Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Kruopa77 @ 2013 03 11, 21:38)

aciu clap.gif faina but deive thumbup.gif ir visai nesvarbu kokia, ale deive as! Deive bis.gif bis.gif bis.gif
Del manes ir mano gyvenimo nepergyvenk, man viskas OK thumbup.gif saves geriau ziurek. O jei jau nepatinka mano nuomone ir patirtis susijus su nuomininkais, tai tiesiog isijung funkcija "ignoruoti dalyvi". Ir tik nepasakok, kad nezinai kaip tai padaryti, nes labai jau akivaizdziai matosi, kur zmogus is tikruju naujokas, o kur tik kitu nicku prisiregistraves mirksiukas.gif

QUOTE(Wolius @ 2013 03 12, 12:26)

turejau ir as toki nuomininka. Mano patirtis rodo, kad tokius reikia kraustyt ir kuo greiciau, nes ir ateityje ju "problemos" neissispres ir kuo toliau, tuo sunkiau bus su juo/ja. O ateiciai - negalima duoti buto raktu tam, kas uzstato nesumokejo. Bus uzstatas, bus raktas. Uzstatas veliau, tai ir raktai veliau.

Papildyta:
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 12, 12:41)
Manau galite nuvykti ar paskambinti jai į darbovietę ir pasiteirauti apie ją, gal ji išvis ten nedirba?

Papildomų pinigėlių jau nesitikėkite, žinokit vieną - kuo anksčiau išmesit, tuo mažesnius nuostolius turėsit. O tai prisuks vandens, kad jums po to bloga darysisi  doh.gif

pritariu thumbup.gif pries gal pora metu viena forumiete irgi aprase tokia beda. Tik jos nuomininkas ne tik skolu pridare ir pabego, bet dar ir tycia visus baldus sulauze ir apniokojo buta kaip tik galejo. Visko gi gali prigalvot, kad neleido nemokamai gyvent ir dar kazkokiu tai pinigu reikalavo unsure.gif
Atsakyti
Mergaitės, gal turite patalpų perdavimo - priėmimo akto pavyzdį? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 08, 10:03)
tokiu "durniu" kaip JUS vadinat, ne as, davus skelbima pas mane eiles. Ir ne tik pas mane, bet mano mieste. Ir kituose mazesniuose miestuose. Nes butu nuomotis tiesiog nera. Praejusiais metais toks tik 1 skelbimas pas mus buvo del isnuomojamo buto, o norinciu issinuomoti yra tikrai labai daug. Cia nuomotojai renkasi nuomininkus, o nuomininkai linke sutikti su visom imanomom salygom, kad tik turetu kur gyventi. Va, dideliuose miestuose situacija priesinga, ten nuomininkai turi is ko rinktis, bet ne pas mus. Bet musu minusas tas, kad nuomos kaina max. 100 Lt siekia.

P.S. tvarkingi nuomininkai, kurie nedaro baliu-festivaliu, tikrai nebijos, kad kaimynai gali skustis del triuksmo. O jei jus to bijot, tai jau daug apie jus pasako  mirksiukas.gif
Papildyta:

OK, o kokia JUSU atsakomybe, jei visgi nuomininkas pasirodo ne ypac geras (pvz. apgadina buta, nesumoka mokesciu ir pabega)? Tik nesakykit, kad tokiu tikrai niekada nebuvo, nera ir nebus. Ar jusu atsakomybes nulis? Imat tik uz nuomininku parinkima?

Tiek turto savininkus, tiek nuomininkus reikia gerbti. Ir nesvarbu ar yra eilės prie buto ar ne. Sutarties sąlygos turi būti protingos. Buto nusidėvėjimas tik natūralus, bet jis būtinas. Sutarties nutraukimo sąlygos....na min 2 savaitės. Mes praktikuojame 1 mėn. Negalima žmogų išvaryti į gatvę. Reikia duoti laiko susirasti kitą būstą. Šeimininkų lankymasis bute tik iš anksto įspėjus nuomininkus. Kaimynų signalai..........jei jie būna tik penktadienį ar šeštadienį aš rekomenduoju nekreipti dėmesio. Na kam nepasitaiko pasilinksminti kartais. Kai nuomojame jauniems žmonėms manęs dažnai savininkai klausia ar nebus balių - festivalių.....atsakau: poterių tikrai susėdę jauni žmonės nekalbės. Svarbiausia, kad viskas būtų proto ir saiko ribose.
Būna, kad jauni nuomininkai skundžiasi dėl pensisninkų kaimynų garsiai žiūrimo TV. Vienu ir kitu atveju apeliuoju į abipusį pakantumą.

Dėl atsakomybės. Matau Jūs viską bandote suadministruoti taip, kad neliktų jokių galimybių patirti nuostolių. Deja, pati tikriausiai suprantate, kad nuo nemokių klientų jokios sutartys ir jokie sutarčių "kieti" punktai neišgelbės. Tuo labiau ir patys geriausi brokeriai. Taip turėjau du nelabai vykusias nuomas per tris darbo metus. Ir abiejų epicentruose moterys.......deja. Pirma jau čia forume kažkur buvau aprašęs. Sugadino keletą baldų, apliejo kaimynus ir dar keletas smulkmenų. Be to nesumokėjo paskutinio mėnesio nuomos ir patarnavimų. Nuostolį įvertinome 2000 lt. Savininkas policininkas ir aš pradėjome ją "gaudyti". T.y. skambinti....aš gėdinti o savininkas gal ir kiečiau paspaudė. Ji kreipėsi į prokuratūrą ir apkaltino turto prievartavimu. Kadangi ji yra žurnalistė rašanti teisiniais klausimais tai smogė į skaudžiausią vietą. Dėl pareigūno pradėtas tarnybinis patikrinimas. Daviau ir aš parodymus.
Antras atvejis išnuomotas senos statybos 1 k. butas Fabijoniškėse už 650. Kain vuvo ryškiai per didelė. Sąvininkai užsispyrė ir gana. Netikėjau, kad išnuomosime. Išsinuomavo mergina, advokatė. Po poros mėnesių paaiškėjo, kad ji užgerianti. "zapojščikė". Retas atvejis, kad su moterimi taip būtų. Bet ji geria du kartus į metus ir viena užsidariusi bute. Pinigus moka tvarkingai, bute palaiko tvarką. Sprendėme su savininkais ką daryti.....palikome kaip yra. Du atvejai tikrai nemanau daug. išnuomota jau 56 butai.

Pagrindinės klaidos ieškant nuominkų:

1. Savininkų gobšumas. Užkelta kaina atbaido žmones, kurie realiai nori nuomotis ir sąžiningai mokėti nuomos mokęsti. Bet pritraukia tuos, kurių planuose viena mintis....kaip sumokėjus nuomą ir depozitą vėliau išsisukti ir su kelių mėnesių skolomis jau keltis į kitą butą.

2. Visiems savininkams patinka nuomininkai, kurie nesidera. Sveikinu....90 procentų tokių "klientų" sukčiai. Nebent kaina aiškiai žemiau rinkos.

3. Amžiaus kategorijos. Kuo vyresnis amžiumi nuomininkas, tuo rizika didesnė. Labai dažnai savininkai bijo jaunimo. Jaunimas pagrindiniai mano klientai. Aišku reikia mokėti išsirinkti. Bet aplamai lenkiu galvą prieš jaunimą. Užaugo SĄŽININGA karta, nesugadinta sovietmečio. Pavojingiausia kategorija 40-60 metų.

4. Atkreipti dėmesį į potencialaus nuomininko: darbą, automobilį, šeimyninę padėtį, pomėgius, vietos kilmę, santykį su tėvais. Pvz. atena jauna pora....sužinau ar abu tuti darbus, ką dirba ir kur dirba, ar tėveliai gyvi, ką dirbą ir kur dirba, ar santykiai su tėvais geri, ar tėvai padeda. Porelė tai dvi piniginės, jei su tėvais taikoje, tai dar extra atveju dasideda 4 piniginės. Juk reikia pagalvoti kas butų jei jų finansai pablogėtų. Taigi tikimybė kad turite reikalą su UAB "Roga i kopyta" žymiai sumažėja.

5. Ta dieną, kai nuomininkas paprašo, kad depozitą anksčiau laiko įskaityti už nuomą einamo mėnesio, turi būti ta diena kai Jūs paprašote nuomininko pradėti ieškotis kito buto. Lygiai po mėnesio turite pernuomoti butą. Tai pirmojį "kregždė", kad nuomininko finansinė padėtis prastėja ir patikėkite ji keletą metų nebegerės. Nebūkite to liudininkais.

6. Jokių nuolaidų įsikeliant dėl depozito. Pvz. Nuoma 1000 lt. Butas rezervuojamas sumokant užstatą 1000 lt. Sutartis ir raktai sumokėjus antrą 1000 lt t.y. depozitą. Jokių išlygų. Jeigu kitų klientų nėra o tik tas vienas, kuris bando nutempti depozitą, žiūrėkite punktą Nr1.
Atsakyti
QUOTE(linas.vasaris @ 2013 03 15, 11:05)
1.Tiek turto savininkus, tiek nuomininkus reikia gerbti.
2.Sutarties sąlygos turi būti protingos.
3.Buto nusidėvėjimas tik natūralus, bet jis būtinas.
4.Negalima žmogų išvaryti į gatvę.
5. Kaimynų signalai..........jei jie būna tik penktadienį ar šeštadienį aš rekomenduoju nekreipti dėmesio.

1.taip, pritariu. Ir pvz. kompromisai turetu buti tarp abieju pusiu. Bet sioj vietoj, is jusu gerokai ankstesnio vienos istorijos aprasymo, supratau, kad jums kompormisas,tai tik kai savininkas visiskai sutinka ir patenkina visus nuomininko norus. Va del sito tai nesutinku. Mano manymu, kompromisas, tai kai ABI PUSES PRIIMA JOMS PALANKU SPRENDIMA. O ne, kai viena reikalauja vieno, ta sutinka, paskui reikalauja kito, jau nesutinka, tada tie blogieciai, negalima sitaip, gi "kompormiso" reikia ir t.t.
2.Manyciau, kad dauguma sutartis gavo is kazkur (pvz. is CK). Tai ten ir turetu jos buti ganetinai protingos g.gif O be to...kas vienam atrodo protinga, kitam gal bus maziau protinga. Vienas reks, kad buto savininkas turi teise turet buto rakta, kitas, kad ne. Vienam tai protinga, kitam ne. Abi puses renkasi, tai, jei sutartis netenkina...................................
3.Faktas. Bet pries kokius pora metu sitam forume viena nuomininke aiskino, kad siena BUTINAI susiraizys ten, kur stovi stalas. Tai jai naturalus susidevejimas. O man ne. Man tai tycinis sienos gadinimas. Pas mane butas pries kokius 9 metus dazytas ir jei isnesciau baldus, tikrai niekas nepasakytu kur stalas, o kur foteliai stovejo, nes pas mane sienos nesubraizytos. Tai kaip apspresti nusidevejimas ar sugadinimas? Kieno pusej Jus siuo atveju?
4.negalima, negalima. Svetimo turto gadint irgi negalima, bet gadina. Ir mokesciu neusimokeje, ir skolas palike pabega, nors irgi negalima. Palaukt, kol ras kur gyvent? Mano mieste tai ir metus ir kelis gali trukti. Arba jei tinges, kad ir kokiam Kaune ieskotis, vis sakys, kad nieko neranda. Reikia laukt, kol ras kita buta??? Kiek metu?
5. Savo buta nuomoju apie 10 metu, ir kaimynai, nors ir turi mano tel.Nr., neskambina, nes nuomininkai jiems netrugdo. Ir drisciau teigti, jog tai yra todel, kad anksciau mineta salyga, isbaidau potencialius baliu-festivaliu megejus.
Papildyta:
QUOTE(linas.vasaris @ 2013 03 15, 11:05)
Dėl atsakomybės. Matau Jūs viską bandote suadministruoti taip, kad neliktų jokių galimybių patirti nuostolių.

ne, sita jus ne taip supratot. As tiesiog negalejau suprasti, kam toks tarpininkas kaip jus reikalingas. Stai kur man buvo misle. Juk skelbimus parasyt (i laikrasti ar skelbimu lenta) tikrai kiekvienas sugeba. Internete rast kokia sutarti ir ja perdaryt irgi gali. O cia zmones moka uz tai pinigus g.gif Tai ir galvojau, ka cia tokio mistisko tas tarpininkas daro g.gif Ideda skelbima, isspausdina sutarti (pripazinkit, kad kiekvienai nuomai tikrai atskiros nesrasot, gi turit kompe, tai truputi koreguojat, arba ne ir tinka), perskaito ja abiem salim ir vualia blink.gif
Na, bet kazkas rase, kad nepaklausiems butams ieskot nuomininku. Na, tada tai suprantu. Nes kitaip tai man vistiek neaisku, negi zmogus pats nesugeba savo buto isnuomot g.gif
Atsakyti
[quote=Leksa,2013 03 15, 15:30]
1.taip, pritariu. Ir pvz. kompromisai turetu buti tarp abieju pusiu. Bet sioj vietoj, is jusu gerokai ankstesnio vienos istorijos aprasymo, supratau, kad jums kompormisas,tai tik kai savininkas visiskai sutinka ir patenkina visus nuomininko norus. Va del sito tai nesutinku. Mano manymu, kompromisas, tai kai ABI PUSES PRIIMA JOMS PALANKU SPRENDIMA. O ne, kai viena reikalauja vieno, ta sutinka, paskui reikalauja kito, jau nesutinka, tada tie blogieciai, negalima sitaip, gi "kompormiso" reikia ir t.t.

Visiškai sutinku.....bet tą istoriją Jūs neteisingai supratote. Ten savininkė nėjo į jokius kompromisus ir net neieškojo jokių variantų. Pasakė ne ir viskas ir tik man įsikišus pavyko pasiekti abiems pusėms priimtiną sprendimą. Priminsiu, kad ten savininkė nesutiko iš nuomos mokesčio kompensuoti balkono durų ir lango keitimo išlaidų. Pasiūliau kompromisą......kompensuojama ne visa suma iš karto o tik po 150 lt į mėnesį. Nuoma ten 550 išlaidos keitimui 1500, po 150 lt į mėnesi. Dešimt mėnesiu nuomos įmokos po 400 lt. Abi pusės nusileido ir kompromisas nugalėjo. Nuomininkai toliau gyvena.
Kai kurie žmonės kompromisą suprantą kaip pralaimėjimą ir jų ego užgavimą. Su tokiais jokios derybos neįmanomos.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2013 03 15, 15:30)

2.Manyciau, kad dauguma sutartis gavo is kazkur (pvz. is CK). Tai ten ir turetu jos buti ganetinai protingos  g.gif O be to...kas vienam atrodo protinga, kitam gal bus maziau protinga. Vienas reks, kad buto savininkas turi teise turet buto rakta, kitas, kad ne. Vienam tai protinga, kitam ne. Abi puses renkasi, tai, jei sutartis netenkina...................................

Mūsų sutartis, ištrauka:

4.1. Nuomotojas privalo:

4.1.1. Užtikrinti tinkamą teritorijos ir pastato, kuriame yra butas, priežiūrą , tinkamą ir nepertraukiamą elektros energijos ir vandens tiekimą į Patalpas;
4.1.2. Patalpų nuosavybės teisei perėjus kitam asmeniui, informuoti jį apie Sutarties buvimą, perduoti jam visas teises ir pareigas pagal šią sutartį.
4.1.3. Nuo Nuomos termino pradžios Nuomotojas bet kuriuo metu turi teisę dalyvaujant Nuomininkui, tikrinti/apžiūrėti Patalpas ar atlikti kitus patikrinimus Patalpų viduje ar išorėje, išskyrus atvejus, kai tokie veiksmai vykdomi, siekiant išsaugoti Patalpas nuo pažeidimų/sugadinimo ir avarijos, t.y. šiais atvejais Nuomotojas turi teisę be Nuomininko patekti į Patalpas. Visais šiais atvejais Nuomotojas apie tai turi nedelsiant įspėti/informuoti Nuomininką.
4.1.4. Nuomotojas užtikrina, kad Nuomininkas ir su juo susiję asmenys be jokių trukdžių galės patekti į Patalpas, kol Nuomininkas naudoja Patalpas pagal šioje Sutartyje nustatytą paskirtį.
4.1.5. Vykdyti kitus su šia sutartimi prisiimtus įsipareigojimus.

4.2. Nuomininkas privalo:

4.2.1. naudoti patalpas pagal paskirtį, išlaikyti jį geroje būklėje, laikytis patalpose priešgaisrinės apsaugos, sanitarijos reikalavimų;
4.2.2.laiku mokėti Sutartyje numatytus mokesčius,kitus pagal sutartį priklausančius mokėjimus.
4.2.3. be raštiško Nuomotojo sutikimo nesubnuomoti Buto.
4.2.4. pasibaigus Sutarčiai ar ją nutraukus, perduoti patalpas Nuomotojui ne blogesnės būklės, nei jis buvo nuomos termino pradžioje, atsižvelgiant į natūralų nusidėvėjimą.
4.2.5. vykdyti kitus su šia sutartimi prisiimtus įsipareigojimus.
4.2.6. Bet kokius Patalpų vidaus ar išorės pertvarkymo, perplanavimo, rekonstrukcijos ar remonto darbus Nuomininkas gali atlikti tik gavęs išankstinį Nuomotojo sutikimą raštu, nepadarant žalos Patalpoms.

Papildyta:

3.Faktas. Bet pries kokius pora metu sitam forume viena nuomininke aiskino, kad siena BUTINAI susiraizys ten, kur stovi stalas. Tai jai naturalus susidevejimas. O man ne. Man tai tycinis sienos gadinimas. Pas mane butas pries kokius 9 metus dazytas ir jei isnesciau baldus, tikrai niekas nepasakytu kur stalas, o kur foteliai stovejo, nes pas mane sienos nesubraizytos. Tai kaip apspresti nusidevejimas ar sugadinimas? Kieno pusej Jus siuo atveju?

Gyvenimiška istorija ir paprastas gyvenimiškas atsakymas:
jei remontas darytas prieš įsikeliant nuomininkui kaltas nuomininkas, jei prieš 9 metus nuomininkas nekaltas, tai natūralus nusidėvėjimas. Situacija aplinkybės gimdo sprendimus. Dar kartą grįžtu prie to, kad visko suadministruoti sutarčių punktais nepavyks.....tam reikia supratingumo, geranoriškumo, pakantumo, gerumo, pozytyvaus požiūro į aplink mus supančius žmones. Atleiskite.....Jums šiek tiek jo trūksta.
Papildyta:

4.negalima, negalima. Svetimo turto gadint irgi negalima, bet gadina. Ir mokesciu neusimokeje, ir skolas palike pabega, nors irgi negalima. Palaukt, kol ras kur gyvent? Mano mieste tai ir metus ir kelis gali trukti. Arba jei tinges, kad ir kokiam Kaune ieskotis, vis sakys, kad nieko neranda. Reikia laukt, kol ras kita buta??? Kiek metu?

5 straipsnis.Sutarties pasibaigimas:

5.1. Sutartis pasibaigia, pasibaigus Nuomos terminui. Jei nei viena Šalis nepareiškia noro nutraukti sutartį, ji pratęsiama automatiškai.
5.2. Nuomininkas laiku nesumoka nuomos mokeščio. Arba mokėjimai vėluoja keleta mėnesių iš eilės.
5.3. Šalis turi teisę nutraukti šią Sutartį, raštu pranešusi apie tai kitai Šaliai prieš 1 (vieną) mėnesį iki nutraukimo. Atsižvelgiant į šioje Sutartyje nurodytas sąlygas, ši Sutartis yra laikoma galiojančia ir privaloma vykdyti 12 (Dvylika) mėnesių ir be rimtos priežasties negali būti anuliuojama nepasibaigus šiam terminui. Nutraukianti Sutartį Šalis privalo sumokėti kitai Šaliai 1 (vieno) mėnesio Nuomos mokesčio dydžio baudą. Bauda turi būti sumokama per 10 (dešimt) dienų nuo tos dienos, kai Sutartį nutraukianti Šalis išsiunčia kitai Šaliai pranešimą apie Sutarties nutraukimą.

Atsakyti

ne, sita jus ne taip supratot. As tiesiog negalejau suprasti, kam toks tarpininkas kaip jus reikalingas. Stai kur man buvo misle. Juk skelbimus parasyt (i laikrasti ar skelbimu lenta) tikrai kiekvienas sugeba. Internete rast kokia sutarti ir ja perdaryt irgi gali. O cia zmones moka uz tai pinigus  g.gif Tai ir galvojau, ka cia tokio mistisko tas tarpininkas daro  g.gif Ideda skelbima, isspausdina sutarti (pripazinkit, kad kiekvienai nuomai tikrai atskiros nesrasot, gi turit kompe, tai truputi koreguojat, arba ne ir tinka), perskaito ja abiem salim ir vualia  blink.gif
Na, bet kazkas rase, kad nepaklausiems butams ieskot nuomininku. Na, tada tai suprantu. Nes kitaip tai man vistiek neaisku, negi zmogus pats nesugeba savo buto isnuomot  g.gif

Mano brolis niekaip nesupranta kodėl aš gyvendamas nuosavame name ir turėdamas garažą negaliu pasiremontuoti savo automobilio ir visada kreipiuosi į meistrus. Pora kartų pabandžiau pats....kaldėles keičiau 2 dienas, ruošiau ir dažiau bamperį ir sparną visą savaitę. Viskas.....daugiau nedarysiu to. Suprasčiau jei man tas patiktų.....bet man tai nepatiko. Paaukojau daug laiko, geriau būčiau pažuvavęs arba šiltnamyje padirbėjęs, arba rūsį susitvarkęs, ar kokį lauko stalą sumeistravęs. O brolis nežino kur servisai yra. Jis visą automobilį gali perrinkti kol atras gedimą. Jam tai vienas malonumas.....ir aš jį suprantu.
Klasiokas, turi nagingas rankas. Nors dirba pardavimuose, savaitgaliais uždarbiauja remontuodamas butus. Na, smulkus remontai.....laminatą sudėti, plyteles paklijuoti. Savo bute viską pasidarė pats........o aš lemputę isisuku, paveikslą pakabinu, kėdę sutvarkau. Vieną kartą pats vienas įrengiau vaikų kambarį ir net baldus pasigaminau, bet tai man užtruko visą mėnesį ir svarbiausia - NESUTEIKĖ JOKIO MALONUMO IR PASITENKINIMO JAUSMO

Moralas: jeigu turite laiko, jeigu nenuskriaudžiate dėmesiu savo artimųjų ir svarbiausia Jums tai patinka ir suteikia pasitenkinimą........tada pirmyn ir aš čia nereikalingas. Bet jei atvirkščiai......

P.S. Sudėtingiausia mano darbe ne skelbimą įdėti, sunkiausia atrinkti tą GERIAUSIĄ, AUKSINĮ nuominką. Juk turiu atrinkti žmones pagal savininkų pageidavimus.....o jie tokie įvairūs: vieni nenori merginų, kiti vaikinų, vieniems nevesk studentų, kitiems vedusių ar porelių. Dažnai net profesinių pageidavimų būna....tipo tik dirbančių valstybinėse įstaigose. Dažniausiai jei matau gerą nuomininką perkalbu savininkus.
Bet kartu ir prisiimu atsakomybę, paklausite kokią....... Ar žinote koks didžiausias brokeriui atlyginimas? Ir tikrai ne pinigai.....didžiausias atlyginimas patenkintų klientų rekomendacijos. O didžiausia bausmė......rekomendacijų nebuvimas.

Atsakyti
Linaivasari,

kokia Jusu patirtis su uzsienieciais nuomininkais ,kokius matot is patirties minusus,o gal ir pliusus ir kokia protinga sutarti reiktu susirasyt?

Esu pasimetus tarp 2 variantu: 1.dirbancios,lyg tvarkingos lietuviu poreles ir 2.uzsieniecio vyro,kazkokios imones direktoriaus ir lietuves zmonos.Kuris variantas tinkamesnis labai mylimo buto nuomai?Nuomojam pirma karta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(prilijo @ 2013 03 15, 17:43)
Linaivasari,

kokia Jusu patirtis su uzsienieciais nuomininkais ,kokius matot is patirties minusus,o gal ir pliusus ir kokia protinga sutarti reiktu susirasyt?

Esu pasimetus tarp 2 variantu: 1.dirbancios,lyg tvarkingos  lietuviu poreles ir 2.uzsieniecio vyro,kazkokios imones direktoriaus ir lietuves zmonos.Kuris variantas tinkamesnis labai mylimo buto nuomai?Nuomojam pirma karta  rolleyes.gif

labai priklauso nuo zmogaus.... kad uzsienietis, tai nereishkia, kad viskas bus OK schmoll.gif 4u.gif tevai nuomojo 4-iu kambariu buta Kaune vienos labai rimtos firmos darbuotojui, uzsienieciui, be galo dziaugesi... laiku mokama nuoma, tvarkingas, dar mokedavo papildomai uz aptvarkyma, skalbima ir t.t. 4u.gif dabar nuomoja 4-ioms medkes studentems ish Ispanijos ir keikiasi... mergos - nevalos, su mokejimu paveluoja, apsiderge ir t.t. sekmes jums apsisprendziant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(prilijo @ 2013 03 16, 01:43)
Linaivasari,

Esu pasimetus tarp 2 variantu: 1.dirbancios,lyg tvarkingos  lietuviu poreles ir 2.uzsieniecio vyro,kazkokios imones direktoriaus ir lietuves zmonos.Kuris variantas tinkamesnis labai mylimo buto nuomai?Nuomojam pirma karta  rolleyes.gif

Sunku pasakyti......juk žmonių nemačiau. Paklauskite savo vidinio balso.....kurie Jums labiau patinka. Manau abi poros yra geras variantas......bet čia aiškiai ir konkrečiai pasakyti negaliu. Dėl užsieniečių yra du pagrindiniai segmentai. Vieni reikalus tvarko SMS žinutėmis, kiti skambina ir derina žodžiu. Nenuomokite užsieniečiams, kurie reikalus tvarko SMS žinutėmis. Jei jie taupo bendravimui tai nėra geras ženklas smile.gif

Prisimenu situaciją kai nuomojau vieną butą susikirto du klientai. Pirmas klientas buvo vyrukas, kuris sakė, kad turi merginą, bet atvažiavo apžiūrėti buto su seserimi. Ir jauna kauniečių porelė turinti savo poligrafijos verslą. Pirmenybė pagal eiliškumą priklausė vyrukui, bet porelė man tiko geriau.
Priežastys lėmusios pasirinkimą:
1. Vyrukas atvažiavo be merginos, iškilo dvejonių ar iš viso ji yra.
2. Vieniši žmonės nėra tokie sėslūs ir gali greitai keisti gyvenamąją vietą.
2. Porelė - tai dvi piniginės, pora visada geriau nei vienišas žmogus.
3. Pora turi savo verslą, tai stabilios pajamos.
4. Kaip išaiškėjo ši pora jau turėjo reikalų su mūsų kompanija ir mano kolega, kolega patvirtino, kad tai sąžiningi klientai.

Teko mandagiai išsisukti ir atsakyti vyrukui ir nuomos sutartį pasirašėme su porele.

Atsakyti
Niekaip nerandu kur reikia iregistruosti sutarti su nuomininku, kad ginco atveju ar nelaimes bute atveju jis atsakytu uz padarinius.
Kiek reikia moketi valstybei jei issiimi patenta del nuomuojamo buto? O jei sudarytoje sutartyje neprasau is nuomininku pinigu, o prasau uz atitinkama suma atlikti tam tikrus darbus bute, ar tai yra mano pajamos? ar jau galiu pasirasyti panaudos sutarti, nes negaunu is ju pinigu, teprasau priziureti buta.
Atsakyti
Sveikos. Gal yra nuomojanciu butus Gabijos g. 30 berods, kur namas ant Gabijos Maximos? Idomu kokie mokesciai, sildymo islaidos..
Atsakyti
Linaivasari,

dekui!

Gal kas gali paprotint kur gaut ta energetini sertifikata?
Atsakyti