Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Ex @ 2012 05 11, 19:36)
jo, jo.. Casual su visais tais tavo "trupučiais" užpildys vagono ilgio šiltnamį... lotuliukas.gif

Na vagono matavimų nežinau, bet tokiam 7 x 3 šiltnamiui dar daigų užtektų lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Casual @ 2012 05 11, 19:46)

jeigu ka "laukiniai" taps "shiltnaminiais"  biggrin.gif  kishk ir tu savuosius laukan - gal bus kokia ispanishka vasara ir laukiniai pomidorai tiesiog vaisiais apsipyle nuo pat shaknu iki virshunes stoves biggrin.gif biggrin.gif
"truputis" tai cia nuo rusishko zodzio "trup" ar kaip??  g.gif

Sodinsiu laukan, dievaži, tik ten panašiau į bulvių lauką bus pagal dydį, jei visus susodinsiu doh.gif doh.gif
Atsakyti
mergaites, nupirkciau pomidoru daigu pertekliu Vilniuj ir aplink, ypac link Nemencines. Rasykit i AZ
Atsakyti
Zirze, maniskiai taip atrode (pavyte) kai gyveno su dirbtiniu apsvietimu ir be gryno oro
Persodinant giliau, pasteebejauu, kad menkai suformuotos saknys. Gavo saules, gryno oro, daugiau zemes ir naujus lapus leidziai iprastai sodriai pomidoriskus.
Atsakyti
Nuo amarų pernai dariau asiuklių raugą.Panašiai,kaip ir dilgelių raugas.Smirda jis nerealiai,turbut blogiau už dilgeles.Bet...man pavyko atsikratyt tų simpatiškos salotinės spalvos bjaurių nekviestų padariukų.Tiesa, ant pomidorų jų nebuvo,bet labai kentėjo rožės.Užteko vieno purškimo,ir visi sudžiuvo,kaip lydekai paliepus. thumbup.gif O šiemet jau jų aptikau ant obelų.Bet kaip tai dar asiulių nemačiau.Reikės atidžiau paieškot g.gif
Atsakyti
Merginos mano kmiciai kažkaip lapelius riečia žemyn.Visi kiti vakare kažkiek pakelia aukštyn lapus,o šitie ne schmoll.gif Žali tie lapai,nesuglebę.Nuskyniau vieną,po mikroskopėliu pakišau-nu nieko neįspoksojau schmoll.gif Gal čia jų tokia savybė visą laiką ant nervų man groti?
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 09, 21:48)
maniskis 2,5m berniokas irgi labai didelis padejejas, siandien belaistant pomidorus man vandens srove reguliavo doh.gif tai tarpais tikraja ta zodzio prasme, isariau lysves tarp pomidoru biggrin.gif

Zirze, tavasis berniokas tikras šaunuolis ir labai protingas, nes aš kai paauga pomidoriukai ir lieka tuščias kotas, visada "išariu lysves", apkaupiu juos, kaip bulves ir vandenį pilu tik į tą vagą. Valio berniokui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(siamese20 @ 2012 05 11, 20:39)
Sodinsiu laukan, dievaži, tik ten panašiau į bulvių lauką bus pagal dydį, jei visus susodinsiu  doh.gif  doh.gif

Sodink ir nesuk galvos į ką bus panašu.. dar geriau, nes žmonės pamatę tavo "bulvių" lauke benokstančius milžiniškus raudonus "koroladus", per patrankos šūvį bijos prieit.. derlius nuo ilgapirščių nenukentės.. biggrin.gif

O tos, kurios sodinat pomidorus lauke ar šiuo metu pridengiat kuo nors nuo lietaus? g.gif Daviau daigų vienai bobulei, pasisodino juos lauke, pririšo prie kuoliukų ir paliko, šalta, lyja dabar daigams ant galvos.. kas ten bus iš jų g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 12, 11:46)
Sodink ir nesuk galvos į ką bus panašu.. dar geriau, nes žmonės pamatę tavo "bulvių" lauke benokstančius milžiniškus raudonus "koroladus", per patrankos šūvį bijos prieit.. derlius nuo ilgapirščių nenukentės.. biggrin.gif

O tos, kurios sodinat pomidorus lauke ar šiuo metu pridengiat kuo nors nuo lietaus? g.gif Daviau daigų vienai bobulei, pasisodino juos lauke, pririšo prie kuoliukų ir paliko, šalta, lyja dabar daigams ant galvos.. kas ten bus iš jų g.gif unsure.gif

Iki šiol nedengiau , laikosi gerai lauke ,žydi , bet jei taip šalta bus , apdengimas nepakenks , dar nuo rūšies ir vietos priklauso .
Gal kas dauginot iš pažastuko ? Kaip darot? Noriu "persimoną" nusikopint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RZK: 12 gegužės 2012 - 11:17
QUOTE(RZK @ 2012 05 12, 12:15)
Gal kas dauginot iš pažastuko ? Kaip darot? Noriu "persimoną" nusikopint.

a tai kuo skiriasi pažastukas nuo viršūnės, skirtingi pomidorai auga? biggrin.gif
Dauginasi taip pat, merki, išlenda šaknys ir sodini mirksiukas.gif
Atsakyti
gal mano pusej kas turi pertekliu daigu? tinka Skuodas arba Mazeikiai,paimciau...maniesiems amen duses,nei verkt nei ka,bet siemet ziauriai su jais nepasiseke...dar gyvavo ola polka ir svyrantys,zydi ir vaisius mezga,bet lapai demem baigia nueit,dziuva verysad.gif ciliu ir papriku lapeliai susisuke,dziuva,ne visu,bet didzioji dalis

labai gaila veisliu,kuriu vos kelias seklas turejau ir kitiems metams nebeturiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2012 05 12, 13:19)
gal mano pusej kas turi pertekliu daigu? tinka Skuodas arba Mazeikiai,paimciau...maniesiems amen duses,nei verkt nei ka,bet siemet ziauriai su jais nepasiseke...dar gyvavo ola polka ir svyrantys,zydi ir vaisius mezga,bet lapai demem baigia nueit,dziuva verysad.gif ciliu ir papriku lapeliai susisuke,dziuva,ne visu,bet didzioji dalis

labai gaila veisliu,kuriu vos kelias seklas turejau ir kitiems metams nebeturiu verysad.gif

unsure.gif o dėl ko su jais taip nutiko... unsure.gif siaubiakas unsure.gif
Papildyta:
rolleyes.gif aš savus vakar sodinti pabaigiau pagaliau...85 tilpo šiltnamyje ir +vienas Tumbling tom nutūpė kibire biggrin.gif
Alia ir šaltis koks šiandien...o vakar buvo karštis doh.gif rolleyes.gif cool.gif šiandien visai nesinori kišti rankų žemėn...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 gegužės 2012 - 12:37
QUOTE(diuni @ 2012 05 12, 13:32)
unsure.gif o dėl ko su jais taip nutiko... unsure.gif siaubiakas unsure.gif

nzn,itariu zeme arba pavasarinius kaciukus su berzeliais...buvo pilni kenkeju,galbut kazkokia zaraza uzsinesiau.... unsure.gif
Atsakyti