Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Vakar jau teko geneti pomidorus - pasodinti šiltnamyje 23 balandžio - labai suvešejo, visi su pumpurais, bet žydi tik Japoninis triufelis, nors sėtas vėliausiai., bet savaitgali panašu praskleis žiedus ir kiti. O katinas kol dirbau visa laiką gulėjo tarplysvyje, reikejo peržengti kiekvieną kartą.. jis visada dirba kartu, bet nei kapsto nei trešia, tik pauosto ar svetimų nebuvo, saugo biggrin.gif
Atsakyti
o pas mus tai kaimynu katinas ateina reguliariai pasmirineti po siltnami bigsmile.gif gal zuvi uzuodzia g.gif nes neseniai gavau nemazai, tai dar pakaisiojau aplink pomidorus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krisstynka @ 2012 05 10, 09:21)
o pas mus tai kaimynu katinas ateina reguliariai pasmirineti po siltnami  bigsmile.gif  gal zuvi uzuodzia  g.gif nes neseniai gavau nemazai, tai dar pakaisiojau aplink pomidorus  biggrin.gif

Mano kaimynkos vyras meskerninkas,tai pernai i pomodoru siltnami prikase daug zuvies atlieku.O po keletos dienu didelis nuostolis-isvartyti pomidoru daigai.Matyt katinas prasisuko,rado duobutes iskapstytas,istampytas atliekas.
Atsakyti
Aš žuvies atliekų nekasiau, bet galėčiau- maniškis pillkis nemėgsta žuvies, nekapstytų, o svetimus greitai išvytų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 05 10, 08:30)
Mano kaimynkos vyras meskerninkas,tai pernai i pomodoru siltnami prikase daug zuvies atlieku.O po keletos dienu didelis nuostolis-isvartyti pomidoru daigai.Matyt katinas prasisuko,rado duobutes iskapstytas,istampytas atliekas.

Na mes treti metai, kaip siltnami turim ir zuvis pomidorams kaisiojam (paprastai tik sodinant i duobes dugna imetu, tik siemet dar gavau netiketai pries pora dienu, nors pomidorai jau susodinti, vis tiek neatsisakiau biggrin.gif ) , bet lyg nieko, jokiu istampymu rolleyes.gif kaimyne sake, kad jos katinas blatnas, pieno nelaka, tik pirktini sausa maista eda, tai gal ir zuvies tuomet nemegsta, pauostyt ateina g.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 05 10, 01:55)
lotuliukas.gif Jau tie pagalbininkai.Mano 46m. berniukas paprašytas paliet pomidorus žiūriu pila ant galvų iš viršaus  blink.gif  Ne pagalbininkas,o egipto maras doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

as sodindama iberiau zuvies miltu, beriau nedaug, bet jauciu, kad vis tiek padauginau, nes virsuneles tokios susisukusios atrodo g.gif
Atsakyti
biggrin.gif jau tos katės...bet kažkaip į šiltnamį neina...savų neturiu biggrin.gif o svetimų sočiai yra...anąkart mačiau ant daržo voliojosi , paskui gulėjo išsitiesęs kitas ant agroplėvelės , po kuria daigai kopūstų...o ką dar jos veikia , kai nematai... biggrin.gif
Atsakyti
isgabeno dali pomidoru mb i sodo nameli ... kaip sviesu paliko balkone. nors dar liko dalis mums ( per karta butume nenusigabene visko) ir dar mamos dalis .... reiks savaitgali vaziuot sodint gal pagaliau blush2.gif
Atsakyti
as sodindama iberiau zuvies miltu, beriau nedaug, bet jauciu, kad vis tiek padauginau, nes virsuneles tokios susisukusios atrodo g.gif
[/quote]
Dėjau į duobutes irgi žuvų miltų kiek ten rašo pagal instrukciją , bet įtarimas , kad per daug , nes kai kurių augalėlių lapukai sukasi į viršų , kitiems - gerai , gal pasitaikė , kad gerai neišmaišiau to gėrio . Rašo , kad ekologiška trąša , alia kas ten žino , iš kokių atliekų jie pagaminti . Dar pripyliau tų miltų kurmiams į urvus , kad "kvepėtų" , nes "Šanel" neblogas .
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Patarkite, prašau man. Noriu persodinti ir pratinti prie lauko sąlygų Vilmas ir Betalux. Augo 0.5l alaus vienkartiniuose bokaluose šiltnamyje su visais kitais.
Vilmos tai nedidelės, sprindžio dydžio 6-7 lapeliai gražios kompaktiškos. Betalux tai jau kaip reikiant tokie. Noriu paklausti, ar juos sodinti tokius nedidelius jau į pastovų indą 10-12ltr., ar per kelis kartus persodinti vis didinant tarą iki pastovios?. Betalux tai įsivaizduoju 10 ltr. vazone, bet Vilmutes tokias mažas nelabai. Kaip darote Jūs?
Tiesa, žinau, kad Betalux nevazoniniai, bet neturiu galimybės lauke į dirvą sodinti (neturiu daržo paruošto, vien žolė su pienių plantacijomis biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2012 05 10, 11:08)
Sveikos 4u.gif

Patarkite, prašau man. Noriu persodinti ir pratinti prie lauko sąlygų Vilmas ir Betalux. Augo 0.5l alaus vienkartiniuose bokaluose šiltnamyje su visais kitais.
Vilmos tai nedidelės, sprindžio dydžio 6-7 lapeliai gražios kompaktiškos. Betalux tai jau kaip reikiant tokie. Noriu paklausti, ar juos sodinti tokius nedidelius jau į pastovų indą 10-12ltr., ar per kelis kartus persodinti vis didinant tarą iki pastovios?. Betalux tai įsivaizduoju 10 ltr. vazone, bet Vilmutes tokias mažas nelabai. Kaip darote Jūs?
Tiesa, žinau, kad Betalux nevazoniniai, bet neturiu galimybės lauke į dirvą sodinti (neturiu daržo paruošto, vien žolė su pienių plantacijomis biggrin.gif )

Aš sodinčiau iškart į dideles talpas ir tegul ramiai sau auga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(veveryčka @ 2012 05 10, 11:08)
Sveikos 4u.gif

Didesnius sodinčiau iškart į pastovų indą , o mažesnius gali į kokį tarpinį vazoną sodint , paaugs - persodinsi . Pabandyk ir į lauką : nukirp žolę , apvers velėną , kur bus augalas iškask duobikę , įdėk tinkamos žemės ir pasodink pabandymui .
Atsakyti