QUOTE(katanelis @ 2014 01 27, 21:32)
Pasidalinsiu kaip aš verdu šaltieną gal kam pravers
Visada verdu iš šių ingridientų:
1. Viena karka;
2. Dvi kiaulės kojos (prašau truguje, kad perkirstų pusiau);
3. Keturi vištienos sparneliai.
Preš verdant, jei yra galimybė viską per nakt mirkau šaltame vandenyje (išeina nešvarumai). Šaltieną pastatau virti tada, kai du kartus nupilu užvirintus šaltienos ingridientus, nes išeina visi nešvarumai, nereik graibyti. Po visko šaltieną užkaičiu užpylus viską šaltu vandeniu, įdedu svogūniuką, pipirų (juodų, kevpiančių žirniukais), česnaką ir pasūdau taip, kad atrodo jog persūdei ir viską verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies (neturiu greitpuodžio), tol kol matau, kad visa mėsytė atsiskiria nuo kaulų. Tiesa, vištienos sparnelių taip ilgai neverdu, juos įdedu bendrai į šaltieną virti kai lieka apie 1 val. iki šaltienos išvirimo. Vienas mano patarimas: verdant kaskart įpilu šalto šalto vandens puodelį (kokius du), tai šaltienai duoda skaidrumo (bent jau man taip sakė viena gera virėja, na ir pasitvirtino ). Aišku, nieko naujo nepasakiau, bet gal kažkam padės. Iš kitų ingridientų neverdu, nes nelabai mėgstų uodegų, ar galvos dalių šaltienoje iš šios normos išeina nemažai
Visada verdu iš šių ingridientų:
1. Viena karka;
2. Dvi kiaulės kojos (prašau truguje, kad perkirstų pusiau);
3. Keturi vištienos sparneliai.
Preš verdant, jei yra galimybė viską per nakt mirkau šaltame vandenyje (išeina nešvarumai). Šaltieną pastatau virti tada, kai du kartus nupilu užvirintus šaltienos ingridientus, nes išeina visi nešvarumai, nereik graibyti. Po visko šaltieną užkaičiu užpylus viską šaltu vandeniu, įdedu svogūniuką, pipirų (juodų, kevpiančių žirniukais), česnaką ir pasūdau taip, kad atrodo jog persūdei ir viską verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies (neturiu greitpuodžio), tol kol matau, kad visa mėsytė atsiskiria nuo kaulų. Tiesa, vištienos sparnelių taip ilgai neverdu, juos įdedu bendrai į šaltieną virti kai lieka apie 1 val. iki šaltienos išvirimo. Vienas mano patarimas: verdant kaskart įpilu šalto šalto vandens puodelį (kokius du), tai šaltienai duoda skaidrumo (bent jau man taip sakė viena gera virėja, na ir pasitvirtino ). Aišku, nieko naujo nepasakiau, bet gal kažkam padės. Iš kitų ingridientų neverdu, nes nelabai mėgstų uodegų, ar galvos dalių šaltienoje iš šios normos išeina nemažai
Dekui bus ismeginta