Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Del kirminu zemeje ir jos kokybes sakyciau kad klystate, nes jeigu zemeje yra kokie nors vabalai, sliekai ir tt, tai yra labai gerai, nes zeme derlinga,gyva, juk ir mulciuojami augalai tam kad ten uzsiveistu kuo daugiau gyviu, kadangi jie kvepuodami iskvepia CO2 kuriuo ir maitinas musu augaleliai, o apie slieku nauda isvis nera ka kalbeti, ash nei i namines geles po pora slieku atsinesus kad zeme man purentu thumbup.gif
Atsakyti
gaudvile, net nebuciau pagalvojus bigsmile.gif mano skonio receptoriai, matyt, ne tiek jautrus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 11, 13:27)
kadangi jie kvepuodami iskvepia CO2 kuriuo ir maitinas musu augaleliai,

vadinasi reiks dazniau uzeit i siltnami pabezdet lotuliukas.gif
Atsakyti
Labą dieną, pomidorų gerbėjos biggrin.gif
Ateinu pas Jus su klausimu: šiandien šiltnamy ant vieno pomidoro lapo pastebėjau rusvas sausas dėmes blink.gif Ta proga apsirgėlis iškeliavo šiukšlynan, bet esmė tokia, kad man dabar baisu, kad ir kitiem jo gentainiam taip nepasidarytų g.gif Gal kas pasakys, kas čia do daiktas gali būti ir kaip su juo kovoti (paniškai bijau maro, nes pernai buvo užpuolęs, sakau, gal prastai šiltnamį išdezinfekavau)

user posted image

O čia dar vieną fotkę įmesiu savo Karat pomidorų viršūnėlės, ji tokia ale rusva, bet lyg ir pūkelis tas rudas, tai gal sakau, čia tokia veislinė ypatybė g.gif

user posted image

Ačiū už pagalbą 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
virsutinej fotkej man panasu i nudeginima. gal tiesiog salto vandens pakliuvo ir paskui saule susvilino.
o apatine tai nezinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutcka @ 2012 05 11, 14:12)
Labą dieną, pomidorų gerbėjos  biggrin.gif
Ateinu pas Jus su klausimu: šiandien šiltnamy ant vieno pomidoro lapo pastebėjau rusvas sausas dėmes  blink.gif

Ačiū už pagalbą  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Pirmoje foto panašu, kad pomidoro lapelius tiesiog apdegino saulė, veltui išmetei.

Dėl antros foto, nesu tikra, bet gal trūksta geležies pomidorams - viršūnės tuomet nušviesėja.
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2012 05 11, 14:27)
virsutinej fotkej man panasu i nudeginima. gal tiesiog salto vandens pakliuvo ir paskui saule susvilino.
o apatine tai nezinau g.gif

bigsmile.gif Toks variantas galimas ax.gif Ačiū labai už paaiškinimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2012 05 11, 14:29)
Pirmoje foto panašu, kad pomidoro lapelius tiesiog apdegino saulė, veltui išmetei.

Dėl antros foto, nesu tikra, bet gal trūksta geležies pomidorams - viršūnės tuomet nušviesėja.

Ačiū 4u.gif
Kadangi iškasiau jį visą su dideliu kaupu žemės, tai greit nubėgau ir atsiprašius vėl į žemę įtupdžiau ax.gif biggrin.gif

O dėl savo karatų dar luktersiu truputį, nes visų keturių viršūnės tokios, o auga tai juk su kitom veislėm vienodom sąlygom, tai vis viliuosi, kad čia jų tokia natūra ax.gif Bet turėsiu omeny apie geležį mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ienor @ 2012 05 11, 12:31)
Bandysiu actu skiestu purkšti rolleyes.gif  O žemėmis iš prekybos centrų ir aš nepatenkinta jau vien dėl piktžolių, o tikriausiai ir dėl vabalų, nes iš kur jie pas mane penktam aušte įstiklintam balkone, kur langas tikrai nedaug pravertas  mastau.gif

ir dar dėl genėjimų, nors jau čia aptarinėjot ir aš pati klausiau, bet kadangi nuotraukas sukėliau, tai gal patarsit ar nuskabyt šitą dičkį (veislės nežinau, nes įsimaišęs buvo tarp mažylių, pasilikau dėl įdomumo, kas iš jo bus)
dičkis

Ar tiesiog yra bendra taisyklė, kad, jei vazone auga genėt nereikia? Nepykit, kad vėl apie tą patį, bet nepatyrus, neaišku man truputį  4u.gif

as net pati neisivaizduoju kaip ir ka kirpt blush2.gif nes ir mano dar negeneti blush2.gif .Cia yra daugiau patyrusiu klaus arba paskaitit pirmam puslapi mirksiukas.gif .Nors as skaiciau 3 kartus bet kaip zerafai kol daeis tai jau pomidorus valgisiu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 05 11, 13:21)
turės  tongue.gif  Tik vieni  labiau jaučia, kiti silpniau. Jei dalį laistytum su raugu ir dalį nea, pati tuo įsitikintum  mirksiukas.gif
Papildyta:

O kokie tai kirminai? Gal ten jauni sliekiukai. Dar taip gali būti, kad netinkamai sandėliuoti buvo ir taip greit nurašyt pirktinių gruntų nereiktų  mirksiukas.gif

sliekiukai puikaus dydzio,ant kabliuko vyras uzmauna be problemu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2012 05 11, 13:27)
Del kirminu zemeje ir jos kokybes sakyciau kad klystate, nes jeigu zemeje yra kokie nors vabalai, sliekai ir tt, tai yra labai gerai, nes zeme derlinga,gyva, juk ir mulciuojami augalai tam kad ten uzsiveistu kuo daugiau gyviu, kadangi jie kvepuodami iskvepia CO2 kuriuo ir maitinas musu augaleliai, o apie slieku nauda isvis nera ka kalbeti, ash nei i namines geles po pora slieku atsinesus kad zeme man purentu  thumbup.gif

gal jus ir teisi del slieku 4u.gif o kaip del amaru? juk jie ne is lauko atskrenda g.gif .Manau cia bizni daro kazkas kad dar chemijos zmones pirktu nuo amaru mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 11, 14:11)
vadinasi reiks dazniau uzeit i siltnami pabezdet  lotuliukas.gif

as ta reikala vyrui perleisiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pats tas gyvenimui kartu su pomidorais biggrin.gif

daugiau foto: http://www.gyvenklofte.lt/?p=1101

user posted image
Atsakyti
Nepagalvojau kad ne tik is burnos CO2 iseina lotuliukas.gif ale tiek neprigaminsi kiek milijonai mikroorganizmu po mulcho sluoksniu prikvepuoja bigsmile.gif
O del amaru tai aisku jau kitas klausimas, neteko dar girdet, gal ir specialiai sitaip daro g.gif
Atsakyti
Dar norėjau paklausti auginusių ar auginančių betalux'us- kaip žadat elgtis su genėjimu g.gif Genėsit- negenėsit? Nes kiek dabar perskaičiau straipsnių, tai labai jau skirtingai rašo doh.gif Vienur skatina žemaūgių negenėti, kitur- atvirkščiai doh.gif unsure.gif Esu visiškame giliame pasimetime.... unsure.gif
Atsakyti