Įkraunama...
Įkraunama...

šaltiena

As labai megstu kepenine, bet nemoku pasidaryti, gal pasakysit kaip darot?

Aciu
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 14, 11:20)
As labai megstu kepenine, bet nemoku pasidaryti, gal pasakysit kaip darot?

Aciu

issiverdu kepenis ir lasinuku,arba sonine gali naudoti,cia kaip kas patinka.kai pravesta sumalu mesmale.i ta mase dedu cesnako ,pipiru,druskos,zodziu prieskoniai kokius megsti,viska gerai sumaisai.suvynioji i koki maiseli ir paslegi.kita syki i maisau virtu morku.jei pamazinsi lasinuku kepenine iseis sausa.as irgi megstu toki dalyka,reiks pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 01 15, 17:05)
issiverdu kepenis ir lasinuku,arba sonine gali naudoti,cia kaip kas patinka.kai pravesta sumalu mesmale.i ta mase dedu cesnako ,pipiru,druskos,zodziu prieskoniai kokius megsti,viska gerai sumaisai.suvynioji i koki maiseli ir paslegi.kita syki i maisau virtu morku.jei pamazinsi lasinuku kepenine iseis sausa.as irgi megstu toki dalyka,reiks pasidaryti.



Aciu. O kokiais kiekiais maisyti sonine su kepenimis?
Atsakyti
QUOTE(beata_abc @ 2009 01 16, 09:36)
Aciu. O kokiais kiekiais maisyti sonine su kepenimis?

na sunku pasakyti,siaip is akies dedu ,svoriais nezinau,bet lasinuku dedu maziau biski,nei kepenu.kai isvirsi ir sumalsi,tada matysi,mase gaunasi minksta.kai susala gali pjaustyti.pabandyk,tikrai iseis.
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 01 16, 15:38)
na sunku pasakyti,siaip is akies dedu ,svoriais nezinau,bet lasinuku dedu maziau biski,nei kepenu.kai isvirsi ir sumalsi,tada matysi,mase gaunasi minksta.kai susala gali pjaustyti.pabandyk,tikrai iseis.


o kur vyre kokia mesa nepili sultinio? Nes kaip saltienoj reikia skyscio uzpilti.
Atsakyti
perskaičiau pusę temos ir sugalvojau, kad reikia ir man pabandyti šaltieną
nes vyriškis mėgsta, o man tie šaltienos pirkaliojimai RIMI kulinarijoje, tai kažkoks iškrypimas atrodo doh.gif

beje, papasakosiu savo giminės istoriją, vadinasi taip, sumanė mano prosenelė, kai ištekėjo, kad reikia vyrui šaltieną išvirti, na, supermamos tais laikais nebuvo, tai virė, kaip jai atrodė geriau, ilgai pavirus, jai kilo įtarimas, kad ji verda, bet nestingsta, tai pribėrė įvairiausių kruopų, kad sutrauktų dar beverdant, gavosi jovalas, vyras nevalgė lotuliukas.gif
Atsakyti
As viriau siandien saltiena dvi kiaules kojos, kiaules ausis, liezuvis, dar idejau morku skani isejo, tokia kuda isejo
Atsakyti
o karkos skūrą reikia kartu supjaustyti? man mat vakar turguje patarė virti iš karkos ir vienos kojos...
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 21, 11:02)
o karkos skūrą reikia kartu supjaustyti? man mat vakar turguje patarė virti iš karkos ir vienos kojos...

As tai supjaustau bet smulkiais gabaliukais
Atsakyti
QUOTE(JJG @ 2006 04 20, 08:33)
Mano receptas labai paprastas:
išverdu 6-8 viščiukų blauzdeles. Mėsytę smulkiai supjaustau ir užpilu tuo pačiu skysčiu, kuris liko verdant. Viskas - šaltiena gatava  smile.gif. Atlikusią mėsytę (kurios buvo per daug) tiesiog suvalgom smile.gif
Savaime suprantama verdant blauzdeles įdedu prieskonių, svogūno, morkytę. Tik nepadauginkit druskos smile.gif

einu ir aš iš vištienos blauzdelių pabandysiu išvirt,niekad neviriau blush2.gif
Atsakyti
Aš savaitgalį viriau šaltieną iš dviejų karkų ir dar pora kulšelių vištienos išviriau,suėjo kaip mat thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 01 21, 09:02)
o karkos skūrą reikia kartu supjaustyti? man mat vakar turguje patarė virti iš karkos ir vienos kojos...

aš nevisada pjaustau,matau jei labai riebi gaunasi mėsytė,tada plonai nupjaunu,lengvai nusiima ta skūra ax.gif
Atsakyti
o aš visąlaik verdu tik iš vienos karkos. Pirmąkart užvirus visad vandenį nupilu ir užpilu naują. Tada prieskoniai - druska ir pipiriukai, gerai suverdu, smulkiai supjaustau, užpilu likusį vandenį. Viskas,. Ai tiesa, dar kartais per ilgai pavirinus per daug vandens išgaruoja - tai nuperku paruoštą šaltienos drebučių mišinį - ten tik ištirpini ir užpili. MB tokiu patiekalu mėgaujas, kai aš nusprendžiu, kad tingėsiu ryt gaminti, o jis mano, kad už gerą elgesį lotuliukas.gif
Atsakyti