Įkraunama...
Įkraunama...

šaltiena

IS PUSGALVES GAUNAS RIEBOKA SALTIENA.AS KARTAIS VIRTA PUSGALVI SUPJAUSTAU,PRIDEDU VIRTU MORKU IR PADARAU SLEGTAINI.
Atsakyti
Mielosios,
gal ,kuri galėtume parašyti ,skanią žuvies šaltieną.
Būsiu jums dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Nesulaukusi jūsų patarimų nutariau pati išbandyti savo susebėjimus,verdant žuvies šaltieną.
Kadangi mano karpis buvo parduotuvėje sutvarkytas,daug vargo ruošiant nebeturėjau.
Nupjoviau galvą,kad nebūtų kartu išėmiau žiaunas,išploviau,supjausčiau gabaliukais,išpjoviau kaulus.
Prieš tai nusivaliau bulvę,morkąsaliero šaknį,pankolį ,porą .
Ant indo dugno sudėjau supjaustytas daržoves,sudėjau žzuvies galvą ir kitasž uvies dalis.
Įdėjau lauro lapelį, kvepiantį pipiriuką,džiovintą salierą,nes nebeturėjau žalio.
Verdant nugraibiau putas,viriau ant silpnos ugnies kol nuo kaulų nukrito mėsytė.Išvirusią žuvį išėmiau ,išrinkau kaulus.
Iš virtų daržovių išpjausčiau gėlytes sudėjau į dubenėlius uždėjau žuvį ,supjausčiau po skiltelę česnako žalio užpyliau žuvies buljonu.
Aišku,aš želatinos nebedėjau todėl šaltiena gavosi natūrali,be priemaišų.
Aš,nieko prieš ,kas deda želatiną,man asmeniškai neskanu.
Tiesa,praleidau druskytę.
Atsakyti
g.gif o ar galima ta saltiena kaip nors isvirti be greitpuodzio? nes tokio neturim ir nemanau, kad greit isigysim verysad.gif
Atsakyti
aišku kad galima, tik ilgiau verda, aš irgi neturiu, tai verdu paprastame puode ax.gif ir gerai gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
hmmm, o tai kiek laiko reikia virt? as ant maisto gaminimo visiskai naujoke blush2.gif pati normaliai gamint pradejau maziau nei pries metus. tai vargsas manasis, tapo eksperimentiniu triusiuku. Bet dar gyvas biggrin.gif kartais visai giria ka pagaminu..jei ne, tai pora kasniu ir sako as sotus doh.gif
Atsakyti
Frezenija,
Šaltienos laikas priklauso,iš kokios mėsytės jūs virsite,jei virsite iš kokių kiaulės kojų ji virs ilgiau,tarkime 2-2,5 valandos,ją reikia virti ant silpnos ugnies ,verdant ant silpnos ugnies šaltiena būna skanesnė.
Atsakyti
regna, aciu...reikes visa foruma si perskaityt ir pabandyt pasidaryt... smile.gif taip uzsimaniau rolleyes.gif
Atsakyti
kaip uzsimaniau saltienos rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif laabai seniai valgiau doh.gif
Atsakyti
o as verdu karka...bo ir jau labai noriu!!
Atsakyti
Ka reiketu daryti kad saltienos sultinys butu skaidrus g.gif .Man paprastai gaunasi toks perbales schmoll.gif
Atsakyti
verdant negalima uzdengti dangcio,man visad gaunasi skaidri.
Atsakyti