Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 14, 14:11)
galite nesutikti su sąlyga jeigu patalpa labai taisyklinga ir dėkinga, o įrangą galima padėlioti ant sienos ir kompaktiškai, išnaudojant patalpos aukštį - galima sutilpti ir i 7m2, su sąlyga, jog kuro atsinešite dažnai ir ne po daug. Bet nematant situacijos ir įrangos, atsakant į klausimą kiek reikia  katilinei vietos su KK katilu - lieku prie skaičiuko 10m2. malkų norisi ir atsinešti daugiau, ir jas paskaldyti reikia galu gale ir apsisukti joje norisi ir aptarnavimui turi būti palikta vietos. labai norėčiau pasižiūrėti, kaip Jūs su visais šiais reikalavimais tilptumėt į 4m2  doh.gif
iš principo įrangą į tokią kvadratūra sumontuoti įmanoma, bet žmogui ten vietos liks nebent pasisukus šonu prieiti. O su malkom ir pasėdėti gali tekti, kol įsikurs, o dar jeigu malkas iš kiemo nešiotis nedideliais kiekiais - procesas užtruks dar ilgiau. Apie katilo valymą tokioje patalpoje aš jau nekalbu.

tai aš ir noriu žmogų įkalbėti bent jau pamąstyti apie šilumos siurblį. toks namas tam tinka idealiai. tuomet 3,6m2 techninės patalpos užtektų ir šiokiam tokiam pasidėjimui (siurbliui, stiklainiams) ir boileriui su fiiltrais, išsiplėtimo indu ar ko ten žmonės dar susigalvos. Imant ne split'ą - vidinio bloko problema visai išnyksta ir kaina pačio įrenginio pigesnė.

gerai apšiltinus namą, oras vanduo gali ir 8kLt nekainuoti, o tai vidutinio KKK kaina su akumuliacine talpa.
Papildyta:

apie ką Jūs galvojate - jau aišku, primygtinai siūlau bent jau pasidomėti alternatyviais sprendimais  4u.gif
įvairūs šilumos siurbliai (nuo vanduo vanduo iki oras oras), gamtinės dujos, netgi suskystintos dujos iš balionų Jūsų atveju gali visai patraukliai atrodyti, nes energijos poreikį galima padaryti ypač mažu. Galu gale joniniai ar paprasti elektriniai katilai.
iki 100m2 namas ir jame sumontuotas kieto kuro katilas - mano galva visiškas absurdas. Jeigu yra nenumaldomas noras kažką deginti - imkite granulinę krosnelę, kuri gali būti ir svetainės puošmena pvz

Turiu pripažinti , kad alternatyvų tikrai yra ir geresnių nei malkinis pečius 4u.gif Reiktų tuo intensyviau pasidomėti g.gif bet mano manymu šis šildymo būdas (malkomis)pats pigiausias , pataisykit mane jei klystu blush2.gif O apie granulinę krosnelę nieko prieš neturiu, tik iš patirties galiu pasakyti, kad dulkės ir pajuodę laikui bėgant lubos ir sienos svetainėje ar kur ji stovės manęs nežavi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 12 14, 13:29)
Turiu pripažinti , kad alternatyvų tikrai yra ir geresnių nei malkinis pečius 4u.gif Reiktų tuo intensyviau pasidomėti  g.gif  bet mano manymu šis šildymo būdas (malkomis)pats pigiausias , pataisykit mane jei klystu  blush2.gif O apie granulinę krosnelę nieko prieš neturiu, tik iš patirties galiu pasakyti, kad dulkės ir pajuodę laikui bėgant lubos ir sienos svetainėje ar kur ji stovės manęs nežavi  schmoll.gif

na čia kaip skaičiuosi. jeigu darbą nuo stačio miško iki supjautos, išdžiovintos ir suskaldytos malkos, kuri jau atnešta į katilinę vertiname 0LTL arba imame tik 1m3 kainą, o darbą katilinėje vertiname kaip sportą - tuomet pritariu - pigiau nėra.
aš skaičiuoju kiek kitaip - vertinu ne tik laiką, praleistą katilinėje, kuri geriau praleisčiau su vaikais (aliuzija į reklamą - mamą, tu ne indaplovė lotuliukas.gif ), bet ir malkinės pastatymą, malkų paruošimą ar jų pirkimą ir pan. tuomet ta piguma jau nebetokia ir pigi.
Žodžiu, norint turėti tą patį komforto lygį, variante su malkomis turėčiau samdyti žmogų, kuris rūpintųsi katilinės kūrenimu ir malkų paruošimu. tebūnie kažkaip labai labai pasiseks ir tai bus labai geras kaimynas pensininkas, kuris sutiks tai daryti už 200-300Lt/mėn. Aišku realiai niekas taip nedaro ir viskuo rūpinasi patys, bet grynai pačiam sąnaudų ivertinimui šią sumą siūlyčiau įsivertinti kaip papildomus kaštus prie malkų. Tuomet situacija keičiasi ir malkos lieka nebe taip jau stipriai ir pigesnės.

o jeigu namas ~100m2 ir jame reikia išskirti ~10m2 katilinei (pastatymo kaštai ~1500Lt/m2) + katilas + akumuliacinė + malkinė (žemės kainos galime nevertinti) + kaminai (su ŠS jų nereikia, paprastėja/atpinga ir stogo konstrukcija) + papildoma ventiliacija, tai ŠS pradeda atrodyti labai patraukliai, netgi išsirinkus ir prabangesnį modelį.

na bet čia jau labai individualu 4u.gif kiekvienas skaičiuojame savaip 4u.gif

dėl aprūkusiu lubų - realiai nesinaudojau tokiu variantu, bet kažkodėl galvoju jog tai teisingo įrengimo klausimas.
Atsakyti
Įdomus lietuviškas produktas.

Daugiau galėtų būti kažko panašaus, o ne vien eilinės dėžutės.
Atsakyti
Sprendimas įdomus, namas prabangus, bet interjeras labai atšiaurus ir vietomis primena gamyklos cecho, rūsio ir pagalbines patalpas. Namų jaukumo ten nelabai išieškota smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 14, 16:57)
Įdomus lietuviškas produktas.

Daugiau galėtų būti kažko panašaus, o ne vien eilinės dėžutės.

cibuliuk, dezuciu daug nes Lietuvoj turbut ne taip jau daug kas namo statybom gali skirt 5 mln litu mirksiukas.gif
pats projektas tai toks "Ir Lietuvoje gyventi galima" thumbup.gif
Atsakyti
Man asmeniškai tokio tipo projektai kaip tik ir yra "dėžės" - ofisai - monstrų biurai. Pačios tikriausios dėžės. Gražu, įdomu, bet ne gyvenamosios patalpos, ypač tas interjeras.. Tegul individualus projektas, tegul prabangus, bet mokėti penkis limonus už tokį rezultatą - neblogai. Jei yra kas moka, tai labai gerai.

Aš tik stebiuosi, kaip tokie sugebantys mokėti tokius pinigus, ne tik kad neturi nei vienos knygos, bet dar ir nei vieno meno kūrinio. Jokio. Kaip paaiškinti tokį paradoksą? Nežinau. Gal čia gyvena vienas vyras, kuriam daug kas dzin, tada suprantu. Bet jei čia gyvena šeima, yra moteris, tai nelabai suvokiama, kur ten "moteris".
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 14, 17:42)
Aš tik stebiuosi, kaip tokie sugebantys mokėti tokius pinigus, ne tik kad neturi nei vienos knygos, bet dar ir nei vieno meno kūrinio. Jokio. Kaip paaiškinti tokį paradoksą? Nežinau. Gal čia gyvena vienas vyras, kuriam daug kas dzin, tada suprantu. Bet jei čia gyvena šeima, yra moteris, tai nelabai suvokiama, kur ten "moteris".

o kas cia "painting- triptych by Konstantinas Žardalevičius in the living room and decorative Graffiti in child‘s bedroom by Tadas Vincaitis- Plūgas.", ne meno kuriniai? o del knygu, gal pas zmones ner mados enciklopediju nugareliu demonstruot vidury saliono kaip snobams kokiems, gal jos guli graziai kur sudetos kokioj spintoj ar darbo kambary, kurio nenufotkino ar fotkes cia neidejo - ir aplamai per fotosesija matosi visi daiktai suslepti, arba dar isvis zmones negyvena. Siaip tai ir vaizdai uz stiklo 100 kart geresni uz bet koki meno kurini.
Papildyta:
QUOTE(mfsouth @ 2012 12 14, 17:23)
cibuliuk, dezuciu daug nes Lietuvoj turbut ne taip jau daug kas namo statybom gali skirt 5 mln litu  mirksiukas.gif
pats projektas tai toks "Ir Lietuvoje gyventi galima"  thumbup.gif

o kur 5 milijonai minimi? pvz Kristinutes Brazauskienes chata trakuose, jos zodziais tai ir 400K nekainavo smile.gif o ana tai prabangesne uz sita kaunietiska.
Atsakyti
Ar jūs žinote, kas yra meno kūriniai? Galime interpretuoti, bet grafiti ant sienos "kaipo" menas, bet kalba eina apie jį.

O kad negyvena - na iš nuotraukų su buitiniais dalykais to nepasakytum.

Knygos ne snobiškumas, jei ką. Ne dėl nugarėlių, o tiesiog.

Čia tiesiog šiaip, pastebėjimai, nieko asmeniško. Brazauskienės namas visai kito stiliaus. Bet šitų "dėžių" sudievinimas ir sureikšminimas - taip pat kraštutinumas. Visko reikia, bet kelti ant pjedestalo ir gyventi tik tarp tokių "dėžių" - skonio dalykas.
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2012 12 14, 17:23)
cibuliuk, dezuciu daug nes Lietuvoj turbut ne taip jau daug kas namo statybom gali skirt 5 mln litu  mirksiukas.gif
pats projektas tai toks "Ir Lietuvoje gyventi galima"  thumbup.gif

Pietuk, įdomiam, stilingam namui tikrai nereikia milijonų. Reikia tik drąsaus užsakovo ir savo darbą išmanančio architekto. Pavyzdžiui
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 14, 21:17)
Pietuk, įdomiam, stilingam namui tikrai nereikia milijonų. Reikia tik drąsaus užsakovo ir savo darbą išmanančio architekto. Pavyzdžiui

....manau statistinis lietuvis pasakytų, kad tai visiška beskonybė ir kaip galima tokiame gyventi....arba kitaip - nejauku smile.gif
Atsakyti
Kas yra statistinis lietuvis? g.gif Viskas tėra skonio dalykas. Ar skonis atspindi kas esi? Ar tos dėžės tai, suprask, tik nestatistiniam ir tik labai išlavintam skoniui? g.gif Tai skandinaviškas stilius, jei jau taip, ir jis neprivalo būti etalonu. Galbūt kitiems mielesnis kitų kraštų arba tiesiog lietuviškasis stilius. Labai gerai, kad mūsų krašte stato labai įvairios architektūros namus, labai gerai. Bet aktyvus minimalizmo ar panašios architektūros sureikšminimas tėra snobizmas ir tiek.
Atsakyti
O moliniu nykstuku ar kaciu sode nepasigedot? smile.gif Tuju, tapetu, siltnamio, azuoliniu masyvo odiniu baldu?

O jai rimciau monolitas ziurisi puikiai. Patinka lubos be gipskartonio.. Su mediena bei langu kiekiu kiek perlenkta...

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 14, 17:42)
Man asmeniškai tokio tipo projektai kaip tik ir yra "dėžės" - ofisai - monstrų biurai. Pačios tikriausios dėžės. Gražu, įdomu, bet ne gyvenamosios patalpos, ypač tas interjeras.. Tegul individualus projektas, tegul prabangus, bet mokėti penkis limonus už tokį rezultatą - neblogai. Jei yra kas moka, tai labai gerai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 16 gruodžio 2012 - 13:42