Įkraunama...
Įkraunama...

šaltiena

Turguje. Ten gali pasirinkti kiek ko nori ir pigiau
Atsakyti
Pirmą kartą girdžiu, kad į šaltieną maltos mesos deda g.gif , o kam, nesigauna toks ale lengvas jovalas? Aš viską nuimu nuo kaulų( kas su kaulu būna) tongue.gif ir tik supjaustau. smile.gif O va del svogūnų lukštų, tai visai įdomiai čia, o tai jie nesuverda, ar juos pabaigoje reiks išrankioti?
Atsakyti
Kiekvienam pagal skonį . Man skanu su malta o vyrui patinka jovalas smile.gif
Lukštai nesuverda, reikia išimti
Atsakyti
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi 4u.gif nera taip sunku,kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 10 08, 12:18)
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi 4u.gif nera taip sunku,kaip atrodo smile.gif

Arba pakišti po karštu vandeniu ir gražiai išslysta (želė taip pat).
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 10 08, 13:18)
tiesiog viena sona butelio astriu peiliu prapjauni ir isimi 4u.gif nera taip sunku,kaip atrodo smile.gif


Reiks bandyt ax.gif , nes man pati idėja patiko, mat šiaip pilu į stiklainius, o paskui vežu močiutei į kaimą, ir visad bijau, kad nesudužtų doh.gif . O tokį butelį, tai net mėtyt galėčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
kaip gaminti kiaulienos saltiena greitpuodyje g.gif ,bukit geros padekit. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolitda @ 2012 12 16, 14:45)
kaip gaminti kiaulienos saltiena greitpuodyje g.gif  ,bukit geros padekit. rolleyes.gif

Taip pačiai kaip paprastame puode, tik trumpiau.
Atsakyti
Mergikes, siandien pirkai:
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau smile.gif jau Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 01 24, 19:04)
Mergikes, siandien pirkai:
viena ausyte;
viena nedidele kojyte;
2 vistienos ketvircius;
esu darius slatiena su kaiuliena, bet kazkaip uzsinorejau pasigaminti is siu produktu, patarkite kaip virti, ka deti, kiek laiko virti, ar deti papildomai kubeli sultinio, ar reikes zelatinos papildomai. Jeigu kuri darete labai noreciau patarimu, o siandien visus siuos produktus saltame vandenyje uzsimerkiau smile.gif jau Aciu 4u.gif

pati paklausiau, pati atsakau, vistiena viriau atskirame puode, kiauliena atskirame; viriau ant silpnos ugnies, o pabaigoje dejau-prieskoniu, t.y. svoguno, cesnako, petrazoliu, morku, druskos, pipiriuku abieju rusiu. Isvirus perkosiau, mesa nukaulinau ir uzpylus ant sultinio uzviriau, zelatinos pabildomai nedejau, gavosi Super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 01 25, 14:58)
pati paklausiau, pati atsakau, vistiena viriau atskirame puode, kiauliena atskirame; viriau ant silpnos ugnies, o pabaigoje dejau-prieskoniu, t.y. svoguno, cesnako, petrazoliu, morku, druskos, pipiriuku abieju rusiu. Isvirus perkosiau, mesa nukaulinau ir uzpylus ant sultinio uzviriau, zelatinos pabildomai nedejau, gavosi Super smile.gif

Atsakyti
Pasidalinsiu kaip aš verdu šaltieną mirksiukas.gif gal kam pravers 4u.gif
Visada verdu iš šių ingridientų:
1. Viena karka;
2. Dvi kiaulės kojos (prašau truguje, kad perkirstų pusiau);
3. Keturi vištienos sparneliai.
Preš verdant, jei yra galimybė viską per nakt mirkau šaltame vandenyje (išeina nešvarumai). Šaltieną pastatau virti tada, kai du kartus nupilu užvirintus šaltienos ingridientus, nes išeina visi nešvarumai, nereik graibyti. Po visko šaltieną užkaičiu užpylus viską šaltu vandeniu, įdedu svogūniuką, pipirų (juodų, kevpiančių žirniukais), česnaką ir pasūdau taip, kad atrodo jog persūdei ir viską verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies (neturiu greitpuodžio), tol kol matau, kad visa mėsytė atsiskiria nuo kaulų. Tiesa, vištienos sparnelių taip ilgai neverdu, juos įdedu bendrai į šaltieną virti kai lieka apie 1 val. iki šaltienos išvirimo. Vienas mano patarimas: verdant kaskart įpilu šalto šalto vandens puodelį (kokius du), tai šaltienai duoda skaidrumo (bent jau man taip sakė viena gera virėja, na ir pasitvirtino mirksiukas.gif ). Aišku, nieko naujo nepasakiau, bet gal kažkam padės. Iš kitų ingridientų neverdu, nes nelabai mėgstų uodegų, ar galvos dalių šaltienoje blush2.gif iš šios normos išeina nemažai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katanelis: 27 sausio 2014 - 20:34