Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(New Mantas @ 2008 08 13, 23:45)
Tokia sena tema ir tik tiek nuotraukų smile.gif Kas nors pasigirkit savo "nuluptu" namu wink.gif

QUOTE(cibulis @ 2012 12 14, 21:17)
Pietuk, įdomiam, stilingam namui tikrai nereikia milijonų. Reikia tik drąsaus užsakovo ir savo darbą išmanančio architekto. Pavyzdžiui

Labai simpatiskas namukas :-)
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 14, 15:57)
Įdomus lietuviškas produktas.

Daugiau galėtų būti kažko panašaus, o ne vien eilinės dėžutės.

Gražu, švaru, siektina. Tik tikro lietuvio akiai neįprastas projektas. Šito "šiuolaikinių" vienašlaičių inkilų savininkai, provansų mėgėjai ir kiti klasikai nesupras. Mano nuomone atliekant fotosesiją šitam internetiniam puslapiui visi bereikalingi daiktai pašalinami. Daug kam matau namų jaukumą suteikia apsikrovimas keistais daiktais (neskaitomomis knygomis, pridovanotomis statulėlėmis, keistais išstypusiais augalais it t.t).
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2012 12 16, 18:55)
tai ano namo savininkai suprask yra tustoki kibirai? kiek turi meno kuriniu kabet, skaiciuojant gyvenamo ploto kvadratui, kad nebut tokiu kibiru?

idomi diskusija, taciau viskas yra be galo subjektyvu ir kiekvienas matuoja pagal save. Ir man atrodo neadekvatūs yra bandymai taip rimtai spresti apie šeimininkus iš interjerinių/žurnalinių nuotraukų. Pradekime jau vien nuo to kad turint milijonu i sitoki nama galima ziureti grynai kaip į investicija, dazniausiai tokiose "architektūros kuriniuose" niekas rimtai gyventi ir nesiruosia, pvz apsilanko periodiskai eilinio vizito į LT metu... Tokiais atvėjais namo aurą užsakovas pilnai patiki kurti architektui - ir tas vietoje individualios gyvenimo erdvės padaro abstraktu "meno kurini" pagal uzsakyta ar jam patinkanti stiliu - minimalizma, japoniska, skandinaviska, arba pvz europietiska klasika. Jokios dvasios čia ieškoti nebūtina, bet patį vaizdą galite įvertinti, jei patinka pateikiamas stilius. Ir tiek.

O kažkam vien tik vaizdas jau yra dvasia. Tai nėra nei gerai nei blogai, tiesiog subjektyvu.
Atsakyti
QUOTE(kir @ 2012 12 17, 12:18)
idomi diskusija, taciau viskas yra be galo subjektyvu ir kiekvienas matuoja pagal save. Ir man atrodo neadekvatūs yra bandymai taip rimtai spresti apie šeimininkus iš interjerinių/žurnalinių nuotraukų. Pradekime jau vien nuo to kad turint milijonu i sitoki nama galima ziureti grynai kaip į investicija, dazniausiai tokiose "architektūros kuriniuose" niekas rimtai gyventi ir nesiruosia, pvz apsilanko periodiskai eilinio vizito į LT metu... Tokiais atvėjais namo aurą užsakovas pilnai patiki kurti architektui - ir tas vietoje individualios gyvenimo erdvės padaro abstraktu "meno kurini" pagal uzsakyta ar jam patinkanti stiliu - minimalizma, japoniska, skandinaviska, arba pvz europietiska klasika. Jokios dvasios čia ieškoti nebūtina, bet patį vaizdą galite įvertinti, jei patinka pateikiamas stilius. Ir tiek.

O kažkam vien tik vaizdas jau yra dvasia. Tai nėra nei gerai nei blogai, tiesiog subjektyvu.

good.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 16, 14:07)
Kas yra statistinis lietuvis? g.gif Viskas tėra skonio dalykas. Ar skonis atspindi kas esi? Ar tos dėžės tai, suprask, tik nestatistiniam ir tik labai išlavintam skoniui? g.gif Tai skandinaviškas stilius, jei jau taip, ir jis neprivalo būti etalonu. Galbūt kitiems mielesnis kitų kraštų arba tiesiog lietuviškasis stilius. Labai gerai, kad mūsų krašte stato labai įvairios architektūros namus, labai gerai. Bet aktyvus minimalizmo ar panašios architektūros sureikšminimas tėra snobizmas ir tiek.

statistinis lietuvis tai visu pirma "asmenybė", kuri negerbia kito nuomonės arba kito skonio ir būtent jei jam nepatinka, tai būtinai pasakys, kad tai šūdas ir kaip galima tokiame gyventi...
o aš tai nematau nieko gero, kad stato įvairios architektūros namus, kai pasižiūri į gyvenamų namų kvartalus, tai totalus šanchajus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kir @ 2012 12 17, 11:18)

Gali būti drinks_cheers.gif Bet mano pastebėjimai inspiruoti iš daugelio interjero pasirodymų, o ne tik vieno konkretaus. Sutinku, kad yra interjerų, kuriuos užfiksuoja tada, kai dar negyvenama, kai nėra pilnas gyvenamasis vaizdas. Bet yra labai daug interjerų, kurie užfiksuoti gyvenant, kai jau senokai įrengta. Arba padarytas naujas, bet viskas kičas arba "bezdeluškės", nėra net vietos ar net nenumatyta rimtesniems dalykams. Sutinku, kad ne visiems to reikia.

Dėl šanchajaus sutinku, nes ne visuose kvartaluose gyvena vienodo socialinio lygio žmonės, iš ten ir šanchajus. Kaip kokiame Žvėryne ar Antakalnyje. Bet yra kvartalų, kur visi daugmaž viename lygyje, ten ir namai atitinkami, ne šanchajaus lygio. O kur vienodų namų kvartalai, baisių, tai primena konclagerio barakus, labai panašus vaizdas. Tai gi, tam tikri kraštutinumai.
Atsakyti
Kai mažiau reiškia daugiau.
Čia kalba apie butus, bet esmė tinka ir namui.
Atsakyti
Pasaka naiviems ir užsakomasis reklaminis str be numerio. Labai tingiu rašyti argumentus ir papunkčiui. Beje, neblogi komentarai.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 21, 19:41)
Kai mažiau reiškia daugiau.
Čia kalba apie butus, bet esmė tinka ir namui.

na, dabar as cia ilgam uzsivesiu, nes perskaiciau nemazai postu vienu prisedimu biggrin.gif
visu pirma - pritariu beveik visur cibuliui, jau ne pirma pasisakymus jusu matau sen ar ten, yra jausmas, kad mastom labai panasiai. atspindi jusu pasisakymai mano nusistatymus ir poziuri.
sitas straipsnis yra labai teisingas ir nezinau, kodel turetu buti uzsakomas? net jei ir toks, kazkas gera darba daro ir sviecia lietuvius, kad mazas bustas nereiskia gyvenimo nelaimes (ir - turbut nesuklysiu - gedos pries "kitus"). svarbiausia yra poreikiu issiaiskinimas ir geras busto suplanavimas. antra - as mieliau gyvensiu geroj vietoj mazam name/bute, nei prastesnej vietoj dideliam. cia velgi galima pasigincyti, kas ka ta gera vieta laiko, nes, tarkim, man daug labiau prie sirdies seni nuosavu namu rajoneliai mieste su mazu sklypu, nei naujieji su dideliu. net jei sklypas kreivas ir itin mazas (pvz., namas ant slaito, zemes vos terasai uztenka). jau matau kaip sukiojat pirstu smilkinius biggrin.gif na, nejauku man dideles erdves, ir viskas.
apie cibulio idetas kelias nuorodas - na, vel galiu tik pritart.
tas namas uz "5 limonus" (tiesa sakant taip ir nesupratau, ar jis jau pastatytas, ar ten gera kompgrafika lotuliukas.gif ) - ispudingas. jei bent kiek domiesi pramoninio dizaino, interjero ir architekturos istorija, tokie namai ir yra namo idealas. arba tas juodas mazas namiukstis (kazkas cia sake, kad skandinaviskas, bet man primena seikeriu inspiracija). tokie namai patys yra meno kuriniai. kaip ir ju interjere gali buti pilna meno kuriniu - nebutinai paveikslu. tai gali but ir corbusier 'reklaineris', ir starck'o kedes, ir eams'o kreslas ir tt. tai juk irgi menas.
o, kazkas teisingai pasake, fotografuojant interjerus vertingi meno kuriniai nedemonstruojami. arba kartais buna nuotraukose net uztusuojami paveikslai. bet irgi pritarciau minciai, kad, deja, labai daznai interjeruose ne tik kad knygu nera, bet nera net lentynu joms.

man rodos jau pameciau minti g.gif

ai - ka noriu pasakyt, kad reikia labai gerai isigilint i savo norus ir, aisku, galimybes, o ne atsizvelgti "kaip daro visi" ir tada daryti. tarkim yra tokia smulkmena kaip spintos su stumdomomis durimis. ir jos kiekvienam bute, kiekvienam name dabar. ir as nuosirdziai nesuprantu, kodel. ypac jei turi vietos - kam statyt toki kosmara miegamajam. ypac kai tos vazinejancios durys isdarko visa interjera (nebent, aisku, yra gerai apgalvotos, o ne tipiska plokste su kokio ten matinio stiklo intarpais)
na, ok, linksmu svenciu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pegoti @ 2012 12 22, 17:40)
ai - ka noriu pasakyt, kad reikia labai gerai isigilint i savo norus ir, aisku, galimybes, o ne atsizvelgti "kaip daro visi" ir tada daryti.

Žiauriai tikslus pastebėjimas. Pritariu visais 100 proc. drinks_cheers.gif

Galiu pasidalinti savo patirtimi. Namą pradėjau projektuoti dar prieš 2-3 metus. Tik, žinoma, idėjose, o ne realiai. Po kiek laiko suformulavau sau, kad noriu maždaug 200 kv. namo. Į minėtą plotą turėjo tilpti ir dvivietis garažas.

Savo norus išsiunčiau galybei architektų. 5-6 sudalyvavo mano norų konkurse. Labiausiai man patinkantis projektas buvo šitas maždaug 233 kv. namas (čia jis šiek tiek perdarytas, bet namas projektuotas pagal mano pageidavimus)..

Jau norėjau šį projektą užsakinėti, bet nusprendžiau, kad man namas per didelis. Dabar jau realiai kuriamas namas be jokio garažo. Bus tik stoginė dviem mašinom.

Pats namo plotas - 137 kv. m, nors realus grindų plotas apie 145 kv. m, bet kadangi namas mansardinis, tai plotas mažėja. Dar prie namo bus apie 18 kv. lauko sandėlis. Viso išeis apie 155 kv. m.

Esmė ta, kad dabartinis 137 kv. m namas turi visas tas pačias patalpas ir manau, kad jis man bus tikrai ne per mažas. Bus pats.

Taigi pažinti savo poreikius reikia laiko. Aš apžiūrėjau nemažai namų: ne tik popieriuje (projektų), bet ir realių, jau pastatytų.

Žodžiu, džiaugiuosi, kad sumažinau savo apetitą.
Atsakyti
Tokį namuką čia kažkur jau aptarinėjom... tik ten buvo kažkaip ne taip racionaliai suplanuota...
Kol viską perskaičiau, minčių nebeliko...

Visus karštos diskusijos dalyvius su artėjančiom! Sekmės!
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 22, 18:10)
Žiauriai tikslus pastebėjimas. Pritariu visais 100 proc.  drinks_cheers.gif

Galiu pasidalinti savo patirtimi. Namą pradėjau projektuoti dar prieš 2-3 metus. Tik, žinoma, idėjose, o ne realiai. Po kiek laiko suformulavau sau, kad noriu maždaug 200 kv. namo. Į minėtą plotą turėjo tilpti ir dvivietis garažas.

Savo norus išsiunčiau galybei architektų. 5-6 sudalyvavo mano norų konkurse. Labiausiai man patinkantis projektas buvo šitas maždaug 233 kv. namas (čia jis šiek tiek perdarytas, bet namas projektuotas pagal mano pageidavimus)..

Jau norėjau šį projektą užsakinėti, bet nusprendžiau, kad man namas per didelis. Dabar jau realiai kuriamas namas be jokio garažo. Bus tik stoginė dviem mašinom.

Pats namo plotas - 137 kv. m, nors realus grindų plotas apie 145 kv. m, bet kadangi namas mansardinis, tai plotas mažėja. Dar prie namo bus apie 18 kv. lauko sandėlis. Viso išeis apie 155 kv. m.

Esmė ta, kad dabartinis 137 kv. m namas turi visas tas pačias patalpas ir manau, kad jis man bus tikrai ne per mažas. Bus pats.

Taigi pažinti savo poreikius reikia laiko. Aš apžiūrėjau nemažai namų: ne tik popieriuje (projektų), bet ir realių, jau pastatytų.

Žodžiu, džiaugiuosi, kad sumažinau savo apetitą.

Gal galima pažiūrėti dabartinio namo projektą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 26 gruodžio 2012 - 19:58