Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

idedu apsodinimo plana, tarpai 50cm, kai kur ir didesni, nesismulkinau, tie dideli rutuliai - vieta pomidoru medziams rolleyes.gif laukiu pastebejimu, kad galeciau istaisyti smile.gif ryt jeigu nelis sodinsiu jau ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 04 gegužės 2012 - 20:26
QUOTE(something else @ 2012 05 04, 10:49)
Audine, kokiu atstumu sodinot vieną nuo kito daigus? Nuotraukoje lyg tankokai atrodo g.gif  Aš mintijau bent jau dvigubai tokiu atstumus daryti... Gal blogai įsivaizduoju, nes niekas nepakomentavo, kad per tanku...

Pas mane lysvė 1m pločio, o sodinu kas 50 cm, šiemet lyg norėjau didesnius tarpus daryti, bet patingėjau skaičiuoti tuos atstumus. Pas mane sienos medinės atramos kas 1 m, tai labai patogu sodinti kas 0,5 m. O sodinu šachmatine tvarka, kad lenviau būtų prieiti prie tolesnių pomidorų. Šiaip augindavau vienu stiebu, tai vietos pakakdavo.
Atsakyti
Labas vakaras. Prie tinginio ligos, antri metai man prisideda dar ir pomidorinkyste ir siaip visokie daigeliai. Vakar is kaimynes prisivogiau pilna krepsi dilgeliu, susikarpiau, galvoju apsimulciuosiusaviskiu, nes tingiu su raugu terliotis, o dar japoniskoje erdveje gyvenam, tai vietos mazoka. Tai tu dilgeliu net iki galo neuzteko mano balkoniniams pomidorams, ryt teks vel eit vogti.

Azkada rasiau, kad siais metais vyras pomidorus daigino garaze, dirbtinai. Tai reikalas sukakotas. Istyso, liauni stiebai, svesus lapai. Reabilituoju dabar balkone. Suksau giliau i zeme, aliejau stimuliatoriumi, megaujasi saules voniomis. Galima sakyti kas valada grazeja tie, kuriu kate neisvarto.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 04, 20:25)
idedu apsodinimo plana, tarpai 50cm, kai kur ir didesni, nesismulkinau, tie dideli rutuliai - vieta pomidoru medziams rolleyes.gif laukiu pastebejimu, kad galeciau istaisyti smile.gif ryt jeigu nelis sodinsiu jau ax.gif

kas tie pomidoru medziai ??? bigsmile.gif

ir kuo lietus trukdo pomidoru sodinimui siltnamyje ? kaip tik smagu, vesu, nekarsta siltnamyje
Atsakyti
Pradėjau ir aš šiandien sodint pomidorus į šiltnamį.Kadangi daigų šimtas,tai paskambinau draugėms,pagalbos taip sakant,prašydama.Atlėkė visos keturios,su šašlykais,tauriaisiais gėrimais,žvakėmis ir bengališkomis ugnelėmis dėl viso ko.A mažu pomidorams patiks g.gif Ir viliotinį aplink žaibolaidį pašokt bandėm,ale kad svorio kategorija ne ta ,linksta:rolleyes:Po penkių valandų darbo-šeši pomidorai pasodinti ax.gif MB žvengia,kad su tokiais ritualais,tai kažin ar iki rudens visus susodinsiu...
Atsakyti
4u.gif Labas rytas
Zirze , man atrodo tanku...tarp pomidorų tai gerai 50 , o tarp eilių reikia didesnių tarpų 80cm kokių , na nors 70...
Papildyta:
QUOTE(eglute-2002 @ 2012 05 04, 18:52)
Butent Betalux ir auginau, nepatiko schmoll.gif . Prisirpo vaisiai ir pasibaige..., jie daugiau neauga...Kai tuo tarpu aukstaugiai auga toliau, naujas kekes augina  4u.gif  mirksiukas.gif

g.gif gan ilgai visgi jie dera , tik nereikia jų nugenėti , tik iš apačios šiek tiek...o paskui , atiderėjusias šakeles , ...jie leidžia naujus ūglius ir vėl žydi ir dera , tik vaisiai būna jau smulkūs , ne tokie kaip piemieji
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 05 04, 13:11)
3x6, sonuose ir per vidury zemes sodinimui, takelis aplink einantis rolleyes.gif
del raugo, nezinau, man jeigu likdavo, as pripildavau dar vendens, ir pastatydavau toliau rugti rolleyes.gif

g.gif mažai tikėtina , nes man į 3x10 galvoju netilps visi 90 , nes pusę dabar jau užsodinau ...ir visai neretai sakyčiau...tarp žemaūgių 40 , o tarp aukštūgių 50 , nors tiksliai taip gi realiai nesigauna vis koks porą ar daugiau cm pasislenka , o tarp eilių darau 80...
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2012 05 04, 14:17)
joooo... as i savo du tik simta vargais negalais sukisu.. nesiplecia, choleros.

biggrin.gif jo...teoriškai galima visaip paskaičiuoti ...bet kai praktiškai pradedi juos sodinti , kažkaip gaila juos kankinti pasidaro...ir savęs gaila kaip pagalvoji , kaip čia reiks brautis per juos... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 05 05, 07:38)
...teoriškai galima visaip paskaičiuoti ...bet kai praktiškai pradedi juos sodinti , kažkaip gaila juos kankinti pasidaro...

o man tai atvirkščiai.. tongue.gif teoriškai, popieriuje, gerokai praretinu - praktiškai tenka pagrūsti.. nu kaip dabar paliksi gerą, gražų daigą už borto.. blush2.gif

Ir pas Zirzę man visai padoriai atrodo planelis, na, gal gale kiek ir pagrūsti g.gif bet galima "pagudraut": kur per tanku, galima vieną aukštaūgį daigą augint vienu stiebu, kitą dviem stiebais.. tai ir tas susigrūdimas nebus toks baisus.
Na, bent jau aš taip darau, kai persistengiu ir matau daigų grūdelynės riziką.. blush2.gif
Oi, nežinau.. čia toks patarimas.. hm.. na, bet tamstoms spręsti smile.gif

p.s. dar kartą peržiūrėjau Zirzės meną.. nu, dar čia prie įėjimo šonuose kažkaip per daug optimistiškai.. g.gif manau, vietoj trijų daigų, reiktų talpinti tik du..

na, Zirze, kai pasodinsi, parodyk, mes pasakysim ką iš naujo sodint, ką išvis išraut.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 05 gegužės 2012 - 07:35
QUOTE(adija5 @ 2012 05 05, 01:44)
Pradėjau ir aš šiandien sodint pomidorus į šiltnamį.Kadangi daigų šimtas,tai paskambinau draugėms,pagalbos taip sakant,prašydama.Atlėkė visos keturios,su šašlykais,tauriaisiais gėrimais,žvakėmis ir bengališkomis ugnelėmis dėl viso ko.A mažu pomidorams patiks g.gif Ir viliotinį  aplink žaibolaidį pašokt bandėm,ale kad svorio kategorija ne ta ,linksta:rolleyes:Po penkių valandų darbo-šeši pomidorai pasodinti ax.gif MB žvengia,kad su tokiais ritualais,tai kažin ar iki rudens visus susodinsiu...

Va čia tai geras lotuliukas.gif thumbup.gif Reiks ir man kviestis pagalbos, nors mano daigų per pus mažiau likę susodint, bet kaip suprantu viena nepajėgsiu, juk jūs keturiose tik 6 tesusodinot lotuliukas.gif imsiu kokias 8 drauges ir dar tegu su vyriška kompanija atlekia, gal įveiksim kaip nors lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Prisijuokiau, gera nuotaikos dozė nuo ryto, ačiū lotuliukas.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 05 04, 22:58)
kas tie pomidoru medziai ???  bigsmile.gif

ir kuo lietus trukdo pomidoru sodinimui siltnamyje ? kaip tik smagu, vesu, nekarsta siltnamyje

nesandarus pas mani siltnamis, per stiklu sujungimus lasa ant nugaros doh.gif sakiau vyriskiui, kad sutvarkytu kaip nors, tai ziuresim, ar kazka klijuos, ar kolkas plevele kisim prie pat stogo is apacios.

o pomidoru medziai va siti bigsmile.gif

user posted image

QUOTE(adija5 @ 2012 05 05, 01:44)
Pradėjau ir aš šiandien sodint pomidorus į šiltnamį.

saunuoles thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Ex @ 2012 05 05, 07:57)
o man tai atvirkščiai.. tongue.gif teoriškai, popieriuje, gerokai praretinu - praktiškai tenka pagrūsti.. nu kaip dabar paliksi gerą, gražų daigą už borto.. blush2.gif

Ir pas Zirzę man visai padoriai atrodo planelis, na, gal gale kiek ir pagrūsti g.gif bet galima "pagudraut": kur per tanku, galima vieną aukštaūgį daigą augint vienu stiebu, kitą dviem stiebais.. tai ir tas susigrūdimas nebus toks baisus.
Na, bent jau aš taip darau, kai persistengiu ir matau daigų grūdelynės riziką.. blush2.gif

p.s. dar kartą peržiūrėjau Zirzės meną.. nu, dar čia prie įėjimo šonuose kažkaip per daug optimistiškai.. g.gif manau, vietoj trijų daigų, reiktų talpinti tik du..

na, Zirze, kai pasodinsi, parodyk, mes pasakysim ką iš naujo sodint, ką išvis išraut.. biggrin.gif

tai ir as galvojau, kai sodinsiu ziuresiu jeigu bus per retai, retinsiu kazkaip, gal zemaugi kisiu tarp aukstaugio , ar galu gale kaip Tu sakai, auginsiu viena vienu stiebu, kita dviem smile.gif butinai parodysiu, nes jauciu gali buti ten visokiu bajeriu, kai pirma karta sodinsiu tai zinot lotuliukas.gif o dabar lekiu zuvu pirkti arba zuvies milteliu rolleyes.gif
Atsakyti
Zirze, tavo deka, pirma karta pamaciau pagooglinus,kas ten tie pomidoru medziai bigsmile.gif Egzotika smile.gif Nu fainai bigsmile.gif papasakosi koks ju skonis mirksiukas.gif Jei vertas demesio reikalas, tai koki viena ir as noreciau uzsiauginti bigsmile.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 05 05, 07:57)

g.gif tai va...nė vieno ir aš neišmesiu, gaila...bet realiai , kai dabar tarp aukštaūgių darau 50 tarpą eilėje , tai kai kurie didieji jau dabar nedaug trūksta , kad lietųsi lapais...o kas bus kai augti pradės g.gif realiai reiktų 70 tarpo gal jiems g.gif
Papildyta:
g.gif o pomidorų medis- tai kokių jam tarpų reik... g.gif blush2.gif rolleyes.gif gerai , kad šiemet dar jo nepasisėjau, nors knieti labai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 gegužės 2012 - 08:26
QUOTE(wytaute69 @ 2012 05 03, 22:26)
Na sestadieni jau susitvarkysiu savo siltnami, viska susisodinsiu ir zinosiu kiek turiu vietos. Tada ramiai pamulciuosiu viska. Pomidoriukus ryt paliesiu biohumusu. Dilgeliu rauga kitam kartui paliksiu. Dar gal su karves blynu uzraugsiu. O sakykit tas dilgeliu raugas turi koki galiojimo laika kiek gali stovet? Ar butinai tik savaite?

Dilgėles fermentuoti reik 2 savaites , ir po to dar gali jis pastovėti , nieko nenutiks...aišku , prisiraugti iš karto daug nereik , geriau , kas kurį laiką vis naujo paraugti
Atsakyti