Na man šaltiena irgi visada gaunasi be priekaištų, tad aprašysiu ir aš savo šaltienos gamybos procesą:
Paprastai perku pora kiaulės kojų ir kulniuką, mano šeima mėgsta kai mažiau mėsos o daugiau drebučių, tai perku priekinį kulniuką (arba dar vadinama karka), nes užpakalinis labiau mėsingas. Jei norisi daugiau mėsos galima net šonkauliukų ar kur būna toks labai pigus ragu - kaulu rinkinys tipo sriubai. Čia skonio reikalas. Dar būna pirkti galvos, tai jos irgi labai tinka, tačiau nedidelei šeimai jau daugoka, o ir į puodą sutalpinti sunkiau Esminis dalykas, kad šaltieną reikia gerai sušutinti, aš turiu greitpuodį, tai jame labai gerai suverda, o jei paprastame puode, tai reikia ilgokai pavirinti, tiesiog kai užverda reikia sumažinti kaitrą ir ilgai virti, kol nuo kaulų labai lengvai atsiskirinės mėsa.
Dabar ką dedu: imu tuos kaulus - mėsą; morka, svogūnas, truputis česnako, lauro lapeliai, kvapieji ir juodieji pipirai, gvazdikėlis, druska, galima įberti kokio prieskonių mišinio a'la Vegeta. Užpilu vandeniu, vandens reikia nepamažinti, ypač jei virsi paprastame puode, nes per ilgą laiką jis nuvirs, gali tekti ir papildyti, tik jei jau pildysi tai daryk tai ne prieš pat pabaigą, kad dar spėtų pavirti. Morką supjaustu smulkiais gabaliukais, žinau kai kas tarkuoja - vėlgi skonio reikalas, man gražiau kai gabaliukai prasišviečia per drebučius svogūną ir česnaką tiesiog susmulkinu ir į puodą.
Kai suverda: į atskirą dubenį ištraukiu tas kojas ir karką ir su šakute bei peiliu išrenku kauliukus, susmulkinu mėsą. Suverčiu ją atgal į sultinį išmaišau, paragauju ar jaučiasi druskos (jos turi normaliai jaustis, nes pagailėjus druskos suaušus trūks skonio) ir išpilstau. Viskas, skanaus
Mano anyta kai daro šventiniam stalui tai į kiekvieną lėkštę įdeda po vištos sparnelį, tačiau vis pamirštu pasiteirauti kaip ji juos išverda, spėju, kad atskirai arba įdeda bebaigiant šutinti visą mėsą, nes sparneliai būna išvirę, tačiau nesušutę
Paprašytas įvardyti ko labiausiai reikia pasauliui, atsakyčiau nedvejodamas išmintingų motinų ir... pavyzdingų tėvų. DAVID O.MaKay