uzsimaniau saltienos...niam oi niam eisiu ryt pagal ewacka gamintis, o kitu sutbtilybiu pasiskolintau is saltienos gerbeju: desiu karka is Rimi snd pirkau, ausyte rukyta Biovelos,, vistu kakliuku Nemateko berods ir pirkus lenkuose buvau vistos ketvirti, na nebus is bobuciu kaimo pirkta mesyte, bet labai tikiuosi, kad nereikes zelatinos taip bijau sugadinti nes kieki planuoju didesni daryti ir pasidalinti su mama... ir sese seima, na tikekimes kad bus Cool, parasysiu kaip sekesi, o zalia mesa planuoju nakciai uzmerkti
QUOTE(georgiana @ 2011 11 04, 20:06)
uzsimaniau saltienos...niam oi niam eisiu ryt pagal ewacka gamintis, o kitu sutbtilybiu pasiskolintau is saltienos gerbeju: desiu karka is Rimi snd pirkau, ausyte rukyta Biovelos,, vistu kakliuku Nemateko berods ir pirkus lenkuose buvau vistos ketvirti, na nebus is bobuciu kaimo pirkta mesyte, bet labai tikiuosi, kad nereikes zelatinos taip bijau sugadinti nes kieki planuoju didesni daryti ir pasidalinti su mama... ir sese seima, na tikekimes kad bus Cool, parasysiu kaip sekesi, o zalia mesa planuoju nakciai uzmerkti
Na kaip gavosi saltiena?
QUOTE(ewacka @ 2011 11 23, 02:01)
Na kaip gavosi saltiena?
aciu labai gera isejo, tik sakyciau cius persudziau kaip pradzioj, na vis ragavau, ragavau sultini ir man kaip jis karstas buvo, tai rodesi, kad truksta o kai atvesino pajauciau ciut surumo pertekliu
Na man asmeniskai geriau siek tiek persudyti nei nedasudyti, nes kai druskos truksta, skonis siaubingas buna (bent jau man)...
Ruošiuos gaminti ir aš šaltieną, pirmą kartą beje Skaitau, kad galima tik užpilti sultiniu jau supjaustytą mėsytę, arba galima ją pavirti sultinyje Koks skirtumas ir kaip geriau?
PS.: ir pasakykite dar, kiek kainuoja kilas karkos ir kiek ji mazdaug sveria?
PS.: ir pasakykite dar, kiek kainuoja kilas karkos ir kiek ji mazdaug sveria?
Aš verdu karką su kojomis . Želatinos neprisireikia . Karka nuo 3.5 iki 6 lt už 1kg . Sveria nuo 1.5 kg . Bet mėsos ten labai daug nebus . Reiktu kokią papildomą mėsytę išvirti arba bent jau mėsingus kauliukus
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 13, 17:03)
Aš verdu karką su kojomis . Želatinos neprisireikia . Karka nuo 3.5 iki 6 lt už 1kg . Sveria nuo 1.5 kg . Bet mėsos ten labai daug nebus . Reiktu kokią papildomą mėsytę išvirti arba bent jau mėsingus kauliukus
Dekui įmaisysiu dar vištienos ketvirčių, nes vyras sakė, MĖSINGOS jam reikia
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 14, 18:09)
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką
Rodnega,
gelsvą spalva suteikia ir žiupsnelis ciberžolės, suteiks gera skonį šaltienai.
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 14, 18:09)
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką
O a sniekad nemalu mesos saltienai,man neskanu,tik pjaustau
Gal galite pasakyti kur perkate kiaulės galvą, kojas? Nes kiek žiūrėjau parduotuvėse, tai sveriamų neradau, jau į maišus supakuota ir padėta ten prie mėsų.