Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2012 05 04, 09:15)

Bet jūs vadovaukitės pagal savo galimybes. Man šiltnamis prie pat namų, bet kada galiu juos pridengt nuo šalnų, turiu puskilometrį agroplėvelės.. galiu ir šildytuvą įjungt papildomai. Žodžiu, šalnų nebijau.

siltnamis ir mano uz namo, tik neturiu sildyduvo, tai jei ka, degsiu zvakes, nesiu karsto vandens bambalius rolleyes.gif

vakar pasidariau planeli, issimatavau siltnami, tai sutalpinu 90 daigu. Siandien reikes eiti susiskaiciuoti kiek kokiu turiu, nes uosvienei apie 20 daigeliu isveze siandien, mamai dar tiek pat, tai turetu dar licnu likti koks 20 rolleyes.gif
Atsakyti
O tai kokio dydzio jusu siltnamiai kad 90 daigu telpa??

Dar pasikartosiu su klausimu- ar dilgeliu raugas turi koki galiojimo laika? Galiu liet po triju ar keturiu savaiciu nuo uzraugimo?
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 04, 13:05)
O tai kokio dydzio jusu siltnamiai kad 90 daigu telpa??

Dar pasikartosiu su klausimu- ar dilgeliu raugas turi koki galiojimo laika? Galiu liet po triju ar keturiu savaiciu nuo uzraugimo?

3x6, sonuose ir per vidury zemes sodinimui, takelis aplink einantis rolleyes.gif
del raugo, nezinau, man jeigu likdavo, as pripildavau dar vendens, ir pastatydavau toliau rugti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 04, 13:11)
3x6, sonuose ir per vidury zemes sodinimui, takelis aplink einantis rolleyes.gif
del raugo, nezinau, man jeigu likdavo, as pripildavau dar vendens, ir pastatydavau toliau rugti rolleyes.gif

nu maniškis irgi 3x6, bet nu nikaip man tiek netilptų unsure.gif Kraštinės lysvės po 60, vidurinioji 95 mastau.gif Tai tos, kur siauresnės, galvoju tiesiog viena eile sodinti kas kokius 50 cm, nes manau kad kitaip per tanku bus g.gif
Atsakyti
Ziuriu prakalbot, tai pasiklausiu... Pas man ir atsirado siltnamis 3*6m. O tai geriau daryti 2 takelius ir viduryje dar sodinti, ar geriau viena takeli per viduri ir lysves placios is krastu?
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2012 05 04, 13:19)
nu maniškis irgi 3x6, bet nu nikaip man tiek netilptų unsure.gif Kraštinės lysvės po 60, vidurinioji 95 mastau.gif Tai tos, kur siauresnės, galvoju tiesiog viena eile sodinti kas kokius 50 cm, nes manau kad kitaip per tanku bus g.gif

mums pernai diedulia susodino 50 ar 60(tiksliai nepamenu) daigu i viena puse, gala ir kitos puses toki galiuka, o vidurys ir didziulis krastas buvo laisvas. Nezinau kaip jus ten juos sodinat g.gif bet 90 tikrai zadu suskisti g.gif
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 04, 13:40)
Ziuriu prakalbot, tai pasiklausiu... Pas man ir atsirado siltnamis 3*6m. O tai geriau daryti 2 takelius ir viduryje dar sodinti, ar geriau viena takeli per viduri ir lysves placios is krastu?

as uz taka aplinkui einanti, ir vidury dar lysve kokia, nes jeigu placios is sonu, sunku prieiti prie ju, pamenu pas tavus buvo tik vienas takas per vidury, tai per tuos sonuose augancius krumus budavo dasibrauti sunku, kad kokios kekes nenulauztum.bet cia kiekvienam savo manau, reikia atsizvelgti i savo gabaritus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 04 gegužės 2012 - 12:44
O, dekui 4u.gif Tuomet darysiu ir as viduryje lysve dar, o aplink takelius smile.gif O koks takeliu plotis optimaliausias? blush2.gif Vis pasidziaugiu, kad nezinojau apie siltnami anksciau-buciau prisisejusi pomidoru doh.gif Dabar kol kas auginsiu zemaugius jame ir kelis aukstaugius, gautus dovanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 04 gegužės 2012 - 12:54
QUOTE(madmuazele @ 2012 05 04, 13:52)
O, dekui 4u.gif Tuomet darysiu ir as viduryje lysve dar, o aplink takelius smile.gif O koks takeliu plotis optimaliausias? blush2.gif  Vis pasidziaugiu, kad nezinojau apie siltnami anksciau-buciau prisisejusi pomidoru doh.gif Dabar kol kas auginsiu zemaugius jame ir kelis aukstaugius, gautus dovanu smile.gif

pas mus tai isklotas takas betoninemis plytelemis, nezinau koks ju dydis, tai va per viena plytele toks praejimas, na gal 2 sprindziu dydzio ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 04 gegužės 2012 - 13:03
pas mane takai po 50 cm plocio. labai patogu su laistytuvu ar kokiais rakandais grustis per siltnami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 04 gegužės 2012 - 13:11
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 04, 13:43)
Nezinau kaip jus ten juos sodinat g.gif bet 90 tikrai zadu suskisti g.gif

O dar sako, kad guminių šiltnamių nebūna... blink.gif

Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 04, 14:07)
pas mane takai po 50 cm plocio. labai patogu su laistytuvu ar kotais rakandais grustis per siltnami.

kokius dar rakandus tampai tarp pomidorų apart laistytuvo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 04, 14:12)
O dar sako, kad guminių šiltnamių nebūna...  blink.gif

Papildyta:

kokius dar rakandus tampai tarp pomidorų apart laistytuvo? g.gif

5 litru bambalus su siltu vandeniu, salnu prevencijai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 04, 14:12)
O dar sako, kad gumini? ?iltnami? neb?na...  blink.gif

Papildyta:

kokius dar rakandus tampai tarp pomidor? apart laistytuvo? g.gif

As gal per retai sodinu tada... Kas koki 70 cm sachnatu tvarka. Aukstaugius.
Atsakyti