Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

bet prognozės ir toliau stipriai nedžiugina.. žiūriu, ir kitą sekmadienį šalnas žada doh.gif Ir dar vėliau naktim tik po kelis laipsnius šilumos.. Pomidorus jau rišt reik, o kaip uždengt po to doh.gif
Na, belieka tikėtis, kad orai pasikeis į labiau džiuginančius.
Atsakyti
patarkit ka daryti, mano siltnamis plevelinis, zeme aplamai dregna pas mus, auksti gruntiniai vandenys, kai sodinau pomidorus (Sestadieni) siek tiek palaisciau saknis, nu kad lengviau adaptuotusi) tai dabar drgeme ziauriai kondesuojasi ant pleveles ir kapsi ant pomidoru. butu silciau, laikyciau atidaryta, issivedintu, bet tai kad pas mus vos 8 laipsniai doh.gif tai ar laikyti uzdaryta ar vedinti vedinti ir dar karta vedinti ? o gal kaip nuo pleveles ta vandeni nubraukti gaunasi, kad nekapsetu ant daigu ?
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 05 07, 12:00)
patarkit ka daryti, mano siltnamis plevelinis, zeme aplamai dregna pas mus, auksti gruntiniai vandenys, kai sodinau pomidorus (Sestadieni) siek tiek palaisciau saknis, nu kad lengviau adaptuotusi) tai dabar drgeme ziauriai kondesuojasi ant pleveles ir kapsi ant pomidoru. butu silciau, laikyciau atidaryta, issivedintu, bet tai kad pas mus vos 8 laipsniai  doh.gif tai ar laikyti uzdaryta ar vedinti vedinti ir dar karta vedinti ? o gal kaip nuo pleveles ta vandeni nubraukti gaunasi, kad nekapsetu ant daigu ?

as tavo vietoj tai vedinciau. kondensatas gaunasi, del temperaturu skirtumo lauke ir siltnamyje. siltnamyje, vadinasi, kur kas silciau, nei lauke. jei kondensuojasi. tegul vedinasi. tikrai nesusals prie tokios temperaturos schmoll.gif
Atsakyti
as tai siandein nevedinu, gal nieko neatsitiks per 1 diena blush2.gif rytoj jau diena silciau bus, tai issivedins...

tiesa pas mane nieks nekapsi ant pomidoru, to polikorbonatu ziemyn ir nuciuozia... bet daigai patis savaime su lasiukais, tik keista ne visi, tik kai kurie g.gif dar nepagavau kampo del ko taip blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 07 gegužės 2012 - 11:16
QUOTE(tany @ 2012 05 07, 12:14)
as tai siandein nevedinu, gal nieko neatsitiks per 1 diena blush2.gif  rytoj jau diena silciau bus, tai issivedins...

tiesa pas mane nieks nekapsi ant pomidoru, to polikorbonatu ziemyn ir nuciuozia... bet daigai patis savaime su lasiukais, tik keista ne visi, tik kai kurie g.gif  dar nepagavau kampo del ko taip blush2.gif

po vesesniu naktu, pas mane ir kondensatu daigai pasipuosia. tai tik lengvai ta kondensata papurtau nuo ju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 07, 11:23)
po vesesniu naktu, pas mane ir kondensatu daigai pasipuosia. tai tik lengvai ta kondensata papurtau nuo ju  ax.gif

tai gal ir pas mane tas pats doh.gif as cia pati sugalvojau kad nuo pleveles kapsi, kai pamaciau kad kai kurie pomidorai su lasiukais. ainu nukratysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 07, 11:40)
bet prognozės ir toliau stipriai nedžiugina..
Pomidorus jau rišt reik, o kaip uždengt po to  doh.gif 

Aha, mano pomidorai irgi jau verčiasi iš koto, savo didžiulių sunkių ševeliūrų neatlaiko. Irgi galvoju, kad rišt jau laikas. Apdengt įmanoma, bet tas dengimas paskui sudėtingesnis, su visokiais akrobatiniais vikruntasais... Tai kol kas didžiausius nenuoramas pagaliukais paramsčiau.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 07, 12:23)
po vesesniu naktu, pas mane ir kondensatu daigai pasipuosia. tai tik lengvai ta kondensata papurtau nuo ju  ax.gif

Man atrodo, kad nereikia purtyt g.gif - aš niekada nepurtau schmoll.gif Nepamenu, kad kas būtų rašęs, kad reikia purtyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 05 07, 12:00)
o gal kaip nuo pleveles ta vandeni nubraukti gaunasi, kad nekapsetu ant daigu ?

Aš tai agroplėvelę ant stogo iš vidaus užtraukiau, tai baigėsi tas kapsėjimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 05 07, 12:51)
Man atrodo, kad nereikia purtyt  g.gif  - aš niekada nepurtau  schmoll.gif  Nepamenu, kad kas būtų rašęs, kad reikia purtyt  g.gif

as cia pti taip sugalvojau biggrin.gif nes buna,kad saule kaitina, tie lasai stovi ir bijau,kad nenudegintu man taip pomidoru lapu ax.gif
Atsakyti
Man dar liko kokius 6 pomidorus į šiltnamį pasodinti, o kitus lauke bandysiu.

Jetau, aš tik čia paskaičiusi sužinojau, kad agro plėvelės būna skirtingos doh.gif

Turiu didelį prašymuką. Kas prisiregistravę facebook'e. Gal galėtumėte prabalsuoti už Balsius ax.gif http://apps.facebook...pid=AB-xa1jxPgs
Atsakyti
nu va as ir ka tik is siltnamio per 1 val tik keli pomidorai priristi, dar tiek pat jau sniurai kabo, liko pagaliuku surasti tik... ir kodel man taip viskas ilgai darosi, arba laikas skreja tiesiog nepastebimai blush2.gif
Atsakyti