Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2012 05 05, 09:45)
Dilgėles fermentuoti reik 2 savaites , ir po to dar gali jis pastovėti , nieko nenutiks...aišku , prisiraugti iš karto daug nereik , geriau , kas kurį laiką vis naujo paraugti

nu bet ir kvapelis nuo to raugo. siltnamyje kibire 10 litru rauginu, tai vis atejus pamaisaus pagaliu. tik suputoja viskas, pakyla kvapas is koju verciantis biggrin.gif atrodo,kad ten butu kas nustipes tam kibire bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 05 05, 09:50)
nu bet ir kvapelis nuo to raugo. siltnamyje kibire 10 litru rauginu, tai vis atejus pamaisaus pagaliu. tik suputoja viskas, pakyla kvapas is koju verciantis  biggrin.gif  atrodo,kad ten butu kas nustipes tam kibire  bigsmile.gif

biggrin.gif jo...jos ypatingai dvokia...aš lauke laikau , tai vėjelis prapučia maišat ir ne taip nosin lenda tada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 05, 11:59)
biggrin.gif jo...jos ypatingai dvokia...aš lauke laikau , tai vėjelis prapučia maišat ir ne taip nosin lenda tada biggrin.gif

lauke tai bijau laikyti, nes vaikai sugalvos dar paziureti kas ten yra lotuliukas.gif siltnamyje tai pomidorai mano gali SPA kvapais tokiais dziaugtis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 05, 09:45)
Dilgėles fermentuoti reik 2 savaites , ir po to dar gali jis pastovėti , nieko nenutiks...aišku , prisiraugti iš karto daug nereik , geriau , kas kurį laiką vis naujo paraugti

Aš jau po savaitės palaisčiau rožes savo...ar čia skaitosi labai didelis nusikaltimas? doh.gif biggrin.gif Kvapelis wub.gif jaučiuosi gryn kaimietė lotuliukas.gif vadinasi pomidorams teks laukti dar savaitėlę..
Atsakyti
O jeigu pamaisyt asiukli/dilgeles/pieniu lapus,patiktu pomidorcikam? O mulcius tikiuosi irgi nesiskus
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 05 05, 12:58)
O jeigu pamaisyt asiukli/dilgeles/pieniu lapus,patiktu pomidorcikam? O mulcius tikiuosi irgi nesiskus

patiktų, ir ne tik pomidorčikam ax.gif Aš dar svogūnų lukštų įmetu ir vištos kakų blush2.gif .Gaunasi atominis užtaisas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 05, 13:22)
patiktų, ir ne tik pomidorčikam ax.gif Aš dar svogūnų lukštų įmetu ir  vištos kakų blush2.gif .Gaunasi atominis  užtaisas biggrin.gif

Geras,ainu raugt tada bigsmile.gif o kiausu lukstai netiks?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 05 05, 13:33)
Geras,ainu raugt tada  bigsmile.gif  o kiausu lukstai netiks?

Nebandžiau g.gif Kai reikia, juos smulkiai sutrinu kaip miltus, išmaišau vandenyje ir palaistau. Kam raugint kalcį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 05 05, 13:50)
Nebandžiau  g.gif Kai reikia, juos smulkiai sutrinu kaip miltus, išmaišau vandenyje ir palaistau. Kam raugint kalcį g.gif

Ale tikrai doh.gif. Dar man pasakykit,kaip laistyt mulciuotus pomidorus siltnamyje? Pirmi metai siltnami naudoju mulca,tai tiesiog palei stieba,ane?
Atsakyti
QUOTE(j.ole @ 2012 05 05, 14:08)
Ale tikrai  doh.gif. Dar man pasakykit,kaip laistyt mulciuotus pomidorus siltnamyje? Pirmi metai siltnami naudoju mulca,tai tiesiog palei stieba,ane?

g.gif aš tai suprantu , kad reik nemulčiuot prie pat stiebo...pernai lauke mano augo pievoje mulčiuoti , tai buvo palikta aplink pomidorą lėkštės dydžio užkandinės plotas...ant stiebo pilti vandenį nėr gerai...
Atsakyti
Viskas, visi pomidorai savo vietose. Visi sutilpo. Tik keli daigai is mamos balkono tokie kepinti... Lapeliai saulej nudege smarkiai sad.gif na bet atsigaus tikiuosi.
Man labiau nepatinka kad mano pries savaite sodintieji smarkiai gelsta. Bet tik Brooklyn"ai, kiti kaip ir ok...
Dabar pamastysiu logiskai o jus mane pataisykit jei nusisneku- jei truktu maisto medziagu tai butu pagelte ir tie kur pas mama dar savaite stovejo, nes tie siltnamy tai turejo gi visa ta zeme is indelio kuriame augo plius dar naujos gavo is siltnamio. Turiu itarima kad bus kalta dregme- butent prie situ pomidorciku prikisau moliugu seklu ir dar palaisciau...dabar kasdien papurenu zemes kad greiciau isgaruotu dregme. Vanduo nestovi ten, tiesiog dregna zeme. Ar gali buti kad sita veisle kazkokia ypac jautri dregmei? Nes mama viena brooklyna uzmylejus buvo tai irgi nugelto apatiniai lapukai ir pats maziukas toks.daigai patys kaip sakiautokie sviesus darosi, apatiniai lapai gelsta sad.gif ka dar galeciau padaryt? O gal per karsta jiem? Bet cia jau nieko nepadarysiu nes abi durys atidarytos...o gal del to kad naktim salta? Gal agro klot nakciai?
Atsakyti
g.gif aš nežinau irgi dėl to taip būna...pernai , kai susodinau saviškius betalux į šiltnamiuką , irgi tokie buvo gelstelėję pradžioj...aš tada pagalvojau , kad stresas dėl sąlygų pasikeitimo , nes naktį ten visgi vėsiau nei balkone namie , o dieną karsčiau...be to ir žemė jau ne substratas kaip indelyje...o paskui patręšiau juos ten dilgėlėm , mėšlu ir sužaliavo kuo puikiausiai...
Atsakyti