Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

Kaušpėdas štai čia pasakė viską, ką aš norėjau pasakyti apie lietuvišką būstą ir garažą plačiąją prasme.

P.S. Pagaunu save, kad vis dažniau pradedu žaliai mąstyti ir elgtis. Išjunginėju, taupau šviesas (net darbe kolegų paliktas WC), stengiuosi mažiau leisti vandenį (kol muilini rankas nebūtina atsukti čiaupo), pradėjau ramiau važinėti, kad taupyčiau degalus ir mažiau terščiau aplinką, rytą nekuriu mašinos kol nenuvalau sniego, stengiuosi mažiau vartoti ir t.t.

Žodžiu, man patinka skandinaviškas požiūris: taupu, santūru, ekologiška.
Atsakyti
Teisingai pasake, kad bustas LT laaabai sureiksmintas. Nr.1 gyvenime.
Nuo saves dadesiu - tiek forumu prirasyta, tiek isdiskutuota...
Koks tūlas norvegas, pamate internete gerb. Kauspedo projektuotus i statomus karkasus, per 0,5 - 1 m pasistate ir gyvena nesukdamas sau galvos: Hm, kazin kokio storio polistiroliu apsiltino pamata - 5 ar 10 . g.gif

Neslepsiu, pat dariau panasiai, skaitinejau, domejausi, bet zinios is kart virsdavo kunu. Tai daugiauvyko, norint sutaupyti, pasidaryti paciam ...

O dabar - pradedama nuo dezutes eskizo. ir iki smuklmenu
Ka tada beveikti architektams/konstruktoriams?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 12 05, 13:45)
Koks tūlas norvegas, pamate  internete gerb. Kauspedo projektuotus i statomus karkasus, per 0,5 - 1 m pasistate ir gyvena nesukdamas sau galvos: Hm, kazin kokio storio polistiroliu apsiltino pamata - 5 ar 10 . g.gif

Čia yra du labai skirtingi dalykai. Norvegas stato greitai, nes pinigai dažniausiai ne problema.

Lietuvis viskuo domisi, stato lėtai ir viską nori padaryti vos ne pats, nes neturi pakankamai pinigų, nenori prasidėti su banku, žodžiu, taupo.
Atsakyti
Tai ir pas mu pilna norvegisko tipo skydiniu/karkasiniu, statomu per 0,5m. (beje, mazdaug uz buto kaina).
Bet tai ne lietuviams - turi but 150-200 ploto, sklypas visr 10. Var cia ir pasireiskia tas NAMO sureiksminimas. Is esmes vergavimas jam finansiskai mir fiziskai(vienetai, kurie dziaugiasi, per daug nevarkdami).
A pvz dabar statysiu tik iki 80-90 gyv ploto, 1a, paprasta, silta ir jokiu nereikalingu pricindalu.
Atsikandau tu kvadratu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 12 05, 14:35)
Tai ir pas mu pilna norvegisko tipo skydiniu/karkasiniu, statomu per 0,5m. (beje, mazdaug uz buto kaina).
Bet tai ne lietuviams - turi but 150-200 ploto, sklypas visr 10. Var cia ir pasireiskia tas NAMO sureiksminimas. Is esmes vergavimas jam finansiskai mir fiziskai(vienetai, kurie dziaugiasi, per daug nevarkdami).
A pvz dabar statysiu tik iki 80-90 gyv ploto, 1a, paprasta, silta ir jokiu nereikalingu pricindalu.
Atsikandau tu kvadratu... smile.gif

drinks_cheers.gif Super požiūris.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2012 12 05, 14:35)
Bet tai ne lietuviams - turi but 150-200 ploto, sklypas visr 10. Var cia ir pasireiskia tas NAMO sureiksminimas. Is esmes vergavimas jam finansiskai mir fiziskai

As preita diena kalbejau su zmogeliu gal kokiu 65m (dirba statybu sferoi). Turi sodo sklypa netoli miesto, buta mieste neblogoi vietoi. Pasak ji ji slegia tas 6a sklype artumas su kaimynais. Gal pries menesi zmogus isigijo sklypa 1ha vienkiemis su upeliu netoliese, ishsikase pora kudru. Labai megsta zvejoti, svajoja turet traktoriuka ir tt, sako buciau jaunesnis kaimo turizma daryciau. Ir kaip jus dristat toki zmogu vadint vergu savo ukiui kai jam tai teikia didziuli malonuma ir gyvenimo prasme. Jums buvimas laisvu tai gulejimas turkijos pleze?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ble: 05 gruodžio 2012 - 15:17
Visur yra isimciu, pagarba tokiam zmogui.
Taciau dauguma... Vergauja, skolinasi, bet turi palocius... smile.gif
p.s. Pats Turkijoj nebuves, netraukia - yra smagesniu vietu, iskaitant LT
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 05, 15:15)
As preita diena kalbejau su zmogeliu gal kokiu 65m (dirba statybu sferoi). Turi sodo sklypa netoli miesto, buta mieste neblogoi vietoi. Pasak ji ji slegia tas 6a sklype artumas su kaimynais. Gal pries menesi zmogus isigijo sklypa 1ha vienkiemis su upeliu netoliese, ishsikase pora kudru. Labai megsta zvejoti, svajoja turet traktoriuka ir tt, sako buciau jaunesnis kaimo turizma daryciau. Ir kaip jus dristat toki zmogu vadint vergu savo ukiui kai jam tai teikia didziuli malonuma ir gyvenimo prasme. Jums buvimas laisvu tai gulejimas turkijos pleze?

pritariu tam zmogeliui, as irgi darau lygiai ta pati, tik kad sklypas be vienkemio. Vaikai jau beveik uzaugo, kepenys nebelaiko, naxrien man tas miestas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 12 05, 15:15)

Čia eina kalba apie daugiau mieste besistatančius ir ypač jaunus žmones, kurie vergauja namui ir turi iškreiptą požiūrį į tai, koks turi būti namas. Bet rinka anksčiau ar vėliau sustatys viską į savo vietą.

Beje, mano uošvis turi 3 hektarų sodybą su ežero pakrante. Tikrai per didelis plotas. Rudenį sodinom medžius, kad mažiau reikėtų šienauti žolės.

Mama turi kaime 34 arų sodyba. Kaimas tikrai didelis - apie 500 gyventojų. Namas pačiame kaimo centre. Ploto - per akis. Taip kad nereikia kalbėti, kad tik 1 ha išgelbės.

Mano sklypas - 6 arų. Bet jis Vilniaus mieste. Aš manau, kad man per akis kaip mieste. Jei toks sklypas būtų kaime, sakyčiau - tik agurkams auginti tinkamas. Bet mieste - per akis.
Atsakyti
Cibuli, žinai būčiau koks tūlas darbo žmogus tai siųsčiau tave velniop, dabar vien iš pagarbos ir bendrų etiketo normų susilaikysiu.
Kalbat ponas/ponia totalias nesamones. Ar turit komptencijos spręsti kas yra iškreiptas požiūris į namą,o kas yra normalu? Galbūt rašete disertaciją šia tema? Būtu idomu pasiskaityti. AO gal akeliavot nemažai skirtingą kultūrą turinčių šalių? Šaunu. Jei ir taip tai visvien kalbi be jokių rimtų argumentų, o bandymas įpiršt savo nuomonę, remiantis "faktais" ištrauktais iš konteksto net vimdo.
Aš tikrai esu tolerantiškas žmogus, bet sau per daug leidi.
Gerbdamas save ir kitus susilaikyk nuo komentarų. Viena yra diskutuoti, kita arogantiškai didžiuotis turimu "kitokiu" požiūriu į gyvenimą. Beje pasidomėk ne tik norvegiškais namais. Pasižvalgius po tą pačią Vokietiją kardinaliai situacija pasikeis, na ir ką, galbūt jie durni,kad nedaro taip, kaip skandinavai?
Turbūt durni visi tie, kurie Lietuvoje turi garažus? Nepriimk nieko asmeniškai, tiesiog reikia pačiam/pačiai truputį plačiau atmerkt akis ir toleruot kitus žmones, nes tavo nuomone ir turi likt tik tavo nuomone mirksiukas.gif
Atsakyti
Siaures Korejoje uztat poziuris neiskreiptas o netgi labai vienodas. Perskaityk temos pavadinimo pirma zodi.

QUOTE(cibulis @ 2012 12 05, 17:10)
Čia eina kalba apie daugiau mieste besistatančius ir ypač jaunus žmones, kurie vergauja namui ir turi iškreiptą požiūrį į tai, koks turi būti namas. Bet rinka anksčiau ar vėliau sustatys viską į savo vietą.

Beje, mano uošvis turi 3 hektarų sodybą su ežero pakrante. Tikrai per didelis plotas. Rudenį sodinom medžius, kad mažiau reikėtų šienauti žolės.

Mama turi kaime 34 arų sodyba. Kaimas tikrai didelis - apie 500 gyventojų. Namas pačiame kaimo centre. Ploto - per akis. Taip kad nereikia kalbėti, kad tik 1 ha išgelbės.

Mano sklypas - 6 arų. Bet jis Vilniaus mieste. Aš manau, kad man per akis kaip mieste. Jei toks sklypas būtų kaime, sakyčiau - tik agurkams auginti tinkamas. Bet mieste - per akis.

Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2012 12 05, 18:08)
Cibuli, žinai būčiau koks tūlas darbo žmogus tai siųsčiau tave velniop, dabar vien iš pagarbos ir bendrų etiketo normų susilaikysiu.

Kalbat ponas/ponia totalias nesamones.

Nepriimk nieko asmeniškai, tiesiog reikia pačiam/pačiai truputį plačiau atmerkt akis ir toleruot kitus žmones,  nes tavo nuomone ir turi likt tik tavo nuomone  mirksiukas.gif

Sakai esi tolerantiškas?

Sakai iš pagarbos ir bendro etiketo manęs kažkur nesiųsi?

Sakai aš kalbu nesąmones?

Sakai nepriimti nieko asmeniškai?

Paskaityk, ką pats parašei. Jei reikia dar ir dar kartą.
Papildyta:
QUOTE(*** @ 2012 12 05, 18:27)
Siaures Korejoje uztat poziuris neiskreiptas o netgi labai vienodas. Perskaityk temos pavadinimo pirma zodi.

Kaip tu man patinki? Pasyvių namų temoje užsipuolei mane už kitokią nuomonę. Asmeniškai atsiprašiau.

Dabar vėl puoli kitoj temoj.

UŽ KĄ?

Kad mano nuomonė kitokią?

TU PATS IŠ ŠIAURĖS KORĖJOS.

Tu mane vėl puoli.
Atsakyti