Ačių visiems už pasiūlymus. O jau galvojau kad geriau neįmanoma
QUOTE(rutamano @ 2013 02 06, 23:56)
o man tai viskas labis fainai... nematau reikalo daryti dideli miegama, o ir vaiku kambariai pakankamai dideli..... man svarbisusia didele svetaine ir nuosaliau virtuve..(ko as neturesiu, pas mane bus bendrai svetaine ir virtuve, net baro neiseis turbut padaryti nes rekonstruojam sena nama ir kitaip nesigaus:(....). viskas cia man patinka. tik nezinau ar vaiko kambary pamazinciau, ar virtuve pusmetri pasiaurinciau, kad bendra vonia bient kiek padidetu, ko tais siektiek mazoka
Dabar turim tokią vonią ir esam patenkinti. Projektavimas galima sakyti prasidėjo nuo, kad vonia tokia kaip turim, visa kita dėliojam
QUOTE(kir @ 2013 02 07, 10:50)
Visu pirma, sanmazgas su iejimu is tevu miegamojo daromas visai ne kaip "atsarginis", o butinas gyvenime daiktas... "it's a must!" .....
Dar, prieskambaryje turi buti vieta atsisesti, ir spinta atrodo kazkokia neitin nedidele. Ta vieta bandyciau dar kazkaip plest ir daryti ja funkcionalesne.
Jei dušo kabina taip griežtai "it's a must!" - ką bepadarysi.
Belieka vykdyt. Čia dušo kabiną jau įsivaizduoju tik be pado, o pagrindiniame sanmazge liktų galimybė rinktis. Kriauklė ir klozetas aptaškomi, bet čia nieko baisaus. Kadangi dušo kabina prie miegamojo, pagrindiniame sanmazge kabinos poreikis atpuola, vadinasi pagrindinį sanmazgą galima mažinti, o kartu ir visą laikančiąją sieną kelti aukštyn 20cm. To pasekoje vaikų kambarių dydžiai tampa vienodesni, svetainė didesnė ir visa tai yra gerai. Blogai kad sumažėja miegamasis, bet sieną tarp miegamojo ir virtuvės galima pastumdyti iki aukso vidurio radimo.
Štai kaip supratau pasiūlymą (paspaudus atsidaro didesnė versija):
QUOTE(pienės_pūkas @ 2013 02 07, 13:13)
Aš gal bandyčiau praplėsti prieškambarį, pastūmus svetainės TV sieną į kairę. Dabar prieškambaryje, regis, plotis max 1m., kiek ankštoka, o svetainė labai erdvi. Ir dar, vonios kambaryje, jei teisingai supratau, skalbyklė. Gal įmanoma visą skalbimą - džiovinimą iškelti į rūsį? Jei ten šiltai švariai įrengta. Kad mažiau kampų vonioj liktų
Dėl WC spintoje - matau esate įsitikinę, kad jums bus gerai, kaip yra, tai tebūnie. Nors variantas tikrai įdomus
Koridoriaus platinimas - tai griautų visą mano pasaulėžiūrą.
Manau kad koridoriai yra blogis, jie turi būti tokie, kad kad nebūtų siauresni už duris. Rūsio švariai įrenginėti planų neturiu, apie tai rimtai galvosiu tik po įsikūrimo. O ir MB nesutinka su skalbyklės kėlimu nei į virtuvę, nei į rūsį.
WC spintoje - jau galvojau patentuosiu
Deja aš ne pirmas.
QUOTE(Latifa @ 2013 02 07, 13:25)
drabužinėj vistik pasidaryčiau langą, taip ir šviesos gautumėt ir šiek tiek vizualiai pati drabužinė padidėtų.
Bet sumažėtų sienų, ant kurių galima montuoti lentynas, ir padidėtų namo šilumos nuostoliai. Iš drabužinės jaukumo nesitikiu.
QUOTE(Latifa @ 2013 02 07, 15:41)
ir dar klausimas ar baldai gyvenamajam kambary/salone taip ir stovės kaip nupiešti? nes jei atsakymas 'taip' tuomet vistik patraukčiau tą už trivietės sofos esančia sieną per 90 cm į salono pusę, nes dabar ta tuščia erdvė lieka visiškai nenaudinga - grožio ji nepriduoda, erdvės pojūčio taip pat, o dar ir patekimą į darbo kambariuką komplikuoja.
pastūmus sieną, darbo kambary atsirastų galimybė esant reikalui pastatyti lovą miegojimui (nes dabar 2 m ilgio lovos nelabai matau kur būtų pastatyti), taip pat nišoj galit pasidaryt talpią sieninę spintą, pagaliau salone sumažėtų durų
pagaliau, jei jums nereikia didesnio darbo kambario, antram variante galit perstumt drabužinės sieną per 90cm į darbo kambarį ir ten turėsit daugiau vietos apsisukt.
Dėl baldų išdėstymo - tikrai nebūtinai taip ir stovės. Jei stovės taip, už sofos bus puiki vieta dideliai gėlei. O tas kambariukas - jis iš pradžių išvis nebuvo planuotas. Netyčiukas tskant.
Jei jame ne rašomasis stalas iš parduotuvės, o tiesiog prie sienos pritvirtinta nulenkiama plokštė, ją nulenkus puikiai išsitenka išskleistas dvigulis fotelis.
QUOTE(Latifa @ 2013 02 07, 16:18)
Dar vienas pasiūlymas šiek tiek pakoreguoti vonią ir vaikų kambarius, tuo pačiu ir holą.
Vaikų kambariuose nišose galima daryti spintas arba statyti lovas. Hole padidėjusioj erdvėj pasidaryti spintą kartu su sėdima dalim, po kuria būtų galima laikyt nesezonius batus ar dar kažką, kas nerastų vietos kitur. O vonioj į tą nišą perkelčiau WC (nors lygiai taip pat galima ten sutalpint ir skalbiankę bei didelę spintą virš jos, ar dušą, čia jau kaip kam patogiau, gražiau, estetiškiau.) Tokiu būdu tik įėjus į holą matysis mažiau durų
Atsisėdimui vietą pabandžiau įkomponuoti, bet vonios ir koridorių didinimo prasmės vaikų kambarių sąskaita tai nesupratau
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 02 07, 18:19)
kas bus rusy? ir kam jis?
Techninės patalpos, dviračiai, slidės, agurkai, bulvės, morkos, ir.t.t. ir pan. Vienintelis pramoginis dalykas apie kurį pamąstau - teniso stalas.