Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 30, 11:23)
be palėpės lubos būtų 4-4.5 m., o su palėpe - 2-2,5 m. 

Neapsirikot? 2 - 2.5m aukstis? Negali būti.
Net 2.50 yra baisiai mazai, ypač jei tai ne koks mažas kambarys o svetainė. O 2 ar 2.20 ar 2.40 yra siaubas. Mažiausiai darykite 2.70 (tai jau iki apdailos, t.y. jei gipsas - iki gipso). Ir ne vien svetainėje, kelkite visą aukštą kad lubos būtų minimum 2.70. Nes kiek supratau, kitur kur bus "paliepė", toks aukštis ir liks?

2.50 - tai "chruščiovkės" lubų aukštis. Negi statysite namą sau ir darysite tokias žemas lubas? Absurdas. Investuoti pinigus ir gyventi kaip chruščiovkoje... Gal kažkaip neteisingai supratote ar neįsigilinote į projektą?

Dėl 4 - 4.5 m aukščio tam kad jis gražiai atrodytu, reikia architektūriškai teisingai išspręsti erdvę, pagalvoti apie apšvietimą arba kažkokias stogo konstrukcijas kurias parodyti. Teoriškai su aukštesnėmis lubomis 40m² patalpos proporcija turėtų gautis geresnė negu su žemom 2.50-2.70.

Jokiu būdu nedarykite 2.50, paskui visą gyvenimą gailėsites!
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 30, 14:34)
O jei 2/3 tos zonos numatomas radiatorinis sildymas?
Likusią 1/3 dalį - grindinis

nuo radiatorių šiluma sukyla į viršų ir tada leidžiasi žemyn po truputi. toks ir skirtumas. toje zonoje bus vėsiau arba reikia daugiau radiatorių. šilumos kiekį skaičiuokite ne grindų plotui o kubatūrai.
na gal 4,5m ir nedaryčiau į 40m2, bet apie 3,5m pagalvočiau tikrai.
Atsakyti
QUOTE(kir @ 2012 11 30, 17:33)
Neapsirikot? 2 - 2.5m aukstis? Negali būti.
Net 2.50 yra baisiai mazai, ypač jei tai ne koks mažas kambarys o svetainė. O 2 ar 2.20 ar 2.40 yra siaubas. Mažiausiai darykite 2.70 (tai jau iki apdailos, t.y. jei gipsas - iki gipso). Ir ne vien svetainėje, kelkite visą aukštą kad lubos būtų minimum 2.70. Nes kiek supratau, kitur kur bus "paliepė", toks aukštis ir liks?

2.50 - tai "chruščiovkės" lubų aukštis. Negi statysite namą sau ir darysite tokias žemas lubas? Absurdas. Investuoti pinigus ir gyventi kaip chruščiovkoje... Gal kažkaip neteisingai supratote ar neįsigilinote į projektą?

Dėl 4 - 4.5 m aukščio tam kad jis gražiai atrodytu, reikia architektūriškai teisingai išspręsti erdvę, pagalvoti apie apšvietimą arba kažkokias stogo konstrukcijas kurias parodyti. Teoriškai su aukštesnėmis lubomis 40m² patalpos proporcija turėtų gautis geresnė negu su žemom 2.50-2.70.

Jokiu būdu nedarykite 2.50, paskui visą gyvenimą gailėsites!

Atsiprasau, apsirikau, pas mane 2,9 ir tikrai pakanka
Atsakyti
Tai dabar visai nebesuprantu Jūsų pasiūlymo smile.gif
Kiek rekomenduotumėt daryt aukštį kur erdvė 40 metrų, ir kiek rekomenduotumėt mažesnei erdvei (kolidorius, miegamieji ir pan.)? doh.gif
Atsakyti
Tai individualus pasyvaus namo projektas, kuris šiuo metu kuriamas man. Gal kas turit kokių pastabų? Grindų plotas - apie 150 kv. m., bet realus plotas, kuris skaičiuojamas nuo 1,6 m aukščiau - 135 kv.
Atsakyti
Kol kas nieko blogo nematau, kokybiškas projektas. Jei ne paslaptis, kokią skaičiuoja šiai dienai sąmatą, bent jau litais kv.m ?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 02, 11:42)
Kol kas nieko blogo nematau, kokybiškas projektas. Jei ne paslaptis, kokią skaičiuoja šiai dienai sąmatą, bent jau litais kv.m ?

Jeigu kalbate apie statybas, tai net neįsivaizduoju. Tikrai. Tačiau aš turiu paprasta formulę. Visi giriasi, kad šiais laikais 1 kv. namo be apdailos galima pastatyti už 1500 Lt. Apdailos 1 kv. kaina - apie 500 Lt.

Taigi mano formulė labai paprasta. Aš manau, kad taip pigiai neprasisuksiu, todėl papildomai dedu 500 Lt. Dar 500 Lt dedu, nes noriu pastatyti šiltą, pasyvų namą.

Taigi pagal mano formulę 1 kv. kaina - apie 3000 Lt. Visada geriau padauginti nei pamažinti. Vėliau bus mažesnis nusivylimas.
Atsakyti
Ant dienų gausiu faktinę sąmatą. Mūsiškis toks biškelį mandras, nes eksterjeras su priedais, plius balkonai - terasos, ir nepasyvus, bet parašysiu čia jei tamstai aktualu, kiek gi kainuos kv.m.. Statytojui minėjau (taip jau sutapo) tris tūkst./kv.m, kad spėju tokią sumą, čia be galutinės apdailos, tik su daline. Na, pažiūrėsim, kiek sukalkuliuos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 02, 12:18)
Ant dienų gausiu faktinę sąmatą. Mūsiškis toks biškelį mandras, nes eksterjeras su priedais, plius balkonai - terasos, ir nepasyvus, bet parašysiu čia jei tamstai aktualu, kiek gi kainuos kv.m.. Statytojui minėjau (taip jau sutapo) tris tūkst./kv.m, kad spėju tokią sumą, čia be galutinės apdailos, tik su daline. Na, pažiūrėsim, kiek sukalkuliuos.

Baisia įdomu. Lauksiu. O beje gal galima pamatyti jūsų projektą?
Atsakyti
Sveiki, nenorejau atskiros temos uzvedineti, vienas dalykas mane labai domina:
ka manote apie medini garaza? Man vieni zmones sako, kad taip zymiai geriau masinai (nesirenka dregme), zymiau pigiau (pvz. surenkamas medinis garazas apie 10 000 lt). Ar murinis - vien prestizo reikalas? Nes jei taip, tai permoket keliasdesimt tukstanciu litu del prestizo, kai is esmes tas pats efektas isgaunamas su mediniu, nenusiteikus...
g.gif
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 12 03, 09:49)
Man vieni zmones sako, kad taip zymiai geriau masinai (nesirenka dregme)
g.gif

Kam sukurtos mašinos? Atsakymas - važiuoti lauke. Jūs čia labai gerai parašėte, kad medis mašinai geriau, nes nesirenka drėgmė. Tačiau mašinai stovėti lauke dar geriau, nes nereikia visiškai galvoti apie drėgmę. Todėl mano nuomonė labai paprasta: kam metalo krūvai statyti kambarį, jei to metalo paskirtis stovėti, važiuoti lauke.

Be to, man labai kvailiai atrodo, kai lietuviai pasistato dvivietį garažą už 30 000 - 50 000 Lt, o ten stovi vienas grabas už 3000 Lt. Per didelė prabanga metalo gabalui.

Vat jei esate Bruza, ar koks kitas automobilių kolekcionierius, tuomet mašinai reikia garažo. Juk 50-80 metų senumo mašinai, kad ji nerūdytų reikalingas garažas. Tačiau tas garažas turi būti įrengtas vos ne kaip namas: su ventiliacija, vandens nubėgimu, apšvietimu, išklotas plytelėmis, kokių 100-120 kv. ir t.t.

Išvada: mašinai tikrai pakanka stoginės. O tie, kurie kalba, kad nebus kur visokį chlamą susidėti, tegul didesnius sandėliukus daro, o ne garažus. Sutaupysit pinigų, mašina stovės ten, kur jai ir priklauso.

Garažas taip pat negarantuoja jokio patogumo. Atsiet patogu iš namo iš karto sėsti į mašiną. Bet juk kuomet nuvažiuosite prie darbo, prekybos centro ar pas gimines, vis tiek iš šiltos mašinos išlipsite į šaltą, apledėjusį, pripūstytą, drėgną orą. Akivaizdu, kad nuo oro niekur nedingsite.

Beje, pastebėjau, kad dažnai tie, kurie turi garažus, jais nesinaudoja. Mašina šiaip ar taip stovi lauke.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2012 12 02, 13:34)
Baisia įdomu. Lauksiu. O beje gal galima pamatyti jūsų projektą?

Nelabai noriu kelti projektą, nes pakankamai žinomas architektas ir tikiu, kad yra kas seka šią temą 4u.gif , o jei įkelsiu, tai apsišviesiu kas aš esu, todėl nenorėčiau, noriu išlaikyti konfidencialumą. blush2.gif Namas klasikinio stiliaus, su erkeriais, dviejų aukštų ir be mansardų, be kreivų lubų, su terasom ir balkonais. Būtume nedarę balkonų ir terasų, nes esame skeptiškai nusiteikę, bet viskas tik dėl gražaus ir pakankamai unikalaus landšafto, ir dėl architekto "stiliaus", tad iš esmės rezultatas mums patiko. Nors ir kainuos tas grožis. Vis dar laukiu realių skaičių.
Atsakyti