Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

o tai kam dėt, jei taip kaista? biggrin.gif Arklio drąsiai galima dėt po kanais, jurginų gumbais ir per 20cm žemiau agurkų daigų ir visų kt moliūginių - veiks kaip šiltlysvė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2012 05 04, 07:22)
nu nieko nesuprantu....... kur jūs matot tas šalnas. Žiūriu prognozes ateinančiom dviem savaitėm...... kad nerodo  g.gif

http://www.meteo.lt/oru_prognoze.php
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 04, 09:22)
Jei dėsit pomidorams prie pat šaknų, tai tikrai apdegins. Jei nori dėt į duobutę, reikia iškasti ją gilesnę, tada dėti arklio lobio, paskui užpilti storesnį sluoksnį žemės (ne mažiau kaip per plaštaką, netgi daugiau) pripilti vandens ir tik tada sodinti daigą.
Arklio mėšlas labai kaitina šaknis, todėl, jei po tokio sodinimo pastebėsit, kad pomidorai gelsta, sukasi lapai, smarkiai sulėtėja augimas, žinokit, kad šaknys "dega". Tokiu atveju pilkit kuo daugiau vandens, kasdien, kol pomidorai atsigaus... Na, neduokdie tokios situacijos... doh.gif labai nukenčia pomidorai...

kadangi, jau pas mane jie susodinti, i duobes deti neiseis, bandysiu skiedala daryt ir juo laistyt.
Atsakyti
QUOTE(evitele @ 2012 05 03, 22:29)
ar pomidoru derliu imanoma tureti sodinant juos lauke,visi gasdina kad nebus neverta vargt gal kas este sodine.

treti metai auginu tik lauke, derliaus man pakanka o ir priežiūros beveik nereik, lietutis palaisto, man patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2012 05 04, 10:22)
treti metai auginu tik lauke, derliaus man pakanka o ir priežiūros beveik nereik, lietutis palaisto, man patinka  smile.gif

Ar niekuo nedengiate jų?
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2012 05 04, 10:22)
treti metai auginu tik lauke, derliaus man pakanka o ir priežiūros beveik nereik, lietutis palaisto, man patinka  smile.gif

o as kaip tik lauke neauginu, nes man jie sutrukineja, taip visai nestetiskai atrodo, o gale vasaros pradeda put isvis. Turbut reikia daugiau igudziu turet jiems lauke. Pirmenybe teikiu siltnamiui.
Atsakyti
QUOTE(Pingvinukas @ 2012 05 04, 10:25)
Ar niekuo nedengiate jų?

nedengiu ir jokiu priedangų nedarau, sodinu tankiai kas 40 cm, 90 cm. vaguteje 2 pomidorai, palaistau su dilgelem, tai sustiprėja ir visas audras atlaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2012 05 04, 10:34)
nedengiu ir jokiu priedangų nedarau, sodinu tankiai kas 40 cm, 90 cm. vaguteje 2 pomidorai, palaistau su dilgelem, tai sustiprėja ir visas audras atlaiko  smile.gif

Pirmąkart sodinsiu pomidorus pati. Ar teisingai mastau, pamokykit prašau. Kasu gilą duobę, dedu žuvį, ją truputį užkapstau, pilu pelenų(nežinau kiek reikia) turiu daug ir sodinu pomidorą iki pirmųjų lapų, katu ,,sodinu"ir apverstą paruoštą butelį laistymui.
Ar viskas gerai, gal ką patarsit. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 04 gegužės 2012 - 09:45
oi as irgi noriu, kad pasakytumete, ar parodytumete vaizdziai dar geriau blush2.gif kaip tuos butelius "susodinti" salia pomidoru, nes laistant visas saknis i pavirsiu isplaunu blush2.gif
Atsakyti
Audine, kokiu atstumu sodinot vieną nuo kito daigus? Nuotraukoje lyg tankokai atrodo g.gif Aš mintijau bent jau dvigubai tokiu atstumus daryti... Gal blogai įsivaizduoju, nes niekas nepakomentavo, kad per tanku...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 04, 09:34)
o tai kam dėt, jei taip kaista?  biggrin.gif Arklio drąsiai galima dėt po kanais, jurginų gumbais ir per 20cm žemiau agurkų daigų ir visų kt moliūginių - veiks kaip šiltlysvė  bigsmile.gif

Tai aš ir turėjau mintyje kaip šiltlysvę smile.gif Tačiau neatsargiai panaudojus, t.y. negiliai įterpus mėšlą, galima nudeginti ne tik pomidorų šaknis.. smile.gif
Ir daviau patarimą, ką daryti, jei nukentės daigai, nes nepatyrusios jauniklės daržininkės, kaip žinai, dažniausiai tik "prisidirbusios" užduoda klausimų.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 05 04, 10:46)
oi as irgi noriu, kad pasakytumete, ar parodytumete vaizdziai dar geriau blush2.gif  kaip tuos butelius "susodinti" salia pomidoru, nes laistant visas saknis i pavirsiu isplaunu blush2.gif

Be butelio, bet paveiksliukai mane sužavėjo biggrin.gif
http://www.growbette...-plant-a-t.html
Atsakyti