečių vaikų, visos šios procedūros labai išsitęsia. O juk kiekvienas mėnuo savininkui kainuoja ne tik nervus - bet ir negautą nuomą, bei besikaupiančias skolas už mokesčius. O atgauti kompensacija už šias sąnaudas gali būti beviltiška (jei skolininkas nemokus neturi darbo ir turto bei gausybę kitų skolų, kaip kad čia forume berods narės Maksas pasakota istorija) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2013 04 11, 18:32)
As niekad nemaniau, kad taip sunku issinuomuot buta. kam tik paskambinu, net nenori kalbetis, jei paminiu, kad su manim leliukas, ir kad butas reikalingas tik pusei metu. sumoket galiu i prieki.
tai ka daryt atvaziavusiems is uzsienio trumpam laikui? jei neturiu, kur apsigyvent..
as po pokalbiu taip ir pasijuntu, atstumtaja ax.gif

as ir taip nemaniau kad taip sunku isinuomuoti busta vargstam ir mes kosmaras kazkoks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 06:53)
ak, realesne, kaip norėčiau, kad praktikoje btų taip kaip teorijoje - realiai, kai yra nepilnamečių vaikų, visos šios procedūros labai išsitęsia. O juk kiekvienas mėnuo savininkui kainuoja ne tik nervus - bet ir negautą nuomą, bei besikaupiančias skolas už mokesčius. O atgauti kompensacija už šias sąnaudas gali būti beviltiška (jei skolininkas nemokus neturi darbo ir turto bei gausybę kitų skolų, kaip kad čia forume berods narės Maksas pasakota istorija)  ax.gif

nu kad ne, as is praktikos kalbu. Kuo ta procedura issiteisia iskledinimo atveju teismo ar ne teismo keliu su vaikais ir be ju?

jei piktybinis, tai ar su vaikais ar be ju kainuos ir negauta nuoma, ir antstolius. Prasom pavyzdi, kodel turetu uzsitesti su vaikais?

pvz., man nuomininkas nemoka, ko pasekoje nutruksta nuomos sutartis. as jo pareikalauju issikelti rastisku ispejimu. Jis neissikelia. as ji paduodu i teisma, kad teismas iskeldintu priverstine tvarka. Teismas priima sprendima iskeldinti, jis piktybiskai neisikeldina. As imu antstoli, konstatuoju faktines aplinkybes, pasikeiciu spynas ir antstolis ji iskeldina. neisikeldina graziuoju, konstatuoju faktines aplinkybes, koks jo turtas, turta teoriskai turetu saugoti antstolis ir ramiai sau ileidziu kitus nuomininkus.

kurioj vietoj vaikai cia prailgina procedura?
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 04 12, 09:49)
nu kad ne, as is praktikos kalbu.  Kuo ta procedura issiteisia iskledinimo atveju teismo ar ne teismo keliu su vaikais ir be ju?

jei piktybinis, tai ar su vaikais ar be ju kainuos ir negauta nuoma, ir antstolius.  Prasom  pavyzdi, kodel turetu uzsitesti su vaikais?

pvz., man nuomininkas nemoka, ko pasekoje nutruksta nuomos sutartis. as jo pareikalauju issikelti rastisku ispejimu. Jis neissikelia. as ji paduodu i teisma, kad teismas iskeldintu priverstine tvarka. Teismas priima sprendima iskeldinti, jis piktybiskai neisikeldina. As imu antstoli, konstatuoju faktines aplinkybes, pasikeiciu spynas ir antstolis ji iskeldina. neisikeldina graziuoju, konstatuoju faktines aplinkybes, koks jo turtas, turta teoriskai turetu saugoti antstolis ir ramiai sau ileidziu kitus nuomininkus.

o teismas priimdamas spendima visiksai netasizvelgia, kad seimoje kuria reikia iskeldinti yra nepinameciu vaiku ?????

bus vienosdas teismo sprendimas ar ten studentas ar seima su mazu vaiku g.gif
manau, kad ne bent jau i6keldinimo terminai skirsis
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 04 12, 10:49)
nu kad ne, as is praktikos kalbu.  Kuo ta procedura issiteisia iskledinimo atveju teismo ar ne teismo keliu su vaikais ir be ju?

jei piktybinis, tai ar su vaikais ar be ju kainuos ir negauta nuoma, ir antstolius.  Prasom  pavyzdi, kodel turetu uzsitesti su vaikais?

Pacituosiu dalį straipsnio į mūsų diskusijos temą...
(visas straipsnis čia: http://zebra.15min.l...ams-237802.html )
<..>
Jeigu nuomininkai geruoju neišsikrausto, jie gali būti iškeldinami pagal patalpų savininko ieškinį teismo tvarka nesuteikiant kitos gyvenamosios patalpos. Jei net ir po teismo sprendimo nuomininkas neišsikrausto, reikia kreiptis į antstolius, kad būtų įvykdytas priverstinis iškraustymas.

Tačiau, pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, nė vienas vaikas negali būti paliktas be gyvenamosios vietos. Teismui priėmus palankų sprendimą buto savininkui, liktų neišspręstų klausimų, kuriuos teismas gali pripažinti ypač svarbiomis aplinkybėmis, ir ginant nepilnamečių vaikų interesus sprendimo vykdymas gali būti atidėtas.

Įsiteisėjusio teismo sprendimo vykdymo atidėjimas – išimtinė galimybė, kuri gali būti suteikiama tik tada, kai sprendimo negalima vykdyti dėl ypač svarbių aplinkybių. Sustabdyti bylos vykdymo veiksmus turi teisę ir teismo antstoliai. Pavyzdžiui, gavus dokumentą iš gydymo įstaigos, kad skolininkas ar jo šeimos narys serga ne chroniška liga. Toks veiksmų sustabdymas turėtų būti trumpalaikis. Antstolis nėra įpareigotas taip pasielgti, tačiau įstatymas jam suteikia tokią teisę.

Lietuvos antstolių rūmai Seimui yra pateikę LR civilinio proceso kodekso pakeitimo projektą, kuris leistų ir antstoliui sustabdyti arba atidėti vykdomąją bylą dėl iškeldinimo, jeigu iškeldinamiems asmenims, kurie gyvena su savo nepilnamečiais vaikais, nėra suteikiama kita gyvenamoji vieta (socialinis būstas).

Toks punktas iki šiol nėra patvirtintas, tačiau iš praktikos aišku, kad šeimų su nepilnamečiais vaikais iškeldinimas gali būti vilkinamas. Vis dėlto ir nesant vaikų teisinis iškeldinimas iš nuomojamo būsto yra gana ilga procedūra, turint omenyje ir mūsų teismų užimtumą. Net jei reikalas pasiekia antstolių kontorą, dar yra duodamas terminas išsikelti geruoju, vėliau derinamas laikas, kada bus nelegalus nuomininkas, jeigu jis slapstosi, reikia pasitelkti policiją patekti į patalpas ir t. t. Tad jei iškeldinimo reikalai pasiekė teismą, pats procesas nebus trumpas, ir vaikų buvimas situacijos iš esmės nepakeis.

Paprastai žmonės sako: reikia pasitelkti porą stambių vyrukų ir išmesti nuomininką iš savo nuosavybės (tokiam iškeldinimui vaikai, aišku, trukdo). Tačiau tokiu atveju savininkas gali būti apkaltintas savavaldžiavimu, kuris yra baudžiamas pagal įstatymus. Taigi yra tik du reikalų tvarkymo būdai – arba susitarti geruoju, arba teisinis.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 12:04)

Tačiau, pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, nė vienas vaikas negali būti paliktas be gyvenamosios vietos. Teismui priėmus palankų sprendimą buto savininkui, liktų neišspręstų klausimų, kuriuos teismas gali pripažinti ypač svarbiomis aplinkybėmis, ir ginant nepilnamečių vaikų interesus sprendimo vykdymas gali būti atidėtas.

Juo labiau, kad pilna istorijų, kaip būsto savininkas nieko negali padaryti su nemokiais, nepilnamečių vaikų turinčiais nuomininkais.

Man įdomu, o jei vaikas būtų registruotas kur nors kitur -kad ir pas močiutę, ar, kaip čia buvo minėta, kituose namuose užsienyje, ir yra oficiali pažyma, - ar tas faktas padėtų apsaugoti nuomotojus, ir palengvint nuomininkams su vaikais paieškas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 12, 13:06)
Man įdomu, o jei vaikas būtų registruotas kur nors kitur -kad ir pas močiutę, ar, kaip čia buvo minėta, kituose namuose užsienyje, ir yra oficiali pažyma, - ar tas faktas padėtų apsaugoti nuomotojus, ir palengvint nuomininkams su vaikais paieškas?  g.gif

Atsiprasau, o tai nuomotojai sutinka net ir DEKLARUOTI nuomininkus savo bute? blink.gif Cia tai man naujiena... Dabar suprantu kodel tiek dau korespondencijos gaunam adresuotos buvusiems nuomininkams... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 12, 13:13)
Atsiprasau, o tai nuomotojai sutinka net ir DEKLARUOTI nuomininkus savo bute?  blink.gif

juk rašė:
jei vaikas būtų registruotas kur nors kitur

o ne nuomojamam bute 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2013 04 12, 09:01)
o teismas priimdamas spendima visiksai netasizvelgia, kad seimoje kuria reikia iskeldinti yra nepinameciu vaiku ?????

bus vienosdas teismo sprendimas ar ten studentas ar seima su mazu vaiku  g.gif
manau, kad ne bent jau i6keldinimo terminai skirsis

parodykit man teises akta, pagal ka teismas turi labiau atsizvelgti i tai, kad su nepoilnameciais vaikais?
ir kad skirsis iskeldinimo terminai?
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 09:04)
Pacituosiu dalį straipsnio į mūsų diskusijos temą...
(visas straipsnis čia: http://zebra.15min.l...ams-237802.html )
<..>

4u.gif

tai tik beletristika. Niekur istatyme nera parasyta, kad nuomininko interesai (ar jo vaiko) yra svarbesni uz mano interesa i mano nuosavybe. Vaiko teisiu pasaugos konvencijai igyvendinti pilna instituciju, tegul ir igyvendina jos tai, bei uztikrina.

Jei idemiai skaitet straipsni, parasyta, kad antstoliai siulo pakeitima, del iskeldinimo su vaikais.
Vaiko gyvenamosios vietos uztikrinimas, dar karta pasikartosiu yra jo atstovu ir valstybes reikalas. Niekur teises aktuose neparasyta, kad as, kaip busto savininkas, turiu uztikrinti svetimam vaikui busta. Jeigu teismas ar antstolis tuo pagrindu vilkintu sprendimo priemima ar iskeldinima, pasiulyciau teismui ir antstoliui perpus susimesti mano nuostoliu (uz komunalinius, nuoma) atlyginimui, ir kas be ko, jiems nesutikus, tuos nuostolius is ju prisiteisciau.

Ne socializmo laikais gyvenam, jei teisine prasme.
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 04 12, 10:06)
Juo labiau, kad pilna istorijų, kaip būsto savininkas nieko negali  padaryti su nemokiais, nepilnamečių vaikų turinčiais nuomininkais.

Man įdomu, o jei vaikas būtų registruotas kur nors kitur -kad ir pas močiutę, ar, kaip čia buvo minėta, kituose namuose užsienyje, ir yra oficiali pažyma, - ar tas faktas padėtų apsaugoti nuomotojus, ir palengvint nuomininkams su vaikais paieškas?  g.gif

nes nieko nedaro, todel ir negali padaryti. Yra teisiniai budai, o ne ziniasklaida tam.

pasakykit kuo skirsis su nemokiais, neisikraustanciais nuomininkais, turinciais tris suniukus? Juk gyvunu teises irgi yra. Gal tada busto savininkas atsakys uz ziauru elgesi su gyvunais, kad anie del nemokiu seimininku liks be stogo virs galvos?

deklaravimas - dvieju minuciu reikalas. Net ir jei prideklaruociau nuomininkus, niekas man ju netrukdo bet kada isdeklaruoti.
Papildyta:
Prisiminiau, kad buvau cia kazkada apsaukta, ar sitoj ar nuomininku temoj kad nerandu su vaikais issinuomot turbut kur biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Realesne: 12 balandžio 2013 - 14:59

QUOTE(karra @ 2013 04 12, 11:04)
Taigi yra tik du reikalų tvarkymo būdai – arba susitarti geruoju, arba teisinis.
4u.gif

g.gif nea, as tai "grizciau" i savo buta gyvent, jei nuomininkai geruoju nesikraustytu. O ka, tipo man siukslyne gyvent, jei neturiu kur, o nuomininkai neissinesdina? Ir dar koki baliuka padaryciau, ir sveciams lovas paklociau, kad nuomininkams vietos neliktu. patys grazuoju veliausiai kita ryta su smutkem iseitu.

QUOTE(flight @ 2013 04 12, 12:06)
Juo labiau, kad pilna istorijų, kaip būsto savininkas nieko negali  padaryti su nemokiais, nepilnamečių vaikų turinčiais nuomininkais.

musu mieste buves atvejis, kai savininkas per teisimus 3 metus iskeldinejo nuomininkus su vaikais. Bet ar jam po tu 3 metu pavyko juos visgi galutinai iskeldint, tai nezinau, nes ten jau negyvenu. Savininko mama minejo, kad reikia laukt, kol savivaldybe(soc.paramos skyrius ar kas ten) gales suteikt jiems gyv.plota, tada gales ten nuomininkai persikelt, nes gi teismas is privataus zmogaus nuosavybes vaiku neismeta i gatve.
Atsakyti
jei is spaudos, tai va-paskutine pastraipa

http://verslas.delfi...o.d?id=48624889
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2013 04 12, 13:05)
g.gif nea, as tai "grizciau" i savo buta gyvent, jei nuomininkai geruoju nesikraustytu. O ka, tipo man siukslyne gyvent, jei neturiu kur, o nuomininkai neissinesdina? Ir dar koki baliuka padaryciau, ir sveciams lovas paklociau, kad nuomininkams vietos neliktu. patys grazuoju veliausiai kita ryta su smutkem iseitu.
musu mieste buves atvejis, kai savininkas per teisimus 3 metus iskeldinejo nuomininkus su vaikais. Bet ar jam po tu 3 metu pavyko juos visgi galutinai iskeldint, tai nezinau, nes ten jau negyvenu. Savininko mama minejo, kad reikia laukt, kol savivaldybe(soc.paramos skyrius ar kas ten) gales suteikt jiems gyv.plota, tada gales ten nuomininkai persikelt, nes gi teismas is privataus zmogaus nuosavybes vaiku neismeta i gatve.

as skusciai kiekviena man nepalanku teismo sprendima. Teismai, antstoliai daznai ziuri palankiau i ta puse, is kurios maziau skundu gali gaut ir kuri maziau teisiskai apsisvietusi.
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 04 12, 15:14)
as skusciai kiekviena man nepalanku teismo sprendima. 

tai, matyt, nuomininkai irgi skustis moka. Taip ir skundziasi abi puses metu metais....
Atsakyti