Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(gintare28 @ 2012 08 20, 13:04)
Na susimazinom siek tiek projektuka,buvo 187,dabar viso gaunas 152 su garazu,kokia dabar jusu nuomuone apie si varianta?Tik dar galvoju pasidaryt dvi terasas,nes si gaunasi rytinej,pietrytinej puseje,o kita pasidaryt grynai pietu pusej,kur vaiku kambariai ir svetaines vienas langas,tai vat ta visa namo puse yra pietine,tik mastau padaryt atvira jau nebedengta g.gif ;Dabar kur yra terasa ji i ezeriuko puse,darem del to kad vaizdas grazesnis,kokie dar butu patarimai,ka ir kaip keistumete jus smile.gif ?
planas:
user posted image

Na va jusu gana panasus i musu namuka..mes ir paisomes ir galo nera lotuliukas.gif bet jau apsistojome ties siuo..bendras plotas gavos 134kv. Masinai atskirai statysime pastoge kartu su sandeliuku salia namo, kad butu kur zoliapjove ir dviracius isimesti. Numatomas sildymas geoterminis, tad katelineje tilps ir skalbykla mano. Norejome namo, kad butu kuo paprastesnes konstrukcijos ir butu pigus jo pastatymas..nera nei vieno kampo, paprastas staciakmpis lotuliukas.gif ..na nieko mandro tam musu name..tik daugumai turbut klius ilgas koridorius, bet jis mum tinka blush2.gif beje, gal turit kas kokiu pastabu dar pridurti g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 21, 13:52)
va va , man ta katilinė irgi kliūna  drinks_cheers.gif per daug jai garbės  mirksiukas.gif  na nebent ten skalbykla/katilinė, nors ši idėja man mažiau patinka, ypač kai derini su malkiniu KKK. Smalkės, šiukšlės, pelenai asmeniškai man nesiderina su švariais skalbiniais. daryčiau katilinę per kapitalinę sieną ir iš garažo ir dar atskirčiau su drabužine, pastaroji pasitarnautų kaip garso izoliacija.

o dėl namų dydžių irgi sutinku. kai pasižiūri kokiose erdvėse gyvena skandinavai, tai kažin ar statistinė vidutinė namo kvadratūra stipriai viršytų 100m2. Ir gyvena ir labai neblogai gyvena. kažkaip ten akcentuojami visai kiti dalykai ir žmogus vertinamas ne pagal materialinę pusę ir tuo labiau ne pagal namo dydį. Beje, labai panašus jausmas buvo apėmęs
besisvečiuojant kaimyninėje Estijoje.  Gal atšiauresnis klimatas verčia stipriau pamąstyti apie eksploatacines sąnaudas šildymui?

ir dar. mano manymu tokia virtuvė yra nepatogi. Per ilga. ir sėdėti už valgomojo stalo priešais viryklę, kuri ūna ne visada gėlėmis puošta.

vėlgi visa tai yra labai subjektyvu  4u.gif

Na as tikrai zinau ir pati ten daznai bunu,zmons pasistate 10kv katilinej KK katila,ikise sklbianka ir dar dziovykle,vietos sociai tikrai dar lieka,o del smarves kas liecia drabuzius skalbiant,tai juk ten drabuziai nedziuna,juos imeta iskart i dziovykla 1 val laiko ir jie sausi,niekas ten nesmirda smile.gif dar reikia man padidint tambura ta atsikisima kur yra prie iejimo sulygint,kad nebutu kampo,pagalvosiu dar kur butu galima dusine iterpt,tuomet vonioje nedarytumem jos,jei bus imanoma kur nors nisa padaryt,nedidinant patalpu.Nors siaip paemus isvis galima apseit be jos,bus vonia galima virs jos pakabint dusa ir vsio bigsmile.gif nu zodziu cia tiems kas duso nemegsta...
Papildyta:
QUOTE(Purpurine @ 2012 08 21, 14:25)
Na va jusu gana panasus i musu namuka..mes ir paisomes ir galo nera lotuliukas.gif bet jau apsistojome ties siuo..bendras plotas gavos 134kv. Masinai atskirai statysime pastoge kartu su sandeliuku salia namo, kad butu kur zoliapjove ir dviracius isimesti.  Numatomas sildymas geoterminis, tad katelineje tilps ir skalbykla mano. Norejome namo, kad butu kuo paprastesnes konstrukcijos ir butu pigus jo pastatymas..nera nei vieno kampo, paprastas staciakmpis  lotuliukas.gif ..na nieko mandro tam musu name..tik daugumai turbut klius ilgas koridorius, bet jis mum tinka blush2.gif beje, gal turit kas kokiu pastabu dar pridurti  g.gif
user posted image

Na taip panasus su musu kazkuom,tik as nedaryciau antros patalpos dusui,nes manau uztektu vietos ta dusa ispraust i ta pacia vonia,nereikia det duso su padu kai yra o tik daryt dusa su sienele,maziau tokia vietos uzima thumbup.gif palikciau toj vietoj kur dusine pas jus,tik wc ir kriauklyte,vsio,uztektu 2kv sociai;Ir duru galbut kolidoriaus gale nedaryciau,siaip mano galva viskas tvarkoj
Atsakyti
QUOTE(Purpurine @ 2012 08 21, 13:25)
Na va jusu gana panasus i musu namuka..mes ir paisomes ir galo nera lotuliukas.gif bet jau apsistojome ties siuo..bendras plotas gavos 134kv.

jeigu namas privalo būti tokios formos, ir tokių matmenų, nematant išorės vaizdo viskas atrodo protingai. koridorius ilgas, bet jis protingai perskirtas išplatėjimu, gal kiek ir užneša į polikliniką blush2.gif , bet nėra taip blogai

Gal tik asmeniškai aš valgomajį pridurčiau prie virtuvės ir svetainę daryčiau daugiau atskirtą, ir dar daryčiau iš valgomojo išėjimą į terasą ar link jos, nes realiai ten gyvenimas ir virs, o svetainę palikčiau daugiau ramesnę.
ir WC unitazo nestatyčiau šalia durų. Gal kriauklė tarp dušo ir vonios telpa? tada vietoj jos stumčiau abu "puodus" biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(gintare28 @ 2012 08 21, 14:40)
Na as tikrai zinau ir pati ten daznai bunu,zmons pasistate 10kv katilinej KK katila,ikise sklbianka ir dar dziovykle,vietos sociai tikrai dar lieka,o del smarves kas liecia drabuzius skalbiant,tai juk ten drabuziai nedziuna,juos imeta iskart i dziovykla 1 val laiko ir jie sausi,niekas ten nesmirda smile.gif dar reikia man padidint tambura ta atsikisima kur yra prie iejimo sulygint,kad nebutu kampo,pagalvosiu dar kur butu galima dusine iterpt,tuomet vonioje nedarytumem jos,jei bus imanoma kur nors nisa padaryt,nedidinant patalpu.Nors siaip paemus isvis galima apseit be jos,bus vonia galima virs jos pakabint dusa ir vsio bigsmile.gif nu zodziu cia tiems kas duso nemegsta...
Papildyta:
Na taip panasus su musu kazkuom,tik as nedaryciau antros patalpos dusui,nes manau uztektu vietos ta dusa ispraust i ta pacia vonia,nereikia det duso su padu kai yra o tik daryt dusa su sienele,maziau tokia vietos uzima thumbup.gif palikciau toj vietoj kur dusine pas jus,tik wc ir kriauklyte,vsio,uztektu 2kv sociai;Ir duru galbut kolidoriaus gale nedaryciau,siaip mano galva viskas tvarkoj

Dar tiesa labai super kad yra sandeliukas virtuveje,as ir norejau bet neiseina padaryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare28 @ 2012 08 21, 13:40)

Na gale durys, nes ten yra atskiras tevu mazgas su vonia ir drabuzine..dusas yra ir tevu vonioje nisoje..o vaiku vionioje palikome tik dusa na o ten bus ir atmurita sienele be pado kaip jus vadinate ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 21, 13:42)
jeigu namas privalo būti tokios formos, ir tokių matmenų, nematant išorės vaizdo viskas atrodo protingai. koridorius ilgas, bet jis protingai perskirtas išplatėjimu, gal kiek ir užneša į polikliniką  blush2.gif , bet nėra taip blogai

Gal tik asmeniškai aš valgomajį pridurčiau prie virtuvės ir svetainę daryčiau daugiau atskirtą, ir dar daryčiau iš valgomojo išėjimą į terasą ar link jos, nes realiai ten gyvenimas ir virs, o svetainę palikčiau daugiau ramesnę.
ir WC unitazo nestatyčiau šalia durų. Gal kriauklė tarp dušo ir vonios telpa? tada vietoj jos stumčiau abu "puodus"  biggrin.gif

Na nelabai suprantu kaip pridurtumet valgomaji prie virtuves. blush2.gif terasa numatoma buten is svetaines kur parodytos atidarytos durys, o prie valgojo stalo kazkaip nedarom jokio isejimo, ten bus tik langas.
Cia tik tai nupiestas tas klozetas, dar ziuresim kaip patogiau bus ta klozeta deti, siaip dar galvojam vonia gal palei langa statyti..na cia dar zaisim..plius nezinau ar man labai reikia bide g.gif
Papildyta:
QUOTE(gintare28 @ 2012 08 21, 13:42)
Dar tiesa labai super kad yra sandeliukas virtuveje,as ir norejau bet neiseina padaryt verysad.gif

Na jusu kvadratura leidzia ji tureti, tik manau projekteli reiktu patobulinti bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Purpurine: 21 rugpjūčio 2012 - 13:57
QUOTE(gintare28 @ 2012 08 21, 13:42)

pritariu. pas jus tas sandėliukas labai laisvai telpa. Jau vien pakopijuokite Purpurinės projektėlį - ir jau turite sandėliuką, o jei šiek tiek pasukti galvą - gal net dar geriau pavyktų padaryti
Atsakyti
Prie auksciau isdestytu prideciau dar:

Manau pagal str koridorius ne negaletu but siauresnis.
Nenoreciau kad man kas vozteltu su durim einant koridorium smile.gif
ir dar daryčiau iš valgomojo išėjimą į terasą

Bute turiu virtuve 10m2 tai sakyciau kad paveikslelyje viskas labai grazo o realiai virtuve kisene.. Valgomasis stalas telpa max su 2 - 3 kedem o apie isejima i terasa negali buti ne kalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 08 21, 15:25)
pritariu. pas jus tas sandėliukas labai laisvai telpa. Jau vien pakopijuokite Purpurinės projektėlį - ir jau turite sandėliuką, o jei šiek tiek pasukti galvą - gal net dar geriau pavyktų padaryti

Jezau man su tais tobulinimais nelabai sekas,neturiu tiek fantazijos,noris kaip geriau o finale vis tiek gaunas ne taip viskas kaip noris,gal turite fantazijos papiest galetumet?buciau dekinga blush2.gif ,nenoriu kolidoriaus didint,labai nenoriu..man jau ir pas architekta geda vaiksciot sakys vis blogai,gal jau kokius 5 kart perbraize jei nedaugiau doh.gif pas mus toks jau sklypas.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gintare28 @ 2012 08 20, 15:57)
Na ir as pagalvojau kad reiktu didesnio galbut g.gif nes galvoju gerai butu itaisyt wc,kad butu iejimas i wc is tamburo,arba pacioj katilinej dastatyt wc,nereiktu tuomet nieko didint,jei butu pacioj katilinej,cia del to kad sveciai netryptu viduj,jei noretu i toleta,tiesiai is lauko..tuomet gal reiktu katilinej duru g.gif  g.gif

Kolkas neaisku kur yra prieskambaris... batai, rubai?.

As tai didinciau ne tambura o hola kad butu erdviau, ismesciau dali duru kaip jau kazkas siule. Jeigu rubu spinta bus ne tambure (o kolkas ten jai vietos nesimato) tai jis reikalingas tik katilines bei lauko duru atskirimui nuo gyvenamos erdves - prabanga! Jau geriau svarstyciau varianta (kadangi tamburas cia yra sildomas) apjungti tambura su holu, tik jo forma reiketu sukompaktinti, labai jau cia priraityta labirintu

Tikrai galima sitoki plota optimaliau isprojektuoti.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 08 21, 14:39)

Bute turiu virtuve 10m2 tai sakyciau kad paveikslelyje viskas labai grazo o realiai virtuve kisene.. Valgomasis stalas telpa max su 2 - 3 kedem o apie isejima i terasa negali buti ne kalbos smile.gif

tai aš ir turėjau galvoje, kad reiktų padidinti virtuvę t.y. apjungti su valgomuoju ir sieną ar sienelę ar stelažą ar kitaip atskirti svetainę nuo valgomojo/virtuvės zonos, nes labai daug laiko ten prasileidžia. Ir tik tada organizuoti išėjimą į lauką iš valgomojo/virtuvės. nesvarbu kad ne tiesiai į terasą.

o dėl 10m2 virtuvės - ar pas Jus bute irgi yra ~3,3m2 sandėliukas į kurį susideda nemažai visko? tuomet netgi kažkiek spintelių galima atsisakyti. Kitą kartą vien virtuvės forma gali daug ką pakeisti. Bet iš principo aš sutinku, virtuvės norisi bent šiek tiek didesnės
Atsakyti
Sveiki,

tema nuo vasaros nejudinta, bet gal atsiras, kas čia dar užsuka smile.gif
Pradėjom "pieštis" savo projektėlį karsta.gif jau tiek apsisuko galva doh.gif labai naudinga būtų papildomų minčių išgirsti.
Tamburas nepažymėtas, bet bus. Vienas vaiko kambariukas man per mažas, nesugalvojam, kaip padidint. Stalai ir kiti baldai dar nerimtai padėlioti.
Įvažiavimas - šiaurė/šiaurės rytai.
Iš anksto ačiū, kas nepatingėsite pakomentuoti.
user posted image
Vonių ir rūbinės matmenys lentelėje nepataisyti ax.gif
Atsakyti
Kam reikalingas kabinetas - svečių kambarėlis, jei vaikų kambariai mažyčiai? g.gif Tai gal verčiau padidinti vaikų kambarius ir atsisakyti svečių kambario?
Atsakyti