Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(*** @ 2012 11 02, 13:55)
Man patinka kaip sis kolektyvas isplanavimus daro
http://www.namuplana...tura/M3_Karolis
gal ka pritaikysit sau..

va šitas jau tvarkingiau atrodo thumbup.gif
jeigu ką ir keisti - tai labai nedaug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mfsouth @ 2012 11 02, 13:22)
Linkiu rasti ta varianta, kuris tikrai atitiks jusu poreikius  smile.gif as irgi turejau bemiegiu naktu ir daug nervu. Labai atsakingai ziurejau i namo projekta  smile.gif sekmes.

Ačiū JUms 4u.gif

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 02, 13:38)
Šiaip ir man jis labai jau šiaip sau. ir kambarių kvadratūra ir išdėstymu. Tai klausimas toks: ar imat naują baltą lapą, ar šitą bandot taisyti?
jei šitą taisyti, tai klausimas kiek vaiku kambariu reikia? ir kuo šildysite namą (matau numatytą katilinę)? ir šiaurinis kampas - virtuvės? garažas būtinas?

2 vaikų kambariai, 2 vonios kambariai, galimybė "uždaryti" virtuvę, garažas. šildymas dar neišspręstas. Įėjimas (ir virtuvės langas) - šiaurė/šiaurės rytai.

QUOTE(*** @ 2012 11 02, 14:55)
Man patinka kaip sis kolektyvas isplanavimus daro
http://www.namuplana...tura/M3_Karolis
gal ka pritaikysit sau..

Ačiū už nuorodą. tikrai neblogai iš pirmo žilgsnio. Tik kažin kaip su pasaulio šalimis...
Mes norėjom, kad vaikų kambariai gautų pietinės saulės, svetainė - pietinės/vakarinės. Šiaip ar taip, esam ieškojimų stadijoje, ačiū visiems už pastebėjimus 4u.gif Tikiuosi, mūsų architektui ausys dar nenukrito smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2012 11 02, 11:30)
O man kaip tik atrodo koridorių klasimas pastarajame projekte pakankamai išspręstas. O štai bendro naudojimo WC - pasiekiamumas - nelabai. o šitą reikalą sprendžiant visą kitą labai lengva sujaukti. Pvz man WC norėtųsi priešais tą koridoriuką į virtuvę, panašiai ten kur drabužinė dabar.

Tai vat ir padaryti wc ne priešais o VIETOJE to koridoriuko. smile.gif

Arba darykite ten praeinamą virtuvės sandėliuką, nereikės "su pirkinių maišais... pėdinti per svetainę".

Dėl kambarių ploto - pritariu pasisakiusiems kad 8-10-12 m2 neracionalus sprendimas. Geriau mažiau "kamnatuškų" bet šiek tiek erdvesnių.

Dėl "minčių, kaip perdirbti?" - gal ir turėčiau, tik ne forumo atsakymų forma smile.gif(darbuojuosi šioje srityje, jei ką - a.ž.)
Atsakyti
O koks racionaliausias vaikų kambario plotas, planuojant į ateitį, kad "amžinai gi negyvens", kad būtų ir optimalu, ir komfortabilu, ir neišsišokti su plotais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 02, 21:48)
O koks racionaliausias vaikų kambario plotas, planuojant į ateitį, kad "amžinai gi negyvens", kad būtų ir optimalu, ir komfortabilu, ir neišsišokti su plotais? smile.gif

vieni lipdo 10m2, kitiems ir 20m2 per mažai. čia dar kažkiek nuo poreikių, gyvenimo būdo bei pačio namo išplanavimo priklauso. jeigu norėsite kad vaikas savo kambaryje praleistų kuo daugiau laiko - tuomet planuokite taip, kad ten tilptų ir keli jo draugai (1-2) ir kad ten dar liktų vietos kokiai nors veiklai. Jeigu kambarys skirtas tik miegojimui, o bendravimui bus skirta svetainė - užteks ir mažesnio ploto.

mes kambarius darėme ne mažiau 16m2 - mano manymu tai optimalu. Kokioje Anglijoje ar skandinavijoje iš manęs pasijuoktų - ten erdvės žymiai mažesnės. Jiems namo ~100m2 pilnai pakanka (be katilinės ir garažo)
Atsakyti
Mes statome du vaikų kambarius po 14 m2 smile.gif Šiuo metu tai yra bendra 28 m2 erdvė, bet taip atrodo, kad atskirus vidine siena, tikrai bus optimalūs kambariai smile.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 02, 22:48)

Atsakyti
QUOTE(lydere @ 2012 11 04, 11:50)
Mes statome du vaikų kambarius po 14 m2  smile.gif Šiuo metu tai yra bendra 28 m2 erdvė, bet taip atrodo, kad atskirus vidine siena, tikrai bus optimalūs kambariai  smile.gif

Pas mus lygiai tas pats: po 14,5 kv. du vaikų kambariai. Šiuo metu vyresnis sūnus gyvena 12,7 kv. kambaryje ir tikrai nepasakyčiau, kad mažas. Optimalus.
Atsakyti
Sveiki, labai labai reiktų Jūsų patarimo..
Ką manote apie svetainėje esančias aukšas lubas? Ar tai praktiška? Architektas siūlo palėpę antram aukšte daryti ne virš svetainės, kadangi be palėpės lubos būtų 4-4.5 m., o su palėpe - 2-2,5 m. Jo motyvas - kuo didesnis patalpos plotis, tuo aukščiau į viršų ji turi eiti. Kas turi didelę svetainę (pvz. mano atveju svetainė+valgomasis 40 kv.) ar pasiteisino aukštos lubos? Kokios praktinės to problemos gali iškilti?

Ir dar, gal kas patys darėtės garažą. Kiek kainavo? Mane vieni tikina, kad garažas 40 000 kainuoja (apie 20 kv.), kiti tikina, kad ir su 15 000 išsiversiu.
Visai susibalamutijau g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 30, 12:23)
Ką manote apie svetainėje esančias aukšas lubas? Ar tai praktiška? Architektas siūlo palėpę antram aukšte daryti ne virš svetainės, kadangi be palėpės lubos būtų 4-4.5 m., o su palėpe - 2-2,5 m.  Jo motyvas - kuo didesnis patalpos plotis, tuo aukščiau į viršų ji turi eiti. Kas turi didelę svetainę (pvz. mano atveju svetainė+valgomasis 40 kv.) ar pasiteisino aukštos lubos? Kokios praktinės to problemos gali iškilti?

Ir dar, gal kas patys darėtės garažą. Kiek kainavo? Mane vieni tikina, kad garažas 40 000 kainuoja (apie 20 kv.), kiti tikina, kad ir su 15 000 išsiversiu.
Visai susibalamutijau  g.gif  doh.gif

As "UZ" aukstesne erdve, ypac jei svetaine nemazos kvadraturos. Pagrindinis kontraargumentas, ka dazniausia tenka girdeti, tai, kad tokios erdves neekonomiskos sildymo prasme...
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2012 11 30, 11:56)
As "UZ" aukstesne erdve, ypac jei svetaine nemazos kvadraturos. Pagrindinis kontraargumentas, ka dazniausia tenka girdeti, tai, kad tokios erdves neekonomiskos sildymo prasme...

jeigu šildymas grindinis - tai dar nėra taip baisu. aišku kubatūra, kurią reiks pašildyti ir vėdinti - didesnė.
aš irgi už aukštesnes lubas didesnėje erdvėje.
Atsakyti
O jei 2/3 tos zonos numatomas radiatorinis sildymas?
Likusią 1/3 dalį - grindinis

QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 11 30, 14:58)
jeigu šildymas grindinis - tai dar nėra taip baisu. aišku kubatūra, kurią reiks pašildyti ir vėdinti - didesnė.
aš irgi už aukštesnes lubas didesnėje erdvėje.

Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2012 11 30, 12:23)
Ką manote apie svetainėje esančias aukšas lubas? Ar tai praktiška? Architektas siūlo palėpę antram aukšte daryti ne virš svetainės, kadangi be palėpės lubos būtų 4-4.5 m., o su palėpe - 2-2,5 m.  Jo motyvas - kuo didesnis patalpos plotis, tuo aukščiau į viršų ji turi eiti. Kas turi didelę svetainę (pvz. mano atveju svetainė+valgomasis 40 kv.) ar pasiteisino aukštos lubos? Kokios praktinės to problemos gali iškilti?

Visai susibalamutijau  g.gif  doh.gif

Pas mane svetaine apie 40, lubos paliktos iki pat gegniu, naujam name gal ir nebedaryciau tokiu, nebent plotas butu nuo 70, naudos dideles nera, visa siluma sueina i virsu, (likusi zona virtuves-sumazinta iki 250) dulkiu nuvalyti normaliai negali, kabo voratinkliai kuriu pasiekti negaliu.
Del garazo, tai tikrai kainuos apie 40, apie 15 tai tikrai manau ne-kaip, nezinau ar galim 20 kv. vadinti garazu, mes 24 kv uzmurijom, nes niekas netelpa, daryciau maziausiai 35 kv.
Atsakyti