Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(pienės_pūkas @ 2013 01 30, 16:51)
Silver, pažiūrėjus į planelį man taip pat virtuvė klaustukų kelia. atrodo, svetainėj per daug neišnaudotos erdvės (nebent dar kažką planuojate ten prie virtuvės sienos), o virtuvėje viskas labai suspausta, daug vaikščiojimo aplink, ir šiaip, mažai oro smile.gif . norisi tą visą sieną su stalu žemyn pastumti.
ar dar kokio kitokio sprendimo paieškoti.
dėl viso kito jokių geresnių minčių nekilo smile.gif

Aciu, pagalvosim siuo klaisimu wink.gif Manau svetaide dides ~ 8kv terasos saskaita, todel galesim plesti virtuve.

QUOTE(BonyEx @ 2013 01 30, 17:01)
del garazo reiskiasi mastote panasiai kaip mes. mes jo is vis atsisakeme, nes remontuoti masinu mes neremontuojame, sandeliuka, kurio funkcija jis pas visus atlieka, mes pasidareme, o masinoms (dviems) pasistateme stogine. beje statem taip, kad jei kada ir uzsinoresime, beliks tik sienas pastatyti ir vartus ideti. ir jei kas sakysite fui, ir vel sniego kapstymas, langu krapstymas, tai galiu pasakyti, kad cia vyksta kazkokie desniai, nes po stogine masinu langai neapsala.
del miegamojo jusu valia.. tik as jam nedaryciau to tuneliuko, panesciau duris arciau spintos krasto, nes dabar nepatogiai jos dvi darinejasi. beje jei WC i vidu darysi, ji zenkliai pamazes daiktu sustatymo atzvilgiu (WC, dusas, praustuvas).
o virtuves bendros as irgi nenorejau. dabar turiu kaip ir bendras, bet kaip ir atskirtas zonas: svetaine, valgomasis ir virtuve. del jos kazkokio netinkamo isdestymo jau pasisake, as dar tik pridursiu, kad vietoje virtuves sandeliuko ir spintos as geriau pasidaryciau drabuzine. jos jums labai truks su tokia miegamojo spinta smile.gif

dekui uz komentarus. Asmeniskai mano masina yra l. mazyte...likes garazo plotas bus dviraciams, rogems ir pan biggrin.gif , be jo sunkiai issiverstume..... Terasos baldus irgi reikes kazkur deti. Tai va, nors mielai jo nestatyciau, butu ekonomiskiau blush2.gif

Del duru prie sanmazgo pasiziuresim. Aciu !
BonyEx - kiek kainavo pavesine? ar ji prie namo ar atskirai suprojektuota?

Virtuveje sandeliuka planuoju palikti, o vat 2a. bus vienas laisvas sveciu kambarys, o gal trecia vaikui biggrin.gif, bet ji dar planuoju isnaudoti kaip drabuzine mirksiukas.gif

Sunku kazka sugalvoti...kai ir namo norisi ir pinigais nelyja cool.gif Svarbu savo sklypuka tureti.

Atsakyti
QUOTE(BonyEx @ 2013 01 30, 17:01)
o masinoms (dviems) pasistateme stogine. beje statem taip, kad jei kada ir uzsinoresime, beliks tik sienas pastatyti ir vartus ideti. ir jei kas sakysite fui, ir vel sniego kapstymas, langu krapstymas, tai galiu pasakyti, kad cia vyksta kazkokie desniai, nes po stogine masinu langai neapsala.

mes taip pat statom atvirą pavėsinę dviem mašinom. žiemos problemas spręsim įdėdami spec. šildytuvukus į mašinas, pajungus į rozetę ir langus nupučia, ir pašildo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Silver* @ 2013 01 30, 17:16)
BonyEx - kiek kainavo pavesine? ar ji prie namo ar atskirai suprojektuota?

Virtuveje sandeliuka planuoju palikti, o vat 2a. bus vienas laisvas sveciu kambarys, o gal trecia vaikui biggrin.gif, bet ji dar planuoju isnaudoti kaip drabuzine  mirksiukas.gif

Sunku kazka sugalvoti...kai ir namo norisi ir pinigais nelyja  cool.gif  Svarbu savo sklypuka tureti.

negaliu pasakyti kiek, nes pas mus suprojektuotas garazas (panasiai kaip pas jus tik dvieju vietu) buvo. veliau pervaziavo draugus ir pazistamus, pasiziurejom ir nusprendem, kad garazas kaip sandeliukas yra per brangus doh.gif taigi architektei pasakem, kad norim toje vietoje stogines. Stogas liko kaip ir buves, atsirado dvi sone kolonos, o sienos dingo. taigi stogo samata bendra. jei taupant pinigus, ta stoga drasiai galima daryti paprasta, nepatogumas tik tas, kad jei ledais palis, tai teks ja pasikeisti smile.gif o vat uz stogines pas mus panasiai kaip pas jus- sandeliukas, katiline-skalbykla, darbo kambarys. isivaizduok kazkur duris ar tiesiog praejima i pagalbini ta korpusa kur butu koridorius, o is jo durys i visas tas patalpas. nezinau ar cia aiskiai g.gif

o ka darysi kai vaikutis uzims ta kambariuka? ir beje eiti i 2a i drabuzine kiek nepatogu blush2.gif gal tada truputi ilgink namuka ir 1a aukste ji kazkur isikurdink.

beje tam, kad sugalvoti pinigu nereikia wink.gif jei truksta minciu ir ideju, vazinekite po pastatytus wink.gif pasikalbesite su seimininkas, patys pamatysite ir greitai atsirinksite ko norite, o ko ne 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirziukas @ 2013 01 27, 14:07)
Sveiki.
Planuojame ir mes rekonstruoti esama namuka. Ka galite pasakyti gero ar blogo stai apie toki isplanavima? Ačiū

Pirmas aukstas

user posted image

Antras aukštas
user posted image

cia jusu senas planas ar jau naujas?
2a- man butu gaila neisnaudotos erdves uzlipus i kaire tarp WC ir vaiko kambario. ziauriai daug ploto neaisku kam skirto. drabuzines pailgos nera labai patogios, bet jei kitaip nera kaip, tai as ja pailginciau, o vonios siena griauciau ir duris kelciau arciau laiptu ir vaiku km. ji gautusi didesne. galima panaudoti vieta skalbimui. wc arba padaryti atskira patalpa uz wc ir sone drabuzines jei per visa ilgi drabuzine pasirodytu per ilga.

1a man schmoll.gif susimeciau net per kur jus cia ieinate ir kuria kryptim laiptai tiesus eina- jei ziurim is valgomojo is virsaus zemyn i wc puse ar nuo zemes i virsu g.gif tada pasakyciau ka cia keisciau..
Atsakyti
Antras aukstas bus visas sukamas is gipso, tad stumdyti galima viska. Man irgi atrodo kad prie lango koridoriuje per daug erdves.
Pirmame aukste iejimas is siaures puses (Brezinio desineje virsuje) i drabuzine. Is ten durys i nedideli hola is kurio laipatai i virsu i antra auksta. Ziurint is valgomojo ju neismatys.
Atsakyti
Sveiki,
reiktu gero ir nebrangininko architekto suprojektuoti paprasta nama Vilniuje Rokantiskiu soduose. gal kas galetu rekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(Zirziukas @ 2013 01 31, 19:57)
Antras aukstas bus visas sukamas is gipso, tad stumdyti galima viska. Man irgi atrodo kad prie lango koridoriuje per daug erdves.
Pirmame aukste iejimas is siaures puses (Brezinio desineje virsuje) i drabuzine. Is ten durys i nedideli hola is kurio laipatai i virsu i antra auksta. Ziurint is valgomojo ju neismatys.

kas man nepatinka 1a:
truksta brezinyje itariu duru, nes taip isivaizduoju, kad is tamburo per duris patenkama i koridoriu is kurio i katiline ir WC. jei esu teisi, tai man tas "labirintas" iki WC butu nepriimtinas.
visiskai nepatinka praeinama virtuve.
nesuprantu "patalpos" funkcijos.

taigi keletas pamastymu:
pradeciau nuo to, kad WC pas mane turetu atsidurti "gyvenamajam korpuse". jei 2a pasinaudosite mano patarimu ir pasididinsite WC patalpa, 1a vonia jau nebebus reikalinga, todel WC 1a aukste gali buti mazesnis. jam matau dvi galimybes: virtuves vietoje arba darbo kambaryje (priklauso nuo to, kuria kryptimi noresite padaryti praejima atejus is tamburo.
pabandyciau isnaudoti "patalpa". ji nera maza, todel kuo puikiausiai gali atlikti pvz valgomojo funkcija. galima pasalinti pvz didyji langa ir palikti du didelius sonuose ir pastatyti 1,2m (6 asmenu) apvalu stala. jis truputi islistu i salimais esancia patalpa, bet to bijoti nereikia. jei vaizdai ar kryptis taip daryti neleistu, tai galima palikti dideli langa, o atsisakyti soniniu. o jei jums taip bus jauku, palikite ir visus.
tuomet lyg ir prasytusi, kad virtuve butu salia valgomojo, bet jei gerai suprantu valgomojo patalpoje stovi zidinys g.gif gal pvz galima ji pasukti ne i "patalpos puse, o svetaines.

gali taip buti, kad tektu atsisakyti darbo km., bet tokiu atveju galima isnaudoti tam neisnaudota vieta 2a.
Atsakyti
Dar vienas projektas jūsų teismui (paspaudus atsidaro didesnis paveiksliukas:
user posted image
Vieno aukšto namas, su rūsiu. Išoriniai matmenys fiksuoti. Daugiau nėra vietos nė centimetro, o mažiau - na ir taip nedaug ploto, kad dar labiau sumažinti. Planuota su tikslu kuo daugiau kvadratūros skirti kambariams, kuo mažiau koridoriams.
Situacija sklype - iš viršaus ir dešinės yra po 3m, iš apačios ir kairės po 7m. Įvažiavimas į sklypą iš kairės, galbūt papildomi varteliai įėjimui iš apačios. Langus stengtasi maksimaliai sudėlioti apatinėje (pietvakarinėje) sienoje.
Kas čia tokio mažiau įprasto:
Dalis laiptinės tame pačiame plote kombinuojama su dalimi spintos. Žemutinėje dalyje - laiptinės lubos, viršutinėje - kabykla. Tas pats ir iš koridoriaus, ir iš vaiko kambario pusės.
Į tualetą įėjimas iš spintos. smile.gif Aišku ne problema duris padaryti iš svetainės, bet svetainėje norisi minimizuoti durų skaičių. Pagrindinis klozetas vonios kambary. Miegamojo labiau atsarginis, jei iškart dviem prireiktų labai ir skubiai smile.gif Dėl numatomo nedažno naudojimo ir nenutrūkstamo oro ištraukimo kvapų problemos neturėtų didelės būti.
Perpaišius kokius 20 kartų jau sunku sugalvoti kaip galėtų būti geriau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 02 06, 20:47)
Vieno aukšto namas, su rūsiu. Išoriniai matmenys fiksuoti. Daugiau nėra vietos nė centimetro, o mažiau - na ir taip nedaug ploto, kad dar labiau sumažinti. Planuota su tikslu kuo daugiau kvadratūros skirti kambariams, kuo mažiau koridoriams.
Situacija sklype - iš viršaus ir dešinės yra po 3m, iš apačios ir kairės po 7m. Įvažiavimas į sklypą iš kairės, galbūt papildomi varteliai įėjimui iš apačios. Langus stengtasi maksimaliai sudėlioti apatinėje (pietvakarinėje) sienoje.
Kas čia tokio mažiau įprasto:
Dalis laiptinės tame pačiame plote kombinuojama su dalimi spintos. Žemutinėje dalyje - laiptinės lubos, viršutinėje - kabykla. Tas pats ir iš koridoriaus, ir iš vaiko kambario pusės.
Į tualetą įėjimas iš spintos. smile.gif Aišku ne problema duris padaryti iš svetainės, bet svetainėje norisi minimizuoti durų skaičių. Pagrindinis klozetas vonios kambary. Miegamojo labiau atsarginis, jei iškart dviem prireiktų labai ir skubiai smile.gif Dėl numatomo nedažno naudojimo ir nenutrūkstamo oro ištraukimo kvapų problemos neturėtų didelės būti.
Perpaišius kokius 20 kartų jau sunku sugalvoti kaip galėtų būti geriau g.gif

kodel, taip ribojamas mazo sklypo, vistiek renkiesi viena auksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 06 vasario 2013 - 21:23
QUOTE(madwifi @ 2013 02 06, 22:20)
kodel, taip ribojamas mazo sklypo, vistiek renkiesi viena auksta?
Toks komforto supratimas.
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2013 02 06, 21:54)
Toks komforto supratimas.

suprasciau toki supratima, jei sklypas tai leistu, nu bet dabar verstis per galva, kist tuliku iejimus i spintas ... nu visiskas dikomfortas del komforto supratimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 02 06, 22:01)
suprasciau toki supratima, jei sklypas tai leistu, nu bet dabar verstis per galva, kist tuliku iejimus i spintas ... nu visiskas dikomfortas del komforto supratimo smile.gif

o man tai viskas labis fainai... nematau reikalo daryti dideli miegama, o ir vaiku kambariai pakankamai dideli..... man svarbisusia didele svetaine ir nuosaliau virtuve..(ko as neturesiu, pas mane bus bendrai svetaine ir virtuve, net baro neiseis turbut padaryti nes rekonstruojam sena nama ir kitaip nesigaus:(....). viskas cia man patinka. tik nezinau ar vaiko kambary pamazinciau, ar virtuve pusmetri pasiaurinciau, kad bendra vonia bient kiek padidetu, ko tais siektiek mazoka
Atsakyti