Turguje. Ten gali pasirinkti kiek ko nori ir pigiau
Pirmą kartą girdžiu, kad į šaltieną maltos mesos deda , o kam, nesigauna toks ale lengvas jovalas? Aš viską nuimu nuo kaulų( kas su kaulu būna) ir tik supjaustau. O va del svogūnų lukštų, tai visai įdomiai čia, o tai jie nesuverda, ar juos pabaigoje reiks išrankioti?
Kiekvienam pagal skonį . Man skanu su malta o vyrui patinka jovalas
Lukštai nesuverda, reikia išimti
Lukštai nesuverda, reikia išimti
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi nera taip sunku,kaip atrodo
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 10 08, 12:18)
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi nera taip sunku,kaip atrodo
Arba pakišti po karštu vandeniu ir gražiai išslysta (želė taip pat).
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 10 08, 13:18)
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi nera taip sunku,kaip atrodo
Reiks bandyt , nes man pati idėja patiko, mat šiaip pilu į stiklainius, o paskui vežu močiutei į kaimą, ir visad bijau, kad nesudužtų . O tokį butelį, tai net mėtyt galėčiau
QUOTE(Jolitda @ 2012 12 16, 14:45)
kaip gaminti kiaulienos saltiena greitpuodyje ,bukit geros padekit.
Taip pačiai kaip paprastame puode, tik trumpiau.
Mergikes, siandien pirkai:
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau jau Aciu
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau jau Aciu
QUOTE(georgiana @ 2014 01 24, 19:04)
Mergikes, siandien pirkai:
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau jau Aciu
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau jau Aciu
pati paklausiau, pati atsakau, vistiena viriau atskirame puode, kiauliena atskirame; viriau ant silpnos ugnies, o pabaigoje dejau-prieskoniu, t.y. svoguno, cesnako, petrazoliu, morku, druskos, pipiriuku abieju rusiu. Isvirus perkosiau, mesa nukaulinau ir uzpylus ant sultinio uzviriau, zelatinos pabildomai nedejau, gavosi Super
QUOTE(georgiana @ 2014 01 25, 14:58)
pati paklausiau, pati atsakau, vistiena viriau atskirame puode, kiauliena atskirame; viriau ant silpnos ugnies, o pabaigoje dejau-prieskoniu, t.y. svoguno, cesnako, petrazoliu, morku, druskos, pipiriuku abieju rusiu. Isvirus perkosiau, mesa nukaulinau ir uzpylus ant sultinio uzviriau, zelatinos pabildomai nedejau, gavosi Super
Pasidalinsiu kaip aš verdu šaltieną gal kam pravers
Visada verdu iš šių ingridientų:
1. Viena karka;
2. Dvi kiaulės kojos (prašau truguje, kad perkirstų pusiau);
3. Keturi vištienos sparneliai.
Preš verdant, jei yra galimybė viską per nakt mirkau šaltame vandenyje (išeina nešvarumai). Šaltieną pastatau virti tada, kai du kartus nupilu užvirintus šaltienos ingridientus, nes išeina visi nešvarumai, nereik graibyti. Po visko šaltieną užkaičiu užpylus viską šaltu vandeniu, įdedu svogūniuką, pipirų (juodų, kevpiančių žirniukais), česnaką ir pasūdau taip, kad atrodo jog persūdei ir viską verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies (neturiu greitpuodžio), tol kol matau, kad visa mėsytė atsiskiria nuo kaulų. Tiesa, vištienos sparnelių taip ilgai neverdu, juos įdedu bendrai į šaltieną virti kai lieka apie 1 val. iki šaltienos išvirimo. Vienas mano patarimas: verdant kaskart įpilu šalto šalto vandens puodelį (kokius du), tai šaltienai duoda skaidrumo (bent jau man taip sakė viena gera virėja, na ir pasitvirtino ). Aišku, nieko naujo nepasakiau, bet gal kažkam padės. Iš kitų ingridientų neverdu, nes nelabai mėgstų uodegų, ar galvos dalių šaltienoje iš šios normos išeina nemažai
Visada verdu iš šių ingridientų:
1. Viena karka;
2. Dvi kiaulės kojos (prašau truguje, kad perkirstų pusiau);
3. Keturi vištienos sparneliai.
Preš verdant, jei yra galimybė viską per nakt mirkau šaltame vandenyje (išeina nešvarumai). Šaltieną pastatau virti tada, kai du kartus nupilu užvirintus šaltienos ingridientus, nes išeina visi nešvarumai, nereik graibyti. Po visko šaltieną užkaičiu užpylus viską šaltu vandeniu, įdedu svogūniuką, pipirų (juodų, kevpiančių žirniukais), česnaką ir pasūdau taip, kad atrodo jog persūdei ir viską verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies (neturiu greitpuodžio), tol kol matau, kad visa mėsytė atsiskiria nuo kaulų. Tiesa, vištienos sparnelių taip ilgai neverdu, juos įdedu bendrai į šaltieną virti kai lieka apie 1 val. iki šaltienos išvirimo. Vienas mano patarimas: verdant kaskart įpilu šalto šalto vandens puodelį (kokius du), tai šaltienai duoda skaidrumo (bent jau man taip sakė viena gera virėja, na ir pasitvirtino ). Aišku, nieko naujo nepasakiau, bet gal kažkam padės. Iš kitų ingridientų neverdu, nes nelabai mėgstų uodegų, ar galvos dalių šaltienoje iš šios normos išeina nemažai