Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(Meredita @ 2013 01 21, 20:46)
Sveiki visi  4u.gif
Labai reikia pagalbos ir patarimu  4u.gif
Nusipirkome sodybele, norime paversti ja gyvenamuoju namu. Planavome renovuoti, taciau dabar jau pasimeteme, kaip geriau padaryti, nes atrodo, kad vietos mazai, gal per daug griovimo ir statymo...
Taigi, svarstome kaip cia geriau padaryti, nes finansai labai riboti  verysad.gif
Atsiprasau uz tokias keverzones, bet neturiu pc programos jokios, o ir sergantis vaikas ant ranku  blush2.gif
Reikia kazkokio tai sprendimo, nes planavome vestis kovo menesi vandeni ir kanalizacija, bet dabar iskilo klausimas i kur vesti  doh.gif

c) namuka nugriauti, padidinti pamata ir jo vietoje statyti karkasini 4u.gif [/b]
Sklypo planas

Busiu labai dekinga visiems uz patarimus ir idejas  4u.gif

c) namuka nugriauti, padidinti pamata ir jo vietoje statyti karkasini 4u.gif - manau nesigailėsite padarę tokį sprendimą. Prikišite dabar pinigų į remontus ir vis tiek rezultatu nebūsite patenkinti.
karkasinį ar ne - čia jau statybos būdo pasirinkimas, bet kad naujas bus geriau - 100% 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kad ji kur galas: 22 sausio 2013 - 15:55
QUOTE(kir @ 2013 01 22, 10:10)
Labai pritariu siai nuomonei... musu klimate saugotis nuo saules sviesos ir silumos yra nesamone. Nebent statote visiskai stiklini fasada pietu puseje, tada saule gali sukelti kazkiek problemu. Visais kitais atvejais - tik malonuma! Ir kad tik jos butu daugiau!!!
Stai nuo lietaus tai tikrai reikia uzsidenginet visais imanomais budais. Gaila kad niekas dar neisrado kaip panaudoti lietaus energija - tuomet atsinaujinanciu saltiniu energetikoje Lietuva garantuotai butu uzemusi lyderiaujancias pozicijas. Uzkelus ant stogo lietaus baterijas (naujausia ju karta turetu veikti ne tik nuo tiesioginiu krituliu, bet ir nuo atmosferos dregmes) galima butu visam gyvenimui pamirsti apie betkokius energijos taupymo rupescius. wink.gif

ar tikrai atsakingai pamąstėt prieš parašant šį postą?
tai gal ir kondicionierių Lietuvoje niekas neperka, nes tik lyja?
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2013 01 22, 17:07)
ar tikrai atsakingai pamąstėt prieš parašant šį postą?
tai gal ir kondicionierių Lietuvoje niekas neperka, nes tik lyja?

Perka, bet paprastai tokios problemos kyla butuose ar biuruose (ypač tuose, kur daug stiklo). Butuose išties šilčiau ir vasarom gali būti karšta, name - vėsiau.
Kodėl? Namas turi daug lauko sienų (priešingai negu koks butas vidurinėje laiptinėje), name daug daugiau natūralios ventiliacijos, jis stovi ant žemės (t.y. pirmas aukštas ir max - antras), jame didesni plotai negu bute ir daug atvirų erdvių, dažnai - aukštesnės lubos negu bute. Todėl nuosavame name, jei jis mūrinis, karščio problema reta.

Atsakyti
Dar kartą ačiū visiems už pastebėjimus 4u.gif

QUOTE(*** @ 2013 01 20, 13:57)
Jai sukeist tevu korpusa ir svetaine vietomis namas butu be kolidoriu isvis smile.gif

g.gif pabandysim pastumdyt, bet tuomet gaunasi svetainės langai į rytus g.gif arba į rytus ir vakarus g.gif gal neblogai...

QUOTE(Subjektyvi @ 2013 01 21, 12:27)
Tai kad nėra ir nebūtų jokios rankovės, gražus lygus stačiakampis g.gif

Na, jis tiesiog būtų labai ilgas g.gif bet turbūt geriau, nei papildomas koridoriukas 4u.gif

QUOTE(kir @ 2013 01 21, 13:29)
geras pastebejimas. Veretetu seimininkams pamastyti. Koridoriai nepageidautinas reikalas, funkcijos juose mazai o estetikos isvis jokios. Beje, labai teisingai pastebeta ir del to plocio, jei visgi darysite - 90cm yra tragedija, baldu neinesi neisardes, netgi 1.00m mazoka, 1.10 jau sis tas.

del katilines/skalbyklos ploto korekcijos bei lango ivedimo, galbut taip pat butu galima tai isspresti pastumus visa desiniji namo bloka (nzn aisku kokia ten architektura, kaip stogas, ir kas aplink sklype, bet teoriskai) zemyn arba desinen

--
Bendra isvada: jums ryskiai truksta keliu kvadrateliu. Didinkite! smile.gif

Galima šiek tiek paplatinti į dešininę arba svetainę "pastumti žemyn". Ačiū, bandysim 4u.gif

Man vis dar labai kliūva virtuvės-valgomojo zona, pateikimas į valgomąjį gaunasi lyg kokiu plačiu koridoriumi.... nors gal čia viską išspręs interjero dizainerio sprendimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sausainiukas* @ 2013 01 25, 14:57)
Man vis dar labai kliūva virtuvės-valgomojo zona, pateikimas į valgomąjį gaunasi lyg kokiu plačiu koridoriumi.... nors gal čia viską išspręs interjero dizainerio sprendimai  4u.gif

Tai kas plane atrodo neaiskiai dar nebutinai yra blogai. Naturoje gali ir kitaip pasirodyti. Reiktu i sita vieta 3D pasiziureti, viska apsprendzia ne tik funkcija, bet ir pati erdves forma, pvz lubu konstrukcijos ir t.t. Man is esmes patinka tai kad iejes i nama patenki i atviresne erdve o ne uzspausta tarp pertvaru duru ir t.t., tuo labiau cia susikerta visi judejimo keliai. Tradicinis poziuris kad vieta reikia taupyti visur ir visada taip pat nera tobulas. Gal sitoje vietoje gali atsirasti kazkoks jums svarbus centrinis akcentas, kuris pavers ja graziausiu namu kampeliu - juk cia iejimas > reprezentacija > interjero "veidas", pradinis taskas ir t.t. ir t.t. Teisingai sakote, viska gali isspresti dizaineris kuris isigilins i situacija ir galbut kazka pasiulys. Ne 100%, bet tiketina... as asmeniskai nesmerkciau sitos "sunkiai panaudojamos erdves" kaip cia kazkas pavadino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kir: 25 sausio 2013 - 19:54
QUOTE(kir @ 2013 01 25, 20:54)
Man is esmes patinka tai kad iejes i nama patenki i atviresne erdve o ne uzspausta tarp pertvaru duru ir t.t., tuo labiau cia susikerta visi judejimo keliai.

Nežinau, gal tai nėra taip aktualu, bet tambūras be durų žiemos metu labai gerai pašaldo gyvenamąsias patalpas ir sukuria skersvėjus (tuo metu, kai darinėjamos lauko durys).
Pas mus kažkodėl nuo lauko durų eina didesnis šaltis negu nuo langų, bet gal todėl, kad jos - stiklinės.
Atsakyti
Sveiki.
Planuojame ir mes rekonstruoti esama namuka. Ka galite pasakyti gero ar blogo stai apie toki isplanavima? Ačiū

Pirmas aukstas

user posted image

Antras aukštas
user posted image
Atsakyti
Sveiki,
Atėjau pasitarti 4u.gif Gal kas galės man padėti blush2.gif
Projektuojam 2a. namą. Idedu pirmą aukštą. Gal turit kokių komnetarų?
Sakykit ar apsimoka daryti tokią terasą? ar labai išbrangins statybą?ar nebus kambaryje šalčio tilto?
Architektė suprojektavo pavėsinę prie namo. Gal žinote kiek gali kainuoti ją pastatyti ? Orientuojames i EKO klasės namą, todėl būtų įdomu išgirsti jųsų komentarus 4u.gif

user posted image[/URL][/IMG]

Papildyta:
QUOTE(*Silver* @ 2013 01 30, 15:46)
Sveiki,
Atėjau pasitarti  4u.gif  Gal kas galės man padėti  blush2.gif
Projektuojam 2a. namą. Idedu pirmą aukštą. Gal turit kokių komnetarų?
Sakykit ar apsimoka daryti tokią terasą? ar labai išbrangins statybą?ar nebus kambaryje šalčio tilto?
Architektė suprojektavo pavėsinę prie namo. Gal žinote kiek gali kainuoti ją pastatyti ? Orientuojames i EKO klasės namą, todėl būtų įdomu išgirsti jųsų komentarus  4u.gif

user posted image[/URL][/IMG]

2a. Projektuosim virš raudono kvadrato. Renkame vienšlaitį stogą. Bendra plotas ~ 160 kv/m. Tikimės be sklypo tilpti ~ 300 t. be baldų 4u.gif ar realu:)?
Atsakyti
to Silver:

as niekada nesuprasdavau kokiais sumetimais daromas vieno automobilio garazas kai seimoje min du.. gal paaiskinsit blush2.gif kaip sandeliukas? masinos remontui jei vyras su tuo susijes? nes kaip stovejimo vieta seimos masinoms, tai atkrinta smile.gif dar man keistos dvi patalpos uz garazo. kas cia bus? katiline ir sandeliukas? o kodel miegamaji darote 1a? kas bus 2a? jei jau ji cia paliksite, as siulyciau duris jo patraukti kiek toliau, nes kaip dabar papiesta negali buti- arba turi WC durys atsidaryti i vidu. dar man pvz nepriimtina virtuves zona. dar nezinau ka, bet cia kazka keisciau, nes tas valgymas prie didelio stalo virtuveje man priimtinas tik daugiabutyje, nes kitaip neiseina smile.gif
o visumoj... kitu pasirinkimu neturite?
Atsakyti
Sveiki,
Ačiū už pastebėjimus.
Garažas vienam auto kodėl:)? Vyras nemegsta ir neketina statyti savo auto į garaža , o ir prabanga būtų. Tam suprojektuota pavėsinė.
Už garažo eina sandėliukas ir katilinė. Katilinė garaže, nes bus kieto kuro katilas. Sandėliukas....žoliapjovei ir slojikams susidėti.
Miegamasis 1a. nes neplanuojam laipioti laiptais biggrin.gif Kas gyvena 2a. ir tenka laipioti, mane supras biggrin.gif
Antram auk6te bus 3 kambariukai. Vaikams ir svečių. Ir sanmazgas.
Nepatinka atskira virtuvė? o as jau bendros su svetaine atsikandau. Kasdienai to užteks, o atėjus svečiams statysim stalą svetainėje.

Betkuriuo atveju jeigu klystu, pataisykit, nes labai svarbi NUOOMONĖ! smile.gif

QUOTE(BonyEx @ 2013 01 30, 16:29)
to Silver:

as niekada nesuprasdavau kokiais sumetimais daromas vieno automobilio garazas kai seimoje min du.. gal paaiskinsit  blush2.gif kaip sandeliukas? masinos remontui jei vyras su tuo susijes? nes kaip stovejimo vieta seimos masinoms, tai atkrinta smile.gif dar man keistos dvi patalpos uz garazo. kas cia bus? katiline ir sandeliukas? o kodel miegamaji darote 1a? kas bus 2a? jei jau ji cia paliksite, as siulyciau duris jo patraukti kiek toliau, nes kaip dabar papiesta negali buti- arba turi WC durys atsidaryti i vidu. dar man pvz nepriimtina virtuves zona. dar nezinau ka, bet cia kazka keisciau, nes tas valgymas prie didelio stalo virtuveje man priimtinas tik daugiabutyje, nes kitaip neiseina smile.gif
o visumoj... kitu pasirinkimu neturite?

Atsakyti
Silver, pažiūrėjus į planelį man taip pat virtuvė klaustukų kelia. atrodo, svetainėj per daug neišnaudotos erdvės (nebent dar kažką planuojate ten prie virtuvės sienos), o virtuvėje viskas labai suspausta, daug vaikščiojimo aplink, ir šiaip, mažai oro smile.gif . norisi tą visą sieną su stalu žemyn pastumti.
ar dar kokio kitokio sprendimo paieškoti.
dėl viso kito jokių geresnių minčių nekilo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Silver* @ 2013 01 30, 16:38)
Sveiki,
Ačiū už pastebėjimus.
Garažas vienam auto kodėl:)? Vyras nemegsta ir neketina statyti savo auto į garaža , o ir prabanga būtų. Tam suprojektuota pavėsinė.
Už garažo eina sandėliukas ir katilinė. Katilinė garaže, nes bus kieto kuro katilas. Sandėliukas....žoliapjovei ir slojikams susidėti.
Miegamasis 1a. nes neplanuojam laipioti laiptais biggrin.gif Kas gyvena 2a. ir tenka laipioti, mane supras biggrin.gif
Antram auk6te bus 3 kambariukai. Vaikams ir svečių. Ir sanmazgas.
Nepatinka atskira virtuvė?  o as jau bendros su svetaine atsikandau. Kasdienai to užteks, o atėjus svečiams statysim stalą svetainėje.

Betkuriuo atveju jeigu klystu, pataisykit, nes labai svarbi NUOOMONĖ! smile.gif

del garazo reiskiasi mastote panasiai kaip mes. mes jo is vis atsisakeme, nes remontuoti masinu mes neremontuojame, sandeliuka, kurio funkcija jis pas visus atlieka, mes pasidareme, o masinoms (dviems) pasistateme stogine. beje statem taip, kad jei kada ir uzsinoresime, beliks tik sienas pastatyti ir vartus ideti. ir jei kas sakysite fui, ir vel sniego kapstymas, langu krapstymas, tai galiu pasakyti, kad cia vyksta kazkokie desniai, nes po stogine masinu langai neapsala.
del miegamojo jusu valia.. tik as jam nedaryciau to tuneliuko, panesciau duris arciau spintos krasto, nes dabar nepatogiai jos dvi darinejasi. beje jei WC i vidu darysi, ji zenkliai pamazes daiktu sustatymo atzvilgiu (WC, dusas, praustuvas).
o virtuves bendros as irgi nenorejau. dabar turiu kaip ir bendras, bet kaip ir atskirtas zonas: svetaine, valgomasis ir virtuve. del jos kazkokio netinkamo isdestymo jau pasisake, as dar tik pridursiu, kad vietoje virtuves sandeliuko ir spintos as geriau pasidaryciau drabuzine. jos jums labai truks su tokia miegamojo spinta smile.gif
Atsakyti