



ir aš kaip noriu šaltienos pasidaryti. bet labai iš vištienos noriu. tai jaučiu darysiu su paprasčiausia želatina.
be to skani saltiena gaunasi is kiaules kulniuko. ant jo ir mesytes nemazai. bet pora kojyciu irgi reiktu imesti.
ir as labai pasiilgau saltienos. bet pas mus su ziburiu jokiu kiaules kojyciu nerasi pirkti


galima visai paprastai yra parduotuvej tokie misinukai spesl saltienai jau paruosti tai tik issiverdi mesytes susipjaustai ir uspili ir tikrai visada sustings o tikra saltiena labai jau ilgai reikia virti kol tos kojytes isverda o ir mesytes nuo ju neperdaugiausiai

o ten su želatina? Nea, man taip nepatinka, noriu tikros šaltienos


Dar noriu paklausti kur tas kojas ir kt. perkat?Jas išvirus reikia nuimti mėsytę, supjaustyti, o paskui užpilti tuo sultiniu?
o ten su želatina? Nea, man taip nepatinka, noriu tikros šaltienos
Kokiose parduotuvėse yra, neteko kažkaip matyti...
![]()
Dar noriu paklausti kur tas kojas ir kt. perkat?Jas išvirus reikia nuimti mėsytę, supjaustyti, o paskui užpilti tuo sultiniu?


Dar noriu paklausti kur tas kojas ir kt. perkat?Jas išvirus reikia nuimti mėsytę, supjaustyti, o paskui užpilti tuo sultiniu?
As viska kas reikalinga saltienai perku maximoje ukininku turguje. O daryti tikrai reikia taip kaip pati ir parasei

Varškės užkandis su lašiša
300 ml grūdėtos (nebūtinai) varškės
300 ml riebesnės grietinėlės
2 pomidorai
200 g sūdytos lašišos
1,5 šaukšto želatinos (Dr.Otker)
Krapų, svogūnų laiškų, kitų žalumynų, prieskonių pagal skonį (labai tinka Santa Marijos „Prieskoninių žolelių mišinys žuviai“
~pusė šviežio batono
Lašišą, pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus susmulkinti. Želatiną užpilti puse stiklinės verdančio vandens ir ištirpinti. Grietinėlę su varške išplakti mikseriu arba mentele (jei grūdėta varškė) 2 litrų asotyje plakimui, į šį plakinį sudėti visus kitus produktus, gerai išmaišyti.
Želė žiedą plonai patepti aliejumi šepetėliu. Silikonine mentele arba saukstu į žiedą dėti sluoksnį gautos masės (~1,5 cm), ant viršaus dėti vieną prie kitos keturias plonai atpjautas batono riekeles, ant viršaus vėl – varškės masė ir vėl batonas. Galima daryti tik du sluoksnius, bet storesnius. Uždenkite želė žiedo dangteliu.
Jei skubate, padėkite į šaldiklį pusvalandžiui ir tada atsargiai išimkite iš želė žiedo. Jei neskubate, dėkite į šaldytuvą ir galite palikti per naktį.
Pjauti aštriu peiliu.
Skanaus!

tiesa tikios temos neradau, bet jai kas rasit įmeskit man nuoroda


yra žinok, man rodos prie užkandžių.
tema paieškojus radau, bet tai kas mane domina ne, man įdomu ar su vegeta ar kitais prieskoniais bandė kas daryti šaltiena ir kaip gaudavosi?
O tai kiek jūs to skysčio užpilate? Kad apsemptų mėsą ar daugiau?