QUOTE(Migle79 @ 2008 05 30, 10:12)
Sveikos,
jau 8 metus dirbu banke, is ju 4 dirbau SEB'e. Kolektyvas buvo jaunas, draugiskas. Niekada neturejau problemu su isejimu i egzaminus. Pats darbas buvo idomus, bet sunkus, labai didelis kruvis. Nezinau, kaip dabar, bet tada vyravo taisykle - "Klientas yra banko pelnas, jis visada teisus", turejome lankstytis pries kiekviena klienta, pildyti kiekviena jo uzgaida ir t.t. Dabar girdejau, kad taip nera. Bankas priima daug pigios darbo jegos, dazniausiai studentus, prizada aukso kalnus ir aisku, nieko neispildo.
Pati isejau is SEB'o del piniginio klausimo. Dabar dirbu mazesniam banke, atlyginimu ir, kas svarbu, darbu esu patenkinta. Bet neatmetu galimybes pabandyti savo jegas ne bankiniame sektoriuje. Turiu daug pazistamu, kurie dirba imonese ir turi daugiau perspektyvu ir karjeros ir DU klausimais.
Jei norite uzsidirbti, neikite i banka. Karjeros galimybes cia irgi ribotos, jei neturite pazinciu. Geriau dirbti kokioje imoneje.
Galiu tik pritart ir paskatint (bandyt save nebankiniam sektoriuj).
Seniai čia paskaitinėju, bet rašyt-nerašiau
Bankuose dirbau iš viso beveik 12 metų, beveik 7 iš ju - SEB...Na... negaliu sakyt, kad buvo blogai. Juolab, kad prieš 12 m. buvo visiškai kita situacija: ir įdomiau buvo dirbti, ir finansinės galimybės buvo žymiai geresnės, nei dabar (palyginus su rinkos vidurkiu).Įgyta įvairiapusė ilgalaikė patirtis - labai naudinga.Bet, laikui bėgant, kartu su patirtimi ir žiniomis, kyla ir reikalavimai, norai karjeros, savirealizacijos srityje. Todėl vieną dieną pasijunti priėjęs tam tikrą ribą, kurią peržengti, kaip ir pastebėjo Migle79, yra be galo sunku.Aukštesnieji karjeros laipteliai pasiekiami laabai didelių pažinčių/ giminystės ryšių dėka.Vadovauti klientų aptarnavimo skyriui, poskyriui ar grupei - ne karjeros viršūnė (mano požiūriu), o tik nuobodus administracinis darbas, neteikiantis jokio moralinio (beje - ir finansinio) pasitenkinimo. Taigi, tikrai nesigailiu prieš 1,5 m. palikusi bankinį sektorių ir iškeitusį jį į užsienio įmonės Lietuvos padalinį. Darbas žymiai įdomesnis, ir finansinė motyvacija rimtesnė
Kol kas atgal į banką/ bankus tikrai atgal netraukia. Mano nuomone, studentui padirbėti keletą metelių kokiam banke gal ir sveika, bet ,,išaugus iš kelnyčių" geriau ten neužsisėdėti, o kelti sparnelius
... Nors...gal kitems ir gerai, kaip yra