QUOTE(pienės_pūkas @ 2013 02 18, 17:03)
Donaciukai, puiki mintis sujungti WC su vonia. ir durų susitaupys, ir tas nereikalingas koridoriukas pasinaikins. kitas dalykas - įėjimas į namą kodėl toks įmantrus? reikia šitos nišos? tiesinčiau sieną, išvengtumėt nereikalingų kampų, ir tambūras tuo pačiu prasiplėstų. ta sienelė tarp svetainės ir miegamųjų - su mintimi atskirti miegojimo ir gyvenimo zonas, matyt? bet atsiranda nemažas gabalas visai neišnaudotos erdvės, vėl koridorius. ir didysis miegamasis ypatingai erdvus, palyginus su vaikų kambariais. nors tikslių išmataviomų nėra, tai sunku pasakyt. o L formos namas man šiaip labai patinka, susidaro jaukus vidinis kiemelis
Man nepatinka koridorius pro kurį patenkama į vaikų kambarius ir tėvų miegamąjį. Jis ne tik siauras, bet ir aklinas, t.y. be langų. Galbūt verta visiškai atsisakyti sienos tarp koridoriaus ir svetaines. Jei ne, tai aš ją daryčiau ne ištisinę - maždaug tokio ilgio kaip svetainės sofa. Bus lengviau patekti į kambarius, koridorius gaus natūralios šviesos, nereikės durų, sutaupysite medžiagų pertvarai.
Nepatinka vaikų kambarių lovos padėtis. Aš tikrai nenorėčiau miegoti galva į langą arba galva į duris.
Dėl vonios ir WC apjungimo pritariu.
Beje, čia individualus projektas ar kartotinis? Kurioje pusėje šiaurėje? Jei galvojate apie šilumos tapymą, tai siena tarp svetainės ir garažo turi būti papildomai apšiltinta arba teks šildyti garažą. Aš jūsų vietoje (dėl šilumos taupymo ir pigesnės statybos) vietoje garažo daryčiau stoginę, o sandėliuką už garažo ir lengvos, medinės konstrukcijos.