IS PUSGALVES GAUNAS RIEBOKA SALTIENA.AS KARTAIS VIRTA PUSGALVI SUPJAUSTAU,PRIDEDU VIRTU MORKU IR PADARAU SLEGTAINI.
Mielosios,
gal ,kuri galėtume parašyti ,skanią žuvies šaltieną.
Būsiu jums dėkinga
gal ,kuri galėtume parašyti ,skanią žuvies šaltieną.
Būsiu jums dėkinga
Nesulaukusi jūsų patarimų nutariau pati išbandyti savo susebėjimus,verdant žuvies šaltieną.
Kadangi mano karpis buvo parduotuvėje sutvarkytas,daug vargo ruošiant nebeturėjau.
Nupjoviau galvą,kad nebūtų kartu išėmiau žiaunas,išploviau,supjausčiau gabaliukais,išpjoviau kaulus.
Prieš tai nusivaliau bulvę,morkąsaliero šaknį,pankolį ,porą .
Ant indo dugno sudėjau supjaustytas daržoves,sudėjau žzuvies galvą ir kitasž uvies dalis.
Įdėjau lauro lapelį, kvepiantį pipiriuką,džiovintą salierą,nes nebeturėjau žalio.
Verdant nugraibiau putas,viriau ant silpnos ugnies kol nuo kaulų nukrito mėsytė.Išvirusią žuvį išėmiau ,išrinkau kaulus.
Iš virtų daržovių išpjausčiau gėlytes sudėjau į dubenėlius uždėjau žuvį ,supjausčiau po skiltelę česnako žalio užpyliau žuvies buljonu.
Aišku,aš želatinos nebedėjau todėl šaltiena gavosi natūrali,be priemaišų.
Aš,nieko prieš ,kas deda želatiną,man asmeniškai neskanu.
Tiesa,praleidau druskytę.
Kadangi mano karpis buvo parduotuvėje sutvarkytas,daug vargo ruošiant nebeturėjau.
Nupjoviau galvą,kad nebūtų kartu išėmiau žiaunas,išploviau,supjausčiau gabaliukais,išpjoviau kaulus.
Prieš tai nusivaliau bulvę,morkąsaliero šaknį,pankolį ,porą .
Ant indo dugno sudėjau supjaustytas daržoves,sudėjau žzuvies galvą ir kitasž uvies dalis.
Įdėjau lauro lapelį, kvepiantį pipiriuką,džiovintą salierą,nes nebeturėjau žalio.
Verdant nugraibiau putas,viriau ant silpnos ugnies kol nuo kaulų nukrito mėsytė.Išvirusią žuvį išėmiau ,išrinkau kaulus.
Iš virtų daržovių išpjausčiau gėlytes sudėjau į dubenėlius uždėjau žuvį ,supjausčiau po skiltelę česnako žalio užpyliau žuvies buljonu.
Aišku,aš želatinos nebedėjau todėl šaltiena gavosi natūrali,be priemaišų.
Aš,nieko prieš ,kas deda želatiną,man asmeniškai neskanu.
Tiesa,praleidau druskytę.
o ar galima ta saltiena kaip nors isvirti be greitpuodzio? nes tokio neturim ir nemanau, kad greit isigysim
aišku kad galima, tik ilgiau verda, aš irgi neturiu, tai verdu paprastame puode ir gerai gaunasi
hmmm, o tai kiek laiko reikia virt? as ant maisto gaminimo visiskai naujoke pati normaliai gamint pradejau maziau nei pries metus. tai vargsas manasis, tapo eksperimentiniu triusiuku. Bet dar gyvas kartais visai giria ka pagaminu..jei ne, tai pora kasniu ir sako as sotus
Frezenija,
Šaltienos laikas priklauso,iš kokios mėsytės jūs virsite,jei virsite iš kokių kiaulės kojų ji virs ilgiau,tarkime 2-2,5 valandos,ją reikia virti ant silpnos ugnies ,verdant ant silpnos ugnies šaltiena būna skanesnė.
Šaltienos laikas priklauso,iš kokios mėsytės jūs virsite,jei virsite iš kokių kiaulės kojų ji virs ilgiau,tarkime 2-2,5 valandos,ją reikia virti ant silpnos ugnies ,verdant ant silpnos ugnies šaltiena būna skanesnė.
regna, aciu...reikes visa foruma si perskaityt ir pabandyt pasidaryt... taip uzsimaniau
kaip uzsimaniau saltienos laabai seniai valgiau
o as verdu karka...bo ir jau labai noriu!!
verdant negalima uzdengti dangcio,man visad gaunasi skaidri.