Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(linas.vasaris @ 2013 03 18, 15:40)
Dėl užsieniečių yra du pagrindiniai segmentai. Vieni reikalus tvarko SMS žinutėmis, kiti skambina ir derina žodžiu. Nenuomokite užsieniečiams, kurie reikalus tvarko SMS žinutėmis. Jei jie taupo bendravimui tai nėra geras ženklas

Nežinau, su kokiais užsieniečiais turėjote reikalų, bet bendraujant su kitakalbiu telefonu, gali iškilti nesusikalbėjimo problema, o sms kur kas aiškiau, viskas išdėstoma raštu. Beje, o šiais laikais dar yra taupančių tuo atžvilgiu? Man rodos, seniai jau praėjo tie laikai. Ir dar, nemažai bendrauju el.paštu. Ar ir čia įžiūrėtumėte taupymą bendravimui?biggrin.gif Apibendrinant, viskas priklauso nuo reikalo svarbumo/skubumo, pagal tai ir pasirenkama kaip bendrauti.

Nuoma užsieniečiams turi vieną didelį minusą - padarius žalą gali pakelti sparnus kiton šalin ir tiek jį tematysi. Iš lietuvių reikalaujant žalos atlyginimo bent teisiniai keliai aiškesni...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kodel: 19 kovo 2013 - 00:43
QUOTE(prilijo @ 2013 03 19, 00:44)
Linaivasari,

dekui!

Gal kas gali paprotint kur gaut ta energetini sertifikata?

www.spsc.lt

Papildyta:
QUOTE(Kodel @ 2013 03 19, 01:40)
Nežinau, su kokiais užsieniečiais turėjote reikalų, bet bendraujant su kitakalbiu telefonu, gali iškilti nesusikalbėjimo problema, o sms kur kas aiškiau, viskas išdėstoma raštu. Beje, o šiais laikais dar yra taupančių tuo atžvilgiu? Man rodos, seniai jau praėjo tie laikai. Ir dar, nemažai bendrauju el.paštu. Ar ir čia įžiūrėtumėte taupymą bendravimui?biggrin.gif Apibendrinant, viskas priklauso nuo reikalo svarbumo/skubumo, pagal tai ir pasirenkama kaip bendrauti.

Nuoma užsieniečiams turi vieną didelį minusą - padarius žalą gali pakelti sparnus kiton šalin ir tiek jį tematysi. Iš lietuvių reikalaujant žalos atlyginimo bent teisiniai keliai aiškesni...

Nenorėjau plėsti ir aiškinti, bet matau teks. Lietuva tapo įvairių trečio pasaulio šalių piliečių tranzito šalimi. Čia privažiavo Pakistano, Indijos, Nigerijos piliečių ir pradėjo "taikti paslaugas" ir reklamuotis savo šalyse, kad padeda legaliai išvykti iš savo šalies į ES. Jie save laiko dideliais verslininkais, bet kišenėse tai vėjai. Rašo SMS, derina nuomos klausimus, prašo deklaravimo ir t.t. Bandant jiems prisiskambinti nekelia ragelio ir panašiai. Vnž. sugaišti begalę laiko su jais kol galų gale jie atskleidžia visas kortas: reikia leidimo deklaruoti gyvenamąją vietą, atvyks jo didelė šeima ( ta didelė šeima) tai kokia 10-20 jo klientų, tada supranti, kas liks iš to buto. Savininkai mane prakeiks, teks nuomininkus išmesti po 3 mėnesių ir ieškoti naujų už dyka (jei išvis dar savininkai beleis man pernuomoti). Todėl ir sakau nesigilindamas, kad venkite bendraujančiųjų SMS.
Atsakyti
Nuomosimes buta, nuomotojas uzsienyje, tarpininkauja agentura, sutartyje vis tiek turi pasirasyti ir gal nuskenuotai atsiusti buto savininke/nuomotoja?
Atsakyti
Sveiki, gal kas patars tokiu klausimu:

Noriu sumokėti 15% nuo pajamų už nuomojamą butą kai pildysiu deklaraciją, bet bijau, kad reikalaus sutarties ir energetinį sertifikatą, o aš jų neturiu. Ar mokesčių inspekciją nieko netikrina, tik mokesčius priima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rami_Ledi: 21 kovo 2013 - 22:26
Energetinis sertifikatas 10 lt ir Jusu

http://www.spsc.lt/c...o...=66&lang=lt

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 15, 15:30)

3.Faktas. Bet pries kokius pora metu sitam forume viena nuomininke aiskino, kad siena BUTINAI susiraizys ten, kur stovi stalas. Tai jai naturalus susidevejimas. O man ne. Man tai tycinis sienos gadinimas. Pas mane butas pries kokius 9 metus dazytas ir jei isnesciau baldus, tikrai niekas nepasakytu kur stalas, o kur foteliai stovejo, nes pas mane sienos nesubraizytos. Tai kaip apspresti nusidevejimas ar sugadinimas? Kieno pusej Jus siuo atveju?

Leksa, o tai kokią baudą skirtumėt nuomininkui už tapetų sugadinimą? Man tai labai aktualu, nes per 5 nuomos metus tikrai jie apsigadino... tyčia ar ne, dabar jau nepasakysiu, bet būtent ten, kur stovi fotelis ir lyginimo stalas.... g.gif ,o dar ir vaikų kambary doh.gif
Atsakyti
Neduok dieve is tokio zmogaus ka nors nuomotis...
Atsakyti
Nu net nezinau,kaip tuos nuostolius galima apskaiciuot.Neliepsi gi nauju tapetu atpirkt.Arba variantas -sulauze klozeto dangti,nieko nesake,neprisipazino,tyliai ramiai suklijavo.Dangtis geros firmos,nepigus.Ir ka daryt? Liept nauja nupirkt,skaiciuot kazkoki nusidevejima,bet tada koki...Ech,nezinau... doh.gif
Atsakyti
Nu, bet gi, jei nuomojat su daiktais, tai reik susitaikyt, kad nstovs jie, kaip eksponatai. Uz tai gi ir nuoma imat(tuscio buto gi ir nuoma pigiau kainuoja). Juk gal nelauzo ir neplso visko specialiai.
Cia aisku tuoj prades aiskint, kad oj, kokia ta nuoma tegaunu. Nu, bet tai kas liepia nuomot? Mes savo buta irgi nuomojam uz simbolinius 100lt ir tai tuos 100lt moka tik tada, kai nera sildymo. Nu ir ka, dziaugies gi, kad nors paciam nereik tu komunaliniu moket. Nekisam patys pinigu, bet ir niekad nepriestaraujam, kad vitoj tos simbolines nuomos pasiremontuos, ka nori. Viena mergina viena kambari persitapetavo. Jei nori, nors ir laminatus tegu klojasi... Tebunie ir ne mano skonio tapetai ar laminatas, bet as gi ten nesiruosiu gyvent, o jei ir ruosciaus tikrai bet kokiu atveju remonta daryciausi.
Atsakyti
QUOTE(-čiobrelis- @ 2013 03 18, 22:02)
Sveikos. Gal yra nuomojanciu butus Gabijos g. 30 berods, kur namas ant Gabijos Maximos? Idomu kokie mokesciai, sildymo islaidos..

Yra toks psl, kur matosi daugiabuciu sildymo kainos, galima palyginti su kitais. http://kurgyvenu.lt/
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 03 26, 10:14)
Yra toks psl, kur matosi daugiabuciu sildymo kainos, galima palyginti su kitais. http://kurgyvenu.lt/

Ačiū, labai įdomu buvo pažiūrėt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(prilijo @ 2013 03 25, 19:10)
Nu net nezinau,kaip tuos nuostolius galima apskaiciuot.Neliepsi gi nauju tapetu atpirkt.Arba variantas -sulauze klozeto dangti,nieko nesake,neprisipazino,tyliai ramiai suklijavo.Dangtis geros firmos,nepigus.Ir ka daryt? Liept nauja nupirkt,skaiciuot kazkoki nusidevejima,bet tada koki...Ech,nezinau... doh.gif

Na sudauzytas/sulauzytas daiktas - tai jau ne normalus nusidevejimas, nebent tam daiktui 50 metu - turetu atlygint nuostolius - nupirkti nauja dangti.
Atsakyti