pagal verslo liudjima negalima. tiesiog pagal nuomos sutarti galima.
Gal kas nors placiau galit situacija nusviest. Mes buta nuomojam pagal panaudos sutarti(be nuomos), vien uz komunalinius susimoak ir viskas. Moteris su 2 vaikais. Noretu gaut kompensacija uz sildyma. Kokie keliai/veiksmai?
Ka darot jei del nuomininku skundziasi kaimynai. katik sulaukiau kaimynes skambucio, kad "baliai ir triuksmas" nuolat. gyvenu uz 200km negi nuomininkams skambint ir auklet, gi sakys-nieko mes netriuksmaujam, ar iskart ieskot nauju? bet tai nemazos islaidos mano atveju. ar numot ranka i kaimynus ir tiek? Tiesa, per kiek laiko surandat nuomininkus mazdaug?
QUOTE(busimablondine @ 2012 09 17, 13:32)
Ka darot jei del nuomininku skundziasi kaimynai. katik sulaukiau kaimynes skambucio, kad "baliai ir triuksmas" nuolat. gyvenu uz 200km negi nuomininkams skambint ir auklet, gi sakys-nieko mes netriuksmaujam, ar iskart ieskot nauju? bet tai nemazos islaidos mano atveju. ar numot ranka i kaimynus ir tiek? Tiesa, per kiek laiko surandat nuomininkus mazdaug?
kartais buna, kad kaimynai perdeda (cia is savo patirties kalbu), manau reiketu pasiskambinti nuomininkams ir pasakyti, kad sulaukete skambucio ir , kad nenorite jog tokie dalykai daugiau kartotusi kalbekit supratingai ir manau bedos bus kaip nebuta
QUOTE(busimablondine @ 2012 09 17, 12:32)
jei vyksta tokie baliai, kad ir kaimynai skundziasi, yra tikimybe, kad ir butas kencia (niokojamas). Siulau vaziuot kontrolei, kad labiau netektu gailetis.
Sveiki. Norėčiau patarimo. Buvo išnuomotas butas ir su nuomininke pasirašyta sutartis, kurios reg.centre neregistravau. Bute gyveno beveik metus mokėdami nuomą ir už komunalinius. Paskutinius mėn. jau reikėjo raginti dėl mokėjimų. Paskambinus, nuomininkė pranešė, kad skiriasi su vyru ir išsikrausto, pilnai už viską atsiskaitys kai atiduos raktus. Patikrinau per teismą, tai tikrai pradėta skyrybų byla. Sutarėm dieną ir laiką kada susitinkame bute. Valandą prieš susitikimą gavau sms, kad tipo neturi kam palikti vaiko, butą sutvarkė, o raktus paliko pas kaimynus (kaimynas - jos pusbrolis). Į mano skambučius ir sms nulis reakcijos. Tik kartą atsiliepusi patikino, kad tikrai sumokės skolas, kad dabar neturi visos sumos, kad vyras neduoda pinigų ir t.t. Paskui grynas ignoras.
Ar nebus problemų dėl neįregistruotos sutarties išsiieškant skolas teisminiu keliu?
Ar nebus problemų dėl neįregistruotos sutarties išsiieškant skolas teisminiu keliu?
Laba diena visiems. Kiek matau cia dauguma yra su patirtimi butu nuomoje, o as esu visiska naujoke, todel norejau jusu pagalbos ir patarimo. Situacija tokia. Kadangi greitu metu kraustysimes i namuka ir lieka vieno kambario butukas, kuri galvojame isnuomoti. Butas gerame stovyje, nors kai kur remontas darytas pries kokius 10 metu, bet islaikytas gerai ir nuomai butu pasiulytas su baldais, skalbimo masina. Vienu zodziu - geras variantas nuomininkui. Kadangi skelbimo nedejau, nes nenoriu, kad cia skambinetu agenturos ir t.t....todel tiesiog tyliai esame pasake, kad nuomosime ir atsidaro viena seima: vyras, zmona ir 2 metu mergaite.....
Kiek teko paskaitineti foruma - iskyla problemos, jeigu seimoje yra vaikas..... Kokios formos turi buti sudaroma sutartis, kad apsisaugoti ? Ka reiketu apsidrausti? Is tikruju, nuoma - man tamsus miskas, todel noreciau jusu patarimo ir pagalbos. Busiu dekinga.
Kiek teko paskaitineti foruma - iskyla problemos, jeigu seimoje yra vaikas..... Kokios formos turi buti sudaroma sutartis, kad apsisaugoti ? Ka reiketu apsidrausti? Is tikruju, nuoma - man tamsus miskas, todel noreciau jusu patarimo ir pagalbos. Busiu dekinga.
dekui uz atsakymus ir patarimus. kalbejau su nuominkais jie sako, kad kaimynai geroaki perdeda. zodziu kolkas tikiuos kad tiek vieni tiek kiti "nuleis gara"
QUOTE(Aurike @ 2012 09 17, 23:30)
sutartis visai neprivalo buti registruota, taigi nusiraminkit. O su buvusia nuomininke pameginkit susitikt ir lai pasiraso skolos rasteli, tada bus didesne tikimybe, kad po teismus nereikes tampytis.
QUOTE(Mopsyte @ 2012 09 18, 08:18)
Kokios formos turi buti sudaroma sutartis, kad apsisaugoti ? Ka reiketu apsidrausti? Is tikruju, nuoma - man tamsus miskas, todel noreciau jusu patarimo ir pagalbos. Busiu dekinga.
Mopsyte bragi.... Nera skirtumo kokia sutarti sudarysit. Visiskai. Jei nuomininkai su vaiku nemokes mokesciu, tai nieko jus jiem nepadarysit, t.y. neismesit. Istatymu kurejai labai jau pasirupino vaiku teise i svetima gyv.plota, bet tik ne i savininku teise i savo buta. Jokie istatymai jusu pries seima su vaiku negina! Bet... darykit ka norit...
QUOTE(busimablondine @ 2012 09 18, 20:27)
dekui uz atsakymus ir patarimus. kalbejau su nuominkais jie sako, kad kaimynai geroaki perdeda. zodziu kolkas tikiuos kad tiek vieni tiek kiti "nuleis gara"
o is kur zinot, kad nuomininkai sako tiesa??? Kazkaip netikiu, kad jus jiem skambinat, o jie ir is dusios prisipazista: oj uzbaliavojom kapitaliai, ir daznai mes taip, ale atsiprasom
Rimtai patariu - apziurekit buta!
QUOTE(Leksa @ 2012 09 19, 10:09)
sutartis visai neprivalo buti registruota, taigi nusiraminkit. O su buvusia nuomininke pameginkit susitikt ir lai pasiraso skolos rasteli, tada bus didesne tikimybe, kad po teismus nereikes tampytis.
Aš taip ir norėjau padaryti su skolos rašteliu, kai ji turėjo priduoti butą ir raktus. Bet tada gi ponia sugudravo ir neatėjo. Į skambučius neatsiliepia Ačiū už atsakymą
QUOTE(busimablondine @ 2012 09 18, 21:27)
buvau panasioje situacijoje - patariau kaimynui iskviesti policija ir apskusti del triuksmavimo. Paaiskinau, kad siuo metu nuomininkai atsako uz buta, o as ne darzelio aukletoja. Buvau grieztesne kaimynui, nes is balso intonacijos itariau, kad jis neblaivus. O su nuomininkais sia tema taip pat pasikalbejau.