QUOTE(flight @ 2013 04 12, 06:25)
Jei vaikasc priregistruotas kur nors kitur, gal padėtų, jei savininkams tai pasakytumėte, gal ir pažymą atneštumėte ?
Jei vaikas neregistruotas niekur, t.y., jis oficialiai neturi kur gyventi, tai nemokumo atveju jus sunku būtų išvaryti - net per teismus. Kadangi vaikų teisės saugo, kad vaikas nebūtų išmestas "į gatvę". Vadinasi, kol valstybė nesuras nemokiam nuomininkui su vaikais alternatyvos, kur jis galėtų su jais gyventi - tol iškraustyti negali, nesvarbu, kad nemoka nuomos ir mokesčių. Man taip atrodo
TIKRAI NE.
Nemokumo atveju tas pats iskraustymas per teismus ar ne per teismus kaip ir be vaiku. Vaiko teise i busta privalo uztikrinti tevai ar ju atstovai, o ne svetimo nekilnojamojo turto savininkas.
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 06:30)
na trečias mėnuo tai jau daug
Aš jūsų vietoje, kai šeimininkas ateis nuompinigių ir pinigų mokesčiams padėčiau turimas sąskaitas ant stalo su aiškiai matomom neapmokėtom sumom ir taktiškai paklausčiau, gal į rankas duoti tik nuompinigius, o mokesčius galite tiesiai sumokėti pg sąskaitas "gal laiko neturite, o vat aš visvien į paštą/maxima to ar ano einu..." bus proga išsiaiškinti...
dėl nuomuotojų pozicijos - aš imu mokestinius pinigus į rankas ir pati sumoku mokesčius. Man taip patogiau. Esu tikra, kad sumokėta. Ir.. tikrai (net labai dažnai) moku ne kiekvieną mėnesį, o kas antrą, kartais ir kas trečia (kaip ir už savo būstą). Pirežastys 2: a. taip patogiau - rečiau, b. susitaupo ( po 80 cnt už pavedimus. Ypač, kai pvz dujos bendra suma apie keturis litus, o vien už pavedimą 0,8Lt beveik 20 proc.
)
man nuomininkai atsiuncia banko pavedima, kuriuo sumoketa.