Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 11

QUOTE(Jorie @ 2012 07 26, 22:12)
Sveiki,

Štai ir aš atsidūriau namo paišymo ir architekto ieškojimo stadijoje. Gal architektas mane paprotins, jei normalų rasiu, bet dabar niekaip neišsprendžiu vieno klausimo. Svetainė yra su dideliais langais pietų ir vakarų pusėse, įėjimas iš šiaurės vakarų kampo, man atrodo logiška foteliais ir sofom langų neužstatyti, t.y. juos dėti prie rytų ir šiaurės sienų. Klausimas - o kur gi tada kišti teliką? Ant lango gi nepakabinsi  g.gif p.s. Svetainė stačiakampė 6 ant 5 m, 6 m. pietuose.

Ačiū už bet kokius komentarus smile.gif

Sveiki, telikas tai tik vienas klausimas, o dar buna konkuruojantis su juo zidinys, o ir kokia nors vitrina ar indauja kuriai reikia sienos atkarpos, o dar minksti baldai gali tureti istraukiama miegama dali sveciams kas taip pat iveda isdestymo ypatumus, ir taip toliau ir taip toliau... begale niuansu kurie paskui iskyla jei apie juos nepagalvota laiku.
Mano patarimas - norint pasistatyti gerus namus - reikia pradeti projektuoti interjera iskarto lygiagreciai su namo projektu, dar nepastacius namo. Gal skamba keistai, bet tai vienintelis teisingas kelias. Jei jusu architektas tuo uzsiima, tegul apgalvoja ir isdesto viska iskarto, kas kur ir kaip bus viduje (kuo detaliau, tuo geriau), paskui maziau teks perdarineti arba gyventi susitaikius su nepatogumais.

;-)
Atsakyti
Kažkaip nepavyksta man įkelti plano, nors failas tik 317 KB, bet rašo, kad per didelis g.gif

Aš dėl to teliko rezgu mintį dėti jį tarp langu pietvakariuose kampe. Bet plokščias ir didelis kampe, jis užims visą kampą ir daug vietos g.gif Net nežinau. Kaip manot?

Langų mažinti tai tikrai nesinori, nes mėgstu ir aš tą vakarų saulę.

Sėdėti pietų pusėje variantas, bet man taip norisi niekuo neužstatyti ir neužgošti šviesos rolleyes.gif

Mano nuomone vitrinas iki zemes verta irenginet jai pastatas vieno a, neaukstas pamatas, prie tokio lango bent minimaliai bus irengta terasa

Nelabai supratau: o jei jau 2 a, tai neverta vitrinų iki žemės? Kodėl? Ir kas dėl to pamato? Aš noriu neaukšto pamato ir 2 a - čia ką nesiderina? Sorry, jei kvailai paklausiau, visai susibalamutinau doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kir @ 2012 07 27, 13:49)
Sveiki, telikas tai tik vienas klausimas, o dar buna konkuruojantis su juo zidinys, o ir kokia nors vitrina ar indauja kuriai reikia sienos atkarpos, o dar minksti baldai gali tureti istraukiama miegama dali sveciams kas taip pat iveda isdestymo ypatumus, ir taip toliau ir taip toliau... begale niuansu kurie paskui iskyla jei apie juos nepagalvota laiku.
Mano patarimas - norint pasistatyti gerus namus - reikia pradeti projektuoti interjera iskarto lygiagreciai su namo projektu, dar nepastacius namo. Gal skamba keistai, bet tai vienintelis teisingas kelias. Jei jusu architektas tuo uzsiima, tegul apgalvoja ir isdesto viska iskarto, kas kur ir kaip bus viduje (kuo detaliau, tuo geriau), paskui maziau teks perdarineti arba gyventi susitaikius su nepatogumais.

;-)

Tai džiaugiosi, kad jokio židinio neplanuojam, pavyko vyrą įkalbinti, kad čia niekam nereikalingas balastas biggrin.gif Ir kitokiems baldams nelabai vietos jau yra. Atrodo tik vienintelį daiktą televizorių reikia kažkur įkišt ir tai problema.
Pilnai sutinku dėl interjero paplanavimo karu su namo projektu, bet tą galvoju pasidaryti daugiau mažiau pati, tik baisiai norėtųsi, kad apšvietimą kas paprojektuotų, nes čia tai supratimo neturiu, o variantų milijonas.
Atsakyti
Tai tv problemna gali ir uzuolaidos issprest - nepaskutinis variantas statyti tv palei langa, ypac kai langai iki zemes, labai graziai gali atrodyti ant stovo jei nebus kruvos el laidu ir visokiu pribumbasu aplink (maksimum, koloneles). Tik teks kabinti naktines uzuolaidas ar kazka tokio ir dazniau jas uztraukti - kai bus saule tai kitaip ir nepaziuresi... O tada velgi - tai tas pats kas uzstatyti langa baldais - sviesios erdves neber.
blink.gif

Del vitrininiu langu - man labai patinka vitrininiai langai kad ir 2 (ar 22) aukste. Jokiu bedu nematau isskyrus kad reikia protingai isspresti silumos saltinio toje vietoje klausima.

Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2012 07 27, 13:08)
Pilnai sutinku dėl interjero paplanavimo karu su namo projektu, bet tą galvoju pasidaryti daugiau mažiau pati, tik baisiai norėtųsi, kad apšvietimą kas paprojektuotų, nes čia tai supratimo neturiu, o variantų milijonas.

Nzn, nzn... utopija cia viska paciam susiprojektuot. Apsvietimas visas priristas prie visko - baldu, lubu konstrukciju, ventiliacijos. ir t.t. t.t. jungikliai visokie kas is kur valdoma ir pan. - elektros plano jums reikes jau greit o galutine koncepcija (neturint patirties) jums susiformuos tik kai baldus atvesit. smile.gif O visokias medziagu isklotines kas paisys skaiciuos kaip plyteles klijuot ir kiek ju kokiu reikia ir pan, - turesite neislysti is statybu, poilsiui bus amen porai metu... Nepritariu. Kadangi vistiek kreipsites i architekta, geriau dali galvos skausmu perduoti jam. Na prisides ten kazkiek prie namo kainos, bet tai rezultatas bus tikrai geresnis.
Atsakyti
QUOTE(kir @ 2012 07 27, 15:24)
Nzn, nzn... utopija cia viska paciam susiprojektuot. Apsvietimas visas priristas prie visko - baldu, lubu konstrukciju, ventiliacijos. ir t.t. t.t. jungikliai visokie kas is kur valdoma ir pan. - elektros plano jums reikes jau greit o galutine koncepcija (neturint patirties) jums susiformuos tik kai baldus atvesit. smile.gif O visokias medziagu isklotines kas paisys skaiciuos kaip plyteles klijuot ir kiek ju kokiu reikia ir pan, - turesite neislysti is statybu, poilsiui bus amen porai metu... Nepritariu. Kadangi vistiek kreipsites i architekta, geriau dali galvos skausmu perduoti jam. Na prisides ten kazkiek prie namo kainos, bet tai rezultatas bus tikrai geresnis.

Tai vat apšvietimą ir noriu, kad suprojektuotų, kai bus aišku kur kokie baldai stovės.

Kad bus vargo daug, žinau. Dariau remontus savo ir tėvų bute, šiek tiek patirties ir supratimo turiu. Antras butas jau gavosi be klaidų padarytų pirmame bute.

Be to, nemanau, kad interjero paslaugos kainuoja nedaug, plius turbūt ne visi architektai tuo užsiima.

Na kitą savaitę pradedu architektų atranką, pažiūrėsim ką jie suoks cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2012 07 27, 13:08)
Nelabai supratau: o jei jau 2 a, tai neverta vitrinų iki žemės? Kodėl? Ir kas dėl to pamato? Aš noriu neaukšto pamato ir 2 a - čia ką nesiderina? Sorry, jei kvailai paklausiau, visai susibalamutinau  doh.gif
Papildyta:

Isivaizduok pro vitrina iseini i terasa, tiek is lauko tiek vidaus matai tapati auksti, na gal minimum koks slenkstis. Dabar kur namo sone, pvz virtuve ar seip koks kambarys lango apacia prasideda sakykim 50cm virs zemes ar daugiau. Na nzn man tai nelabai grazu...

Gal nevisai tinkama pvz bet...

nelanai
http://www.namuplana...rojectsLtd/Alma

labai
http://www.arches.lt...ies-sakos_2.jpg
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2012 07 27, 17:26)
Isivaizduok pro vitrina iseini i terasa, tiek is lauko tiek vidaus matai tapati auksti, na gal minimum koks slenkstis. Dabar kur namo sone, pvz virtuve ar seip koks kambarys lango apacia prasideda sakykim 50cm virs zemes ar daugiau. Na nzn man tai nelabai grazu...

g.gif Nepagaunu minties vistiek. O ką keičia, jei aukštas vienas?

Visada žiūriu į tuos iškeltus namus ir nesuprantu kam taip (galvojau, kad taip paprasčiau pastatyti, nes mažiau skaičiuot reikia ir taikyt blush2.gif ). Nes man norisi per vitrinos langą išeiti nelipant jokiais laiptais, gyventi tame pačiame lygyje su žole.

O virtuvės langas bus toks kaip iki spintelės, nesuprantu kas čia negerai. Ir pavyzdžiai nepadėjo.

Ar čia skonio reikalas ar aš vis tik kažko nesuprantu?

Atsakyti
QUOTE(Jorie @ 2012 07 27, 17:14)
Tai vat apšvietimą ir noriu, kad suprojektuotų, kai bus aišku kur kokie baldai stovės.

Kad bus vargo daug, žinau. Dariau remontus savo ir tėvų bute, šiek tiek patirties ir supratimo turiu. Antras butas jau gavosi be klaidų padarytų pirmame bute.

Be to, nemanau, kad interjero paslaugos kainuoja nedaug, plius turbūt ne visi architektai tuo užsiima.

Na kitą savaitę pradedu architektų atranką, pažiūrėsim ką jie suoks  cool.gif

Mums išdėstymą darė architektai kai projektavo patį namą, paskui samdėm dizainerę, kuri pakoregavo į geresnę pusę vidaus išdėstymą kartu su apšvietimu, rozetėmis ir pan. Ir labai labai džiaugiuosi, kad neteko patiems, nes tikrai būčiau prapuolusi doh.gif Dabar gi viskas aišku, kur kas stovės, kur kokia lempa ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
Laba, labai reikia patarimų bei kritikos. Lipdėm projektavom ir viskas per niek gavosi. Tai dabar pasirinkome visai kitą projektą ir bandysim projektuoti pagal šį http://www.namuplana...kas/RINGAUDAI_2
Labai lauksiu bet kokių pastabų, iš anksto ačiū..
Atsakyti
Pirma - euforija , paskui - nuovargis ir nusivylimas , o retkaciais - Vasaros g.ar Naujoji Vilnia... Namo statyba - tai rimtas isbandymas ,sveikatos atzvilgiu taip pat . Manot , kad sutaupysit , jei paimsit liniuote ir piestuka ? Deja, pridarysit begale klaidu . Vienas musu draugas su zmona susedo viena vakara ir suprojektavo savo svajones nama... O toliau - kaip multike apie Krokodila Gena ir Kulverstuka : mes stateme, stateme, ir pagaliau pastateme...Valio!
Tik tas valio gavosi liudnokas ...Taip, sutaupe - kam gi moketi interjero dizaineriui ? Tipine musu krastiecio psichologija . O mansardoje aukstis gavosi toks , kad pilnu ugiu atsistot negali...
Mano nuomone ,kiekviena darba turi daryti tas, kas ji nusimano . Mes isvengeme visu situ problemu, nes jau projekto stadijoje dizaineris mums
pakoregavo mansardos auksti : dvi eiles plytu - ne tiek jau brangiai kainavo ,bet kambariuose gali stoveti ir prie lango,ir prie duru ( is holo ). O maciau ir tokius variantus, kad mansardos miegamajame zmones negali atsisesti ant lovos , nes galva i stogo slaita remiasi , tik gulet .
Esu tikra , kad mes dizainerio pagalba sutaupeme , ir nemazai , nes isvengeme beprasmisku perdarinejimu. Be to , patyres dizaineris,koki mums irgi draugai rekomendavo, pasiule mums geriausius medziagu sprendimus , nes
puikiai zino kur, ka ir uz kokia kaina galima gauti .
biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(onyxas @ 2012 07 30, 15:38)
Pirma - euforija , paskui - nuovargis ir nusivylimas , o retkaciais - Vasaros g.ar Naujoji Vilnia... Namo statyba - tai rimtas isbandymas ,sveikatos atzvilgiu taip pat . Manot , kad sutaupysit , jei paimsit liniuote ir piestuka ? Deja, pridarysit begale klaidu . Vienas musu draugas su zmona susedo viena vakara ir suprojektavo savo svajones nama...  O toliau - kaip multike apie Krokodila Gena ir Kulverstuka  : mes stateme, stateme, ir pagaliau pastateme...Valio!
  Tik tas valio gavosi liudnokas ...Taip, sutaupe - kam gi moketi interjero dizaineriui ? Tipine musu krastiecio psichologija  . O mansardoje  aukstis gavosi toks , kad pilnu ugiu atsistot negali...
  Mano nuomone ,kiekviena darba turi daryti tas, kas ji nusimano . Mes isvengeme visu situ problemu, nes jau projekto stadijoje dizaineris mums
pakoregavo mansardos auksti : dvi eiles plytu - ne tiek jau brangiai kainavo ,bet  kambariuose  gali stoveti ir prie lango,ir prie duru ( is holo ).  O maciau ir tokius variantus, kad  mansardos miegamajame zmones  negali atsisesti ant lovos , nes galva i stogo slaita remiasi , tik gulet .
  Esu tikra , kad mes dizainerio pagalba  sutaupeme , ir nemazai , nes isvengeme beprasmisku perdarinejimu. Be to , patyres dizaineris,koki mums irgi draugai rekomendavo, pasiule mums geriausius medziagu sprendimus , nes
puikiai zino kur, ka ir uz kokia kaina  galima gauti .
  biggrin.gif

O architektas kam jai dizaineris plytas skaiciuoja smile.gif?
Atsakyti
Retas architektas , atrodo, pagalvoja , ar patogu bus gyventi jo suprojektuotame name ...Visi musu draugai statesi . Primeta bendrais bruozais , kaip namas atrodys is isores, kiek metru skirti atskiroms patalpoms . O pasirodo , virtuve su valgomoju - siauras koridoriukas, svetaine - dar vienas siauras koridoriukas , laiptai - 80cm plocio .Mansardoje ,kur miegamojo langai iki grindu , o langai iseina ne i degaline ,o i grazaus berzyno puse - nepermatomas balkonas 120cm aukscio ... Jau nekalbu apie baldus , kuriu '"koridoriukose"vargu ar isdestysi ... (Cia nesenai vaziavom pas viena drauge, kuri pasistate "dezute").
Mes , kaip jau minejau, isvengeme tokiu dalyku . Interjero dizaineris pasiule, kaip pakoreguoti , o architekte ramiai prieme .Visi likome patenkinti. smile.gif
Atsakyti