As dar idedu sauksteli cukraus.Vanduo,actas ir cukrus
nu aciukas visoms
VAKAR VIRIAU IR AS
Kaip tik dabar verdu šaltiena, mamos recepto paklausiau, pas ją visad skani gaunasi. Nusipirkau du kiaulų kulnus, gal čia ta pati karka, nežinau, įmečiau morką, svogūną, pipirų, lauro lapų.. Kokias tris val. verda, gal ir gana, jau trauksiu, žiūrėsim kas gausis vieną kartą dariau ir per mažai druskos įdėjau tai nelabai skani gavosi, bet užtat sustingsta labai gerai, ir mėsytė skani nuo kulnų
As pries keleta savaiciu gaminau vistienos saltiena I saltiena dejau smulkintu krapu ir kelis virtas susmuklintas morkas, dar dejau truputi zelatinos. Viskas gavosi puikiai, tik kita karteli desiu daugiau zelatinos, kad tvirtesne butu
yra specialiai vistienos saltienai gaminti zele su prieskoniais.pirkau maxsimoi,man patiko,jau bandziau ne karta.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 14, 19:39)
yra specialiai vistienos saltienai gaminti zele su prieskoniais.pirkau maxsimoi,man patiko,jau bandziau ne karta.
Tai, kad ne Lietuvoje gyvenu Bet vistiek dekui, net nezinojau, kad toks dalykas yra
Dėl šaltienos,kam į šaltieną dėti tą nenatūralų produktą ,juk ją galima išvirti ir be to.Juk anksčiau visa to nebuvo ir nereikėjo.Ir ką virdavo skanią šaltieną.
Tie visokie priedai ir skonį pakeičia,ir pati šaltiena būna,kaip guminė.
Tie visokie priedai ir skonį pakeičia,ir pati šaltiena būna,kaip guminė.
tikrai negumine,ten tik zelatina ir prieskoniai. mes kartais norim kad butu daugiau drebuciu,tokiu atveju tie is pakeliu .
Aš,suprantu,kad jums norisi daugiau drebučių,bet įdėjus želatinos jūsų sultinys nera natūralus.Jaigu jūs šaltieną virsite ant silpnos ugnies,nepapildant vandens į verdamą jūsų buljoną šaltienos jums nebereiks želatinos.Ir šaltiena bus natūrali.Gal jums patinka tokia kietesnė šaltiena. tuomet sutinku.
Juk iš pačios ruošiamos mėsytės išsiskiria.
Juk iš pačios ruošiamos mėsytės išsiskiria.
Kaip pasiilgau šaltienos,gi reikia išvirt kada.
Reikės pabandyti iš pusgalvės virti, niekada pati neviriau