Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

Manau be reikalo Jus cia taip karštai diskutuojate, mano nuomone tai kad viskas priklauso nuo finansų, gyvenu 150 kv. name ir tikrai noreciau didesnio, garaza uzmurijom nes per mazas 24 kv (dabar sandelys), masina stovi pastogineje, kuri kainavo tik gal. 30 proc. maziau nei garazas.

Jei atsirastu galimybe tai tikrai nama statyciaus nuo 170 iki 220 kv su garazu iki 40 kv., tik garazas butu kaip atskira patalpa per kuria nereikia praeiti pvz. i katiline, sandeliuka.

Atsakyti
QUOTE(andrakristi @ 2012 12 07, 08:46)
garaza uzmurijom nes per mazas 24 kv (dabar sandelys), masina stovi pastogineje, kuri kainavo tik gal. 30 proc. maziau nei garazas.

24 kv. garažas vienai mašinai - karališka patalpa. Greičiausiai jūs neturėjote normalaus sandėliuko, todėl užkrovėte garažą visokiais daiktais ir neliko vietos mašinai.

Ar aš neteisus?
Atsakyti
Is konteksto iseina, jei tureciau 1-1,5 mlj - noreciau 300-400m2? biggrin.gif

Stogine, nelygu stoginei. Mes pastatem uz gal 2T stogine/malkine.(apie 25m2)

QUOTE(andrakristi @ 2012 12 07, 07:46)
Manau be reikalo Jus cia taip karštai diskutuojate, mano nuomone tai kad viskas priklauso nuo finansų, gyvenu 150 kv. name ir tikrai noreciau didesnio, garaza uzmurijom nes per mazas 24 kv (dabar sandelys), masina stovi pastogineje, kuri kainavo tik gal. 30 proc. maziau nei garazas.

Jei atsirastu galimybe tai tikrai nama statyciaus nuo 170 iki 220 kv su garazu iki 40 kv., tik garazas butu kaip atskira patalpa per kuria nereikia praeiti pvz. i katiline, sandeliuka.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 07, 09:50)
24 kv. garažas vienai mašinai - karališka patalpa. Greičiausiai jūs neturėjote normalaus sandėliuko, todėl užkrovėte garažą visokiais daiktais ir neliko vietos mašinai.

Ar aš neteisus?

Esme ta kad plotis 4 metrai, viena masina tikrai telpa, bet sonuose tuomet nieko neturi buti, o kur zoliapjoves dviraciai ir visi kiti ukiniai rakandai, o pastoge pas mus tikrai ispudinga, gal ir be reikalo bet taip jau gavosi, nes reikejo truputi derinti prie namo (8 murines kolonos, mediniai stori balkiai su cerpiniu stogu)
Atsakyti
QUOTE(andrakristi @ 2012 12 07, 12:34)
Esme ta kad plotis 4 metrai, viena masina tikrai telpa, bet sonuose tuomet nieko neturi buti, o kur zoliapjoves dviraciai ir visi kiti ukiniai rakandai, o pastoge pas mus tikrai ispudinga, gal ir be reikalo bet taip jau gavosi, nes reikejo truputi derinti prie namo (8 murines kolonos, mediniai stori balkiai su cerpiniu stogu)

Pasirodo, kad buvo kaip ir sakiau. Nenumatėte atskiro normalaus sandėliuko, todėl garažas virto sandėliu. Vadinasi, prieš projektuodami namą neišsiaiškinote savo poreikių arba blogą kartotinį projektą pasirinkote.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 07 gruodžio 2012 - 12:40
QUOTE(cibulis @ 2012 12 07, 08:40)
Dašuto, ane? Aš tau ir sakau, kad tai individualu. Aš išreiškiau savo nuomonę. O nuomonė, jūsų žiniai, yra subjektyvus, o ne objektyvus dalykas.

O tu nepateikė nei vieno argumento, kodėl garažas gerai, o drabstaisi purvais. Tai ar turi ką pasakyti į temą ar tik mane kaip pasiutęs bulius pulsi?

na bent jau aiškiau kodėl tavo atsakymai tokie ne į temą, plaukioja, nuomonė kaitaliojasi ir aplamai neaišku kokia ta tavo "subjektyvi nuomonė" - pasirodo viskas paprasta, skaitydamas postą, didesnės jo dalies net neskaitai, net nebandai "suvirškinti" informacijos, o įsikabini į kažkokią tai vieną frazę/sakinį (kuri (-is) išimta (-as) iš konteksto, praranda bet kokią prasmę) ir kai akis išdegęs puoli rašyt nesąmones.
Patarimas: prieš spausdamas "atsakyti" perskaityk ką parašei, ir pamėgink suprasti, gal padės.

P.S. į šį postą gali ir neatsakinėti, nes šios kvailos diskusijos toliau nebeeskaluosiu.
Atsakyti
Sveiki, reikia patarimų ir protingų žmonių pagelbos 4u.gif biggrin.gif Išsirinkome projektą ir pagal mūsų norus architektas darys pakeitimus, kaip jūs manote: aš galvoju vietoje spintos miegamajame ir kitame kambaryje praplatinus koridorių daryti katilinę su išėjimus tiesiai i lauką o vietoje katilinės daryti sandėliuką g.gif Savaime aišku didinti miegamojo ir kambario kvadratūras ax.gif Kaip jums toks vaizdas būtų ? blush2.gif
namo projektas štai šis http://www.z500.lt/projekt/Z241

Laukiu patarimų ir kuo daugiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnekk: 13 gruodžio 2012 - 15:00
QUOTE(cibulis @ 2012 12 07, 13:40)
Pasirodo, kad buvo kaip ir sakiau. Nenumatėte atskiro normalaus sandėliuko, todėl garažas virto sandėliu. Vadinasi, prieš projektuodami namą neišsiaiškinote savo poreikių arba blogą kartotinį projektą pasirinkote.

Musu projektas buvo absoliuciai individualus ir net pakankamai daug komplimentu susilaukia, ir tai buvo pries nuosavu namu buma, dabar visi protingi, o tuomet nebuvo net su kuo pasitarti, mus net durnino kad langus iki zemes darem - sake kazcia per issigalvojimas, taip - sandeliuko atskiro nenumatem, bet pagalbiniu patalpu tikrai yra pakankamai, as manau kad garazas 4 m. plocio yra per mazas, ilgio gal ir uztenka, bet kai atsidarius masinos duris reikia galvoti kad sone nieko nebutu, ar turi stoveti kol kas islips ir uzdaris duris tai ka as zinau. Poreikiai tai labai zinomi tik kai statemes bijojom del pinigu trukumo, paskolos imti nesinorejo.
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 12 13, 14:59)
Sveiki, reikia patarimų ir protingų žmonių pagelbos  4u.gif  biggrin.gif  Išsirinkome projektą ir pagal mūsų norus architektas darys pakeitimus, kaip jūs manote: aš galvoju vietoje spintos miegamajame ir kitame kambaryje praplatinus koridorių daryti katilinę su išėjimus tiesiai i lauką o vietoje katilinės daryti sandėliuką  g.gif Savaime aišku didinti miegamojo ir kambario kvadratūras  ax.gif Kaip jums toks vaizdas būtų ? blush2.gif
namo projektas  štai šis http://www.z500.lt/projekt/Z241

Laukiu patarimų ir  kuo daugiau  blush2.gif

mano nuomone darant tokius sprendimus labai svarbu apsispręsti kokiu būdu šildysitės namus. Jeigu tai bus dujos ar ŠS, tai tos kaltilinės Jums nei nereiks - viską galima organizuoti dabartinėje katilinėje - ir katilas ir sandėliukas, Va jeigu reinksitės KKK variacijas, tai tuomet galvą reikia palaužyti, bet manau kentės vienas kambarys, kitaip neišsisuksite.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 12 13, 17:03)
mano nuomone darant tokius sprendimus labai svarbu apsispręsti kokiu būdu šildysitės namus. Jeigu tai bus dujos ar ŠS, tai tos kaltilinės Jums nei nereiks - viską galima organizuoti dabartinėje katilinėje - ir katilas ir sandėliukas, Va jeigu reinksitės KKK variacijas, tai tuomet galvą reikia palaužyti, bet manau kentės vienas kambarys, kitaip neišsisuksite.

Galvojame sildyti kietu kuru g.gif o ka jus turite omenyje "kentes vienas kambarys" blush2.gif Dar gal kokiu pastabu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnekk @ 2012 12 13, 21:23)
Galvojame sildyti kietu kuru  g.gif o ka jus turite omenyje "kentes vienas kambarys" blush2.gif Dar gal kokiu pastabu? ax.gif

Katilinė kaip taisyklė būna gana triukšminga. O jos projektavimas šalia miegamojo reikalaus sprendimo geros garso izoliacijos. Be to darant įėjimą į katilinę tik iš lauko bus nepatogu valdyti katilą. Norėsit šiek tiek pakoreguoti temperatūrą ir teks eiti žiemą per lauką.
Atsakyti
QUOTE(Igr540 @ 2012 12 13, 22:34)
Katilinė kaip taisyklė būna gana triukšminga. O jos projektavimas šalia miegamojo reikalaus sprendimo geros garso izoliacijos. Be to darant įėjimą į katilinę tik iš lauko bus nepatogu valdyti katilą. Norėsit šiek tiek pakoreguoti temperatūrą ir teks eiti žiemą per lauką.

Tai mes todėl ir galvojame ten katilinę daryti , nes norime , kad įėjimas į katilinę būtų iš koridoriaus(namo vidaus) ir išėjimas į lauką, tai nereikėtų per tambūrą malkų ar anglių tasyti ax.gif Kaip jums ši idėja? O koki sprendimai garso izoliacijai? blush2.gif
PS. Kaip jums kambarių išdėstymas ir kvadratūra?
Atsakyti