Įkraunama...
Įkraunama...

šaltiena

uzsimaniau saltienos...niam oi niam wub.gif eisiu ryt pagal ewacka gamintis, o kitu sutbtilybiu pasiskolintau is saltienos gerbeju: desiu karka is Rimi snd pirkau, ausyte rukyta Biovelos,, vistu kakliuku Nemateko berods ir pirkus lenkuose buvau vistos ketvirti, na nebus is bobuciu kaimo pirkta mesyte, bet labai tikiuosi, kad nereikes zelatinos doh.gif taip bijau sugadinti nes kieki planuoju didesni daryti ir pasidalinti su mama... ir sese seima, na tikekimes kad bus Cool, parasysiu kaip sekesi, o zalia mesa planuoju nakciai uzmerkti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 11 04, 20:06)
uzsimaniau saltienos...niam oi niam wub.gif eisiu ryt pagal ewacka gamintis, o kitu sutbtilybiu pasiskolintau is saltienos gerbeju: desiu karka is Rimi snd pirkau, ausyte rukyta Biovelos,, vistu kakliuku Nemateko berods ir pirkus lenkuose buvau vistos ketvirti, na nebus is bobuciu kaimo pirkta mesyte, bet labai tikiuosi, kad nereikes zelatinos doh.gif taip bijau sugadinti nes kieki planuoju didesni daryti ir pasidalinti su mama... ir sese seima, na tikekimes kad bus Cool, parasysiu kaip sekesi, o zalia mesa planuoju nakciai uzmerkti cool.gif

Na kaip gavosi saltiena? ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2011 11 23, 02:01)
Na kaip gavosi saltiena?  ax.gif  smile.gif

aciu labai gera isejo, tik sakyciau cius persudziau kaip pradzioj, na vis ragavau, ragavau sultini ir man kaip jis karstas buvo, tai rodesi, kad truksta doh.gif o kai atvesino pajauciau ciut surumo pertekliu blush2.gif
Atsakyti
4u.gif Na man asmeniskai geriau siek tiek persudyti nei nedasudyti, nes kai druskos truksta, skonis siaubingas buna (bent jau man)... schmoll.gif
Atsakyti
user posted image

saltiena supilam i plasmasini buteli,kai uzsala isimam ir padarom ale parseli.. 4u.gif
Atsakyti
Ruošiuos gaminti ir aš šaltieną, pirmą kartą beje ax.gif Skaitau, kad galima tik užpilti sultiniu jau supjaustytą mėsytę, arba galima ją pavirti sultinyje g.gif Koks skirtumas ir kaip geriau?
PS.: ir pasakykite dar, kiek kainuoja kilas karkos ir kiek ji mazdaug sveria? 4u.gif
Atsakyti
Aš verdu karką su kojomis . Želatinos neprisireikia . Karka nuo 3.5 iki 6 lt už 1kg . Sveria nuo 1.5 kg . Bet mėsos ten labai daug nebus . Reiktu kokią papildomą mėsytę išvirti arba bent jau mėsingus kauliukus
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 13, 17:03)
Aš verdu karką su kojomis . Želatinos neprisireikia . Karka nuo 3.5 iki 6 lt už 1kg . Sveria nuo 1.5 kg . Bet mėsos ten labai daug nebus . Reiktu kokią papildomą mėsytę išvirti arba bent jau mėsingus kauliukus


Dekui wink.gif įmaisysiu dar vištienos ketvirčių, nes vyras sakė, MĖSINGOS jam reikia biggrin.gif
Atsakyti
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 14, 18:09)
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką  essen.gif

Rodnega,

gelsvą spalva suteikia ir žiupsnelis ciberžolės, suteiks gera skonį šaltienai. biggrin.gif
g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2012 02 14, 18:09)
Patarkavus į šaltieną morkų arba įmetus svogunu lukštų, gausis graži gelsva spalva . O jei dar mėsą sumalus, iš vis pasaką  essen.gif

O a sniekad nemalu mesos saltienai,man neskanu,tik pjaustau ax.gif
Atsakyti
Gal galite pasakyti kur perkate kiaulės galvą, kojas? Nes kiek žiūrėjau parduotuvėse, tai sveriamų neradau, jau į maišus supakuota ir padėta ten prie mėsų. g.gif
Atsakyti