Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 25, 15:40)
Leksa, o tai kokią baudą skirtumėt nuomininkui už tapetų sugadinimą? Man tai labai aktualu, nes per 5 nuomos metus tikrai jie apsigadino... tyčia ar ne, dabar jau nepasakysiu, bet būtent ten, kur stovi fotelis ir lyginimo stalas....  g.gif ,o dar ir vaikų kambary  doh.gif

paskaiciuociau naujus tapetus ir klijus. Juk jei siuo atveju nuomininkas sugadino tapetus, t.y. subraize, tai nera normalus susidevejimas, o po jo ateis gyvent kitas zmogus. Kodel jis turetu gyvent buvusio nuomininko apsnerkstam bute? Juk kiekvienas nori graziu sienu, grindu ir t.t. Vienas nuomininkas subraizys sienas, kitas grindis sugadins, o trecias net nenores tokiam gyvent, nes pasakys, kad tai landyne.

QUOTE(Nitronetas @ 2013 03 26, 13:36)
Na sudauzytas/sulauzytas daiktas - tai jau ne normalus nusidevejimas, nebent tam daiktui 50 metu - turetu atlygint nuostolius - nupirkti nauja dangti.

butent drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki,

atsiprašau, kad braunuosi, tiesiog ieškau labai labai buto Antakalnyje. Gal kažkas kaip tik nuomoja? Esame priklausomi nuo sūnaus darželio, kuris yra Antakalnyje, tai ir vėl eškom būtent čia. Išsikraustome, nes šeimininkas pats panoro gyventi bute.

Gal kas ką būsit girdėję ar patys nuomojate. Ačiū!
Atsakyti
Sveiki,

gal galetumete patarti del nuomojamo buto irengimo - kiek verta investuoti i buitine technika? Siuo metu kaip tik domina saldytuvai ,virykles, kaitlentes, indaploves, skalbimo masinos ir pan. Ar geriau pirkti premium firmu gaminius (Miele, Smeg, Leibherr) su mintimi kad tarnaus ilgai ir laimingai ar geriau orientuotis i vidutines-aukstesnes nei vidutines klases firmas (AEG, Bosh, Siemens ir pan.) su mintimi kad juos tiesiog reikes dazniau keisti?

As suprantu, kad realiia tai yra labai daug tai itakojanciu faktoriu, pradedant puikiu/brokuotu gaminiu ir baigiant paciu nuomininku naudojimosi ypatumais. Taciau butu idomu suzinoti jusu nuomones/patirtis.

Is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kalissta @ 2013 04 03, 01:44)
Sveiki,

gal galetumete patarti del nuomojamo buto irengimo - kiek verta investuoti i buitine technika? Siuo metu kaip tik domina saldytuvai ,virykles, kaitlentes, indaploves, skalbimo masinos ir pan. Ar geriau pirkti premium firmu gaminius (Miele, Smeg, Leibherr) su mintimi kad tarnaus ilgai ir laimingai ar geriau orientuotis i vidutines-aukstesnes nei vidutines klases firmas (AEG, Bosh, Siemens ir pan.) su mintimi kad juos tiesiog reikes dazniau keisti?

As suprantu, kad realiia tai yra labai daug tai itakojanciu faktoriu, pradedant puikiu/brokuotu gaminiu ir baigiant paciu nuomininku naudojimosi ypatumais. Taciau butu idomu suzinoti jusu nuomones/patirtis.

Is anksto dekoju smile.gif

negalim mes taip patarinėti kokia techniką jums pirkti, nes nežinom, į kokius nuomininkus orentuojatės, jeigu tai butas senamiestyje labai prabangiai įrengtas ir galvojat jį nuomoti brnagiai, t.y. ambasadom, užsienio kapitalo įmonėm..............., tada jeigu norit galit pirkti ir premium gaminius, bet jeigu ir AEG/Elektrolux ar Siemens/Bosh sustatysit manau problemų nebus.
Jeigu butas vienam iš miegamųjų rajonų ir potencelus nuomininkas šeima, pora , studentai, tai apie labai brangius gaminius net nesvrastyčiau.

p.s. pas mane namuose jau 10 metus skaičiuojanti AEG buitinė technika, jokių probemų neturėjau, keist/taisyti neteko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maksas @ 2013 04 03, 08:21)
negalim mes taip patarinėti kokia techniką jums pirkti, nes nežinom, į kokius nuomininkus orentuojatės, jeigu tai butas senamiestyje labai prabangiai įrengtas ir galvojat jį nuomoti brnagiai, t.y. ambasadom, užsienio kapitalo įmonėm..............., tada jeigu norit galit pirkti ir premium gaminius, bet jeigu ir AEG/Elektrolux ar Siemens/Bosh sustatysit manau problemų nebus.
Jeigu butas vienam iš miegamųjų rajonų ir potencelus nuomininkas šeima, pora , studentai, tai apie labai brangius gaminius net nesvrastyčiau.

p.s. pas mane namuose jau 10 metus skaičiuojanti AEG buitinė technika, jokių probemų neturėjau, keist/taisyti neteko  ax.gif

Aciu uz nuomona, Maksai:) Nepagalvojau sito fakto pamineti. Butas Vilniuje, Helios centre, tad orientuojuosi i didesne nuomos kaina nei miegamieji rajonai, tuo paciu ir i kitoki klienta:) Tiesiog mastau kiek yra logiska investuoti i visa technikair ar tai turi itakos nuomos kainai smile.gif Irengimas irgi eina i prabangesne puse smile.gif

Dar karteli labai aciu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(kalissta @ 2013 04 03, 09:28)
Aciu uz nuomona, Maksai:) Nepagalvojau sito fakto pamineti. Butas Vilniuje, Helios centre, tad orientuojuosi i didesne nuomos kaina nei miegamieji rajonai, tuo paciu ir i kitoki klienta:) Tiesiog mastau kiek yra logiska investuoti i visa technikair ar tai turi itakos nuomos kainai smile.gif Irengimas irgi eina i prabangesne puse smile.gif

Dar karteli labai aciu smile.gif

čia jau kitas klausimas

asmeniškai aš nelinkusi investuoti į technika, aišku neperku ir BEKO,
viskas tobulėja, dėvėsi. Po n metų naudojimo, kad ir kokia gera skabyklė bebūtų ji pradeda garsiau dirbti, energijos naudingumas su metais tikrai nemažėja, džiovyklėse atsiranda papildomų funkcijų...........
Atsakyti
QUOTE(kalissta @ 2013 04 03, 02:44)
kiek verta investuoti i buitine technika? Siuo metu kaip tik domina saldytuvai ,virykles, kaitlentes, indaploves, skalbimo masinos ir pan. Ar geriau pirkti premium firmu gaminius (Miele, Smeg, Leibherr)

Tikrai neverta investuoti i premium buitine technika, buto brangiau deka to nepavyks isnuomoti mirksiukas.gif
Ir siaip pastebejimas- jau daugiau nei 10 metu nuomojam keleta butu ir komerciniu patalpu Vilniuje, ir suma sumarum didziausia ir stabiliausia % graza is visu situ objektu nesa tie, i kuriuos maziausiai buvo investuota remonto/irengimo prasme (rajonas tas pats visu- Centras/Taurakalnis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AMARILIS: 03 balandžio 2013 - 21:52
QUOTE(AMARILIS @ 2013 04 03, 21:47)
Tikrai neverta investuoti i premium buitine technika, buto brangiau deka to nepavyks isnuomoti  mirksiukas.gif

Dekui uz patarimus ir nuomones wink.gif eisiu lyginti kainu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 25, 16:40)
Leksa, o tai kokią baudą skirtumėt nuomininkui už tapetų sugadinimą? Man tai labai aktualu, nes per 5 nuomos metus tikrai jie apsigadino... tyčia ar ne, dabar jau nepasakysiu, bet būtent ten, kur stovi fotelis ir lyginimo stalas....  g.gif ,o dar ir vaikų kambary  doh.gif

Klausimas koks tas susidevejimas: ar tai piktybiskas subraizymas, ar tiesiog buitinis apsitrynimas, na 5 metai tai nemazas laiko tarpas. Juk devisi nuomotame bute ir vandens maisytuvai, tarpines, langu varcios, duru spynos, vonios ir t.t... cia daug galima surasyti. Mano nuomone uz tai ir yra imamas nuomos mokestis, kad tai atpirktu naturalia netekti. Bet jeigu jau vaiko natiurmortai papiesti tai jau ne naturalus suidevejimas. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2013 04 04, 09:46)

Klausimas koks tas susidevejimas: ar tai piktybiskas subraizymas, ar tiesiog buitinis apsitrynimas, na 5 metai tai nemazas laiko tarpas. Juk devisi nuomotame bute ir vandens maisytuvai, tarpines, langu varcios, duru spynos, vonios ir t.t... cia daug galima surasyti. Mano nuomone uz tai ir yra imamas nuomos mokestis, kad tai atpirktu naturalia netekti. Bet jeigu jau vaiko natiurmortai papiesti tai jau ne naturalus suidevejimas.  schmoll.gif

na stovi fotelis prie sienos, jis nera prikaltas, tai pasistumia, buna ir per siena pasistumia, stengiuosi laikyti truputi atitraukta ir vaikams taip aiskinu,... bet kaip ten besaugosi vis teik siena yra pasibrozdinusi. Tai va ir nezinau - tycia tai ar ne? g.gif jau 5 m pragyvenom, man ir toliau tenkina tokie pabrozdinti tapetai, issikraustyti kol kas irgi neketinu, nebent paprasytu (tfu tfu tfu). O paliekant siuos namus, jei seimininkai pareikalautu atlyginti, tai ir nesipriesinciau, ne kazkiek tie tapetai kainuoja. Siaip mastant, tai ir savo namuose zmogus gi kas kazkiek metu vis pasiremontuoja, atnaujina sienas, grindis. Man tai naturalus devejimasis. Ir siaip pagalvojus, tai daug kas genda ir byra, kad ir zaliuziu plastmasines dalys - jos tiesiog palietus sutrupa, manau nuo ilgo laiko.... Balkonas stiklintas, bet langai mediniai ir tik po 1 stikla, tai lietui lyjant, bega ir i vidu, mediniai langu remai nuo nuolatines dregmes jau pradejo puti, nuo salcio jie issikreivino, zodiu reikia viska keisti... Tai cia kaip, ar as kalta? O nuomojant buta, niekas man nepasakojo, kad langai senuteliai ir puva, kad klozeto nuleidimo plastikinis mechanizmas jau buvo suluzes ir siuo metu yra varztais sutvirtintas, bet ir tie, deja, ne ilgaamziai.......
Atsakyti
QUOTE(kalissta @ 2013 04 03, 01:44)

MANO praktika rodo, kad geriau nuomot be baldu ir be technikos. Bet tai tik MANO nuomone.

QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 04 04, 13:06)
mediniai langu remai nuo nuolatines dregmes jau pradejo puti, nuo salcio jie issikreivino,
Tai cia kaip, ar as kalta?
niekas man nepasakojo, kad langai senuteliai ir puva,

jus cia ne prie ko del puvanciu langu, bet pasakykit apie tai savininkui. Gal sugalvos ka daryt, kad dar blogiau nebutu, gi saltis eina pro puvenas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 04 04, 16:11)
MANO praktika rodo, kad geriau nuomot be baldu ir be technikos. Bet tai tik MANO nuomone.
jus cia ne prie ko del puvanciu langu, bet pasakykit apie tai savininkui. Gal sugalvos ka daryt, kad dar blogiau nebutu, gi saltis eina pro puvenas.

Stipriai nukentejus nuo gaisro teko tapti nuomininke, tai musu atveju geriausias variantas buvo tuscias butas, nezinau kokia nuomone butu, jeigu butu teke nuomotis kitokioje situacijoje.
Mes isisnuomojome apleista buta ir ji atgainimome, taip sutareme su seimininku, ivertine remonto sanaudas tam tikra laiko tarpa nemokame nuomos. Kadangi vyras pats daro apdaila, taip labai tiko. Pazadejom ir issikraustant paliktu buta tvarkinga, t.y. jeigu kazka sutepam (kalbu apie sienas) - pataisome.
O va del senu langu tai teko vyrui pavargti, nesupuve,bet vejai kiaurai pute. Gyvene nuomininkai net macrolfex'u tarpus uzpute blink.gif Viska iskrapstem, sandarinimo juosteles uzklijavom atsilus zadam ir perdazyti ax.gif Ziema siltai praleidom +22 - 23 laipsniai bute thumbup.gif
Atsakyti