Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Realesne @ 2013 04 09, 20:44)
visiskas nonsensas. nuomoju su sutartimi ir nematau jokiu gresmiu sutarties nesilaikymo atveju.

teisiskai tai visiskai ta pati procedura,ar su vaikais,ar ne.

man ir taip atrodo kad neturetu buti jokio skirtumo ar su vaiku ar nea , vistiek laikytis sutarties turi, nes nu kazkokia nesamone jei nemoki nuomos, moeksciu tai kaip gali toliau laikyt tokius nuomininkus ar jei su vaiku ar su suniu biggrin.gif
o del to valstybes , teko klaust vaiku teisiu tokio klausimo tai atsakymas toks buvo kad tevai turi suteik gyvenama plota ne valstybe smile.gif
cia aisku visiakia kita situacija ir t.t bet esme apie busta buvo
Atsakyti
QUOTE(angelelisane @ 2013 04 09, 18:01)
man ir taip atrodo kad neturetu buti jokio skirtumo ar su vaiku ar nea , vistiek laikytis  sutarties turi,  nes nu kazkokia nesamone jei nemoki nuomos, moeksciu tai kaip  gali toliau laikyt tokius nuomininkus ar jei su vaiku ar su  suniu biggrin.gif 
o del to valstybes ,  teko  klaust vaiku teisiu  tokio klausimo tai atsakymas toks buvo kad tevai turi suteik gyvenama plota ne valstybe smile.gif 
cia aisku visiakia kita situacija ir t.t  bet esme apie busta buvo

Jums teisingai atrodo. Jei nuomininkas nesilaiko sutarties ir graziuoju neissikelia,iskledinimas teisetas bus tik per teisma. Ar jis su vaikais, ar be vaiku, ar sunimis.

As asmeniskai nezinau ar laikyciausi teiseto budo. Galbut imciau ir pakeisciau spynas. biggrin.gif Bet pagal istatyma taip neteiseta.
Atsakyti
As niekad nemaniau, kad taip sunku issinuomuot buta. kam tik paskambinu, net nenori kalbetis, jei paminiu, kad su manim leliukas, ir kad butas reikalingas tik pusei metu. sumoket galiu i prieki.
tai ka daryt atvaziavusiems is uzsienio trumpam laikui? jei neturiu, kur apsigyvent..

QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 09, 05:57)
seimos su mazais vaikais, dirbancios mamos su ligoniukais musu visuomeneje tarsi pasmerktieji, visuomet paskutineje vietoje lieka. Darbuose labiau pensininkai vertinami, negu gerai dirbancios mamos su mazameciais  doh.gif

as po pokalbiu taip ir pasijuntu, atstumtaja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 04 04, 14:06)
jau 5 m pragyvenom, man ir toliau tenkina tokie pabrozdinti tapetai, issikraustyti kol kas irgi neketinu, nebent paprasytu (tfu tfu tfu). O paliekant siuos namus, jei seimininkai pareikalautu atlyginti, tai ir nesipriesinciau, ne kazkiek tie tapetai kainuoja.

Gali būti, kad ir nieko neprašys šeimininkai, juk po 5 metų gyvenimo butas negali atrodyti visiškai naujas. Beje, galbūt galite patys pasikeisti tuos tapetus, patys gražiau pagyvensite 4u.gif galbūt ir šeimininkai sutiks kuriam laikui pamažinti nuomos mokestį.
Atsakyti
Iskilo klausimas i kuri galbut atsakys patyre nuomotojai: jau trecias menuo pastebejau, kad seimininkai neapmoka saskaitu uz komunalinius patarnavimus. Mes atsiskaitome uz viska grynais seimininkui, o kai ateina saskaitos (jas gauname i buto pasto dezute), matome, kad yra isiskolinimai. Kaip elgtis tokiu atveju, ar dera seimininkui priminti, kad neapmoketos saskaitos. Kazkaip bijau, kad po kurio laiko nebutu pasakyta, kad mes nemokejome... Sutartyje pasiraseme, kad atsiskaitome seimininkui grynais uz saskaitas t.y. mes tiekejams pavedimu nedarome.
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 12, 04:48)
Iskilo klausimas i kuri galbut atsakys patyre nuomotojai: jau trecias menuo pastebejau, kad seimininkai neapmoka saskaitu uz komunalinius patarnavimus. Mes atsiskaitome uz viska grynais seimininkui, o kai ateina saskaitos (jas gauname i buto pasto dezute), matome, kad yra isiskolinimai. Kaip elgtis tokiu atveju, ar dera seimininkui priminti, kad neapmoketos saskaitos. Kazkaip bijau, kad po kurio laiko nebutu pasakyta, kad mes nemokejome... Sutartyje pasiraseme, kad atsiskaitome seimininkui grynais uz saskaitas t.y. mes tiekejams pavedimu nedarome.

jei sutarty parasyta, kad moka jie, as paklausciau. Paskui ateis atjungs dar ka nors... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 04 12, 08:56)
jei sutarty parasyta, kad moka jie,  as paklausciau. Paskui ateis atjungs dar ka nors... g.gif

drinks_cheers.gif būtinai reikia pasakyti, nes liksit paskui vieną dieną be elektros kokios, kai atjungs už įsiskolinimus.
Atsakyti
QUOTE(-čiobrelis- @ 2013 04 12, 09:01)
drinks_cheers.gif  būtinai reikia pasakyti, nes liksit paskui vieną dieną be elektros kokios, kai atjungs už įsiskolinimus.

eina sau, vienas vargas tokiom salygom gyventi doh.gif Negana to, kad gyvenimas turejus nuosava busta priverte nuomotis, bet dar del tokiu dalyku nervus reikia gadinti. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiedė @ 2013 04 11, 18:32)
As niekad nemaniau, kad taip sunku issinuomuot buta. kam tik paskambinu, net nenori kalbetis, jei paminiu, kad su manim leliukas, ir kad butas reikalingas tik pusei metu. sumoket galiu i prieki.
tai ka daryt atvaziavusiems is uzsienio trumpam laikui? jei neturiu, kur apsigyvent..
as po pokalbiu taip ir pasijuntu, atstumtaja ax.gif

Jei vaikasc priregistruotas kur nors kitur, gal padėtų, jei savininkams tai pasakytumėte, gal ir pažymą atneštumėte ?

Jei vaikas neregistruotas niekur, t.y., jis oficialiai neturi kur gyventi, tai nemokumo atveju jus sunku būtų išvaryti - net per teismus. Kadangi vaikų teisės saugo, kad vaikas nebūtų išmestas "į gatvę". Vadinasi, kol valstybė nesuras nemokiam nuomininkui su vaikais alternatyvos, kur jis galėtų su jais gyventi - tol iškraustyti negali, nesvarbu, kad nemoka nuomos ir mokesčių. Man taip atrodo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 balandžio 2013 - 08:28
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 12, 07:48)

na trečias mėnuo tai jau daug g.gif Aš jūsų vietoje, kai šeimininkas ateis nuompinigių ir pinigų mokesčiams padėčiau turimas sąskaitas ant stalo su aiškiai matomom neapmokėtom sumom ir taktiškai paklausčiau, gal į rankas duoti tik nuompinigius, o mokesčius galite tiesiai sumokėti pg sąskaitas "gal laiko neturite, o vat aš visvien į paštą/maxima to ar ano einu..." bus proga išsiaiškinti...

dėl nuomuotojų pozicijos - aš imu mokestinius pinigus į rankas ir pati sumoku mokesčius. Man taip patogiau. Esu tikra, kad sumokėta. Ir.. tikrai (net labai dažnai) moku ne kiekvieną mėnesį, o kas antrą, kartais ir kas trečia (kaip ir už savo būstą). Pirežastys 2: a. taip patogiau - rečiau, b. susitaupo ( po 80 cnt už pavedimus. Ypač, kai pvz dujos bendra suma apie keturis litus, o vien už pavedimą 0,8Lt beveik 20 proc. doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 04 12, 06:25)
Jei vaikasc priregistruotas kur nors kitur, gal padėtų, jei savininkams tai pasakytumėte, gal ir pažymą atneštumėte ?

Jei vaikas neregistruotas niekur, t.y., jis oficialiai neturi kur gyventi, tai nemokumo atveju jus sunku būtų išvaryti - net per teismus. Kadangi vaikų teisės saugo, kad vaikas nebūtų išmestas "į gatvę". Vadinasi, kol valstybė nesuras nemokiam nuomininkui su vaikais alternatyvos, kur jis galėtų su jais gyventi - tol iškraustyti negali, nesvarbu, kad nemoka nuomos ir mokesčių. Man taip atrodo  rolleyes.gif

TIKRAI NE. mirksiukas.gif Nemokumo atveju tas pats iskraustymas per teismus ar ne per teismus kaip ir be vaiku. Vaiko teise i busta privalo uztikrinti tevai ar ju atstovai, o ne svetimo nekilnojamojo turto savininkas. cool.gif
Papildyta:
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 06:30)
na trečias mėnuo tai jau daug  g.gif  Aš jūsų vietoje, kai šeimininkas ateis nuompinigių ir pinigų mokesčiams padėčiau turimas sąskaitas ant stalo su aiškiai matomom neapmokėtom sumom ir taktiškai paklausčiau, gal į rankas duoti tik nuompinigius, o mokesčius galite tiesiai sumokėti pg sąskaitas "gal laiko neturite, o vat aš visvien į paštą/maxima to ar ano einu..." bus proga išsiaiškinti...

dėl nuomuotojų pozicijos - aš imu mokestinius pinigus į rankas ir pati sumoku mokesčius. Man taip patogiau. Esu tikra, kad sumokėta. Ir.. tikrai (net labai dažnai) moku ne kiekvieną mėnesį, o kas antrą, kartais ir kas trečia (kaip ir už savo būstą). Pirežastys 2: a. taip patogiau - rečiau, b. susitaupo ( po 80 cnt už pavedimus. Ypač, kai pvz dujos bendra suma apie keturis litus, o vien už pavedimą 0,8Lt beveik 20 proc.  doh.gif )

man nuomininkai atsiuncia banko pavedima, kuriuo sumoketa.
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2013 04 12, 09:30)
na trečias mėnuo tai jau daug  g.gif  Aš jūsų vietoje, kai šeimininkas ateis nuompinigių ir pinigų mokesčiams padėčiau turimas sąskaitas ant stalo su aiškiai matomom neapmokėtom sumom ir taktiškai paklausčiau, gal į rankas duoti tik nuompinigius, o mokesčius galite tiesiai sumokėti pg sąskaitas "gal laiko neturite, o vat aš visvien į paštą/maxima to ar ano einu..." bus proga išsiaiškinti...

man asmeniskai trys nemoketi menesiai yra daug, nes pati visuomet laiku apmoku savo saskaitas. Tai tikrai butu daug patogiau paciai moketi ir nuomojamo buto saskaitas ir persiusti pavedimo kopijas seimininkui. Bent jau as jausciausi saugiau ax.gif O dabar nuo vakar nervinuosi dar ir del situ problemu, lygman ju mazai butu po gaisro... doh.gif
Atsakyti