Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomotojų "asociacija" - 5

QUOTE(Leksa @ 2012 08 02, 21:27)
na va, matot, ir paaiskejo, kad jai tikrai reikia pinigu, nes nama reikia vos ne perstatyt (vadinasi, vos ne griuva). Beda moteriskei.

Jums rimtai atrodo, kad ta moteriškė buvo visapusiškai teisi? blink.gif Na ok, jai reikia pinigų, tai jos butas, bet nuomininkė už einamą mėnesį tai susimokėjusi. Mažų mažiausiai ta šeimininkė turėjo pranešti, kad ateis su svetimais žmonėm - o gal ant stalo pinigai guli, o gal vyras lovoj nuogas bigsmile.gif Akivaizdu, kad ta moteriškė norėjo pasiimti kiekvieną įmanomą centą, pranuomoti kuo ilgiau, kad tik daugiau uždirbtų. Kaip galima pardavinėti butą su žmonėm doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilka* @ 2012 08 02, 21:54)
Jums rimtai atrodo, kad ta moteriškė buvo visapusiškai teisi?  blink.gif  Na ok, jai reikia pinigų, tai jos butas, bet nuomininkė už einamą mėnesį tai susimokėjusi.

nesakau, kad visiskai teisi, bet randu ir ja kaip pateisint, o ne parodyt, kad tik seimininke blogis didziausias. Juk jai irgi beda, kaip suprantu namas griuva, tai ligi ziemos nori susitvarkyt. O jus ar nenoretumet? O kad uz menesi susimokejus, tai juk ir gali gyvent ligi men. pabaigos. O jums seiminike vien blogis? Besirde egosite, kuriai vien pinigai galvoj? Jei mano namas griutu, tai ir as prasyciau per men. issikraustyt (kas beja ir nurodyta mano sutarty). Ir tikrai nesugalvociau, kad sutarty israsyti, jog jei menuo rugpjutis, tai ispejimo terminas 2 men schmoll.gif
O lankymasis bute, kai nera gyventojo, tai jau tikrai blogis. Negalima ir negrazu taip.

Jus paziurekit kartais ir ne vien is vieno zmogaus pozicijos, bet is abieju pusiu, bus objektyviau
Tai galetu atrodyt mazdaug taip:
nusipirkau nama, su brokais didziausiais. Pasirodo vos ne avarines bukles, visa centralini keist, langai kiauri, sienos skyla, zodziu, kosmaras ne namas. Nuomoju buta, tai nuomininkes paprasiau per men. issikraustyt. Jei kuo greiciau ta buta parduosiu, gal ligi ziemos pavyks kazkiek nama paremontuot, kad gyvent butu imanoma. Bet...nuomininke kraustytis nenori, besirde mane vadina, kuriai tik pinigai galvoj. Sako, kad nezmoniska esu, kaip kiaule elgiuosi, nes gi privalejau pas ja anksciau eit ir pasipasakot. O kodel turejau? Ir ar galvojau apie tai? Ir kodel jai turi rupet mano problemos? Gal nuejus ir pasakius kokia beda turiu, tai man butu atsakius, kad supranta mano bedas, pati nuoma didesne mokes ir dar uz pusmeti sumokes? Nemanau. Bet dabar tai as blogiete.

Kaip jums tokia istorija? (cia be knisimosi po svetimus daiktus, nes labiausiai akcentuojama kaip ta kiaule gali drist mane per menesi ismest).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 02 rugpjūčio 2012 - 22:35
Taigi niekas nesako, kad ta šeimininkė bloga, nes parduoda butą. Baisu yra tai, KAIP ji tai daro. Jei žinojo, kad jau pardavinės, dėjo skelbimus ir visa kita, tai nuomininkei galėjo pasakyti kraustytis birželį arba liepą. Ir jei žinojo, kad su svetimais žmonėm ateis, irgi galėjo bent sms parašyti. Dar galėjo nuomininkei pirmai pasiūlyti tą butą pirkti, bet nee, juk jei būtų pasiūliusi, nuomininkė būtų supratusi kurlink viskas suka ir išsikrausčiusi rolleyes.gif Kiekviename žingsnyje matosi apgaulės, juk baisus nuostolis, jei neparduotas butas tuščias stovės bent mėnesį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilka* @ 2012 08 03, 10:13)
Taigi niekas nesako, kad ta šeimininkė bloga, nes parduoda butą. Baisu yra tai, KAIP ji tai daro. Jei žinojo, kad jau pardavinės, dėjo skelbimus ir visa kita, tai nuomininkei galėjo pasakyti kraustytis birželį arba liepą. Ir jei žinojo, kad su svetimais žmonėm ateis, irgi galėjo bent sms parašyti. Dar galėjo nuomininkei pirmai pasiūlyti tą butą pirkti, bet nee, juk jei būtų pasiūliusi, nuomininkė būtų supratusi kurlink viskas suka ir išsikrausčiusi  rolleyes.gif  Kiekviename žingsnyje matosi apgaulės, juk baisus nuostolis, jei neparduotas butas tuščias stovės bent mėnesį rolleyes.gif

drinks_cheers.gif
Man tai irgi baisu, kai pardavinejamas bustas gyvenant nuomininkams, jei is anksto nebuvo tai aptarta. Juk jei zmogus zinotu, kad i jo nuomojama buta, kada nori seimininke su apzvalgininku pradu vaikscios, tai gal net nebutu nuomojesis tokiom salygom. Idomu ar atsakytu seimininke, jei tokiu zvalgytuviu metu dingtu kokie nuomininku daiktai? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilka* @ 2012 08 03, 10:13)
Baisu yra tai, KAIP ji tai daro.

pasisakysiu ir as, ka apie tai manau.

1. As neprivalau pasiulyti buta pirkti nuomininkei. Tiesiog neprivalau. Jei noresiu parduot, tai tikrai rasiu kam pasiulyt. Gal tai bus artima drauge, o gal giminaite. Jei neturesiu nieko is artimu, tada taip. Bet velgi - galiu, bet neprivalau. Kodel privalau? Nes ji ten gyvena. Man tai menkas argumentas. Juolab, as zinau nuomininkes finansine padeti, tai kam man laukti kol ji ieskos pinigu pradinei imokai, kol lauks atsakymo is banko, ar duos jai paskola? Taip, galiu pasiulyti jai, bet NEPRIVALAU, TAI KOKIE CIA PRIEKAISTAI?

2.Kiek zinau, paprastai sutartyse buna numatytas ispejimo terimas 1 men. Taip, as galiu ispeti anksciau, bet velgi neprivalau. Gal as tiesiog nenoriu, kad pasklistu kalbos kol as deriuosi su potencialiais pirkejais? Juk ispeju nuomininkus pries men., taip kaip dauguma. Be to, pvz. mano mieste, nuomininkai ir visus metus gali ieskot kito buto ir nerast, nes pasiula ziauriai maza. Tai turiiu ju laukt metus? DAr ilgiau? Nemanau. Taip, galiu laukt, taip galiu ispet daug anksciau, bet irgi neprivalau, ypac, jei turiu tam priezasciu. Juk ne tik nuomininku gyvenimas svarbus, juk dar ir as esu.

QUOTE(No Fear @ 2012 08 04, 13:27)
Juk jei zmogus zinotu, kad i jo nuomojama buta, kada nori seimininke su apzvalgininku pradu vaikscios, tai gal net nebutu nuomojesis tokiom salygom.

as sutarti su nuomininkais paprastai pasirasau metais. Buna tokiu, kurie vos ne i krutine musasi, kad gyvens daug ilgiau, bet.... po keliu men.isvaziuoja i uzsieni dirbt. Ir jau ne vieni man taip, nes pas mus mazas miestas, su darbais sunku. Bet as ant ju nepykstu, kad neisgyvena metu, kad nesilaiko nustatyto sutarty termino, nes juk visko gyvenime nutinka. O irgi galeciau pykt, saukt, kiaulem, kuriem tik pinigai rupi isvadint. Jei zinociau, kad jie tiek gyvens, tikrai jiems nenuomociau, bet kas apsaugotas, kad tu zmoniu nepasikeis gyvenimas ar, kad jie man tiesa sako, jog ilgai gyvens? Gal net zino, kad gruodi isvaziuoja, bet meluoja, jog bent kiek atskirai nuo tevu pagyventu g.gif O juk galeciau (o gal ir reikia?????) irasyt punkta, kad jei metus neisgyvena, tai moka uz kiekviena nepragyventa men. pvz. po 100Lt g.gif Tik kazin ar as del to nebuciau isvadinta ragana, kuriai tik pinigai rupi blink.gif
Atsakyti
Matau visos cia komentuojancios praleidzia svarbiausius aspektus ir pasuka taip, kad isvedziojimai nebeatitinka realios buvusios situacijos ir mano pasipiktinimo priezasties. Parduota buvo ne giminaiciams, ne draugams, o zmonems, surastiems agenturos, paskui dar pati man isbambejo, kad ko nepirkau ir nesiderejau (o is kur as zinojau kad ji nuleidzia jiems didziule suma, jei ji man sake, kad jie duoda kur kas daugiau?), nes dabar jai dar teks susimoketi kelis tukstancius litu agenturai uz surastus pirkejus, o as buciau buvusi ne agenturos rasta kliente! Nuomos sutartyse gan daznas punktas, kad apie KETINIMA parduoti buta nuomininkai ispejami pries menesi, ne post factum. Ir galiausiai del to"viskas del pinigu". Jus visos praleidziat fakta, kad ne as sugalvojusi sakau, kad jai tik pinigai rupi ir kad zmogiskumo siais laikais nereik ieskoti, o CITUOJU juos zodzius ne karta isrektus man i veida! Tai didelis skirtumas! Tad gal tikrai liaukites ieskoje pateisinimu, nes sudejus viska i bendra vaizda, jos elgesys netelpa i jokius nei zmogiskumo nei apskritai padorumo remus. Normalus zmones taip nesielgia, nelandzioja fotografuoti buto su visais nuomininko daiktais, nepranesa tau bunant darbe apie sekciju pasiemima pries 20 min iki atvaziuojant masinai jos isnesti, sakant kad tavo daiktus ismesim ant zemes ir dar daug visko, bet tiek to, as jai atleidziu, bile pinigai ispres visas jos problemas ir ji gales gyventi laimingai ir ramia sazine pati su savimi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 06 rugpjūčio 2012 - 08:26
Laba, noriu pasiteiraut, pagal ka nusprendziat, kad isnuomuosit tam ar kitam?
Norim ir mes isnuomuot, buvom surenge viena diena besidomintiems apziurejima..
Dabar turim apsisprest, kuriem isnuomuot.. Man patiko dveji kandidatai.. Bet kaip issirinkt?? Mest moneta ar ka geresnio galetumet pasiulyt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 06, 17:20)

niekada niekas negali zinoti, kokius zmones i namus isileisti. Gali ir studentai but tvarkingi, gali ir lebautojai pasitaikyt. Gali seima su vaiku tvarkingai gyvent ir mokescius moket, o gali nieko niekam nemoket ir dar neiskraustysit ju. Sunku ir bepatart ka.
As tai labiausiai uz dirbancia vyresne moteri, jei jau pasirinkimas butu. Ka isbandziau ir daugiau nepriimsiu, tai:
vienu vyru,
zmoniu su naminiais gyvunais,
seimu ar vienisu mamu su vaikais.
Tiesiog pasimokiau ir daugiau tokiu klaidu nedarysiu.
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2012 08 06, 17:20)

gal aprasykit tuos 2 kandidatus, o mes jau pasistengsim nupasakot/sugalvot galimas problemas ax.gif Tada ir issirinksit.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 08 04, 19:48)

2.Kiek zinau, paprastai sutartyse buna numatytas ispejimo terimas 1 men. Taip, as galiu ispeti anksciau, bet velgi neprivalau. Gal as tiesiog nenoriu, kad pasklistu kalbos kol as deriuosi su potencialiais pirkejais? Juk ispeju nuomininkus pries men., taip kaip dauguma. Be to, pvz. mano mieste, nuomininkai ir visus metus gali ieskot kito buto ir nerast, nes pasiula ziauriai maza. Tai turiiu ju laukt metus? DAr ilgiau? Nemanau. Taip, galiu laukt, taip galiu ispet daug anksciau, bet irgi neprivalau, ypac, jei turiu tam priezasciu. Juk ne tik nuomininku gyvenimas svarbus, juk dar ir as esu.
as sutarti su nuomininkais paprastai pasirasau metais. Buna tokiu, kurie vos ne i krutine musasi, kad gyvens daug ilgiau, bet.... po keliu men.isvaziuoja i uzsieni dirbt. Ir jau ne vieni man taip, nes pas mus mazas miestas, su  darbais sunku. Bet as ant ju nepykstu, kad neisgyvena metu, kad nesilaiko nustatyto sutarty termino, nes juk visko gyvenime nutinka. O irgi galeciau pykt, saukt, kiaulem, kuriem tik pinigai rupi isvadint. Jei zinociau, kad jie tiek gyvens, tikrai jiems nenuomociau, bet kas apsaugotas, kad tu zmoniu nepasikeis gyvenimas ar, kad jie man tiesa sako, jog ilgai gyvens? Gal net zino, kad gruodi isvaziuoja, bet meluoja, jog bent kiek atskirai nuo tevu pagyventu  g.gif O juk galeciau (o gal ir reikia?????) irasyt punkta, kad jei metus neisgyvena, tai moka uz kiekviena nepragyventa men. pvz. po 100Lt  g.gif Tik kazin ar as del to nebuciau isvadinta ragana, kuriai tik pinigai rupi  blink.gif

Man neuzkliuva tokie faktai, kad nuomininkei menesi laiko dave issikraustymui, kad nutare parduot neislaukus, kol pasibaigs nuomos sutartis... Man ziauriai kliuva faktas, kad seimininke kada nori ir su kuo nori ateina apziuret/aprodyt busto. Nu gyvenime tokiom saygom nesinuomociau schmoll.gif Is vis su tokiom seimininkem kokiu nemaloniu situaciju gali but. Pvz viena is ju tam paciam forume skaiciau, kai seimininke, aisku neispejus, atvare apziuret, kaip cia gyvena. Pradzioj pacirskino i duris, kad isitikint jog nieko ner, o realiai nuomininke tuo metu gulejo lovoj su temperatura, su nieko nesusitarus, tai ir prie duru neleke, nes serga(pilnai ja pateisinu, as ir pati nepuolu prie duru, jei nieko nelaukiu, nes per diena praeina n siulytoju tai darzoviu pirkt, tai i kokia sekta pakviest doh.gif )... Seimininke atsirakino duris ir iejo apsisniukstinet ir vuolia, miegamajam serganti nuomininke. Grazu ar ne? doh.gif
Pas mano buvusia kolege taip pat seimininkas ateidavo apsisniukstinet, kai ju namie nebudavo. Nu man cia visiska nepagarba kvepia. Gerbiu savo seimininkus uz tai, kad jie gerbia ir mus. Jau ketvirtus metus nuomojames busta, musu seimininkai gyvena ne LT, bet net grize atostogu neuzsuka apsisniukstinet ar ju buto sienos dar stovi. Tvarkingai mokam, kontaktuojam internetu-pasitiki. Jie gerbia mus ir musu privatuma, mes gerbiam juos laiku mokedami. Paprasta. O karcios patirties ir jie su nuomininkais yra tureje(sudauzyta kriaukle, ilauzta siena, pradegintas kilimas ir pan), bet va vistiek nosies nekaisioja, kad paziuret, kaip mes gyvenam. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 06 rugpjūčio 2012 - 22:23
QUOTE(No Fear @ 2012 08 06, 22:21)
Man ziauriai kliuva faktas, kad seimininke kada nori ir su kuo nori ateina apziuret/aprodyt busto.

No Fear, toks dalykas tikrai visiems kliutu. Manau, net be isimties. As buvau nuomininke, dabar esu nuomotoja, tai zinau apie ka jus kalbat. Bet tam reikia apsidraust. Pvz. mano sutartyje yra punktas, jog nuomininkai negali keisti buto spynos ar lauzti duru pamete rakta. Taciau yra ir punktas, jog as negaliu ieiti i buta be nuomininku zinios isskyrus tam tikrus atvejus (cia nesipleciu vardinti). Tiesiog labai svarbu pasirasyti abiems pusems tinkama sutarti. O jei tik tariamasi pora zodziu, tai paskui visko gali but (abiems pusems). Bet zmones daznai nei sutarciu ziuri, nei aplamai ka tariasi. Is karto lyg visiems viskas tinka, o paskui ziurek, jau 1 men. terminas per mazai. Jei nebuvo susitarta, tai nereikia tiketis, kad zmogus kito ziures, kiekvienam savi vargai/problemos rupi.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 08 06, 22:33)
No Fear, toks dalykas tikrai visiems kliutu. Manau, net be isimties. As buvau nuomininke, dabar esu nuomotoja, tai zinau apie ka jus kalbat. Bet tam reikia apsidraust. Pvz. mano sutartyje yra punktas, jog nuomininkai negali keisti buto spynos ar lauzti duru pamete rakta. Taciau yra ir punktas, jog as negaliu ieiti i buta be nuomininku zinios isskyrus tam tikrus atvejus (cia nesipleciu vardinti). Tiesiog labai svarbu pasirasyti abiems pusems tinkama sutarti. O jei tik tariamasi pora zodziu, tai paskui visko gali but (abiems pusems). Bet zmones daznai nei sutarciu ziuri, nei aplamai ka tariasi. Is karto lyg visiems viskas tinka, o paskui ziurek, jau 1 men. terminas per mazai. Jei nebuvo susitarta, tai nereikia tiketis, kad zmogus kito ziures, kiekvienam savi vargai/problemos rupi.

Va cia su viskuo sutinku drinks_cheers.gif
Mes ir patys esam leke iskraustyt ta pati vakara savo nuomininku. Ismetem i gatve kaip sunycius, nes elges nezmoniskai. Kambariuose ruke, baliai festivaliai, kaimynams langai nuvemti, laiptine prikakota, baldai per langus skraide ir pan. Dabar visu siaubas-mama su dviem vaikais gyvena, bet kol tvarkingai moka, nei lekiam apsiziurinet, nei lauk varom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo No Fear: 06 rugpjūčio 2012 - 22:39