QUOTE(cibulis @ 2012 12 21, 19:41)
Kai mažiau reiškia daugiau.
Čia kalba apie butus, bet esmė tinka ir namui.
na, dabar as cia ilgam uzsivesiu, nes perskaiciau nemazai postu vienu prisedimu
visu pirma - pritariu beveik visur
cibuliui, jau ne pirma pasisakymus jusu matau sen ar ten, yra jausmas, kad mastom labai panasiai. atspindi jusu pasisakymai mano nusistatymus ir poziuri.
sitas straipsnis yra labai teisingas ir nezinau, kodel turetu buti uzsakomas? net jei ir toks, kazkas gera darba daro ir sviecia lietuvius, kad mazas bustas nereiskia gyvenimo nelaimes (ir - turbut nesuklysiu - gedos pries "kitus"). svarbiausia yra poreikiu issiaiskinimas ir geras busto suplanavimas. antra - as mieliau gyvensiu geroj vietoj mazam name/bute, nei prastesnej vietoj dideliam. cia velgi galima pasigincyti, kas ka ta gera vieta laiko, nes, tarkim, man daug labiau prie sirdies seni nuosavu namu rajoneliai mieste su mazu sklypu, nei naujieji su dideliu. net jei sklypas kreivas ir itin mazas (pvz., namas ant slaito, zemes vos terasai uztenka). jau matau kaip sukiojat pirstu smilkinius
na, nejauku man dideles erdves, ir viskas.
apie cibulio idetas kelias nuorodas - na, vel galiu tik pritart.
tas namas uz "5 limonus" (tiesa sakant taip ir nesupratau, ar jis jau pastatytas, ar ten gera kompgrafika
) - ispudingas. jei bent kiek domiesi pramoninio dizaino, interjero ir architekturos istorija, tokie namai ir yra namo idealas. arba tas juodas mazas namiukstis (kazkas cia sake, kad skandinaviskas, bet man primena seikeriu inspiracija). tokie namai patys yra meno kuriniai. kaip ir ju interjere gali buti pilna meno kuriniu - nebutinai paveikslu. tai gali but ir corbusier 'reklaineris', ir starck'o kedes, ir eams'o kreslas ir tt. tai juk irgi menas.
o, kazkas teisingai pasake, fotografuojant interjerus vertingi meno kuriniai nedemonstruojami. arba kartais buna nuotraukose net uztusuojami paveikslai. bet irgi pritarciau minciai, kad, deja, labai daznai interjeruose ne tik kad knygu nera, bet nera net lentynu joms.
man rodos jau pameciau minti
ai - ka noriu pasakyt, kad reikia labai gerai isigilint i savo norus ir, aisku, galimybes, o ne atsizvelgti "kaip daro visi" ir tada daryti. tarkim yra tokia smulkmena kaip spintos su stumdomomis durimis. ir jos kiekvienam bute, kiekvienam name dabar. ir as nuosirdziai nesuprantu, kodel. ypac jei turi vietos - kam statyt toki kosmara miegamajam. ypac kai tos vazinejancios durys isdarko visa interjera (nebent, aisku, yra gerai apgalvotos, o ne tipiska plokste su kokio ten matinio stiklo intarpais)
na, ok, linksmu svenciu